ישראל תתחיל להעביר מידע ל-IRS

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.



פוסט קצרצר להיום…

אתמול קיבלתי מכתב מהבנק שלי עם הניסוח הבא:

banknoticeFatca

ע"פ הסכם בין ארה"ב לישראל, החל מספטמבר יתחיל תוכנית לשיתוף מידע בין המדינות כחלק מחוק ה-FATCA של ארה"ב. בעיקרון, ארה"ב החליטה שאזרחיה שגרים בארצות שונות בעצם כולם מעלימי מס, ולכן יש לדווח כל שנה על הנכסים שלהם. זה התחיל בחובת ה-FBAR שכל אחד חייב לדווח על עצמו, אבל כנראה שהם לא סומכים עלינו מספיק אז הם מבקשים מהבנקים שלנו לדווח עלינו לרשות המסים בישראל ורשות המסים תעביר להם את המידע במרוכז. אני מניח שהם ישוו את הדיווחים מהבנקים למה שאנחנו מדווחים ב-FBAR.

לכן, אני ממליץ לכל מי שעוד לא הספיק/התכוון לעשות ושכח/לא ידע איך/לא ידע שצריך למלא FBAR עבור השנים בהן היה לו יתרת נכסים מעל $10,000 (נכסים כספיים, לא כולל נדל"ן). מי שמסודר, זה יקח לו 10 דקות.

ע"פ הנחיות ה-IRS יש למלא רטרואקטיבית עד 6 שנים, ככל שהתנאי של $10,000 היה תקף לאותה שנה.

מוזמנים לשאול שאלות על המילוי בתגובות כאן או בתגובות של הפוסט על מילוי FBAR.

מי שגם צריך למלא דוחות שנתיים ממליץ לו שיסתכל בדף של סדרת מס ארה"ב שפתחתי באתר.

 

בהצלחה!

 

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.



אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.

 

4 מחשבות על “ישראל תתחיל להעביר מידע ל-IRS

  1. הי!
    לבקשתך כותב את שאלתי כתגובה לפוסט הזה:
    אתחיל בתיאור מצבי.
    אני אזרח ישראלי אשתי אמריקאית.
    יש לנו חשבון בנק משותף בארץ (וחתמנו על העברת המידע בגלל שאשתי אמריקאית)
    יש לי חשבון השקעות שהוא רק על שמי (בבנק השקעות שונה) בIBI, כך שלפי הבנתי הניירות הם על שם IBI ולא על שמי.

    http://www.israeltaxlaw.com/page559.asp פה כתוב: "במצב שבו תושב ישראל שאיננו אזרח אמריקאי, אך נשוי לתושבת ישראל שהינה אזרחית אמריקאית (או להפך), הרי שעזבונו הנמצא בארה"ב יהיה זכאי לפטור בלתי מוגבל עקב העברת נכסים לאשתו שהינה אזרחית אמריקאית, ולפיכך, במקרה של מות המשקיע הנשוי לאזרחית אמריקאית, לא יחולו, דה‑פקטו ‑ מיסי ירושה. גם במקרה כזה, פוחתת הכדאיות להחזקת הנכסים הנמצאים בארה"ב באמצעות חברה זרה."
    ופה:
    http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/estate-planning-when-you-re-married-noncitizen.html
    Assets Left at Death
    Assets left to a surviving spouse are not subject to federal estate tax, no matter how much they are worth—IF the surviving spouse is a U.S. citizen. This rule is called the unlimited marital deduction. It is in addition to the individual exemption that everyone gets.

    לפי מיטב הבנתי במצבי כפי שתיארתי אותו, אשתי תירש את כל התיק. האם אני צודק?
    אני עושה סדר בחשבון השקעות של סבי וסבתי , שאינם אזרחי ארה"ב האם יש לך המלצות בעניין? (חושב לפתוח חשבון בIBI על שם שניהם, האם זה אפשרי? האם IBI יעשו בעיות במקרה של פטירה של אחד מהם? האם ניתן לתת תיק השקעות במתנה לילדים?)
    תודה!

    אהבתי

    1. אתה צודק.
      אם זאת הייתי בודק אם אתה משלם 25% מס על דיבידנדים על מניות אמריקאיות במקור. אם כן, חשבון שרשום על שם אשתך, יהיה פטור מהמס במקור, וידחה לסוף השנה, ותצטרכו להגיש דוח שנתי גם בארה"ב וגם בישראל כדי לגלות את חבות המס הסופית.
      זה תלוי בכם אם התוספת הבירוקרטית שווה את החיסכון הפטנציאלי בדחיית המס.
      לגבי סבא וסבתא אני מניח שאתה שואל לגבי ההשקעה עצמה. אני לא יועץ השקעות ואני לא מכיר את הפרטים על סבא וסבתא ככה שקשה לי לתת עצות בנושא הזה. העצה הכי טובה שאני יכול לתת זה להציב את השאלה בפורום הסולידית ותקבל הרבה תובנות שיעזרו לך אולי לבנות תשובה (אסור לייעץ שם אז את המסקנות והתשובות תצטרך להפיק בעצמך מהמידע)

      אהבתי

  2. זה רק על שמי ואני משלם במקור. איך יהיה חיסכון פוטנציאלי במס? (מה התסריט?) ומה גודלו?
    לא שואל לגבי ההשקעה, שואל רק בנושא של מס ירושה.

    תודה!

    אהבתי

    1. זה לא חיסכון במס, אלא דחיית מס. נניח שמדובר על דיבידנד של מרץ. במקום לשלם את המס על הדיבידנד במרץ 2017 תשלם אותו רק באפריל 2018 כשתגיש את הדוח השנתי על הכנסות 2017 למס הכנסה בישראל. כלומר, השגת דחיית מס של שנה+ כשבינתיים הכסף הזה ממשיך לצבור תשואה

      החוק היבש אומר שחל מס ירושה על מי שאינו אזרח אמריקאי ומחזיק מזומן ומניות אמריקאיות בסכום של מעל $60,000. המס מתחיל ב-26% על הסכום שמעל הסף וממשיך לטפס בחדות אל 40% במקרה של תיקים של מעל מיליון דולר. https://en.wikipedia.org/wiki/Estate_tax_in_the_United_States#Exemptions_and_tax_rates
      אכיפה בנושא, כרגע כמעט ולא קיימת, אך זהו סיכון שצריך להתחשב בו. ישנם אינספור דיונים על כך בפורום הסולידית. זה אחד מהם:http://www.hasolidit.com/kehila/threads/%D7%9E%D7%A1-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%90%D7%99.802/
      תקרא ותגבש מסקנות משל עצמך.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s