סדרת מס ארה”ב (2019) – חלק 13 – החזר מס בגין לימודים

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

זהירות 3440 מילים, אבל שווים כל שקל (או דולר?) – אך החל מ-2016 אולי כבר לא כל כך.

לא הרבה אנשים בישראל אוהבים את ברק אובמה. בין אם אתם במחנה האהבה, או במחנה השנאה, או ששאלתם את עצמכם ברק מי???, דבר אחד לא ניתן לקחת ממנו וזה שהוא הכניס לחוק המס האמריקאי הגדלה משמעותית של זיכוי מס בגין הוצאות על לימודים.

מה זה אומר עבורכם? שאם למדתם באחת מן המוסדות הבאים לימודים לתואר גבוה, תוכלו לקבל עבור 4 שנות הלימודים הראשונות זיכוי של עד $2,500 שמתוכן עד $1,000 תוכלו לקבל החזר מס (כסף לכיס/בנק).

המוסדות בישראל שרלוונטיים הינם:

  • האוניברסיטה העברית
  • אוניברסיטת תל אביב
  • אוניברסיטת בר אילן
  • הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל
  • אוניברסיטת חיפה
  • אוניברסיטת בן גוריון
  • בית ספר לרפואה סקלר, אוניברסיטת תל אביב (לא יודע למה זה מופיע בנפרד)
  • בית הספר הבינלאומי ע”ש רפאל רקנטי, הרצליה (שייך לבינתחומי)

זו הרשימה הרשמית שלקחתי מהאתר הזה. מורידים את האקסל ומחפשים בעמודה Country את Israel.

פוסט זה נוגע לשנת המס 2019, שצריך לדווח בגינו עד יולי 2020. אם ברצונכם לראות את הפוסט הנוגע לשנת המס 2018, תיגשו לכאן.

אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.

אבל… חדש החל מ-2016

1) החל משנת המס 2016 חייבים לקבל טופס 1098-T ממוסד הלימודים כתנאי לקבלת ההחזר. כרגע, בישראל, יש אוניברסיטאות בודדות שמפיקות טופס זה עבור הסטודנטים שלהם. מה שזה אומר שהרבה מאוד סטודנטים לא יכולים לקבל את ההחזר הזה גם אם קיבלו אותו בשנים קודמות.

2) בדומה להחזר מס בגין ילדים, אם תבקשו את ההחזר הזה כשאתם לא זכאים אליו, אם יתברר שזה היה תוך כדי התעלמות מהחוקים אז לא תוכלו לבקש החזר זה במשך שנתיים. אם יתברר שזה כתוצאה מהונאה, לא תוכלו לבקש החזר זה במשך 10 שנים. אל תנסו להונות אל ה-IRS. תוודאו טוב שאתם זכאים להחזר הזה (כולל טופס 1098-T ממוסד הלימודים שלכם).

3) חייבים להשיג את כל מספרי הזיהוי (SSN/ITIN) לפני תאריך ההגשה הרשמי (כולל הארכות, אם ביקשתם) של שנת המס 2019. כלומר, אם אתם בתהליך של הוצאת SSN לא תוכלו לקבל את ההחזר אם לא תצליחו לקבל את המספר אליכם עד 15 לאוקטובר 2020. סעיף זה נוגע רק לזיכוי ההזדמנות האמריקאית. לזיכוי בגין הלומד האלמותי ניתן גם לקבל את מספר הזיהוי במועד מאוחר יותר ועדיין לקבל את הזיכוי (שכאמור רק יקזז לכם מס חייב ולא מעבר).

4) החל משנת המס 2017 חובה לספק את מספר הזיהוי של המוסד האקדמי שלמדתם בו (EIN), המספר הזה יופיע בטופס 1098-T שקיבלתם מהמוסד.

5) ההכנסות המקסימליות המותרות עבור הזיכוי ללומד האלמותי עלו ל-$136,000 לנשוי המגיש במשותף ול-$68,000 לכל השאר. הזיכוי מתחיל להיות מופחת החל מהכנסה של $116,000 לנשוי המגיש במשותף והחל מ-$58,000 לכל השאר. (תזכורת: נשוי המגיש בנפרד לא יכול ליהנות מזיכויי לימודים, כמו גם מי שנשוי למי שאינו אזרח אמריקאי ואינו מחשיב אותו כתושב לצרכי מס).

אז איך מקבלים?

על מנת לקבל את הזיכוי יש למלא את טופס 8863 ולצרף אותו לדוח השנתי, כאשר הזיכוי עצמו מחושב על בסיס ההוצאות שלכם לאותו מוסד לימודים. עבור שנת 2019, ישנם שתי סוגי זיכויים שניתן לבקש:

  • זיכוי ההזדמנות האמריקאית (American Opportunity Credit), שחלקו ניתן לקבל כהחזר מס, וחלקו ניתן לקזז איתו מס מתחייב.
  • זיכוי ללומד האלמותי (Lifetime Learning Credit), זיכוי זה הוא לא בר-החזר, כלומר ניתן רק לקזז מס מתחייב באמצעותו.

באמצעות זיכוי בר-החזר ניתן לקבל כסף חזרה גם אם אתם לא חייבים מס, או אפילו אם בשנה רגילה לא הייתם אמורים אפילו למלא דוח (למשל, בגלל שהכנסתכם נמוכה מהסף). באמצעות זיכוי רגיל ניתן לקזז מס מתחייב, אך לא ניתן לקבל יתרה (אם יש) כהחזר.

לשני הזיכויים הללו ישנם חוקים שונים אשר משפיעים על הזכאות לקבל כל אחד מהם. את ההבדלים ניתן לראות בטבלה הבאה:

American Opportunity Credit

Lifetime Learning Credit

זיכוי מקסימלי

עד 2,500$ זיכוי עבור כל סטודנט מזכה אשר רשום בדוח

עד 2,000$ זיכוי עבור כל דו”ח שמוגש

הגבלות על הכנסה  (MAGI)

180,000$ עבור זוג המגיש ביחד, 90,000$ עבור הגשה כרווק, ראש אב בית, או אלמן זכאי

136,000$ עבור זוג המגיש ביחד, 68,000$ עבור הגשה כרווק, ראש אב בית, או אלמן זכאי

זיכוי או החזר

40% מהזיכוי עשוי להתקבל כהחזר, היתרה היא זיכוי רגיל זיכוי רגיל – כלומר יכול רק להתקזז אל מול מס מתחייב

מס’ שנות לימוד

תקף רק אם הסטודנט טרם סיים 4 שנים של לימודים גבוהים לפני 2019

תקף עבור כל השנים בהם הסטודנט למד לימודים גבוהים או למד קורסים על מנת לרכוש או לשפר כישורי עבודה

מס’ שנים בהם הזיכוי אפשרי

אפשרי רק עבור 4 שנים לכל סטודנט מזכה (כולל שנים בהם הסטודנט קיבל את זיכוי ה-Hope שזה הזיכוי הזה בגלגול הקודם שלו)

מס’ השנים אינו מוגבל

סוג הלימודים הדרוש

לימודים לתואר או תעודה אקדמית מוכרת בלבד

אין צורך בהכרח לימודים לתואר או תעודה אקדמית מוכרת

מס’ הקורסים הדרוש

הסטודנט צריך להיות רשום ללפחות מחצי סילבוס בלפחות תקופה אקדמית אחת שמתחילה ב-2019 (או בשלושת החודשים הראשונים של 2020 בתנאי שההוצאות שולמו ב-2019)

לפחות קורס אחד

הרשעות שימוש בסמים

נכון לסוף 2019, הסטודנט לא הורשע בגין החזקת או הפצת סמים

הרשעה בגין סמים לא מבטלת את הזכאות

הוצאות מזכות

שכר לימוד, דמי הרשמה, וחומר לימוד שהסטודנט צריך לקורס בין אם החומר נקנה במוסד הלימודים כתנאי להרשמה ובין אם לא

שכר לימוד ודמי הרשמה (כולל סכומים שהמוסד דורש לשלם בגין ספרים וציוד לימודי)

תשלום עבור הלימודים

תשלומים ששולמו בשנת 2019 עבור תקופות אקדמיות (סמסטרים) שהתחילו בשנת 2019 או ב-3 החודשים הראשונים של 2020

 

מי יכול לבקש את ההחזר

אתם יכולים לבקש החזר בגין הוצאות לימודים אם אתם, בן/בת זוגכם או תלוי שלכם שהצהרתם עליו בדוח המס היה סטודנט רשום במוסד לימודים מוכר (ר’ לעיל) ומוסד הלימודים העביר לכם טופס 1098-T. עבור 2019, הזיכוי/החזר תלוי בסכום של הוצאות מוכרות ששילמתם עבור הסטודנט במהלך שנת 2019 עבור תקופות אקדמיות שהתחילו ב-2019 או בשלושה החודשים הראשונים של 2020.

ישנם שני תנאים:

  1. התשלום היה צריך להתבצע ב-2019, כלומר ההעברה הבנקאית/פדיון הצ’ק/תשלום במזומן אל מוסד הלימודים צריך להיות עם קבלה או אסמכתא מהבנק עם תאריך בשנת 2019.
  2. התשלום צריך להיות עבור סמסטר שמתחיל ב-2019 או בתחילת 2020. למשל, אם שילמתם מראש ב-31.12.2019 עבור סמסטר אביב 2020 שהתחיל ב-31.3.2020 (במידה ובמוסד שלכם אכן התחיל בתאריך הזה), תהיו זכאים לקבל החזר מס עבור שנת המס 2019 (כלומר, עכשיו).

תקופה אקדמית. תקופה אקדמית הינה רבעון, סמסטר, טרימסטר, או כל תקופת לימודים סבירה אחרת שהוגדרה על ידי מוסד הלימודים שלכם.

מי יכול לדרוש החזר על הוצאות של תלוי. אם הסטודנט היה תלוי שלכם, תוכלו לקבל החזר על ההוצאות שלו בדוח המס שלכם, ללא קשר למי שילם בפועל. אם הסטודנט לא היה תלוי שלכם, רק הוא יוכל לדרוש החזר מס בדוח השנתי שלו (גם אם שילמתם את ההוצאות שלו).

הוצאות ששולמו בידי צד שלישי. גם אם ההוצאות שולמו בידי צד שלישי (סבא/סבתא/חבר של המשפחה), הם נחשבות כאילו שולמו לפי הכללים בפסקה הקודמת. כלומר, אם הסטודנט הינו תלוי שלכם, והסבתא שילמה לו על הלימודים, זה נחשב כאילו אתם שילמתם לו על הלימודים, ותוכלו לקבל החזר מס על הוצאות אלו.

תזכורת:  מישהו יכול להיחשב תלוי שלכם רק אם שילמתם יותר ממחצית עלות מחייתו לאותה שנה. אז אם צד שלישי שילם לו את הלימודים, תבדקו כמה הוצאות אתם מימנתם עבור הסטודנט כדי לוודא שהוא אכן נחשב תלוי שלכם.

אנשים שאינם יכולים לקבל החזר מס בגין הוצאות לימודים

לא תוכלו לבקש החזר מס בגין הוצאות לימודים אם אחד מהבאים חל עליכם:

  1. אתם נחשבים תלויים בדוח מס של מישהו אחר, למשל ההורים שלכם (אבל הם יוכלו לקבל את ההחזר)
  2. אתם מגישים כנשואים המגישים בנפרד (הם לא רוצים לתת לכם החזר מס כי ייתכן ובן/בת הזוג מרוויח הרבה)
  3. אתם (או בן/בת הזוג) לא הייתם אזרחים או תושבים של ארה”ב (מה שנקרא nonresident alien), ולא בחרתם להחשיב את בן/בת הזוג כתושב לצרכי מס
  4. ה-MAGI שלכם:
    • בהקשר של החזר המס (American Opportunity Credit):
      $180,000 ומעלה אם נשואים המגישים ביחד, או $90,000 עבור רווק, ראש אב בית או אלמן זכאי
    • בהקשר של זיכוי המס (Lifetime Learning Credit):
      $136,000 ומעלה אם נשואים המגישים ביחד, או $68,000 עבור רווק, ראש אב בית או אלמן זכאי

זכרו שה-MAGI שלכם כולל שכר עבודה שהחרגתם בטופס 2555.

הערה חשובה: אמריקאיים שנשואים לישראלים לא יכולים לקבל את החזר המס הזה אלא אם כן הם מחשיבים את בן/בת הזוג שלהם כאמריקאי לצרכי מס.

במצב זה יש לדווח על כל ההכנסות מכל העולם של בן הזוג בנוסף, ולכן יש לבדוק לפני זה אם דבר זה הינו רצוי.

מצד שני, ניתן להכפיל כך את ההחזר המתקבל במידה ושתי בני הזוג סטודנטים במוסדות מוכרים.

מותר להחליט פעם אחת בחיים לצרף את בן הזוג למערכת המס המסובכת הזאת, ומותר פעם אחת להחליט להוציא אותו, ולכן צריך להחליט אם זה כדאי ולתזמן את זה.

חישוב ה-American Opportunity Credit

סך הזיכוי הוא עד $2,500 עבור כל סטודנט המופיע בדוח המס שלכם (אתם, בן זוג או תלוי שלכם), לפי החישוב הבא:

  • 100% מה-$2,000 הראשונים ששילמתם עבור הסטודנט לשנת המס
  • 25% מה-$2,000 הבאים ששילמתם עבור הסטודנט לשנת המס
  • מתוך החישוב הנ”ל, 60% ניתן לקבל כזיכוי בלבד (קיזוז כנגד מס מתחייב), ו-40% ניתן לקבל כהחזר, כלומר החזר מקסימלי של $1,000 לכל סטודנט בדוח המס שלכם
  • ישנו הפחתה של הזיכוי אם ה-MAGI שלכם הוא בין $80,000-$90,000 ליחידים ו-$160,000-$180,000 לזוגות. מעל הסף העליון אין זיכוי והחזר.

חישוב ה-Lifetime Learning Credit

הזיכוי (לא ניתן לקבל את ה-Lifetime Learning Credit כהחזר) הוא 20% מהוצאות הלימודים הכוללות לכל הסטודנטים בדוח המס שלכם, עד $10,000 בשנה. כלומר הזיכוי המקסימלי הוא עד $2,000 בשנה.

הזיכוי הזה יכול לעזור למי שיש הכנסה אמריקאית (דיבידנדים, שכירות) וכבר מיצה את ה-American Opportunity Credit. לחלופין, זיכוי זה יכול לסגור את ההפרש בין המס בישראל למס בארה"ב כך שבמקום להחריג שכר תשתמשו בזיכוי מס זר, ועדיין תוכלו לקבל את ההחזר בגין ילדים (ותודה למוטי על ההערה בפוסט הקודם).

ישנו הקטנה של הזיכוי אם ה-MAGI שלכם הוא בין $58,000-$68,000 ליחידים ובין $116,000-$136,000 לזוגות. מעל הסף העליון אין זיכוי.

הוצאות מוכרות

ככלל הוצאות שכר לימוד הן מוכרות ככל ששולמו בפועל (מלגות מטעם האוניברסיטה למשל לא נחשבות כהוצאה מוכרת שלכם).

הוצאות נוספות כגון ספרים וציוד למידה מוכר בשביל ה-American Opportunity Credit -AOC בכל מצב ומוכר עבור ה-Lifetime Learning Credit – LLC רק בתנאי ושולמו ישירות למוסד הלימודים. בכל מקרה יש לשמור קבלות על הכל למקרה של ביקורת עתידית.

אין לכלול הוצאות אישיות (מעונות, שכר דירה, אוכל, ביטוחים, הוצאות רפואיות, תחבורה או כל הוצאת מחייה דומה). בנוסף, אין לכלול הוצאות בגין קורסים כגון ספורט, משחקים ותחביבים אלא אם כן זה חלק מהסילבוס של מוסד הלימודים.

מילוי טופס 8863

יש למלא טופס 8863 כדי לדרוש את הזיכוי/החזר. בטופס יש שלושה חלקים. החלק הראשון הוא בשביל לחשב את החזר המס (40%) של ה-AOC, החלק השני הוא בשביל לחשב את הזיכויים (בין אם זה 60% של ה-AOC או כל הסכום של ה-LLC). החלק השלישי הוא פרטי הסטודנט ומוסד הלימודים ובדיקת זכאות להחזר/זיכוי.

ראשית כל, יש למלא את חלק 3 (בעמוד 2 של הטופס) עבור כל סטודנט שבשבילו מבקשים את הזיכוי. ניתן לשכפל אותו במידת הצורך (אם אתם מגישים הגשה אלקטרונית תבדקו כיצד זה נעשה בתוכנה שבחרתם).

חלק 3 של הטופס – יש למלא אחד כזה עבור כל סטודנט

נתחיל לעבור על חלק 3 של הטופס:

שורה 20 – שם הסטודנט (כפי שמופיע בטופס 1040)

שורה 21 – מס’ ה-SSN של הסטודנט (כפי שמופיע בטופס 1040)

שורה 22 – מידע על המוסד האקדמי:

a – שם המוסד

b – שם מוסד נוסף (אם קיים) – אם היה מוסד שלישי יש לשכפל את הדף ולמלא את הפרטים עליו של המוסד השלישי (לא צריך למלא מעבר לשורה 22 בדף המשוכפל)

(1) – כתובת המוסד (לרוב יהיה תא דואר, עיר, מיקוד וארץ), על פי ההנחיות יש לרשום במפורש ISRAEL ולא לקצר אותו (ל-IL למשל).

(2) – האם הסטודנט קיבל טופס 1098-T ממוסד הלימודים (בישראל, לרוב זה יהיה לא, ואם לא קיבלתם כנראה שלא תוכלו לקבל שום החזר/זיכוי לשנת 2019)

(3) – האם הסטודנט קיבל טופס 1098-T בשנת 2018 כאשר תיבה מס’ 2 מולאה ותיבה 7 סומנה (שוב, לרוב זה יהיה לא)

(4) – אם סימנתם “לא” גם בשאלה (2) וגם בשאלה (3), אז דלגו על (4). אחרת, מלאו ב-(4) את המספר הפדרלי של מוסד הלימודים שאמור להופיע לכם על טופס 1098-T.

שורה 23 – האם ה-AOC או ה-Hope Scholarship Credit (הגרסה הקודמת של הזיכוי) כבר נוצלה עבור כל 4 שנות מס לפני 2019?

אם עניתם כן – עצרו ודלגו לשורה 31 (כדי לקבל את ה-LLC).

אם עניתם לא – המשיכו לשורה 24.

שורה 24 – האם הסטודנט היה רשום לפחות לחצי מהסילבוס בלפחות תקופה אקדמית אחת שהחלה או שנחשבת שהחלה בשנת 2019 (בגלל שהחלה ב-3 החודשים הראשונם של 2020) בתוכנית לתואר גבוה, תעודה, או כל הכרה אקדמית גבוהה אחרת.

אם עניתם כן – המשיכו לשורה 25.

אם עניתם לא – עצרו ועברו לשורה 31.

שורה 25 – האם הסטודנט השלים את 4 השנים הראשונות של התואר הגבוה לפני 2019?

אם עניתם כן – עצרו ועברו לשורה 31.

אם עניתם לא – המשיכו לשורה 26.

שורה 26 – האם הסטודנט הורשע, לפני סוף 2019, בגין החזקה או הפצה של חומרים אסורים (סמים)?

אם עניתם כן – עצרו ועברו לשורה 31.

אם עניתם לא – מלאו את שורות 27-30 עבור סטודנט זה.

שימו לב: לא ניתן לקבל באותה שנה גם את ה-AOC וגם את ה-LLC עבור אותו סטודנט. אם ממלאים את שורות 27-30 אין למלא את שורה 31 (ההיפך הוא גם נכון).

שורה 27 – הוצאות לימודים מוכרות.  אין למלא יותר מ-$4,000.

שורה 28 – הפחיתו $2,000 מהערך בשורה 27. אם יוצא אפס או פחות, רשמו -0-.

שורה 29 – הכפילו את שורה 28 ב-0.25 (25%).

שורה 30 –  אם בשורה 28 רשום -0-, רשמו את הערך משורה 27. אחרת, הוסיפו $2,000 לערך בשורה 29 ורשמו את התוצאה כאן.

דלגו על שורה 31.

שורה 31 (רק למי שמבקש את ה-LLC במקום את ה-AOC) – רשמו כאן את כל ההוצאות המוכרות עבור אותו סטודנט.

חלק 1 של הטופס

שורה 1 – כאן יש לסכום את הערכים הרשומים בחלק 3, שורה 30 מכל הסטודנטים.

שורה 2 – הכניסו את הערך $180,000 אם אתם נשואים המגישים ביחד או $90,000 אם אתם מגישים כרווקים, ראש אב בית או אלמן זכאי.

שורה 3 – הזינו את הערך משורה 8b של טופס 1040, אך אם החרגתם שכר עליכם להוסיף אותו כאן בחזרה. בעצם יש להזין כאן את ה-MAGI שלכם.

שורה 4 – החסירו את שורה 3 משורה 2. אם הערך הוא אפס ומטה, עצרו! אינכם יכולים לקחת כלל זיכוי בגין לימודים (גם לא את ה-LLC).

שורה 5 – הזינו $20,000 אם אתם נשואים המגישים ביחד, או $10,000 אם אתם מגישים כרווקים, ראש אב בית או אלמן מוכר.

שורה 6 – אם שורה 4 שווה או גדולה משורה 5, הכניסו את הערך 1.000 (1 נקודה אפס אפס אפס) בשורה 6. אם הערך בשורה 4 קטן משורה 5, יש לחלק את שורה 4 בשורה 5. את התוצאה יש לרשום עם לפחות שלוש ספרות אחרי הנקודה.

שורה 7 – הכפילו את שורה 1 בשורה 6. זהירות: אם הייתם צעירים מגיל 24 בסוף השנה (2019) והתנאים הבאים חלים עליכם, לא תוכלו לקבל החזר מס אלא זיכוי בלבד. אלו התנאים (שלושתם צריכים להתקיים):

  1. אתם עונים על אחד משלושת הבאים:
    • הייתם קטנים מגיל 18 בסוף 2019
    • בני 18 בסוף 2019 והכנסתכם משכר הייתה פחות ממחצית עלות מחייתכם
    • הייתם מעל גיל 18 ומתחת לגיל 24 בסוף 2019 והייתם סטודנט ב”משרה מלאה” והכנסתכם משכר הייתה פחות ממחצית עלות מחייתכם
  2. לפחות אחד מהוריכם היה חי בסוף 2019.
  3. אתם לא מגישים כנשואים ביחד עבור שנת המס 2019.

אם אתם עונים על כל שלושת התנאים, יש לסמן את התיבה ליד שורה 7, לדלג על שורה 8, ולהעתיק את הערך משורה 7 לשורה 9. אם אחד מהתנאים לא חל עליכם, מלאו את שורה 8.

התנאים יכולים להיות טיפה מבלבלים, לכן ה-IRS הרכיב שאלון קצר שיעזור לנו להחליט אם אנו זכאים להחזר או לא.

  1. האם הייתם מתחת לגיל 24 בסוף 2019 (מי שנולד ב-31.12.95 והלאה שיענה “לא”, כל השאר “כן”)?אם התשובה היא “לא” עצרו כאן, אתם זכאים לקבל החזר. אם התשובה היא “כן”, עברו לשאלה 2.
  2. האם הייתם מעל גיל 18 בסוף 2019 (מי שנולד ב-31.12.2000 והלאה שיענה “כן”, כל השאר “לא”)? אם כן, עברו לשאלה 3. אם לא, עברו לשאלה 4.
  3. האם הייתם סטודנטים ב”משרה מלאה” בשנת 2019?

    אם “לא”, עצרו כאן. אתם זכאים לקבל החזר. אם “כן”, עברו לשאלה 5.

  4. האם הייתם בני 18 בסוף 2019? אם “כן”, עברו לשאלה 5. אם “לא”, עברו לשאלה 6.
  5. האם הכנסתכם משכר הייתה פחות ממחצית עלות מחייתכם בשנת 2019? אם “לא”, עצרו כאן, אתם זכאים להחזר. אם “כן”, עברו לשאלה 6.
  6. האם אחד מהוריכם היה בחיים בסוף 2019? אם “לא”, עצרו כאן, אתם זכאים להחזר. אם “כן”, עברו לשאלה 7.
  7. האם אתם מגישים דוח משותף עם בן הזוג עבור 2019? אם לא, אתם לא זכאים להחזר. אם כן, אתם כן זכאים להחזר.

ברור לי שאף אחד לא מרגיש שהשאלון הזה באמת פישט לו משהו, אבל ניחא. אני מניח שכל אחד הבין אם הוא זכאי להחזר ועבר לחשב את שורה 8, או שלא והעתיק את התוצאה לשורה 9.

שימו לב: במידה ואתם לא זכאים להחזר לפי התנאים לעיל, זה כנראה אומר שאתם נחשבים כתלויים בדוח של ההורים שלכם והם זכאים להחזר. ייתכן ועדיף שהם יבקשו את ההחזר בדוח שלהם. ייתכן ובלי קשר אתם צריכים למלא דוח (למשל כי ההכנסות שלכם מעל הסף).

שורה 8 – הכפילו את הערך משורה 7 ב-0.4 (40%). הזינו את הערך בשורה 8, וכן בשורה 18c של טופס 1040. לאחר מכן עברו לשורה 9.

חלק 2 של הטופס

שורה 9 – החסירו את שורה 8 משורה 7. רשמו את התוצאה כאן, ובשורה 2 של גליון הגבלת הזיכוי (Credit Limit Worksheet) שנראה אותו בהמשך.

שורה 10 – יש לחזור לחלק 3 שמילאנו עבור כל סטודנט בנפרד ולסכום את כל הערכים שמילאנו בשורה 31. אם התוצאה הינה -0-, יש לדלג על שורות 11-17, לרשום -0- בשורה 18, ואז לעבור לשורה 19. אם התוצאה שונה מ-0- יש להמשיך ולמלא את שורה 11.

שורה 11 – יש לרשום את הערך הקטן מבין הערך משורה 10 או $10,000.

שורה 12 – יש להכפיל את הערך משורה 11 ב-0.2 (או ב-20%).

שורה 13 – יש לרשום $136,000 אם אתם נשואים המגישים ביחד או $68,000 אם אתם רווקים, ראש אב בית או אלמן מוכר.

שורה 14 – יש להכניס כאן את ה-MAGI שלכם, זהו בעצם הערך משורה 8b של טופס 1040 (ה-AGI שלכם), בתוספת הכנסות מעבודה שהחרגתם בטופס 2555 או 2555EZ.

שורה 15 – יש להחסיר את שורה 14 משורה 13. אם התוצאה היא -0- או שלילית, יש לדלג על שורות 16-17, לרשום -0- בשורה 18, ולעבור לשורה 19.

שורה 16 – יש למלא $20,000 אם אתם נשואים המגישים ביחד או $10,000 אם אתם רווקים, ראש אב בית או אלמן מוכר.

שורה 17 – אם שורה 15 שווה או גדולה משורה 16, יש לרשום 1.000 בשורה 17. אם שורה 15 קטנה משורה 16, יש לחלק את שורה 15 בשורה 16 ולרשום את התוצאה בשורה 17 עם לפחות 3 ספרות אחרי הנקודה.

שורה 18 – יש להכפיל את שורה 12 בשורה 17. את התוצאה יש לרשום כאן ובשורה 1 של הגיליון להגבלת הזיכוי (סבלנות, תכף מגיעים לזה).

שורה 19 – חישוב הזיכוי שאינו החזר. יש למלא את הגליון להגבלת הזיכוי. את הערך משורה 7 של הגליון יש להעביר לכאן וכמו כן יש למלא ערך זה גם בשורה 3 של גליון 3 של טופס 1040.

הגליון להגבלת הזיכוי

limit-ws

שורה 1 – יש למלא את הערך מטופס 8863, שורה 18. אל תדאגו, זה בדיוק הטופס שמילאנו עכשיו.

שורה 2 – יש למלא את הערך מטופס 8863, שורה 9.

שורה 3 – יש לסכום את שורות 1 ו-2.

שורה 4 – יש למלא את הערך מטופס 1040, שורה 12b. זהו המס המתחייב שלכם (כלומר מס שאתם חייבים ל-IRS לפני חישוב זיכויים שאתם זכאים להם).

שורה 5 – יש למלא את סך הזיכויים מטופס 1040 גליון 3, שורה 1 (זיכוי מס זר) ושורה 2 (זיכוי בגין הוצאות טיפול בילדים).

שורה 6 –  יש להחסיר את שורה 5 משורה 4 (בעצם כמה מס נשאר לכם לשלם אחרי שקיזזתם את זיכוי המס הזר וזיכוי בגין טיפול בילדים).

שורה 7 –  יש לרשום כאן את הערך הקטן מבין שורות 3 ו-6 של גליון זה. את התוצאה יש להעתיק גם לשורה 19 של טופס 8863. זהו בעצם הזיכוי שתוכלו רק לקזז איתו מס מתחייב ולא תוכלו לקבלו כהחזר.

דוגמא

הפעם האחרונה בה ביקשתי זיכוי זה היה ב-2012 עבור אשתי. אשתי, להזכירכם אינה אמריקאית, אך אנו בוחרים להחשיבה כתושבת אמריקאית לעניין המס.

קודם כל, בואו נראה את ההוצאות שהיא שילמה בגין לימודים גבוהים באותה שנה. שימו לב, שהיא הייתה כבר בתואר שני, אך משום שתואר ראשון שלה היה רק 3 שנים, בעצם השנה הראשונה של תואר שני יכולה להשלים את הזכאות ל-4 השנים של ההחזר הזה (AOC).

Expenses

אשתי שילמה את כל הסכום מראש. סמסטר חורף באותה שנה התחיל ב-2012, וסמסטר אביב במרץ של 2013 (שלושת החודשים הראשונים של 2013). לכן כל הסכום הינו הוצאות מזכות עבור הדוח של 2012. היה לנו מזל באותה שנה שסמסטר אביב התחיל ממש בסוף מרץ. אילו היה מתחיל באפריל, היינו צריכים לרשום רק חצי מהסכום כהוצאות מזכות. בנוסף, לא היינו יכולים לבקש את החצי השני כזיכוי/החזר בשנת 2013. לחלופין, היינו יכולים לחכות עד תחילת 2013 כדי לשלם עבור סמסטר אביב (זה בטוח היה יותר משתלם מהנחת המזומן שקיבלנו 🙂 ).

בואו נחשב כמה זה יוצא בדולרים:

ערך בשקלים – 14,368.87 ש”ח

ערך המרה ממוצע לשנת 2012 – 4.014 (בטעות אני השתמשתי בערך סוף השנה של 2012, כנראה בהשפעת החישובים מה-FBAR, אם הייתי עולה על זה מוקדם יותר הייתי מתקן זאת בהגשת דוח חוזר, בפועל הייתי צריך להשתמש בערך הדולר ביום התשלום עצמו 2.9.2012 – 4.0231 שקלים לדולר)

ערך בדולרים (לפי החישוב בטעות שלי) – $3,849.15

בואו נראה איך מילאתי את חלק 3 של טופס 8863 (שימו לב שאז עדיין היה ניתן לקבל את ההטבה הזו למרות שבשורה 22 תת סעיף 2 מילאנו שאשתי לא קיבלה טופס 1098-T):

Part3-21-26

ואת ההמשך של חלק 3:

Part3-27-31.jpg

חלק 1 של הטופס:

Part1

חלק 2:

Part2

הגליון להגבלת הזיכוי:

CreditLimitWorksheet_filled

לא היה לנו מס מתחייב ולכן לא יכולנו “לנצל” את הזיכוי על 60% מהסכום (שורה 9 של טופס 8863), ורק קיבלנו החזר מס על 40% (שורה 8 של טופס 8863).

החלקים הרלוונטים של טופס 1040 (שימו לב שב-2012 השורה רלוונטית הייתה שורה 66, אל תתבלבלו, בשנת 2019 השורה הנכונה היא שורה 18c):

1040_Payments

סיכום

  • ב-4 השנים הראשונות של לימודים לתואר גבוה במוסד אקדמי מוכר ניתן לקבל החזר מס שעלול להגיע ל-$1,000 לכל שנת לימודים (American Opportunity Credit). ניתן לראות את התנאים לקבלת ההחזר בטבלה בתחילת הפוסט.
  • ההטבה היא בעצם זיכוי של עד $2,500 שמתוכם עד 40% יכולים לשמש כהחזר ממשי של כסף לכיס שלכם.
  • ניתן לבקש את ההחזר עבור כל סטודנט שמופיע בדוח המס שלכם (כלומר, גם בן זוג וילדים אם הם תלויים שלכם או כל תלוי אחר שלכם).
  • ההוצאות צריכות להיות משולמות בשנת המס עצמו, והם צריכים להיות עבור סמסטר שמתחיל בשנת המס או ב-3 החודשים הראשונים העוקבים את שנת המס.
  • סך הוצאות מוכרות מקסימליות פר סטודנט: $4,000
  • ממלאים את טופס 8863 על מנת לדרוש את ההחזר. יש למלא טופס אחד עבור כל דוח, אבל ייתכן וצריך לשכפל את עמוד 2 של הטופס במידה ויש יותר משתי סטודנטים זכאים.
  • במידה וחייבים במס, ההטבה הזאת יכולה גם לקזז את המס המתחייב.
  • ישנה הטבה נוספת (Lifetime Learning Credit) שהיא יכולה לספק רק זיכוי כנגד מס מתחייב והיא עד $2,000 פר החזר מס (ללא תלות במספר הסטודנטים).
  • חדש משנת 2016: כפי שעידכנתי לא ניתן לקבל אף הטבה שקשורה בלימודים (AOTC, LLC, או אפילו קיזוז של שכר לימוד מההכנסה), אם מוסד הלימודים שלכם לא סיפק לכם את טופס 1098-T. אני מפציר בכל מי שזה רלוונטי לו, לדרוש ממוסד הלימודים שלו לספק טפסים אלו.
  • חדש משנת 2017: צריך לספק את מספר המוסד המוכר על ידי ה-IRS שנקרא EIN. ה-EIN אמור להופיע בטופס 1098-T שתקבלו מהמוסד.
  • האוניברסיטאות שאני מכיר שמפיקות עבור הסטודנטים שלהם את הטופס: אוניברסיטת תל-אביב, אוניברסיטת בו-גוריון, האוניברסיטה העברית, הבינתחומי.

 



הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.


אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.


אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל מידע הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

 

57 מחשבות על “סדרת מס ארה”ב (2019) – חלק 13 – החזר מס בגין לימודים

  1. מי שלמד 4 שנים במוסד לימודים אקדמי לא מוכר (למשל מכללה), ואז לומד לתואר ראשון נוסף במוסד לימודים מוכר (אחת האוניברסיטאות שברשימה) – יוכל לבקש את המענק?

    אהבתי

  2. בגלל המצב כרגע אני לא יכול לקבל את העותק המקורי של הT1098, אני יכול לשלוח להם העתק שלו או שאני חייב את המקורי?

    אהבתי

    1. אתה לא שולח להם בכלל את ה-1098T.
      מה שאתה מקבל ממוסד הלימודים הוא העתק בשבילך.
      הם שולחים גם העתק ל-IRS.

      מה שכן בגלל שמוסדות לימודים לפעמים מתעכבים עם זה, ואם בכל מקרה אתה שולח בדואר את הדוח, אז אין בעיה לצרף העתק (כדי לקדם אותם במקרה שהמוסד עוד לא שלח אליהם).

      אהבתי

      1. אה הבנתי, תודה!
        אז רק כדי לסכם לעצמי את העניין – הטפסים שאני צריך לשלוח הם 1040, schedule b, schedule 3 ו8863? לא היו לי עוד הכנסות בכלל וגם FBAR אני לא צריך למלא. אני צריך לצרף גם 106?

        אהבתי

        1. הכל נראב סבבה מלבד הschedule 3.
          אתה עושה זיכוי מס זר?

          אין צורך לצרף 106, אם וכאשר יעשו ביקורת כבר ידרשו ממך לתרגם אותו (חלק מקבלים תרגום שלך וחלק דורשים תרגום נוטריוני), אבל הסיכוי לא גבוה, רק 1.2% עוברים ביקורת מלאה בשנה.

          אהבתי

          1. אני לא חושב שאני צריך לעשות זיכוי מס זר. רק שבזמן שמילאתי את ה8863 זה היה נראה לי שאני חייב למלא גם את זה…

            אהבתי

            1. רק אם ב8863 יוצא שאתה מקבל גם חלק של זיכוי ולא רק החזר.
              בהנחה ואתה לא חייב כסף לארה"ב אין סיבה שתצטרך את החלק של הזיכוי, ולכן לא את Sch3.

              אהבתי

              1. היי, יש לי עוד שאלה אחת – בT1098 יש משבצת שכתוב check if at least half-time student. האם האוניברסיטה צריכה לסמן את זה או שמספיק שאני הצהרתי לאמריקאים על הרישום ללפחות חצי מהסילבוס בחלק 3 של הטופס?
                תודה מראש

                אהבתי

              2. בגדול אם למדת מעל חצי אז הם היו צריכים לסמן את זהץ יש לך 3 אופציות:
                1. לבקש שיתקנו, ואז להגיש
                2. להגיש בדואר, לצרף ולהוסיף מכתב שהם טעו ולקוות לטוב
                3. להגיש כמו שזה, ורק אם ישללו אז לבקש מהאוניברסיטה לתקן

                אני אוהב את 2 (ובינתיים לקדם את התיקון מול האוניברסיטה).

                אהבתי

              3. אחלה, כבר שלחתי מייל לאוניברסיטה והם כבר חזרו אליי. אז ממש בקרוב זה יתוקן. תודה!

                אהבתי

  3. היי,

    כרגיל המון תודה על כל העזרה בלפשט את העניינים 🙂
    בדיוק באתי להגיש טופס Extension, וראיתי שאם אני צריך החזר אני צריך לציין את זה כבר שם.
    אז אשמח לשתי הבהרות קטנות:

    מכל הסיפור הזה, אני צריך לראות כמה שילמתי לאוניברסיטה, להמיר לדולרים ולכתוב את הסכום?
    במידה ושילמתי מהפיקדון, אין עם זה בעיה, אמת?
    בנוסף, מה שאני מציין בדוח זה רק על 2019, כלומר אם לא הגשתי דוחות ואני רוצה לקבל רטרואקטיבית על 2018 נגיד, אני צריך להגיש בנפרד על 2018, נכון?

    תודה רבה רבה!

    אהבתי

    1. זה לא כמה שילמת לאוניברסיטה אלא כמה החזר מס אתה צפוי לקבל, כל עוד אין טעות של יותר מ-$1,000 בין מה שרשמת למה שבפועל זה לרוב לא משנה. ההחזר הוא 40% מ- [2,000 דולר הראשונים ועוד רבע מה2,000 דולר הבאים ששילמת כשכר לימוד].

      אין בעיה אם שילמת מהפיקדון.

      נכון, בדוח של 2019 אתה יכול לכלול שכר לימוד ששולמו בשנת 2019 אבל רק בגין סמסטרים שהתחילו ב2019, או עד מרץ 2020.

      אם שילמת שכר לימוד בשנת 2018 בגין סמסטרים שהתחילו בשנת 2018 או עד מרץ 2019, תצטרך להגיש דוח על 2018 כדי לקבל את ההחזר.

      אהבתי

      1. תודה רבה על התגובה, רק לא כ"כ הבנתי מה הכוונה שזה כמה החזר מס אני צפוי לקבל. החזר המס לא נגזר מכמה שילמתי למוסד? כלומר אם שילמתי בסמסטרים שהתחילו עד מרץ 2020, כ10 אלף ש"ח, מה המשמעות של זה מבחינת החזר המס?

        אהבתי

        1. 10,000 שקל זה $2,807 בדולרים של 2019.
          החזר המס הוא 40% מה-$2,000 הראשונים, ו40% מתוך 25% מה-$2,000 הבאים (או מה ששילמת בפועל).

          לכן במקרה שלך החזר המס יהיה $881, וזה מה שתרשום בבקשה להארכה.

          אהבתי

  4. הי, תודה על כל העזרה.

    2 שאלות קצרות בנוגע להחזר הסטודנטים. ראשית, בטופס הT-1089 שלי מופיע הסכום אותו שילמתי באותה שנה, וכן כמה מהסכום שולם בעזרת מלגות. האם הסכום עליו אני מדווח בטופס 8863 הוא הסכום המלא אותו שילמתי, או שעלי לנקות מהסכום את מה שמופע בנוגע למלגות?
    שנית, סתם ככה אני לא ממלא דוחות מס כלל, משום שאני לא מרוויח קרוב לסכום שמעליו צריך לדווח. האם יש לי דרך לבקש את הזיכוי לסטודנטים בלי למלא דיווח מס מלא (עם טופס 1040 וכו')? אם אין דרך לעשות זאת, מה נדרש עלי לעשות לצורך קבלת הזיכוי?
    יחיאל

    אהבתי

    1. הגיע הזמן אולי לחשוף סכומים כי יש לך שתי אופציות:
      1) להפחית את שכר הלימוד המזכה בערך המלגה
      2) לכלול את כל הסכום כשכר לימוד מזכה, ולכתוב את המלגה כהכנסה בטופס 1040 ( תחת other income)
      אם תסכים לשתף את הסכומים אוכל להגיד לך מה עדיף, למרות שלרוב 2 עדיף לבעלי הכנסות נמוכות.

      לגבי הדוח, אתה צריך להגיש דוח שנתי מלא (1040 + נספחים). לא ציינת עבור איזה שנה אתה מבקש אבל הנה המדריכים לשלוש השנים האחרונות שכתבתי ותוכל להיעזר בהם.
      2019
      2018
      2017

      אהבתי

      1. תודה מאוחרת על התשובה.
        1) גובה המלגות משתנה משנה לשנה- בשנה אחת מדובר ב190$ בלבד מתוך 3900 שכ"ל, ובאחרת 2500$ מתוך 2600$. מנגד, המשכורות שלי באותם שנים היו יחסית נמוכות- בסביבות ה36,000 ש"ח לשנה. האם עדיף לבחור את האפשרות השניה?
        2) אני מעוניין להגיש רטרואקטיבית מ2017 ואילך (כלומר 2017, 2018, 2019, 2020)- האם אצטרך למלא דו"ח שנתי מלא על כל אחת מהשנים הללו, או שמספיק למלא רק עבור השנה האחרונה ולצרף את כל הבקשות אחורה?

        אהבתי

        1. 1) לפי הנתונים הללו עדיף לך לדווח על המלגה כהכנסה, ולא לקזז אותה משכר הלימוד.

          2) צריך דוח שנתי מלא עבור כל שנה. שים לב שאין לך הרבה זמן להגיש את 2017. כנראה שה-IRS יפתחו את המעטפה הרבה אחרי ה-15/4, אז ממליץ לך לצרף מכתב ששלחת את זה לפני ה-15/4, ובנוסף לשומר את ספח המשלוח טוב טוב לצורך הוכחה על תאריך המשלוח.
          ממליץ להשתמש באחד משירותי המשלוחים שה-IRS ממליץ עליהם

          אהבתי

          1. תודה רבה! איפה ב1040 אני מדווח על המלגות? בשורה של other income כבר העתקתי את השורה מטופס 25555-EZ

            אהבתי

            1. אתה סוכם את המספר (השלילי) מ2555 עם הערך מהמלגות ורושם שם בOther Income על הקו המקווקו שליד אתה רושם See statement ובדף נפרד אתה מפרט מה נכנס לחישוב שם.
              אם אתה משתמש בתוכנה זה עושה לך את זה אוטומטית.

              אהבתי

              1. תודה.
                שאלה נוספת, אמרת שכדי להגיש את הבקשות להחזר לימודים אני צריך להגיש גם דוחות כספיים לכל אותן שנים (כלומר 2017 ואילך), אבל ממה שאני מבין אם אגיש עכשיו את הדו"ח על 2017 אני עלול להיות חשוף לקנס (אפילו שבאופן כללי כלל אין לי חובת דיווח)- האם זה נכון? איך אני יכול להגיש כל כך מאוחר?

                אהבתי

              2. קנס על הגשה מאוחרת היא תמיד תהיה פונקציה של חבות המס העולה מן הדוח (כלומר אחוזים מתוך חבות המס שלך).
                ככל וחבות המס היא אפס או החזר מס, אז אין קנס.

                אהבתי

  5. בתוגנה של OLT מופיעה האפשרות הזאת בנוסף ל(AOP ולLLC). י : Tuition and fees deduction (Up to $ 4,000 per return) אתה יודע לספר עליה?

    אהבתי

    1. האחות החורגת והלרוב פחות משתלמת של הAOTC והLLC.
      במקום לקבל זיכוי שזה בצד של המסים של המשוואה, מקבלים ניכוי שזה בצד ההכנסות.
      זה בעצם הטבה בגובה כמות שכר הלימוד ששילמת עד $4,000 כפול המס השולי שלך.

      יש מצבים שהיית רוצה להקטין הכנסות ולא את המסים אבל רובם רלוונטיים לתושבי ארה"ב.

      אהבתי

  6. הי. רציתי לשאול האם יש צורך בנוסף למלא גם את טופס 8917 Tuition and Fees Deduction? ומתי אמורים להגיש אותו?
    אציין שעברתי 4 שנות השכלה גבוהה ולכן מנסה לקבל LLC

    אהבתי

    1. אם אתה מבקש LLC אתה לא יכול לקבל בנוסף גם את הTFD בטופס 8917. צריך לבחור אחד מהם.
      יש לפעמים שיקולים שעדיף להקטין הכנסה מאשר לקבל זיכוי כנגד המסים, אבל לרוב לא רלוונטי לישראליים ואכן עדיף LLC.

      אגב, למה אתה צריך את הLLC יש לך חבות מס לארה"ב בהיעדרו?

      אהבתי

      1. אין לי חבות מס בכלל. סתם חשבתי שכדאי לצבור מעכשיו לשנים הבאות שאולי כן תהיה לי חבות מס.
        אז לפי הLLC אני אמור לקבל כ330$. ולפי הTFD נראה שיוצא יותר. אבל אני לא מבין בזה, אז לדעתך עדיף להגיש רק את הLLC?
        או שבכלל כל עוד אין לי חבות מס, אין לי יכולת להגיש LLC?

        אהבתי

        1. הLLC יכול רק להקטין חבות מס עד 0 ולא מעבר, כלומר אין החזר מס.
          דווקא במצב שאין לך חבות מס, עדיף לעשות את הTFD, שעשוי להגדיל את זיכוי מס הזר המועבר לשנים הבאות (בהנלה ואתה משתמש בזיכוי מס זר)

          אהבתי

  7. אהלן,
    נעזרתי בבלוג לפני כמה חודשים וסופסוף אישרו לי את החזר הלימודים של 2019 וקיבלתי ממנו את הצ'ק, וגם הצ'ק קורונה נשלח אליי. הבעיה שלי היא שהצהרתי גם על 2018 כדי לקבל את החזר של הAOC, אבל אין שום דרך אינטרנטית לבדוק אם זה אושר והמשרדים שלהם לא פעילים למענה טלפוני.
    יש איזו דרך אחרת לבדוק את העניין? יש סיבה שלא יאשרו את זה? (אומנם שלחתי את 2018 ביחד עם 2019 אבל ההכנסה הייתה מתחת למינימום הנדרש אז אני לא רואה סיבה שיקנסו אותי).

    אהבתי

    1. היי,
      דבר ראשון מזל טוב על המענקים. כיף לשמוע.

      הדרך היחידה שאני מכיר זה להתקשר לטלפון
      1-267-941-1000+ ולברר. אם תתקשר בדיוק בשעה 13:00 שעון ישראל, זמן ההמתנה יהיה מינימלי.

      אם כל המידע היה תקין, והיה לך 1098-T ועמדת בכל תנאי הזכאות (למשל מי שמגיש כנשוי המגיש בנפרד לא זכאי), אין סיבה שלא יאשרו. לפעמים קורים מקרים שהם רוצים לעשות בדיקה יותר יסודית של הדוח, ואז זה מתעכב.
      בטלפון יוכלו להגיד לך מה הסטטוס של זה.

      אהבתי

    1. אכן המוסד צריך למלא את ה 1098T ולשלוח אותו לIRS ולספק לך העתק.

      אם יש לך חשבון בנק אמריקאי, אז אתה ממלא את פרטיו בדוח השנתי והכסף מגיע לשם. אם לא, הם ישלחו צ'ק לכתובת שמילאת בדוח.

      אהבתי

      1. שלום שוב, קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה ובכללי על כל הבלוג, מדהים בעיניי והוא עזר לי המון בשנה שעברה.
        המוסד האקדמי שלי (האונב' העברית) טוען שהאחריות שלי לשדר את הטופס, והם רק מילאו את הפרטים שלהם על הטופס ששלחתי להם.
        יש מה להתווכח איתם או שיש לי אפשרות לשדר אותו בעצמי?
        בנוסף, יש אפשרות להעלות לאתר טופס 1098-T לדוגמה עם הסברים על השדות לוודא שהאונב' מילאה אותו כמו שצריך?
        תודה רבה!

        אהבתי

        1. א. הם טועים. הם מחויבים לשדר/לשלוח בדואר את הטפסים ל-IRS. כמובן שהם יכולים לא לעשות את זה בלי סנקציות כי ל-IRS אין איך לאכוף בחו"ל (חוץ מלהוריד אותם מרשימת האוניברסיטאות המאושרות).
          ב. אין איך לשדר בעצמך. מה שהייתי עושה זה אם הטופס חתום ומופיע עליו ה-EIN של האוניברסיטה, הייתי שולח בדואר את הדוח ומצרף את הטופס (במקום לקוות שהאוניברסיטה שלחה).
          ג. בהזדמנות (למרות שבפוסט הזה יש הסבר לשדות הרלוונטיים שהם 1, 2 ו-7).

          אהבתי

  8. שלום,
    קודם כל תודה רבה על כל ההסברים אני והאחים שלי קיבלנו את מענקי הקורונה,
    שאלה לגבי החזרי לימודים, קיבלתי מהאוניברסיטה את טופס t-1098 אומנם האוניברסיטה הפתוחה לא נמצאת ברשימה, האם עדיין רלוונטי לי לנסות?

    אהבתי

    1. זה תלוי. אני לא שמעתי שהוסיפו את האוניברסיטה הפתוחה לרשימת המאושרים והם אכן לא מופיעים ברשימה (זהירות, מוריד קובץ אקסל).

      מצד שני, הם מעדכנים את הרשימה פעם ברבעון.
      מה שהייתי עושה:
      1) מברר עם האוניברסיטה מתי הם קיבלו את האישור להיות Eligible Institute לצורך ה-American Opportunity Credit?
      2) בודק שיש EIN על טופס 1098-T -זה לא תנאי מספיק כי יכול להיות שיש להם EIN לצרכי הכרה בתרומות.
      3) שואל את האוניברסיטה האם הם שידרו את טופס 1098-T ל-IRS, ואם לא לשאול מתי הם מתכוונים לעשות זאת. האוניברסיטאות מחויבות לשדר את הנתונים ל-IRS ומה שהסטודנט מקבל זה בסך הכל עותק.

      אם אחד מאלו לא מתקיים, לא הייתי לוקח את הסיכון.

      אהבתי

  9. היי! ממש תודה על ההסבר המפורט.

    אם התחלתי לקבל זיכוי רק החל מהשנה השלישית ללימודים, כי לא השקעתי בהגשת דו"חות מס בעבר, אבל עכשיו מתחיל להיכנס לזה (מעולם לא היה לי מעל 10,000$ בחשבון) – האם פשוט להגיש דו"חות לשנים 2018 ו-2017 ואני אמור לקבל זיכוי עליהן? או שעדיף לעשות גילוי מרצון?

    תודה מראש 🙂

    אהבתי

    1. במצב שלא הייתה חובת הגשת FBAR לדעתי אין צורך לעשות גילוי מרצון, שכן הפטור מקנסות כחלק מגילוי מרצון נוגע לקנסות FBAR.
      אכן אם תגיש דוחות ל-2017 ו-2018 תוכל לקבל את החזר המס בגין לימודים (בתנאי כמובן שעומד בכל התנאים).

      אהבתי

  10. שלום,
    שוב אגיד תודה על המדריך הנפלא הזה!
    לגבי החזר לימודים רטרואקטיבי לשנת 2018-2019.. ראיתי שהיה צריך להגיש את טופס 1040 עד מועד מסוים (שעבר), אולם, בתגובה למישהו כתבת שעדיין הוא יכול להגיש את הדו״ח לשנה הזאת. האם הכוונה לדו״ח אחר או שאני פשוט מעלה את טפסים לפי המדריך שעשיתם לשנת 2018 בתקווה שעדיין יקבלו אותם
    תודה רבה מראש 🙂

    אהבתי

    1. אם מגיע לך החזר מס, אתה יכול להגיש את הדוח השנתי שקשור אליו עד 3 שנים מיום ההגשה המקורי.

      אם מדובר בדוח שנתי של 2018, אז תאריך ההגשה שלו היה ה-15 לאפריל 2019, אז יש לך עד אפריל 2022 להגיש ולקבל את החזר המס.
      אם תגיש עצמאית כנראה שתצטרך לשלוח בדואר, דרך מגיש בתשלום שיש לו תוכנה מסחרית, הוא יוכל להגיש עבורך בצורה מקוונת (מה שיצמצם זמנים בצורה דרסטית בגלל העיכובים המטורפים שנוצרו ב-IRS בקבלת הדואר בגלל שחודשיים לא טיפלו בכלום).

      אהבתי

  11. יכול להיות שזה שאלה ממש בייסיק, אבל דרך איזה אתר מגישים את הטפסים שמילאתי? מצאתי רק את fileyourtax.com ותהיתי אם לשם מוסיפים את הטפסים הנוספים ל1040 וE-2555?
    או שיש אתר אחר?
    תודה רבה על כל העזרה עד עכשיו 🙂

    אהבתי

    1. היי, אם מילאת ידנית תצטרך לשלוח אליהם בדואר.
      באמצעות התוכנות האינטרנטיות ניתן לשדר את הדוח, אבל צריך למלא את הדוח באתר באמצעות התוכנה הייעודית המקוונת שלהן.

      כרגע לא ניתן לשדר דוחות עד 21/1 וגם אז ללקוחות רגילים רק את הדוח של שנת 2020. יועצי מס עם תוכנות תעשייתיות ייעודיות יכולים לשדר גם 3 שנים אחורה.

      אהבתי

  12. היי
    לשיקול דעתך אם לבדוק / לפרסם..
    בשיחה עם אישה שמטפלת בהגשת מסמכים ל IRS עבור ישראלים, טענה הנ"ל בפניי שהיא דיברה אישית עם ה IRS ונאמר לה מפורשות כדלהלן.
    אף אוניברסיטאות שאינם מופיעות ברשימה הנזכרת לעיל, אם יש להן EIN אפשר לבקש ולקבל החזר בגין לימודים אצלם.
    השאלה הייתה לגבי האוניברסיטה הפתוחה שיש לה מספר EIN .

    כמובן.. ללא כל התחייבות על מהמנות הדברים.

    אהבתי

    1. אני יודע בוודאות שאין כך הדבר, ויש לכל מוסד EIN-ים שונים שמיועדים לדברים שונים.
      סביר להניח שה-EIN של האוניברסיטה הפתוחה מיועדת לקבלת תרומות.

      הכי גרוע לא יתנו לך את החזר המס. אבל אני אישית לא הייתי רוצה להסתכל מעבר לכתף שלי כל הזמן.
      אין התיישנות על החזרי מס שהושגו שלא כדין.

      אהבתי

  13. האוניברסיטה העברית איננה משגרת את הT1098 עבורי(ועבור אף אחד מהסטודנטים שלה) , ואני מתכוון לשלוח בעצמי , אתה יודע איזה חלקים מהטופס אני צריך לשלוח להם? copy A copy C גם וגם? . אני מתכוון לשלוח טפסים של 1098T עבור 2018 -2020 בדואר ביחד עם הדו"ח של 2018 ליתר בטחון אני גם מתכווין לצרף להם בדו"ח של 2020 שאני שולח אלקטרונית את הטפסים , זה נראה לך בעייתי ?

    אהבתי

    1. בגדול, Copy A מיועד ל-IRS.

      לא הייתי מצרף את 2019-2020 לדוח של 2018, אלא במשלוח נפרד. כנ"ל לא הייתי מצרף לדוח של 2020, טפסים שאינם קשורים אליו.
      אפשר גם לנסות להתקשר ולראות אם הם יסכימו שפשוט תשלח את זה בפקס.

      מזכיר ששום דבר לא מבטיח כלום, ושבגדול ה-IRS מצפה לקבל את הנתונים מהאוניברסיטה ולא מהנישום.

      אהבתי

כתיבת תגובה