אודות

אתר זה מתרגם את הבלוגים הפיננסיים המובילים בארה"ב לעברית רהוטה, מדויקת ובאוירה קלילה. לכל מי שרצה להתעניין והבדלי השפה מנעה ממנו.

בנוסף, תתפרסם כאן סדרה של פוסטים הנוגעים לדיווח שנתי למס הכנסה בארה"ב עבור ישראלים שהינם (גם) אזרחים אמריקאיים. המדריך בא ללמד את אלו שמעוניינים למלא את הדוחות בעצמם.
פוסטים הנוגעים לענייני מסים ניתן למצוא בעמוד אחד שמרכז את כל הנושאים.

מי שמעוניין להירשם לקבל את כל הפוסטים ניתן לבצע הרשמה דרך האתר על מנת לקבל פוסטים במייל.

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

כמו כן ניתן להירשם דרך קורא RSS בלינק הבא:
קורא RSS – כל הפוסטים

מי שמעוניין לקבל רק את הפוסטים שהם תרגום של בלוגים מארה"ב ניתן להירשם דרך קורא RSS כאן:
קורא RSS – בלוגים פיננסיים

מי שמעוניין לקבל רק את הפוסטים שנוגעים למיסוי ארה"ב ניתן להירשם דרך קורא RSS כאן:
קורא RSS – מיסוי ארה"ב

 



אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל ייעוץ הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

32 מחשבות על “אודות

  1. האם תוכל להעלות (או לשלוח לי) את הכתבות בפורמט PDF?
    אני מעוניין לשלוח לחברים להדפסה (שיעשו בשירותים משהו יותר מועיל ממעבר על פייסבוק)…

    אהבתי

    1. שלום אביעד

      דבר ראשון אתה יכול לשלוח להם לינקים, במובייל רואים את הפוסטים מאוד יפה.

      דבר שני שאתה יכול לעשות, בדקתי את זה רק בגוגל כרום, לוחצים על Ctrl+P, ואז ברשימה של המדפסות יש אופציה של Save To PDF. נראה סביר ביותר, ואז תוכל להדפיס.
      אתה גם יכול להדפיס ישירות מהאתר למדפסת.

      אהבתי

  2. שלום ותודה על המידע המפורט והענייני, כל הכבוד על העבודה והשיתוף!
    רציתי לשאול, כי לא הצלחתי למצוא בנתיים, אם יש לך תובנות בעניין איך מומלץ לדווח על קבלת פיצויי פיטורין (סכום שמס הכנסה אישר שהוא פטור) לאחר עזיבת עבודה?
    תודה

    אהבתי

  3. תודה על התגובה המהירה – מדובר בשני המקרים… משיכרה של כספי פיצויים מהקרן עד לגובה של הפטור שאושר על ידי מס הכנסה הישראלי, מה שנשאר מקרן הפיצויים מעבר לגובה הפטור הועבר לקרן הפנסיה.
    בנוסף היה קיים חוב של המעסיק מלפני כמה שנים שהושלם באחת המשכורות האחרונות לפני סוף השנה, כפיצויי פיטורין שהתווספו למשכורת ועליהם היה מס מלא

    אהבתי

  4. אוקיי, לגבי מה שצורף למשכורת, בהנחה וזה נכנס לטופס 106 של אותה שנה, אז פשוט מדווחים את זה כרגיל כחלק מהמשכורת בשורה 7.

    לגבי משיכה מפיצויים, אני מניח ולא דיווחת דבר עד עכשיו על קרנות הפנסיה, היות וכל ההפקדות הם של המעסיק, אזי יש מס על כל הסכום. היות ואין לזה סעיף ספציפי בשורות 7-21 של טופס 1040, אז תכתוב את זה בשורה 21 Other Income.

    ייתכן ותחויב במס, בתלות בהכנסות האחרות שיש לך ומסים ששילמת.
    אם אתה מחריג שכר אז הפיצויים שמשכת מקרן הפנסיה צריכים להיות פחות מהניכוי הסטנדרטי והפטורים האישיים כדי להיות פטורים ממס גם בארה"ב. לחלופין אם אתה לוקח זיכוי מס זר על שכר העבודה שלך, צריך שהמס ששילמת באותה שנה יהיה יותר מהמס שאתה חייב לארה"ב בהתחשב בכל ההכנסות שלך.
    שים לב שאם אתה לא מחריג שכר, לא תוכל להחריג שכר ב-5 השנים העוקבות.

    אהבתי

  5. שלום,
    אני אזרח אמריקאי ועלי לעשות תהליך של דיווח מרצון (לא דיווחתי מס עד כה). האם אני מחויב (או לחילופין, מומלץ בחום) לעשות זאת דרך רואה חשבון / יועץ מס מורשה או שניתן להגיש עצמאית? להבנתי הנ״ל כולל מספר דו״חות tax return, מספר דו״חות fbar ותצהיר תום לב. אין לי רקע בנושא ותהיתי האם ניתן ורצוי, בעזרת היגיון בריא בלבד, לנסות להגיש באופן עצמאי.

    אהבתי

    1. אתה לא מחויב. ניתן להגיש עצמאית באם אתה מרגיש בטוח מספיק בכך.
      יש כאן פרטים לגבי ההגשה: https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/u-s-taxpayers-residing-outside-the-united-states

      האמ"לק (אבל רצוי כן לקרוא לעומק) הוא שצריך להגיש דוחות מס (1040) עד שלוש שנים אחורה ודוחות הון זר (FBAR) עד 6 שנים באחורה. כתבתי את המילה "עד" מכייוון וההגשה לאותם שנים היא בהנחה והיית מחויב להגיש את הדוחות באותם שנים (לפי קריטריוני ההגשה)

      על כל טופס 1040 צריך לרשום בראש הדף – Streamlined Foreign Offshore בעט אדום.

      כמו כן, צריך למלא את טופס 14653 שבו אתה מצהיר שחוסר ההגשה הייתה לא מכוונת.

      שולחים לכאן את דוחות המס:
      Internal Revenue Service
      3651 South I-H 35
      Stop 6063 AUSC
      Attn: Streamlined Foreign Offshore
      Austin, TX 78741

      FBAR מוגש און-ליין.

      בהצלחה!

      אהבתי

  6. בלוג מ-ע-ו-ל-ה!
    איזה כיף להכיר ולקרוא. איזה כיף שהצלחתי להגיע לכאן בשיטוטיי ולזכות לקרוא כאן.
    השפה קלילה, רהוטה, מובנת ונהירה.
    התכנים קולעים ומוסברים לעילא ולעילא.
    פשוט תענוג.

    מזל שיש אנשים כמוך!
    מפרגן ובגדול.

    אהבתי

      1. (רואה רק עכשיו את ההודעה!)
        כן, הגעתי בשיטוט אקראי ולא דרך הבלוג המצויין של הסולידית.
        יש הרבה בלוגים שהגעתי אליהם בשיטוטים אקראיים – האתר של ShookRun, האתר של תמריץ כלכלי ועוד ועוד…

        אהבתי

  7. שלום
    תודה על ההשקעה של ליקוט המידע, כתיבתו בצורה כל כך ברורה .
    כיף לפגוש אנשים עם מעשים נדיבים כאלו גם בתחום הזה.
    אני מנהלת חשבונות במקצועי בישראל ועברנו לגור בארהב על ויזה עסקים , בישראל אני ניהלתי את כל בהנהלת החשבונות מול הרואה חשבון הבנתי הכל ושלחתי כמו האישה במים.
    פה גם השפה האנגלית לא סגורה בפי ובטח עוד יותר קשה לי בקריאה וכתיבה ולכן בעלי חוץ מלהיות האיש שכל העסק זה הוא , נאלץ לנהל את כל נושא בהנהלת חשבונות בעצמו מול מגוון רחב של גורמים, זה לא כמו בארץ, פה יש אחד שעושה רק משכורות, אחד שרק מכניס חומר, אחד שרק מגיש ואין קשר בין אחד לשני.
    ככה כבר 4 שנים.
    השנה החלטנו לרכוש תוכנת הנהלת חשבונות ואני עושה מאמצים רבים להיכנס ולהוריד את העומס מבעלי והאתר שלך , גם שהוא מדבר יותר לשכירים ולאמריקאים בלבד, בכל זאת מרענן למצוא מידע בנושא בעיברית .
    תודה ותזכה למצוות.

    אהבתי

    1. שמח לשמוע שהייתי לעזר, לפחות בידע.

      רק כמה דברים:
      1) לזכור כשגרים בארה"ב חובות הדיווח יותר עמוסות בגלל שיש גם דוח להגיש לState.
      2) המטרה של העסק להרוויח כסף מתחום מומחיות שלכם. אם אתם רואים שהנהלת חשבונות גוזל ממכם זמן שהיה יכול להרוויח לכם יותר מהחיסכון שלכם בשירותי הנה"ח, שווה לשקול אאוטסורסינג למטלה הזו. רואה חשבון טוב יכול לא רק לחסוך לכם את הזמן הזה, אלא גם לתת עצות עסקיות ולעזור לכם להעיף את העסק גבוה.

      אהבתי

  8. הכרתי לאחרונה את הבלוג, מתכנן לקרוא המון מהפוסטים.
    האם קיים ארכיון נוח שאפשר לעבור דרכו על כל הפוסטים באתר?

    אהבתי

    1. שלום וברוך הבא 🙂

      אם תפתח את התפריט בצד שמאל למעלה, ותגלול מעט למטה תראה ארכיון לפי חודשים וכמו כן, רשימת קטגוריות (מניח שקטגוריות יותר מעניין מתאריכי הפרסום). כמו כן, נושאים נבחרים אני ריכזתי בדף הבית של הבלוג.

      אהבתי

    2. אהלן,
      קודם כל תודה על הבלוג ממש עוזר.
      אני לפני פתיחת תיק השקעות בib העולמית ואשמח לדעת אם יש עדיפות לפתוח תיק על שם אזרח ארה"ב(אני אזרח)או על שם ישראלית(אשתי)אן חשבון משותף…
      אשמח להבין מה החסרונות והיתרונות בכל אחת האופציות.
      תודה .

      אהבתי

      1. שלום וברוך הבא,

        דבר ראשון אציין שאני לא יועץ השקעות ולא יועץ מס.

        ההמלצה הגורפת ממה שהבנתי היא לרשום את החשבון על שם בן הזוג הישראלי.

        המס בישראל יהיה אותו דבר, והמס בארה"ב יהיה נמוך יותר לטווח הארוך.

        מבחינת ירושה אולי צריך לתת את הדעת שתהיה צוואה בתוקף שאם בעל החשבון הולך לעולמו אז שהנכסים עוברים לזכות הבן זוג השני, ולא שחצי ילך לילדים (ברירת המחדל במדינת ישראל).

        אהבתי

  9. שלום,
    התרשמתי מהפוסט שלך ״אשתי היקרה, איך תנהלי את הפיננסים אחרי לכתי – עדכון 2020״ֿ,
    הייתי רוצה להשאיר משהו דומה לאישתי,
    הבעיה היא שאין לי אזרחות אמריקאית, בעוד שלה (ולילדים) יש.
    אני מנסה לייעץ לה מה לעשות בחשבונות ההשקעה השונות על מנת להימנע מבעיות מס.
    בדומה אליך גם אני משקיע פסיבי בתעודות / קרנות על מדדי מניות רחבים. סכום ניכר מהכסף נמצא במכשירים פנסיונים (קרנות השתלמות , קופות גמל) אך גם בחשבון השקעות ישראלי (שנמצא רק על שמי וקיים טרם נישואנו), בתעודות סל איריות..
    גם לי יש מניות RSU ב – etrade.

    והשאלה היא מה עליה לעשות בחשבונות השונים על מנת לא להסתבך עם IRS כאשר החשבונות השונים יעברו אליה.
    תודה רונן

    אהבתי

    1. מבחינת החוק, אשתך יורשת אותך ללא מס, על ירושה שהולכת לאנשים אחרים (כגון הילדים) יש את התקרה של $60,000. לכן כדאי להוציא צוואה בה אתה מוריש הכל לאשתך.

      הבעיה היא איזה ניירות לקנות. בגדול אם אשתך יורשת אותך, אז אין בעיה להחזיק ניירות אמריקאיים (כי אז אין לך את התקרה של $60,000 שחלים על רוב ה"זרים").
      אם היא תירש תעודות סל איריות, יש כאן מאמר שמפרט את האופציות שלה. בגדול היא מקבלת step-up כלומר היא יכולה למכור הכל והרווח בארה"ב יחשב 0, הבעיה היא שהרווח בישראל לא יהיה אפסף ולכן זו לא תוכנית אופטימלית.
      לדעתי קרנות סל אמריקאיות זו הדרך הנכונה.

      כמובן, שזה מכניס אתכם לבעיה, אם היא נפטרת ראשונה, ואתה נשאר עם הרבה ניירות אמריקאים וסיכון למס ירושה. אין כאן פתרון אידיאלי. אולי חצי חצי זה פתרון שמגדר מעט בשתי הכיוונים.

      אהבתי

  10. שלום יעקב היקר,

    ראשית, יישר כוח והמון תודה על המידע שאתה מספק לקוראים שלך. זה לא מובן מאליו ומאוד מוערך.

    שנית, רציתי לשאול שאלה, בעקבות קריאת הפוסט עם הדוגמה האישית שלך להגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה (1031):
    ההכנסה שלי ממקור זר, ממנה לא ניכו את מלוא המס במקור (ישנה אמנה בין המדינות ומנכים 10% בחו"ל), היא מהשקעה בנדל"ן בלבד, באמצעות הלוואה שניתנה לחברה זרה (אירופית), ממנה הרווח מתקבל כריבית בלבד. אילו שינויים (שדות/טפסים) עלי לעשות במסגרת מילוי הדו"ח השנתי בארץ?

    תודה ושבת שלום.

    אהבתי

  11. אהלן,
    שאלה של מתחילים (אזרח אמריקאי):
    התחלתי בפרוצדורה של פתיחת תיק השקעות באינטראקטיב ברוקרס האמריקאי (אני מקווה…) והגעתי לשאלה שהם מבקשים מספר מזהה מס TIN. העניין הוא שככל הידוע לי אין לי מספר מזהה מס. האם אמור להיות לי? (מגיש דוח מס כל שנה כשכיר).
    האם זה משהו שאני יכול להצהיר שיש לי ובפועל כל עוד אני לא פודה את המניות אני לא צריך באמת? האם אני חייב את זה כדי לפתוח תיק השקעות?

    אהבתי

  12. שלום,
    לאחרונה הגעתי לבלוג הנפלא, ואני מוצא בו תועלת מרובה – בדיוק ובהנגשה, בתגובות שלך ועוד.
    (אגב, גם אני הגעתי לכאן דרך גוגל, פעם אחת כשחיפשתי אודות PFIC, היו כמה תוצאות, אך שלך הייתה הכי מקיפה ומדויקת. פעם שניה הגעתי כשחיפשתי משהו אודות קרנות סל, לא זוכר בדיוק מה היה החיפוש. לכאורה אוכל לאתרו).

    ובכן, בשנים האחרונות הגשתי את הדו"ח השנתי באמצעות רו"ח. בעקבות המידע כאן אני שוקל לעשות זאת בעצמי. אודה לך מאוד אם תוכל להמליץ לי על בלוגים ספציפיים מתוך כל הסדרות של החזרי מס ארה"ב שבאמצעותם אוכל ללמוד את הידע הבסיסי, ולקראת הגשת הדו"ח על 2022 אבדוק אם קיימים עדכונים רלוונטיים.

    תודה רבה!

    אהבתי

    1. היי המדריך האחרון שפרסמתי היה של 2020.
      תוכל לקרוא מדוע כאן.

      את רוב הדברים ל2022 תוכל להסיק מהמדריך של 2020 ומהמקורות הבאים:
      מס ארה"ב (2019): איך להגיש את הדוח השנתי באמצעות OLT.COM
      מס ארה"ב (2019): איזה טפסים אצטרך להגיש בתלות במקרה הספציפי שלי
      מס ארה"ב: שערי המרה רלוונטיים לדוחות מס לשנת 2021 – FBAR + דוח שנתי

      קח בחשבון שהגשה עצמאית לוקחת זמן, וזה תלוי בעיקר בך וביכולת הלימוד שלך.

      אהבתי

כתיבת תגובה