דוגמא פרטית למילוי דו"ח שנתי בישראל לבעלי ברוקר זר (2019)

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.

אז אמרתי לעצמי שאולי יש אנשים שיפיקו עניין מדוגמא כזו, בין אם הם ישראלים אזרחי ארה"ב ומשקיעים את כספם בברוקרים שם, ובין אם הם רק בעלי אזרחות ישראלית ורוצים מאוד להוריד עלויות.

ההבדל העיקרי בין אזרח ארה"ב-תושב ישראל למישהו שהוא רק תושב ישראל, הוא שהברוקרים האמריקאים אינם גובים מס במקור על דיבידנדים וריבית לאזרחי ארה"ב, אך לאזרחי ישראל הם גובים 25% מס במקור על פי אמנת המס בין ישראל לארה"ב. על רווחי הון אין ניכוי מס במקור לשתי הקבוצות הנ"ל.

על פי החוקים בישראל, אם קיבלתם הכנסה ממקור זר ולא ניכו לכם את מלוא המס במקור, אתם תיאלצו להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה בישראל ולהשלים את המס. לכן, לישראלי שאינו אמריקאי ושלא ביצע מכירה בשום שלב במהלך השנה ורק קיבל דיבידנדים שנוכו מהם 25% מס במקור, פטור מהגשת דו"ח שנתי (ישנו מיעוט שחושב שעדיין צריך להגיש רק בגלל אותם דיבידנדים). ישנם קריטריונים אחרים שעלולים לגרור הגשת דו"ח שנתי (כמו קבלת כמות דיבידנדים מעל סף מסוים).

עקב כך שאני כבר 4 שנים מגיש דו"ח שנתי גם בישראל בנוסף לארה"ב, חשבתי לשתף אתכם בתהליך המילוי כפי שחוויתי אותו. בניגוד למדריך מס ארה"ב, פוסט זה אינו הדרכה, אלא רק דוגמא מייצגת, ולכן אתם חייבים להיזהר לפני שאתם משליכים משהו מזה על המצב האישי שלכם (בעצם זה תופס גם למילוי הדוחות האמריקאים).

אז בואו נתחיל…

אזהרה!!!

אתם הולכים לראות נתונים פיננסיים של משפחה ממעמד הביניים בישראל. חלקכם אפילו מכירים אותי. ממה שאני מכיר לרוב, אנשים לא חולקים מידע כזה. אני דוגל בפתיחות פיננסית. אם המידע הזה עלול לגרום לכם חוסר נעימות, אז אתם לא חייבים לקרוא. מבטיח לא להיעלב…

מה בעצם צריך?

אני מניח שכולנו כאן שכירים (עצמאיים, ברצינות תשיגו לעצמכם מישהו שימלא לכם את הטפסים ותתמקדו בפיתוח העסק).

אלו הטפסים שאני מתכוון לצרף:

  • טפסי 106 מכל מקום עבודה
    • אני עבדתי רק במקום אחד ואשתי רק במקום אחד – סה"כ 2 טפסי 106
  • אישורי מס מחברות ביטוח על ביטוחי חיים
    • החלפנו ספקים באמצע השנה – סה"כ 5 אישורים
  • אישורי מס מחברות ביטוח על ביטוח א.כ.ע עצמאי
    • אשתי מבוטחת בצורה עצמאית לא.כ.ע – טופס אחד
  • אישורי הפקדות לקופת גמל במעמד עצמאי
    • אשתי מפקידה בצורה עצמאית לקופת גמל במעמד עצמאי (אל תדאגו יוצא לנו מזה הטבת מס) – טופס אחד
  • אישורים מהברוקר על הכנסות שהיו לכם בשנת המס (לאזרחי ארה"ב מדובר בטפסי 1099, לאלו שלא יש טפסי 1042-S)
    • יש לנו שתי חשבונות על שמי, ובנוסף שתי חשבונות על שמות הילדים. השנה התווסף גם חשבון נוסף שהמעסיק שם לי שם את המניות מתוכנית המניות (ESPP) – אני מוכר אותם ישר ומעביר את המזומן לחשבון השקעה העיקרי שלי. על פי החוק בישראל, הכנסות מחשבונות על שם הילד ממוסות בדו"ח השנתי של ההורה. בעצם בישראל אין בכלל אופציה לרשום חשבון מסחר על שם הילד. סה"כ 5 אישורים שכוללים מידע על דיבידנדים ורווחי/הפסדי הון.

אלו טפסים ממלאים?

זהו לינק לאתר הטפסים של מס הכנסה (עד 2017). תוכלו לבצע שם חיפוש לטפסים שתצטרכו.
כאן יש את של 2018.
כאן יש את של 2019.

הטפסים שאנחנו הצטרכנו השנה (שנת המס 2019):

  • טופס 1301 – זהו הדו"ח הראשי שמסכם את כל ההכנסות, כל הניכויים מההכנסה, כל הזיכויים, פירוט על ילדים, ופירוט על מיסים שנוכו במקור.
  • טופס 1324 (נספח ד') – זהו דו"ח שמסכם הכנסות שהתקבלו מחו"ל ואת המסים הזרים (זרים לישראל) ששולמו עליהם.
  • טופס 1322 (נספח ג') – זהו דו"ח שמתאם קיזוז הפסדי הון אל מול רווחי הון ודיבידנדים (בטח לא ידעתם שניתן לקזז הפסדי הון מול דיבידנדים, הא?)
    • צריך למלא אחד כזה עבור כל חצי שנה שהיו בהם רווחים, כלומר טופס אחד כזה עבור ינואר-יוני, ואחד נוסף עבור יולי-דצמבר. במקרה שלי מכרתי מניות בשתי הזמנים הללו, אז מילאתי את הטופס פעמיים. אם היו לכם גם רווחי הון מבנק/בית השקעות ישראלי, אז צריך למלא אחד נוסף עם הנתונים מטופס 867 שתקבלו מהבנק.
  • טופס 1325 (נספח ג1) – פירוט כל המכירות של ניירות הערך במהלך השנה שלא נוכה מהם מס רווחי הון במקור (בעצם כל מה שתמכרו בברוקר זר).

בעצם מילאתי את הטפסים הללו מהסוף להתחלה.

  • בטופס 1325 גיליתי כמה רווחי הון וכמה הפסדי הון יש לנו.
  • בטופס 1322 קיזזתי את הפסדי ההון (+הפסדי הון מועברים משנים קודמות) קודם כל מול הרווחים. אם נשארו הפסדי הון שוטפים (כלומר, רק משנת המס הנוכחית) ניתן לקזז אותם גם מול דיבידנדים (וכך עשיתי).
  • לטופס 1324 העברתי את כמות הדיבידנדים שנשארו לאחר שקיזזתי את ההפסדים השוטפים ואת המסים הזרים ששילמתי עליהם, ובנוסף רשמתי שם מה היה סך כמות המכירות מניירות ערך, וכן אם יש הפסדי הון זרים שאני מעוניין להעביר לשנים הבאות.
  • לטופס 1301 העברתי את הנתונים מטופס 1324 בנוגע לדיבידנדים, רווחי הון, הפסדי הון מועברים וסך מכירות. בנוסף בטופס 1301 מילאתי את כל שאר הנתונים הנוגעים לדוח השנתי.

איך ממלאים?

נתחיל מהכי פשוט: שכיר שיש לו רק משכורת מעבודה. כך נראים טפסי 106 שלנו:

המשימה שלי כעת הייתה מאוד פשוטה, להעתיק את הערכים מהטפסים הללו אל השדות המקבילים להם בטופס של הדו"ח השנתי (1301):

reg_income

(שימו לב שהטופס שלי נראה שונה מהטופס שנתתי לינק אליו לפני כן. הסיבה היא שאני מילאתי באתר ההגשה המקוונת של מס הכנסה ולא ידנית). לדעתי, בשנה הראשונה חייבים למלא ידנית ולהגיש על מנת "לפתוח תיק" במס הכנסה.

שימו לב ששדות 158/172 מטפסי 106 הועתקו לשדות 158/172 בטופס 1301.

בואו נראה לאיפה מעתיקים את שאר השדות מה-106 – חלק הניכויים:

deductions

שימו לב שלשכירים שעובדים במקום אחד בלבד השדות 218/219 לא כל כך קריטיים. למי שעובד בשתי מקומות שמפרישים לו לקרן השתלמות, ולא עשה תיאום מס ייתכן וזכאי להחזר מס. את החישוב כדי לראות אם נגבה יותר מדי מס ניתן לעשות בטופס 134.

את שדות 244/245 ו-248/249 העתקתי כמות שהם מטופס 106.

הסבר לגבי שדה 206 – לאשתי יש ביטוח א.כ.ע פרטי שאנחנו משלמים עליו כל חודש, מס הכנסה מאפשר לנכות מהשכר את הפרמיות בתנאי שהם עומדים בחישוב מסוים. את החישוב המסוים הזה עושים (גם) בטופס 134. את הערך 689 ניתן למצוא באישור המס שקיבלנו מחברת הביטוח ושצילום שלו מופיע מטה.

לגבי סעיף 180 – לאשתי יש שכר לא מבוטח. כלומר, שכר שבגינו לא מופרשים הטבות סוציאליות לקרן פנסיה. במצב זה ניתן להפריש בצורה עצמאית לקופת גמל (או קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) ולקבל הטבות מס מסוימות. בפוסט עתידי ארחיב לגבי הטבות מס אלו (בתוספת גליון חישוב שבניתי).

כך נראה האישור מחברת הביטוח על קצבת האכ"ע:

disability

כך נראה האישור מקופת הגמל לגבי ההפקדות:

kg_atzmai

מה שיפה לגבי סעיף 135/180 הוא שניתן להעביר את ההפקדות בין בני הזוג בתנאים מסוימים, ולכן במקום שאשתי, שלא הייתה חייבת במס, תקבל ניכוי מההכנסה שלא עוזר לה, ההפקדה כאילו נרשמה על שמי, וקיבלתי ניכוי מהשכר (שזה הטבה בגובה המס השולי שלי שעומד על 35%).

סעיפים נוספים שניתן להעביר הפקדות בין בני זוג הוא הפקדות לביטוח חיים (שדה 036/081) והפקדות לפנסיה (045/086). יש תנאים מגבילים, אז צריך לוודא שעומדים בתנאים.

במקרה שלנו גיליתי שמשתלם לנו להעביר את הפרמיות ששילמנו על ביטוח חיים לאשתי להיות "על שמי", אך על ההפקדות הפנסיוניות לא העברנו מאחד לשני.

חלק נקודות זיכוי (בגין ילדים/לימודים וכו'):

kids

חלק הזיכויים:

credits

את שדות 045/086 העתקתי מטפסי 106. את שדה 081 לקחתי מאישורי ביטוח חיים שקיבלנו מחברות הביטוח ושנראות כך (שימו לב שהערך 689 שהוזן בשדה 206 לעיל גם מופיע באישור כאן מחברת הביטוח):

הסכום 3'374 ש"ח שמופיע בשדה 081 הוא סכום של 1674 + 276.27 + 311.68 + 381 +731.

חלק המסים שנוכו במקור:

tax

שימו לב שה-79,221 היה בשדה 042 בטופס 106 לעיל.

עד כאן אילו הייתם רק שכירים. עם זאת, היו לנו גם הכנסות מתיק ההשקעות שלנו. החלק הרלוונטי בטופס 1301 נראה כך:

investments

ה-1,481 ש"ח שמילאתי שם, נבעו מ-3 נספחים שמילאתי בגלל שבית ההשקעות שלנו נמצא בארה"ב. נעבור עליהם כעת לפי הסדר (מזכיר שאני רק מראה מה אני עשיתי וזה לא מדריך רשמי או משהו כזה). ה-12 ש"ח שמילאתי היו מריבית על הפלוס בבנק. לא קיבלתי בגינם טופס 867 אך דיווחתי אותם בכל מקרה.

טופס 1325 – נספח ה' – סיכום מכירות בניירות ערך שלא נוכה מהם מס במקור

עריכה 11/08/20: יש לי כעת מדריך איך להוריד סטייטמנט מתאים מהאתר של אינטראקטיב ברוקרס, למי שרלוונטי.

קודם נסביר איך מחושב רווח בשקלים כאשר המטבע בו נרכש הנייר הוא במט"ח:

את התמורה השקלית (המחיר שמכרת בו) מחשבים תמיד לפי השער היציג ביום המכירה.

את העלות השקלית (המחיר שקנית בו) מחשבים גם לפי השער היציג ביום המכירה, וגם לפי השער היציג ביום הקנייה.

כלומר אפשר לחשב את העלות בשתי דרכים שונות, ולכן גם את הרווח (תמורה מינוס עלות) בשתי דרכים שונות.

אם יש רווח חיובי בשתיהן, הרווח הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיש לשלם עליו מס.

אם יש הפסד בשתיהן, ההפסד הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיזכה במגן מס.

אם באחת הפסדת ובשנייה הרווחת, אין חובת מס ואין מגן מס.

כך נראים המכירות שלנו (שימו לב, שאני בעיקר מוכר כדי לנצל ירידות בשוק לטובת הפסדי הון ובכך מייצר לעצמי מגן מס שניתן לנצל כנגד רווחי הון או כנגד דיבידנדים):

ערכים שמופיעים באישורים הללו הם מן הסתם בדולרים. כעת נראה איך מתרגמים אותם לשקלים. שימו לב שבמכירת ניירות ערך ישראליים משלמים מס על הרווח הריאלי, כלומר הרווח שנצבר מעבר לעליית המדד. אך במכירת ניירות ערך "זרים" במקום המדד מתחשבים בשינויים בשער חוץ. שימו לב, שלפי פסיקת בית דין, אם היה רווח בדולרים, השינוי בשער חוץ לא יכול להפוך את זה להפסד. כמו כן, אם היה הפסד בדולרים, שינויי שער חוץ לא יכולים להפוך את זה לרווח.

הסבר על עמודות הנספח:

זיהוי מלא של נייר הערך – מילאתי את הסימול של הנייר.
ערך נקוב במכירה – מילאתי את הערל בדולרים מהמכירה.
תאריך הרכישה – (די ברור).
מחיר מקורי – מילאתי את הערך ששילמתי אך מומר לשקלים לפי שער הדולר של אותו יום.
1+שיעור עליית המדד – פשוט מחלקים את שער החוץ ביום המכירה בשער החוץ ביום הקנייה.
מחיר מתואם – מכפילים את המחיר המקורי ב(1+שיעור עליית המדד). גם רואים בעמודה עצמה את החישוב שצריך לעשות.
תאריך המכירה – (די ברור).
תמורה – כמה קיבלתי מהמכירה, מומר לשקלים לפי שער חוץ של יום המכירה.
רווח/הפסד הון – כעת אם יש הפסד ממלאים את העמודה האחרונה, אם היה רווח ממלאים את העמודה הלפני אחרונה. אם היה הפסד צריך לחשב שתי מספרים ולקחת את ההכי גדול אך לא יותר מ-0.

  • המספר הראשון שצריך לחשב הוא התמורה פחות המחיר המקורי.
  • המספר השני שצריך לחשב הוא התמורה פחות המחיר המתואם.
  • דוגמא: קנינו ב-$100 ומכרנו ב-$50. שער הדולר היה 5 בקנייה ו-3 במכירה. בעמודה של 1+שיעור עליית המדד נרשום 0.6 (שזה 3 חלקי 5). המחיר המתואם הוא 300 ($100 כפול שער המט"ח במכירה). התמורה היא 150 ש"ח ($50 כפול 3). החישוב הראשון נותן לנו 150 פחות 500 שזה מינוס 350, החישוב השני נותן לנו מינוס 150 (150 פחות 300). לכן ניקח את הגבוה מביניהם שזה מינוס 150.

בדוגמא כאן אביא דוגמה אחת לרווח ואחת להפסד:

הפסד (שורה עליונה בתמונה הראשונה), זה היה הנייר SPSM. הוא נרכש ב-4 לדצמבר 2018 ונמכר ב-7 לינואר 2019. התמורה מהמכירה הייתה $1860.45, ערך הבסיס/קנייה היה $2058.7, כלומר יש כאן הפסד של $198.25. אנחנו צריכים לתרגם את ערכי הקנייה והמכירה לשקלים באמצעות ערכי שער הדולר באותם ימים. אני אוהב להשתמש באתר מט"ח של גלובס. ב-04/12/2018 שער הדולר עמד על 3.727 ולכן ערך הקנייה בשקלים הייתה 7672.77 ש"ח. ב-07/01/2019 שער הדולר עמד על 3.694 ולכן התמורה מהמכירה הייתה 6872.50 ש"ח. השינוי במדד הוא 0.9911, ולכן המחיר המתואם הוא 7604.84. קל לראות שבחישוב צריך להחסיר את המחיר המתואם (7604.84) מהתמורה (6872.5) ויוצא הפסד של 732.34 ש"ח.

דוגמא לרווח (מ-2017), זה היה הנייר VTI. הוא נרכש ב-13 לינואר 2017 ונמכר ב-25 לאוקטובר 2017. התמורה מהמכירה הייתה $392.86, ערך הבסיס/קנייה היה $352.47, כלומר יש כאן רווח של $40.39. אנחנו צריכים לתרגם את ערכי הקנייה והמכירה לשקלים באמצעות ערכי שער הדולר באותם ימים. אני אוהב להשתמש באתר מט"ח של גלובס. ב-13/01/2017 שער הדולר עמד על 3.818 ולכן ערך הקנייה בשקלים הייתה 1345.73 ש"ח. ב-25/10/2017 שער הדולר עמד על 3.512 ולכן התמורה מהמכירה הייתה 1379.72 ש"ח. בואו נראה איך ממלאים את השורה בנספח:

gain

ניתן לראות שלמרות שהיה רווח של כ-$40 בשקלים החישוב הוביל לרווח של 33.99 ש"ח בלבד (ולא 142 ש"ח למשל אם פשוט היינו מכפילים את שער הדולר ביום הקנייה כפול הרווח בדולרים).

מי שמעוניין בעוד דוגמאות יכול להעתיק אליו את הגליון שיצרתי כאן. תזכרו שכל שימוש הוא על אחריותכם בלבד.

את שאר הטופס מילאתי כאמור, והתוצאות שיצאו לי שיש לי 672 ש"ח רווחי הון ו-2101 ש"ח הפסדי הון. ה-672 ש"ח רווחים מחולקים ל-0 ש"ח במחצית הראשונה של השנה, ו-672 ש"ח במחצית השנייה של השנה.

טופס 1322- נספח ג' – סיכום רווחי הון, הפסדי הון ודיבידנים (או ריבית)

בטופס 1322 קודם מקזזים הפסדי הון (בין אם שוטפים ובין אם מועברים משנים קודמות) כנגד רווחי הון משנת המס. לאחר מכן, אם נשארו הפסדי הון שוטפים, ניתן לנצל אותם כנגד דיבידנדים או ריבית, בתנאי שהמס על הפסד ההון והדיבידנד/ריבית זהה. במקרה שלנו, המס הוא 25% גם על רווח ההון, גם על דיבידנד (וגם על ריבית במקרה שהוא מגיע מבנק/אג"ח זר).

את טופס 1322 ייתכן וצריך למלא עד 3 פעמים.

  1. עבור מכירות שנעשו דרך בית השקעות שמנכה מס במקור (כלומר בית השקעות ישראלי).
  2. עבור מכירות שנעשו דרך בית השקעות שלא מנכה מס במקור:
    1. עבור החצי הראשון של שנת המס (ינואר-יוני).
    2. עבור החצי השני של שנת המס (יולי-דצמבר).

הסיבה שיש לפצל לשתי חצאים הוא שתיאורטית על רווחים בכל חצי שנה יש לשלם מקדמות מס ולעשות דיווח מקוצר (אין לי מושג איך עושים זאת). בפועל, הבנתי שמס הכנסה גם מוכן לקבל את הדוח השנתי המלא לאחר שנת המס, כל עוד תשלום המס (ככל והיה חייב) התבצע לפני התאריך הסופי להגשת הדוח.

קודם נראה איך נראה הדיבידנדים שקיבלתי לפי הדוחות האמריקאיים, על מנת לא להציק בעין סיכמתי אותם בטבלה יפה כאשר כל דיבידנד המרתי לשקלים לפי הערך ביום קבלתו:

divs

כלומר, סה"כ 2,910 ש"ח בדיבידנדים ו-87 ש"ח של מס שנוכה במקור עליהם (ממדינות מחוץ לארה"ב). את הטבלה הזו צירפתי לדוח ולנספחים שהגשתי.

שימו לב שעל חלק מהניירות ניכו לי מס במקור. מדובר בניירות שמחקות מדדי מניות מחוץ לארה"ב ולכן זהו מס זר שהמדינות הללו ניכוי במקור ואני יכול להזדכות עליו בארץ. אילו הייתה לי חבות מס גם לארה"ב בגין הדיבידנדים, אזי גם על המס הזה הייתי יכול להזדכות בארץ. כפי שרואים יש לי 87 ש"ח שאני יכול להזדכות עליהם בארץ. לאלו שאינם אזרחי ארה"ב, כנראה שהיה לכם הרבה יותר מס מנוכה במקור, משום שארה"ב הייתה גובה גם 25% מעבר למה שגבו ממני מדינות שאר העולם.

עכשיו נראה את נספח ג' שהצטרכתי למלא רק פעם אחת היות ומכרתי ניירות רק במחצית השנייה של השנה.

מחצית II של 2019 – קיזוז הפסדים מועברים ושוטפים מרווחי הון – אז היה לנו 672 ש"ח מרווחי הון במחצית השנייה של 2019. אז מתוך 672 ש"ח הפסד ניצלתי 672 ש"ח של הפסדי הון (מתוך 2101) כדי לקזז את רווחי ההון במחצית השנייה של השנה. כך זה נראה בטופס עצמו:

cap-gains

נשאר לנו 1,429 ש"ח בהפסדים שוטפים, כעת נקזז אותם אל מול 2,910 הדיבידנדים.

div-cap-loss

היות וניצלנו את כל ההפסד, אין לנו הפסד להעברה לשנים הבאות ( 😦 ).

עדכון 23/11/2022
הערה חשובה שנבעה משאלה בתגובות: אם יש הפסדי הון שוטפים שניתן לקזז כנגד דיבידנדים הכלל הוא שקודם מקזזים הפסד חו"ל מול דיבידנד חו"ל, והפסד ישראל מול דיבידנד ישראל. רק אם נותר עדיין הפסדים ודיבידנדים שלא קוזזו, ניתן לקזז בהצלבה.

טופס 1324- נספח ד' – הכנסות ממקורות זרים ומסים ששולמו עליהם

נספח ד' מרכז את כל ההכנסות שהופקו מחוץ לישראל. במקרה שלנו מדובר בדיבידנדים בלבד (כל רווחי ההון קוזזו מול הפסדי הון). עם זאת בנספח ד' רושמים את סך הדיבידנדים לאחר הקיזוז של הפסדי הון כפי שעשינו בנספחי ג', ובנוסף רושמים רק את הערך של התמורה ממכירות של ניירות ערך (ולא את רווח ההון החייב במס – במקרה שלנו בכל מקרה זה היה -0-).

הנה החלקים הרלוונטיים מנספח ד' שמילאתי:

1324-1
1324-2
1324-3

שימו לב שאת הערך 1,481 העתקתי גם לשדה 141 של טופס 1301 (לעיל).

תחשיב המס

כעת משמילאתי באתר המקוון של מס הכנסה את כל הנתונים הללו ניתן לבצע תחשיב ולראות אם אני חייב מס למדינה או שהיא חייבת לי, או שיצא מאוזן.

לוחצים על כפתור חישוב באתר ומקבלים את התדפיס הבא:

calc

השדה שאתם מחפשים הוא מס לאחר ניכוי במקור. אם הוא שלילי זה אומר שמגיע לכם החזר מס. אם הוא חיובי זה אומר שאתם חייבים מס (וכנראה גם ריבית והצמדות).

הסיבה שיש לנו החזר מס הוא מכיוון שהעבודות שלנו מנכים לנו מסים מבלי שהם יודעים על ההפקדות העצמאיות לקופת הגמל, לביטוח א.כ.ע ולביטוחי חיים.

אז נכון, היה לנו 1,481 ש"ח בדיבידנדים שתיאורטית היינו צריכים לשלם עליהם 370 ש"ח במסים. אך מכיוון שהיה לנו את כל ההפקדות העצמאיות האלה והביטוחים, בעצם העבודות שלנו ניכו לנו 1,364 ש"ח יותר ממה שהיה צריך ולכן יוצא שנקבל החזר מס של 994 ש"ח. הסכום של החזר המס צובר ריבית של 4% וכן הצמדה למדד החל מסוף 2019. (בפועל קיבלנו ב-1.5 עם ריבית של 12 ש"ח – סה"כ 1006 ש"ח).

תאריך הגשה

ע"פ ההודעה הזו מי שאינו חייב בהגשה מקוונת תאריך ההגשה שלו הוא עד 30/06/2018. מי שחייב בהגשה מקוונת (שזה אנחנו) תאריך ההגשה הוא עד 31/07/2018.
מי פטור מהגשה מקוונת?

פטורים מהגשת דוח מקוון:
בתקנות מ״ה (פטור מהגשת דוח עצמאי מקוון), התש״ע-2010 ,נקבעו יחידים הפטורים מהגשת דוח מקוון:
 מי שהוא ובן זוגו הגיעו לגיל פרישה (67 בגבר ו-62
באישה) או
 אם לכל אחד מבני הזוג אין הכנסה (מחזור בעסק
או משלח יד ומשכורת) העולה על 80,510 ₪ ובלבד
שסך ההכנסה החייבת של יחיד מכל המקורות אינה
עולה על 80,510 ₪ ושל שני בני הזוג אינה עולה על
161,030₪
למרות האמור לעיל מי שהינו, הוא או בן זוגו, בעל שליטה
בתאגיד אינו פטור מהגשת דוח מקוון.

מי מחויב בהגשת דוח שנתי

אני! אך כשאלה כללית זו כבר שאלה מסובכת. אתם יכולים להיעזר בחוברת דע את זכויתיך שמס הכנסה מפרסם בכל שנה (הלינק מוביל ישירות לעמוד 4 בו מפורטים כל מי שחייב בהגשת דוח שנתי).

עזרה בהגשת הדו"ח

מלבד הפוסט הזה שיכול להוות לכם להשוואה ולדוגמא בלבד ואין להחשיב אותו כמדריך או ייעוץ מס, אתם יכולים להיעזר ב:

איך מגישים?

במערכת שידור דוחות שנתיים באתר של מס הכנסה
לאחר שסיימתי למלא את הדוח באתר, לחצתי על כפתור "שידור" למס הכנסה. כעת האתר הפיק לי PDF שאני צריך להדפיס, כולל טפסים 1322, 1324 (כאמור את 1325 אין אפשרות למלא באתר). את הטופס המודפס אני צריך להגיש למס הכנסה בצירוף כל הטפסים הנלווים (106, אישורי ביטוחים וקופות גמל, ואישורים מהברוקר). בנוסף צריך צילום ת.ז. של מי שמופיע בדוח, ואם אתם צפויים לקבל החזר מס אז גם אישור ניהול חשבון בנק (אפשר להפיק באתר של הבנק).

שימו לב שאלו רק האישורים שאני נדרשתי להגיש. כל אחד לפי מצבו הייחודי, ייתכן והטפסים הנדרשים יהיו שונים.

בגלל הקורונה, מס הכנסה יצאו בהודעה זמנית שניתן להגיש את כל המסמכים התומכים במערכת הפניות שלהם. זה זמני רק עד סוף יוני, אז מי שרוצה לחסוך לעצמו נסיעה לפקיד השומה הקרוב לביתו, שיזדרז. התקווה שלי היא שהם פשוט יאפשרו הגשה מקוונת של המסמכים מעכשיו ויפסיקו עם הטרטור הזה של הגשה פיסית.



הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.



אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל מידע הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

534 מחשבות על “דוגמא פרטית למילוי דו"ח שנתי בישראל לבעלי ברוקר זר (2019)

  1. שלום,

    תושב ישראל האם יכול לקזז \ להוסיף להפסד הון חו"ל עמלות נוספות המופיעות בדוח אינטראקטיב (Other fees המופיע בדוח)?
    ושאלת המשך, מה לגבי ריבית המשולמת על יתרת החובה (חשבון מרגי'ן), האם יכולים לקזז \ להסיף לפסד הון?

    בתודה מראש !

    אהבתי

    1. ניתן להוסיף להפסדים את Other Fees וכן את החלק מ-Comissions שקשור להמרות מט"ח.
      את העמלות שמקושרות לק/מ של מניות נכנסים לחישוב הפרטני של כל עסקה, ולא מקזזים אותם מעבר.

      לגבי מארג'ין, ניתן לקזז רק אם אתה סוחר מקצועי, אבל אז חל על הרווחים שלך מס הכנסה שולי, ביטוח לאומי ומע"מ.
      קשה לי לדמיין מצב בו זה משתלם לבחור להיות סוחר מקצועי כאשר אתה לא.

      אהבתי

      1. תודה רבה איש יקר,

        הOther fees מופיע בראש הדוח של אינטראקטיב. למשל מופיע שם 100$ ונדרש להמירו לשקלים עבור הדוח השנתי.
        האם משתמשים בשער ממוצע שנתי?

        בנוסף, מה יקרה בשנה מוצלחת עם רווחים, האם ניתן לקזז את העמלות ישר מהרווחים?

        אהבתי

        1. ניתן להשתמש בשער ממוצע שנתי כדי להמיר לשקלים.

          העמלות (שאינן עמלות ק/מ) זה הפסד הון לכל דבר, ואתה יכול להעביר אותם לשנה הבאה אם אין השנה רווחים.

          אהבתי

          1. היי תודה רבה לך על העבודה הנפלאה הזו שהושקעה פה!!!
            שאלה: לא הבנתי היכן לרשום את העמלות ק/מ.. האם ניתן לרשום אותן בנספח ג 1, בנפרד מהפעולות קנייה ומכירה עצמן? (כבר כתבתי את כל הפעולות שהן אינן כוללות את העמלות…..) אפשר אולי לרשום אותן בסיכום, איפה שכותבים את סך המכירות, רווחים וכו'? ולחבר אותן לסך כל ההפסדים?

            אהבתי

              1. תודה על התגובה המהירה!!🙏 ועוד שאלה: בטופס 1322 (זה שצריך להגיש 2 ממנו על כל חצי שנה)אצתרך לרשום את העמלות במשבצת של "קיזוז הפסדי הון שאינם מניירות ערך" או שפשוט לצרף את העמלות ל"קיזוז הפסדי הון שוטפים מניירות ערך" של החצי שנה השנייה?

                אהבתי

              2. האופציה השניה, צירוף להפסדי הון שוטפים שכן מראש היית צריך לחשב אותם כחלק מהפסד ההון של המכירה.

                אגב, הפסדי הון שלא מניירות ערך מדובר במוצרים לא סחירים, מס שבח על מכירת דירה וכו', לא עמלות.

                אהבתי

      2. שלום,
        ראיתי בדוגמה שרשמת "במקום טופס 1325", אבל לא הבנתי אם זה רק לצורך הדוגמה. בפועל, אם יש יותר מ-10 מכירות לדווח, אז מצרפים לדו"ח עוד טפסי 1325, או שאפשר קובץ אקסל אחד שהוא במקום 1325 עם כל המכירות ואז לא צריך לצרף בכלל טופס 1325 רשמי?

        תודה
        

        אהבתי

          1. שלום לך : אני מודה לך להציע עבורי מתמצא בעניינים של המס ( לפחות כמוך) שיעזור לי למלא את הדו"ח 1301 . אני לא חייבת למלא אבל מחמת הספק כדאי לי אולי למלא את הדו"ח . אני תושב חוזר מוטב ( 40 שנה בחו"ל אירופה) . אודה לך להציע לי רוא"ח . המייל שלי :

            אהבתי

            1. היי, ממליץ על לבדוק את האתר "אלפי"
              יש לי אפילו הנחה של 40 ש"ח לשנה הראשונה
              הם נחשבים תוכנת מס ולא יועץ מס, אבל בחנתי אותם אישית והם מבינים עניין לא פחות טוב מרו"ח (ולדעתי אף יותר מחלק ניכר)

              אם את מעוניינת ברו"ח בשר ודם 🙂 אז אני ממליץ על סיגל מולקנדוב

              אהבתי

    2. שלום,
      תודה רבה על ההשקעה הרבה.

      שאלה: כיצד ניתן לצרף טפסי 106 עבור שנה קודמת (2021), כאשר חובת הדיווח היא עד ל-31.01.2022 אך טפסי 106 מהמעסיק מופקים רק במרץ (03.2022)?

      אהבתי

      1. הגשת דוח שנתי היא לא עד 31.1 אלא לרוב בסביבות מאי/יוני.

        את כנראה התכוונת לדיווח מקוצר על מכירות שבוצעו בברוקר זר בחצי השני של השנה הקודמת.

        אהבתי

    3. היי תודה על הכל באמת באמת עזרת!!!! רק שאלה, אם יש לי 2 תיקי השקעות (האחד לטווחי זמן החזקה יותר קצרים, והשני לטווח ארוך), האם צריך להגיש 2 דוחות נפרדים על כל תיק? או אולי רק 2 טפסי 1325- נספח ג? מה אתה היית עושה?

      אהבתי

      1. את מס הכנסה לא מעניין התכנון הפיננסי שלך.
        הוא רוצה לראות אילו מכירות ביצעת, מה היה סך הרווח, מה היה סך תקבולי המכירות וזהו בגדול.

        פחות מעניין אותו המטרות והתכנון שלך 🙂

        לעניין, טופס 1325 אחד עם כל המכירות שביצעת במהלך השנה.

        אהבתי

      2. הגשה כדוח שנתי לא לפי חצאים
        בפרקטיקה למיטב הבנתי ניתן להגיש את המסחר לפי אותה שנת מס ולהסתפק בתוצאות נטו מהדוח.
        במקרה כזה לאילו שדות יש להתחשב לצורך מילוי נכון של נספח ד ?

        אהבתי

        1. מכירה של מניות לא נכנסת לנספח ד (מלבד מחזור המכירות והפסד להעברה – אם יש).
          צריך למלא שתי טפסי 1322, אחדל כל מחצית שנה.

          את מחזור המכירות ני"ע סחירים רושמים בשדה 439 בנספח ד
          הפסד הון להעברה רושמים בשדה 466 בנספח ד וכן בשורה שמתחתיו (בצירוף שאר ההפסדים מחו"ל במידה ויש).

          אני הגבתי פה רק על מכירת מניות. ייתכנו שלל מצבים ואפשרויות שכוללות הכנסות אחרות (כמו דיבידנדים, ריבית מני"יע, ריבית על פלוס אצל הברוקר וכן הלאה).

          אהבתי

  2. שלום,

    תודה רבה על הפוסט המדהים והאינפורמטיבי. נראה כמובן מאליו שמישהו מפרסם כזה מדריך אולם ניכרת בו השקעה עצומה. כל הכבוד !

    האם כדי להמיר לשקל ניתן להשתמש בשער ממוצע שנתי ולחסוך את החישוב לכל עסקה כפי שאתה מציג?
    קראתי בכמה מקומות שאנשים משתמשים בשער ממוצע ומגישים באופן זה, אבל לא מצאתי את המקור המוסמך. חיפשתי גם בחוברת "דע את זכויותיך" שמס הכנסה מפרסם.

    האם ידוע לך אם זה נכון? מה המקור לטענה זו?

    תודה רבה מראש על כל עזרה !

    אהבתי

    1. זה לא שאלה של אם ניתן לעשות את זה, אלא זו הפרקטיקה המקובלת אצל רואי חשבון.
      לדעתי, כי זה חוסך להם זמן, למרות שבהרבה מקרים זה פוגע בלקוח.
      הדרך הנכונה לחשב היא זו שהצגתי.

      האם יעלו עליך אם תעשה הפוך? כנראה שלא.
      מתי יעלו עליך? כשתעשה את זה בסכום גדול (כלומר מתי שזה משתלם לך לעשות את זה, אז מס הכנסה גם יעלו עליך).

      אהבתי

  3. שלום למתורגמן היקר,

    תודה רבה על עזרתך העצומה !

    לצערי יש לי מקרה עם שנתיים הפסד ברצף. המטרה היא לשמור על ההפסדים לשנים הבאות שבע"ה יהיה יותר מוצלחות
    אציין שמדובר בתושב ישראל, שכיר, מחויב בדיווח, ברוקר זר בחו"ל, כרגע ללא תיק השקעות בארץ

    למשל:
    הפסד שנה קודמת 1000שח הפסד
    הפסד שנה נוכחית 2000שח הפסד
    דיבידנדים שהתקבלו 400שח עליהם שולם מס במקור רק 50שח ולפי הבנתי נוצר מצב של חבות מס שאותו ניתן לקזז כנגד ההפסדים להשלים ל25%

    אם ניתן לקזז אז:
    בשדה 299 (וגם בשדה 466 בנספח ד) אני צריך לרשום 2950 (3000 הפסד פחות קיזוז של 50) שיועבר לשנים הבאות

    בשדה 141,290 (וגם בשדה 462 בנספח ד) האם צריך לרשום 400 (כמו שבפועל קיבלתי דיבידנד) או אפס (שזה לאחר הקיזוז)?
    ובהמשך בשדה 431 – האם צריך לרשום 50 (כמו שבפועל שילמתי) או 100 (כמו "ששילמתי" כנגד הקיזוז מההפסד)?

    ושאלה אחרונה ברשותך, ההפסדים המועברים בסכום 2950 – האם נדרש "להסביר" למס הכנסה שהסכום כולל הפסדים משנה קודמת ומהשנה הנוכחית? אם כן איך "מסבירים" זאת ע"ג הטפסים?

    זקוק לעזרתך האדיבה לחיזוק או לשלילה כדי לוודא שאני לא גורם בעיות גדולות להמשך

    תודה רבה רבה

    אהבתי

    1. בוא נתחיל מהתחלה:
      עסקאות מחו"ל בין אם בהפסד או ברווח צריכות להיות מדווחות על טופס 1325.
      את הרווח/הפסד מעבירים לטופס 1322. את טופס 1322 צריך למלא (פוטנציאלית) 3 פעמים:
      1. עבור מכירות במוסד ישראלי שהפיק לך 867
      2. עבור מכירות שלא נוכה מהם מס במקור בחצי הראשון של שנת המס
      3. עבור מכירות שלא נוכה מהם מס במקור בחצי השני של שנת המס

      את הדיבידנדים (לא את המס!) מקזזים בטופס 1322 כנגד הפסדי הון שוטפים בלבד (כלומר רק משנת מס זו) – במקרה שלך יוצא שההפסד מהשנה קטן ל-600 לאחר שקיזזת מול הדיבידנדים.

      בהנחה ואין רווחים לקזז אז מצרפים את ה-2000 משנה קודמת בטופס 1322, וביחד (2600) עוברים לשדות 466 בנספח ד ולשדה 299 בטופס 1301.
      בשדה 141 ו-290 לא רושמים דבר כי קיזזת את הדיבידנדים כנגד הפסדי הון שוטפים.
      בשדה 431 רושמים 50 מכיוון שזה המס ששילמת בחו"ל. עם זאת היות ואין לך דיבידנדים השנה לא תוכל לקזז את ה-50 הללו כנגד המס השנה, והוא יגרר לך (בהצמדה למדד) לשנה הבאה ועד 5 שנים קדימה (אם לא תנצל אותו כנגד דיבידנדי ם מחו"ל באותם שנים הוא יעלם).

      לגבי השאלא האחרונה, מאמין שעניתי איך מסבירים את ההפסדים מהשנים הקודמות.

      אהבתי

      1. שלום,

        ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת אולם אני חושש שלא הייתי ברור במקרה שתיארתי:

        ה-400שח הם הדיבידנים שהתקבלו בשנה נוכחית
        האם יכול להיות שההפסדים נהפכו אצלך? ההפסד של שנה שעברה הוא 1000 והפסד של שנה נוכחית הוא 2000. אני חושב שהתייחסת אליהם הפוך…
        האם תשובתך תשתנה בהינתן שההפסדים הפוכים + ה400שח דיבידנדים הם של השנה הנוכחית?

        אהבתי

          1. סליחה שאני נודניק, ההיפוך של 1600 וה-1000 זהו פרט שולי. אני חושש שחסר לי משהו בהבנת העיקרון:

            לפי תשובתך יוצא שההפסד המועבר הוא 2600שח, כי כל הדיבידנד קוזז כנגד הפסד שוטף. וזאת למרות ששילמתי מס במקור באופן חלקי (50שח במקום 100שח)

            השאלה שלי:
            האם אני יכול לקזז את המס ששילמתי במקור בחו"ל כנגד חבות המס ואח"כ את המס הנותר לקזז מול ההפסד?
            כלומר בדוגמה שלנו:
            מהדיבידנד שקיבלתי השנה בסך 400שח צריך לשלם מס של 100שח. אבל שילמתי מס במקור בסך 50שח. לכן המס הנותר הוא 50שח.
            את ה-50שח של המס הנותר אקזז מול ההפסד של 3000שח (סה"כ הפסד של השנתיים) והתוצאה תהיה שיש לי הפסד מועבר של 2950שח

            המטרה שלי לשמור על הפסד מועבר יותר גדול. אני מניח שכך היה רוצה כל משקיע. לא?

            תודה רבה על כל העזרה !

            אהבתי

            1. היי,
              לא ניתן לעשות את מה שהצעת.
              הסדר הוא:
              1) קיזוז הפסדים מול הכנסות (מקבלים רווח נטו).
              2) חישוב המס על הרווח נטו.
              3) קיזוז מסים זרים או שנוכו במקור כנגד המס המחושב.
              לא ניתן לשנות את הסדר הזה רק כי זה שומר לך מגן מס גבוה יותר לעתיד.

              אהבתי

              1. תודה רבה איש יקר,

                העזרה שלך מאוד מבורכת !

                להמשך הדוגמה ברשותך, נגיד שנה הבאה אקבל 1000שח דיבידנדים ואשלם רק 200שח מס במקור.
                אם הבנתי את תשובתך, אוכל להשתמש ב-50שח הנותרים, נכון?

                כלומר בשנה הבאה בשדה 431 אכתוב 250שח למרות שבדוח של הברוקר כתוב ששילמתי רק 200שח
                השאלה שלי, מה הדרך המקובלת להסביר למס הכנסה את הסיבה שכתבתי 250שח ולא 200שח?

                אם תשים לב, אני ברוב הפעמים חושש שמס הכנסה לא יבין למה כתבתי בטפסים מספרים לא מוסברים. כמו כולם אני לא רוצה להגיע ח"ו לקנסות\עיקולים וכל מרעין בישין…

                אהבתי

              2. מה שכתבת נכון (בערך, יכול להיות לך יותר מ50 מועברים כי הסכום המועבר מוצמד למדד), הדרך להסביר למס הכנסה מה עשית הוא לפרט בנספח שתוסיף לדוח.

                לגבי עיקולים/קנסות/שבירת רגליים, מס הכנסה לא עושים את זה. הכי גרוע הם יתקנו את הדוח לפי מה שהם חושבים שצריך להופיע וישלחו לך שומה מתוקנת. ואז תגיש ערעור, וזהו.

                אהבתי

            2. תודה על המדריך המפורט !! מאיפה לוקחים בדוח של אינטראקטיב את הנתון של סך המכירות? (זה משנה אם היו גם עסקאות בשורט) ?

              אהבתי

              1. אני הסברתי בפוסט הזה איך ממלאים טופס 1325 לפי מכירות שנעשו.
                כפועל יוצא, אפשר לסכום את העמודה של "התמורה" ולקבל את סך המכירות.

                לגבי שורטים, העיקרון דומה, אבל יש ניואנסים. אני לא משקיע בשורטים, אז אפנה אותך לחפש בפורום הסולידית שם יש דיונים בנושא הזה.

                אהבתי

              2. אני התכוונתי למצב בו יש הפסדי הון באינטראקטיב ולא ממלאים את הטופס פר עסקה, אלא מציינים את סך ההפסד. במצב הזה לא סוכמים את סך המכירות, ולכן שאלתי נקדותית לדוח של אינטרטקטיב, האם יש שם נתון שמסכם את סך המכירות? האם זה ה- proceeds ?

                אהבתי

              3. גם בעסקאות הפסד צריך למלא שורה ב1325, כי ההפסד בדולר לא מתרגם אחד לאחד לשקלים.
                ואז גם במצב זה מדובר בסכימת עמודת התמורה מטופס 1325.

                אהבתי

              4. זה ככל הנראה קרוב מספיק למה שאתה מחפש.

                אבל אתה גם ככה ממלא 1325, אז למה לקחת משהו שהוא ככל הנראה קרוב מספיק ולא לקחת בדיוק.

                אהבתי

  4. הי, כתבות מעולות!
    שואל לדעתך, אני שכיר, הייתי שותף בפרויקט בארהב דרך חברת llc,
    הנכס נמכר והיו לי רווחים,
    אני חייב למלא דוח 1301?
    באיזה דוח אני רואה כמה שילמתי מס בארהב?
    אם שילמתי 25 % אני עדיין חייב למלא דוח בארץ?
    תודה, חבר

    אהבתי

    1. ממליץ לך להתייעץ עם יועץ מס שמבין בנושא. אתה בוודאות חייב בדיווח כלשהוא, לדעתי תצטרך דוח שנתי מלא.
      האופציה השנייה זה דיווח מקוצר, אבל יועץ המס יוכל להגיד לך בוודאות.

      אהבתי

  5. קודם כל תודה רבה על המדריך המפורט! מאוד עושה סדר.

    אם קניתי נייר (נגיד vti) בערך של 200$ ואז לאחר שבוע ב210$ ונגיד שוב לאחר חודש ב220$.
    ומכרתי ב230$, 240$ ו250$.
    איך אני ממלא את המידע הזה בדוח? מה אני אמור לכתוב בערך קניה/מכירה ותאריכים.

    אהבתי

      1. אשמח לדעת , כיצד מתבצע החישוב עבור קנייה נניח של 100 מניות ומכירה שלהם במנות לאורך תקופה לאחר מכן…איך מכניסים את זה לטבלאות?

        אהבתי

  6. תודה על ההסברים המפורטים. האם לשדה 036 (לביטוח חיים) ניתן לרשום:
    א) את רכיב הריסק של קרן הפנסיה?
    ב) את התשלומים לביטוח המשלים (למשל כללית מושלם) של קופ"ח?
    תודה

    אהבתי

  7. ברשותך שאלות לגבי טופס 1324- נספח ד' – הכנסות ממקורות זרים ומסים ששולמו עליהם:
    1. הסכום בשדה 462 כלול בסכום בשדה 141 של טופס 1301. המס ששולם על סכום זה בחול מופיע בשדה 431 אך אינו כלול בשדה 40 של טופס 1301 -האם הוא בא לידי ביטוי במקום אחר בטופס 1301?
    2. בעקרון ניתן להגיש דוחות להחזר מס עד 6 שנים אחורה. האם זה חל גם על החזר בגין מס על דבידנד ששולם בחו"ל? או שפרק הזמן במקרה זה מוגבל רק לשנתיים?
    תודה

    אהבתי

    1. שלום,

      1. לא, זה המקום היחיד בו נתון זה מופיע.

      2. לא ניתן לקבל החזר ממדינת ישראל על מסים ששולמו בחו"ל.
        בלי קשר לזה אם יש לך הכנסות מחו"ל, יש לך חובת דיווח עליהם בשנה העוקבת את השנה בה התקבלו (במסגרת הגשת דוח שנתי).

      אהבתי

      1. תודה.
        לגבי 2 הכוונה היא לא לשלם כפל מס -להבנתי לא אמורים לשלם כפל מס בארץ על מס ששולם בחו״ל ֿ(אלא לכל היותר רק השלמה ל 25% כאשר המס בחול נמוך יותר).
        במקרה שלי מדובר במסחר באמצעות ברוקר ישראלי כשבתיק יש גם ניירות זרים ולכן כל ההכנסות מופיעות בטפסי 867

        אהבתי

  8. תודה ושאלה נוספת ברשותך:
    בעמוד השני של נספח ד' יש סעיף "סה"כ הכנסות חו"ל -סיכום ההכנסות למעט רווח הון (יועבר לשדה 290 בטופס 1301)". אם ההכנסה היחידה מחו"ל היא הדבידנדים שנרשמו בסעיף 431, האם הכנסה זו נחשבת לרווחי הון? האם יש לרשום אותה גם בסעיף של "סה"כ הכנסות חו"ל -סיכום ההכנסות למעט רווח הון" וכן בסעיף 290 בטופס 1301?

    אהבתי

    1. הדיבידנד נטו (דיבידנד לאחר קיזוז הפסדי הון בטופס 1322) אינו נחשב רווח הון, ולכן יכנס לסעיף "סה"כ הכנסות חו"ל -סיכום ההכנסות למעט רווח הון" וכן בסעיף 290 בטופס 1301.

      אהבתי

  9. שלום למתורגמן היקר,

    האם צריך לדייק ולאמר שהסעיף הנ"ל יהיה בסכום חיובי רק במקרה שהדיבידנד לא קוזז בטופס 1322?

    כלומר, יכול להיות מצב שקיבלנו דיבידנד אבל קיזזנו את כולו מול הפסד ולכן בסעיף זה לא יופיע סכום ובהתאם גם בסעיף 290 בטופס 1301

    אהבתי

  10. קודם כל תודה רבה על המדריך. אני לא חושב שמצאתי אותו איפשהו ברשת.
    לא מובן מאליו, ברצינות.
    רציתי להתייחס לכמה דברים:
    1. אנחנו כרגע בחודש דצמבר , ממתי להערכתך אוכל כבר לשבת על זה? אני מרגיש קצת לחץ בנוגע לטפסים (אולי כי זו פעם ראשונה שאני עושה זאת) אני כמובן מדבר על הגשת דוחות לשנת 2021 שתכף תסתיםי
    2. העלת טפסים הקשורים לבת הזוג, לדעתך/להערכתך , גם אם אני יחיד/רווק, אני יכול להשתמש בטפסים האלו? או שיש טפסים ספציפים?
    3. האם עלי לפעול בצורה שונה אם אני לא שכיר או עצמאי (היתי בחל'ת) ו/או יש לי בנוסף שני חשבונות בארץ?

    ושוב , ממש תודה
    יום נפלא ושתראה רק רווחים !!

    אהבתי

    1. מס הכנסה לרוב פותחים את מערכת ההגשה המקוונת במאי שעוקב את שנת המס, כלומר במקרה שלך מאי 2022.

      אם אתה רווק אתה מגיש דוח לבדך, בלי בן הזוג.

      1. צריך לדווח כמובן על דמי אבטלה שקיבלת ומסים שנוכו לך מהם. תוכל למצוא באזור האישי שלך באתר של ביטוח לאומי.
        צריך גם לדווח על הכנסות מחשבונות בארץ. תקבל טופס 867 מבתי ההשקעות בארץ.

      אהבתי

  11. איזה דו"ח צריך להפיק ב-IB לצורך מילוי הדו"ח השנתי? פעם ראשונה שאני מגישה החזר מס עם ברוקר זר, תודה רבה.

    אהבתי

  12. היי,
    תודה רבה על הפוסט.

    יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכל לענות:
    1. בקובץ דוגמא של טופס 1325, נמצאת העמודה "1+ שיעור עליית המדד". אשמח לקבל הסבר לחישוב בקובץ אקסל: (=I3/(H3+1E-12)), מה המשמעות של 1E-12
    2. בעמודת רווח הון ריאלי, למה עושים מינימום בין תמורה למחיר מתואם ובין תמורה למחיר מקורי?
    3. האם מורידים את עמלות פעולה של הברוקר מרווח ההון?

    שוב תודה רבה.

    אהבתי

      1. להימנע מחלוקה באפס

      2. כי זה החישוב לצרכי מס ישראלי

      3. למחיר הקנייה של העסקה הספציפית מוסיפים את עמלת הקנייה הספתיפית אליה, וממחיר המכירה מורידים את עמלת המכירה, כך שאתה לא משלם מס על עמלות אלו.
        בנוסף אם יש עמלות היקפיות בחשבון מוסיפים שורת הפסד נוספת לטופס 1325. למשל עמלות המרת מטח, עמלות משיכת כספים, עמלות מינימום חודשיות וכו'

      אהבתי

  13. תודה רבה על הפוסט הנהדר הזה. זה עושה המון סדר!

    עלתה לי שאלה, כיצד יש לפעול כאשר ישנו ברוקר ישראלי שדרכו הייתה הכנסה מדיבידנד בחול. אני רואה כאן משמעות בשני טפסים:
    1. טופס 1322 – האם צריך טופס 1322 כפול עבור אותו ברוקר, באחד מתאר רק את הרווח שהתקבל בארץ ובשני עבור הכנסה מדיבידנד בחול
    2. טופס 1324 – האם אני צריך לכלול בו רק את ההכנסה מדיבידבד שהתקבלה מברוקר בחול? או גם הכנסה שהתקבלה בברוקר ישראלי שנגזר מ"דיבידנד בחו"ל"?

    מקווה שהייתי ברור 🙂

    אהבתי

      1. רק טופס 1322 אחד (כי טופס 1323 מתייחס לרווחי הון ואם נוכה מהם מס במקור או לא).

      2. צריך לשים בטופס 1324 (אם אני לא טועה טופס 867 מכווין אותך אפילו לשם)

      אהבתי

      1. תודה רבה על התשובה.
        מה לגבי המצב הפוך – דיבידנד ששולם עליו מס במקור בישראל (עבור נייר ערך ישראלי) מברוקר זר? האם סכום זה צריך להכלל בסעיפים 462,431 בטופס 1324?

        אהבתי

          1. ישנן מניות ישראליות שנחסרות בלונדון/ארהב – כאשר הן מחלקות דיבדנדים, משולם עליהם מס במקור בישראל ולא בחו״ל.

            אהבתי

            1. תסלח לי, יותר מדי שנים משקיע רק בקרנות מחקות מדד 🙂

              אכן במצב שלך הניכוי מתבצע לישראל, האם אתה מקבל אישור על כך (משהו עם שדה 040 שמציין שנוכה המס במקור – כמו בטופס 867)?
              בגדול זו עדיין הכנסה ממקור זר אז כן הייתי שם את הדיבידנד בטופס 1324, אבל את המס לא מכיוון שהוא נוכה לממשלת ישראל הוא צריך ללכת לשדה 040 בטופס הראשי (1301).

              אהבתי

              1. ישנו טופס דידנדים מIB שמתאר לאן המס שולם במקור – אני מצרף אותו כנספח לדוח השנתי.

                שאלה לוידוא הבנה – חוזר לברוקר הישראלי: במצב שבו קיבלתי דיבדנדים גם מניירות זרים וגם מניירות ישראלים, האם הגיוני שיהיה מצב שבו סכום הדיבידנד שמופיע בטופס 1322 יהיה שונה מהסכום שיופיע ב1324? לפי ההבנה שלי, אני אעביר ל1324 רק את החלק של ״ההכנסה מדיבדינד מחול״ מתוך הסכום הכולל. האם נכון הדבר?
                אם כן, במצב כמו שלי, שבו אני עובד עם מספר ברוקרים ישראלים, אני רואה מצב שבו ניתן לגרום לשינוים בחבות המס ע״י פיצול טפסי 1322 וקיזוז מול רווחי הון בצורה שתקזז את רכיב ״ההכנסה מדיבידנס חול״ למינימום, כך שהסכום שיעבור לטופס 1324 יהיה הנמוך ביותר.

                אהבתי

              2. אין יכולת לשחק. סדר הקיזוז הוא מאוד ברור.
                אם יש לך הפסדים שוטפים שלא קוזזו מול רווחים באותה שנה ניתן לקזז מול דיבידנדים.
                קודם מקזזים הפסדים מחול עם דיבידנדים מחול, והפסדים מהארץ עם דיבידנדים מהארץ.
                רק אם נותר מקזזים בהצלבה.

                ל1324 מעבירים את הדיבידנד מחו"ל הנותר לאחר הקיזוזים.

                אהבתי

    1. שלום

      אשתף מהניסיון הקטן שלי שאולי יוכל לעזור –
      במקרה שלי היה ברוקר בארץ, התקבל דיבידנד מחו"ל (נגיד 100שח), שולם מס במקור של 25% על אותו הדיבידנד (25שח)
      בנוסף באותה שנה היה הפסד באותו חשבון (נגיד 500שח)
      כמובן שהכל מגובה בטופס 867

      לפי הבנתי מהפוסט כאן של המתורגמן היקר – הייתי צריך לחשב כך:
      500שח פחות 100שח מה שמשאיר לי הפסד מועבר של 400שח לשנה הבאה
      ובנוסף עוד 25שח מס שעובר לשנה הבאה.

      אולם, שפניתי לפקיד השומה הוא אמר – החישוב שלך נכון לברוקר זר אבל לברוקר בארץ אתה יכול לחשב אחרת ולהשאיר לך הפסד מועבר יותר גדול. מאחר ושילמת כבר 25% על הדיבידנד. אז מבחינת המס שילמת הכל. לכן 500שח הפסד יכולים לעבור לשנה הבאה.
      הפקיד תיקן לי את השומה כך שההפסד המועבר היה יותר גדול מהחישוב שהגשתי.

      זה לפחות מהניסיון שלי, לא בטוח שכל פקיד שומה היה פועל כך…

      אהבתי

      1. פקיד השומה לא פעל על פי החוק, ואין כאן שיקול דעת.
        האם הוא חתם לך גם על הדוח?
        אם לא, אז בשנים הבאות אתה צריך לקוות שהדוח יגיע לבדיקה שלו טם אתה מתכוון להמשיך לפעול כך.

        Liked by 1 person

        1. אני לא יודע אם הוא חתם, אבל השומה כבר יצאה וקיבלתי מכתב מרשות המיסים.

          בנוסף ביקשתי וקיבלתי את החישוב שהוא ביצע בכתב ידו על גבי הטפסים שאני הגשתי כדי לדעת לפעמים הבאות איך לדווח

          אהבתי

            1. אם השומה כבר יצאה וקיבלתי החזר (מסיבות אחרות כמובן כי במקרה שתיארתי לא אמור לקבל החזר) – זה עדיין לא הוכחה שהוא חתם?

              אהבתי

              1. כשכתבתי "חתם" התכוונתי כמו שרו"ח חותם כשהוא מגיש עבורך. פקידי שומה לא חותמים על הדו"ח גם כשהם עוזרים לך למלא אותו.
                רוב הדוחות מאושרים בצורה אוטומטית בלי בדיקה.
                אם וכאשר יעשו לך בדיקה מדגמית, ובהנחה וזה לא יגיע לידי אותו פקיד שומה, אני מניח שהם יעלו על זה (ואולי לא).

                אהבתי

  14. מתחיל שרשור חדש כי לא ניתן להמשיך את השרשור המקורי:
    "אין יכולת לשחק. סדר הקיזוז הוא מאוד ברור.
    אם יש לך הפסדים שוטפים שלא קוזזו מול רווחים באותה שנה ניתן לקזז מול דיבידנדים.
    קודם מקזזים הפסדים מחול עם דיבידנדים מחול, והפסדים מהארץ עם דיבידנדים מהארץ.
    רק אם נותר מקזזים בהצלבה.

    ל1324 מעבירים את הדיבידנד מחו"ל הנותר לאחר הקיזוזים."

    בוא ניקח דיווח מברוקר ישראלי: בהנחה ואנחנו לא מפצלים לשני טפסי 1322 עבור אותו ברוקר, סכום הדיבידנד שאני מדווח עבור הברוקר הישראלי כולל בתוכו הכנסה מדיבידנד בארץ ומחול – מסכום זה אני מקזז את הפסדי ההון (שהתרחשו בישראל כמובן). איך אני מבודד במצב זה את סכום הדיבידנד שצריך לעבור לדיווח ב1324?

    אהבתי

      1. הבנתי, אז אני מבין שאין ציפייה להעביר as-is את החישוב המופיע בתחתית ״טבלת עזר לקיזוז הפסד מניירות ערך כנגד הכנסות מריבית ודיבידנד מניירות ערך״ בטופס 1322 לטופס 1324 – אם ביתרה נשאר סכום המורכב גם במדיבדינד ישראלי וגם מזר – אני אעביר ל1324 רק את המרכיב הזר מתוכו?

        אהבתי

          1. "רק אם נותר מקזזים בהצלבה."

            לוודא: רק הכיוון של קיזוז הפסדים מהארץ לדיבידנד מחול תקין הכיוון ההפוך לא: כלומר – לא ניתן לקזז הפסדים מחול שוטפים עם דיבידנדים מהארץ שכן לא שולם מס במקור עליהם. נכון?

            אהבתי

              1. אפשר לעשות זאת בין טפסי 1322 שונים? כלומר אם נשארו לי ״הפסדים להעברה״ בטופס 1322 עבור ברוקר זר אני יכול לקזז אותם ב1322 של הברוקר הישראלי באותה שנה?

                אהבתי

  15. היי, מדריך מעולה- תודה על כל המידע. הלואי ובשנת 2022 זה יהיה יותר פשוט או/ו מס הכנסה ינגיש את זה יותר. , הורדתי את הטופס 1042-S מהברוקר. אני בוודאת הרווחתי כ 1000 דולר דרך הברוקר האמריקאי. משומה בתיבות השונות בששת העמודים של 1042 רשום לי רק 50 דולר או 50 יורו. איך זה הגיוני?וגם ב1042 לא רשום פירוט פעילות. ייתכן? תודה רבה רבה ! לא מוצא את עצמי , קצת לחוץ. אודה לעזרתך תודה!

    אהבתי

    1. טופס 1042S הוא טופס לצרכי מס אמריקאי, ולכן מופיעות בו רק הכנסות אמריקאיות (דיבידנים וריבית ממקורות אמריקאיים).

      אתה צריך לחפש את הStatements הרגילים ולהפיק מהם את המידע שאתה צריך לדוח הישראלי.

      אהבתי

  16. לא ניקו לך מס במקור על הדיבדנדים אבל שתגיש דוח שנתי לIRS יכול להיות שתהיה לך חבות מס עליהם.
    מה עושים במקרה כזה? קודם מגישים את הדוח השנתי לIRS? איך אני "מוכיח" למס הכנסה שאכן ניקו לי מס בשיעור כלשהו על זה?

    אהבתי

    1. מניח שאתה בעל אזרחות אמריקאית.

      בגדול אם זה רק דיבידנדים ואתה יודע למשל שכולם מוסו ב15% או כולם מוסו ב20%, אז מספיק רק הטופס 1040 לצרף לדוח השנתי.
      אם יש לך הכנסות יותר מסובכות (נדלן אמריקאי, רווחי הון וכו') תצטרך גם להוסיף נספח חישוב שמפרט כמה מהמס ששילמת לארה"ב משויך לכל חלק.

      אגב, אתה יכול לצרף את ה1040 גם לפני שהגשת אותו לארה"ב. אז אתה יכול פשוט לחשב את הדוח שם, לראות כמה מס אתה חייב ולדרוש את המס הזה כזיכוי מס זר בדוח הישראלי.

      אהבתי

  17. משהו באקסל בפורמולה של מדד+1 לא ברור, אתה עושה שם חישוב של שער מכירה חלקי שער קניה, ואז מוסיף 1 ואז 12?

    אהבתי

    1. אני פשוט מוסיף במכנה 1e-12 שזה 10 בחזקת מינוס 12, כדי למנוע מצב של חלוקה באפס (אם בטעות מישהו יזין אפס בעמודה של שער ההמרה במכירה).

      אהבתי

  18. איך מתנהלים במצב שיש לי קניה לדוגמה של 60 מניות, ואז מכירות של 10 ואז עוד 20 ואז עוד 30, איך אני מתייחס לזה בטבלת אקסל?

    אהבתי

  19. כתבת "סעיפים נוספים שניתן להעביר הפקדות בין בני זוג הוא הפקדות לביטוח חיים (שדה 036/081)"
    איך עושים זאת (כשלאחד מבני הזוג לא מגיע לתקרת מס או אינו עובד) פשוט מצרפים את הסכומים?

    אהבתי

  20. שלום יעקב

    תודה רבה על הפוסט הנהדר.
    שאלה
    1. בטופס 1099 שלי לא כתוב תאריך רכישה מסוים משום שקניתי את אותו הנייר כמה פעמים במהלך השנה . (כתוב "various") האם חייבים לכתוב תאריך רכישה? ואם כן צריך, לפי איזה רכישה אני מייחס את המכירה (FIFO, או last in first out או Average cost price)

    עד כמה משתלם ה"מגן מס" שתיארת. האם אתה עושה את זה בשביל קיזוז מס על הדיווידנדים או גם בשביל הרווח הון? הרי לתווך הארוך שבסופו של דבר שהמחיר יעלה (אנו מקווים😊) לכל הני"ע יהיה מס של 25% ? לא? (אולי עדיף כבר להשקיע ב קה"ש מעבר לתקרה)

    תודה

    אהבתי

      1. ה-1099 הוא אכן לא מספיק בשביל הדוח הישראלי (הוא בקירוב מספיק). אם רוצים משהו יותר מדויק ואתה באינטראקטיב ברוקרס, כתבתי מדריך כאן.
        אם אתה לא באינטראקטיב ברוקס, תצטרך לנבור באתר של הברוקר שלך למצוא סטייטמנט שמפרט עבור כל מכירה ומכירה מה Cost Basis שלו.

      2. אני משתמש במגן מס רק כנגד ריבית מאג"ח ודיבידנדים, למשקיע פאסיבי אין שום ערך להפיק מגן מס כנגד רווח הון.
        בקה"ש מעבר לתקרה אתה משלם דמי ניהול, ובנוסף אתה עלול להיקלע לבעיית נזילות כי אתה משלם מס דיבידנדים בארה"ב בלי שקיבלת כסף ליד.

      אהבתי

      1. שלום יעקב
        Still, how do work out the cost basis for every specific oder. For example if I bought and sold VTI five times in one year, What is the true cost basis for every sale. Is it first in first out,Last in first out ect

        Thanks.

        אהבתי

          1. Vanguard & Interactive Brokers.
            I downloaded the report that you showed on Facebook. I still don't understand how you determine which buy belongs to which sale.

            Also, in the example you brought above I see you used a self-made excel sheet instead of form 1325 and you added fields that do not exist on the original form. The ITA accepts that
            ?
            Thanks

            אהבתי

              1. Great! Thanks

                Would you be willing to share with us a 1325 form template and the worsheet you used for form 1322.
                Also when you submit your 1301 online do you attach the 1325 form you made as a PDF or as an Excel?
                Thanks

                אהבתי

              2. There is a link to the template in the post.

                Regarding 1322 you fill it out on the mas hachnasa website. The template in the post computes the values you need to input to 1322.

                I attach a PDF of 1325.

                אהבתי

  21. היי. תודה רבה על המדריך המדהים הזה.
    אם אפשר אשמח לשאול לגבי נקודה שלא זכתה להתייחסות בדוגמאות שציינת :
    איך ממלאים את העמודות ב 1325 ומחשבים את רווח/הפסד ההון הריאלי במקרה של עסקת שורט ?
    האם יש לחשב במקרה זה תמורה מתואמת במקום מחיר קנייה מתואם ?

    אהבתי

  22. שלום יעקב, תודה על המדריך המדהים!
    שתי שאלות –
    א. באיזה שדה מדווחים על ריבית מפיקדון בבנק בחו"ל (ספציפית time deposit בארה"ב)?
    ב. כתבת שיש תנאים מסוימים להעברת ביטוח חיים בין בני הזוג, איפה אפשר לקרוא על התנאים הללו?
    תודה רבה

    אהבתי

      1. תודה רבה!
        ההתייחסות היחידה שמצאתי בחוברת היא בנוגע למצבים שאחד מבני הזוג הוא עמית מוטב והשני לא (לפני או אחרי פיצול ההפקדות ביניהם). האם במצב ששני בני הזוג עמיתים מוטבים (וההעברה ביניהם לא תשנה את זה) אפשר להעביר ביניהם הפקדות? והאם אני מפספס תנאים נוספים?

        אהבתי

  23. היי, תודה על המדריך ושבוע טוב! שאלה לי אליך- טופס 1325 – נספח ה'. אתה עובר פקודה פקודה, מעתיק הכל, בודק את שער הדולר בעת הרכישה, בעת המכירה וכ'ו? אין דרך לקצר את זה? פשוט לעשות העתק הדבק ושמס הכנסה ישבור את הראש? לא אכפת לי שייקח לי עוד כמה שקלים, פשוט להתעסק פעולה פעולה זה קשוח . אשמח לדעתך. ממש תודה

    אהבתי

    1. אני יכול לשתף אותך במה חלק מרואי החשבון עושים.
      הם לוקחים מהסטייטמנט את הרווח הממומש לאותה שנה ומכפילים בשער ההמרה הממוצע שפרסם בנק ישראל לאותה שנה.
      זה לא הדרך הנכונה, ולפעמים זה לטובתך ולפעמים לרעתך, מה שבטוח שאם זה יהיה לטובתך בסכום גדול, מס הכנסה יגיד לך לחשב את זה בדרך הנכונה.

      באתר shovi.live יש אופציה להזין להם את הסטייטמנט מIB והם מפיקים לך 1325, אבל זה לא מאושר על ידי מס הכנסה, אז כדאי לבדוק את התוצאה.

      אהבתי

  24. שלום יעקב

    מה אני יכול לומר….פשוט נהדר שאתה כאן!
    (עוד) כמה שאלות ברשותך…

    קיזוז דיבידנדים מול הפסדי הון – האם זה גם תקף לדיבידנדים שאני מושך מהחברה בע"מ שלי? (Its too good to be true!)
    אם אני מוכר VTI בהפסד האם אני יכול לקנות מייד VTSAX או ITOT וזה לא יחשב WASH SALE
    אם כבר ממלאים דו"ח שנתי למה לא לפתוח עסק פטור על הדרך? הרי אפילו עם העסק רק מכניס 250 ש"ח בשנה זה נותן אפשרות להשקיע עוד כ 18,500 ש"ח בקרן השתלמות (בנוסף על התקרה של שכיר) הפטור ממס רווחי הון – שווה לא? – ו schedule c ממש לא עניין גדול

    מה דעתך
    תודה RABA!

    אהבתי

    1. תודה (שוב) על המילים החמות 🙂

      לגבי דיבידנדים מחברה בע"מ, זה לא תקף כי אתה לא יכול לקזז דיבידנדים של 30% עם הפסדים של 25%.

      VTSAX בוודאות לא, כי זה אותה קרן בדיוק. ITOT זה גבולי אבל כנראה יעבור. Betterment פרסמו רשימת קרנות חליפיות שניתן להשתמש ולא יטריג בוודאות את ה- Wash Sale
      הם באמת מציינים שם את ITOT כקרן תחליפית, כנראה בגלל שהחברה שיוצרת את המדד (CRSP) שונה מזו שיצרה את VTI – שהיא FTSE.

      אתה שואל על הקרן השתלמות כישראלי בלבד, או כישראלי שהוא גם אמריקאי?
      דעתי האישית שהטבת המס העיקרית מקרן השתלמות היא הניכוי מהכנסה שהיא מאפשרת, היות וב250 ש"ח אין לך הרבה מה לנכות, הטבת המס לא תהיה גדולה.
      הפטור ממס רווח הון נחמד, אבל מתקזז מול דמי הניהול.

      אהבתי

      1. שלום יעקב

        Well, if it's too good to be true then I guess it isn't:(

        לגבי קרן השתלמות. כן גם כאמריקאי.
        אני לא מבין, איך 0.3% דמי ניהל על קה"ש ב IRA מתקזז עם מפטור על 25% מס רווחי הון?

        אהבתי

        1. כי אם אתה אמריקאי אין לך פטור ממס רווח הון, אז אתה סתם משלם 0.3% דמי ניהול על חשבון מסחר.

          אם אתה לא אמריקאי, אז 0.3% זה הגבול העליון שהייתי מסכים לשלם בשביל הפטור בקרן השתלמות.

          אהבתי

          1. גם לאמריקאים שווה
            1. לאלה שמרווחים פחות מ 124$ K מס רווחי הון הם 0% – ולמכור את ההחזקות בIRA כל שנה
            2. למי שיש ילדים יכול להשתמש עם ה $600 זכוי מס שלא ניתן לקבל עליו החזר
            3. ניתן לקזז מול מס רווחי הון על החזקות רגילות שמשלמים עליו מס בישראל
            4. גם עם בסוף משמלים מס זה יהיה 15% ולא 25%

            עוד דבר הדמי ניהול כל כך משמעותיים בסופו של דבר? בשביל 0.3% < דמי ניהול שווה לוותר על פטור מ 25% מס רווחי הון?

            תודה

            אהבתי

              1. אם אני לא טועה זה $100K לזוג (כולל ה-24 ניכוי סטנדרטי)
              2. נכון, וצריך לשאוף לנצל הכל.
              3. נכון, אבל עשוי שלא לכסות הכל.
              4. או 18.8% או 23.8%, או 37% אם זה קצר טווח.

              ב-IRA כשזה רק 0.3% אתה צודק, לוקח הרבה זמן לדמי הניהול המצטברים לעלות על הטבת המס (אבל זה יגיע מתישהו, 30 שנה, 50 שנה, מתישהו).
              אבל בקופות מנוהלות זה יכול להיות 0.5% דמי ניהול + 0.2% הוצאות ניהול השקעה + 0.3% מיסוי לא יעיל של דיבידנדים + 0.5% אי יעילות מזומן. ואז תוך שנים ספורות דמי הניהול המצטברים עולים על הטבת המס.

              אהבתי

  25. שלום רב

    במידה ויש רווח הון (מחו"ל), בטופס 1324 זה הולך בשדה 462 ביחד עם הדיבידנדים?
    במידה ואני אמריקאי איך אני מקבל בארה"ב זיכוי על ה witholding tax ששילמתי על הדיבידנדים בחשבון IRA (שלא קיבלתי תופס 1099) ואיך אני יכול לדעת כמה witholding tax שילמתי? (בעיקר מ VTI וקצת מ VEA ו VEU)

    תודה רבה רבה!

    אהבתי

    1. רווחי ההון מדווחים בטופס 1322 בלבד (את מחזור המכירות יש להעתיק ל1324 וגם ל1301).

      לגבי הIRA אני במזרחי, פניתי לשירות לקוחות והם הנפיקו לי "1099" פנימי שלהם שמצוין כמה דיבידנדים וכמה מס נוכה במקור לארה"ב.

      אהבתי

  26. Hi Yaacov
    Thanks for the help.Please see below. Meitav Dash won't give me 1099 for an IRA account. I did, however, manage to find out how much withholding tax was applied to the dividends. I am having trouble filling this info out manually on OLT because I cant leave blank the "payor TIN" field. What should I do?
    Thanks again for your help.

    אהבתי

  27. שלום, ותודה רבה על המדריך. שאלה להבהרה. אם "לא ניתן לקבל החזר ממדינת ישראל על מסים ששולמו בחו"ל" זה אומר שאפשר\צריך לקזז הפסדים רק עד הכנסה ששולם עליה מס, ואת השאר ניתן להעביר לשנה הבאה?

    דוגמא: הפסד הון שוטף (נגיד בארץ): 2000 ש"ח. הכנסה מדיבדנדים בחו"ל: 3000. יוצא שההכנסה החייבת של דיבדנדים היא 1000, אבל שולם מס בחו"ל של 750 ש"ח המתאים לכל ה – 3000. יוצא ששולם מס 500 ש"ח יותר ממה שצריך. אם לא ניתן לקבל החזר, אז בעצם אפשר להעביר את ההפסד השוטף לשנה הבאה במקום לקזז אותו מול דיבדנים?

    אהבתי

    1. לא ניתן לעשות את מה שאתה מציע. אתה מקזז את ההפסד מול הדיבידנד, ואת יתרת המס הזר מעביר לשנה הבאה.
      בפועל, אתה נדפק מזה, כי אין הרבה מצבים בו תוכל באמת להשתמש במס הזה בשנים הבאות.

      לא כיף, אבל זה החוק.

      אהבתי

      1. הבנתי, תודה. בפעם הבאה אשתדל להמנע ממצב כזה ע"י מכירת נייר ברווח ואז מייד קנייתו מחדש… ובכל זאת שאלה, אני לא רואה רובריקה של "העברת יתרת מס" או "קיזוז מס משנה שעברה" או משהו כזה בטפסים. אז איך זה מתבצע בפועל?

        אהבתי

  28. היי,
    רק מוודא משהו שבילבל אותי, ברווח הון/הפסד אני מבין נכון שאני ממלא את הסכום הנמוך מבין תמורה פחות מחיר מתואם/מקורי בערך מוחלט?
    כלומר הגבוה כשמדובר בהפסד או הנמוך כשמדובר ברווח?

    אהבתי

    1. לא, בשניהם מדובר בנמוך.
      כלומר, מה שקרוב יותר לאפס.

      יש גם את המקרה הייחודי שאחד רווח והשני הפסד, ואז אין רווח ואין הפסד מאותה מכירה.

      אהבתי

  29. היי, תודה רבה על הפוסט!
    יש לי 2 שאלות –
    אם הודיעו על קבלת דיבידנד ב31.12.2021 אבל הPAY DATE עצמו קורא ב2022. זה לא מופיע לי בדוח של של ACTIVITY STATEMENT אבל זה כן מופיע בדוח של 1042S. למה מתייחסים במצב כזה?

    דבר שני, אני לא מוצא איך מצרפים את נספח ה' (מגיש 1301 בצורה מקוונת) וגם זה לא טופס שהגשתי בשנה שעברה. תוכל להסביר קצת יותר על הנספח הזה ומטרתו

    אהבתי

    1. לדעתי כן לדווח, כי 1042s זה מסמך רשמי לצרכי מס.

      מצטער, לא נתקלתי בנספח ה'. יכול להפנות?

      אבל לגבי צירוף, יש לך כפתור "העלאת מסמכים" בשורה העליונה של מערכת שידור דוחות מקוונים.

      אהבתי

      1. גם אני לא נתקלתי בנספח ה,
        אבל במדריך פה כתוב למעלה כך – "טופס 1325 (נספח ה') – פירוט כל המכירות של ניירות הערך במהלך השנה שלא נוכה מהם מס רווחי הון במקור (בעצם כל מה שתמכרו בברוקר זר)."

        אז מה זה בדיוק?

        לגבי ה1042S אז לדווח שקיבלתי למרות שלא באמת קיבלתי?
        האם לגבותת את זה בגליון העזר עם תאריך של 2022?

        תודה וחג שמח

        אהבתי

        1. אוקיי, טעות שלי, תיקנתי.
          בכל מקרה מדובר בטופס 1325, ואכן יש הסברים איך למלא אותו בפוסט, ובנוסף גם לינק לגליון גוגל שאתה יכול למלא ולהדפיס ולהגיש במקום טופס 1325.

          לגבי 1042S פשוט תגיש אותו

          אהבתי

  30. תודה רבה!
    שאלה קטנה – במידה ומוכרים מניות, נגיד ב IB בהפסד – ביחס למחיר הקנייה, האם עדיין יש חובת דיווח גם למס הכנסה הישראלי וגם ל IRS?

    תודה וחג שמח!

    אהבתי

    1. אם אתה אזרח/תושב אמריקאי בכל מקרה אתה מחויב בהגשת דוח שנתי ל-IRS ואתה תזין שם את ההפסד.

      אם לא אזרח/תושב אמריקאי, אין לך חובת הגשת דוח שנתי ל-IRS, מלבד אם יש לך נדלן או עסקים בארה"ב.

      בנוגע למס הכנסה ישראלי – כנראה שיש חובת דיווח. בכל מקרה מומלץ לדווח כדי שיהיה לך זמין ההפסד לשנים הבאות.

      אהבתי

  31. מעניין, תודה רבה!
    האם הפסד הוא רק במידה ואני מוכר את ניירות הערך?
    כלומר במידה ומאזן התיק הוא הפסדי כרגע, יש לזה משמעות?

    בנוסף, ציינת שאם היית לך חבות מס על הדיבידנדים מארה״ב, היית יכול להזדכות עליה בארץ.
    אבל אם לא שילמת מס במקור, זה לא אומר שכן יש לך חבות מס לארה״ב?
    ובמידה ואכן שילמת לארה״ב, האם ההזדכות היא לא חלקית בלבד? (כי המס בארץ גבוה יותר).

    סופ״ש נעים 🙂

    אהבתי

    1. הפסד הוא רק אם מוכרים בפועל. אין משמעות לתיק שנמצא בהפסד מבלי לממש.

      גם אם לא ניכו לך מס במקור לא תמיד יש לך חבות מס לארה"ב, יש ניכוי סטנדרטי, יש מדרגת 0% מס על דיבידנדים.

      ואתה צודק, לרוב ההזדכות תהיה חלקית.

      אהבתי

  32. היי, תודה רבה על המדריך המפורט!
    שאלה קטנה – בטופס 106 מפורט אצלי "רווח הון מנייר ערך" (RSU). ללא שדה כלשהו (במקום קוד, כתוב בשדה "רווח הון"). כמובן שכבר שילמתי מס על הרווחים האלו בתלוש השכר.
    שמתי לב שרק כאשר אני משקלל את הערך הנ"ל בסימולטור מס הכנסה בשדה 141, התוצאה הסופית "מס לאחר ניכוי במקור" אכן מתאפס ל0.

    כעת אני מגיש טופס 135 ונספחיו על מנת לדווח רווחי הון מIB.
    שאלתי היא האם בשדה 141 אני אמור לכתוב את הסכום של הרווח מRSU + הרווחים מהמסחר בIB?
    אם כן, אני אמור לציין בעוד אחד מהנספחים את הסכום מהRSU?

    תודה רבה!!

    אהבתי

    1. כפי שאתה יודע מIB אתה ממלא עד 2 טפסי 1322 על רווחים מניירות ערך שלא נוכה מהם מס במקור.

      על הRSU אתה תמלא טופס 1322 נוסף, כאשר הפעם תסמן בראש הקובץ שזה עבור ניירות ערך שלא נוכה מהם מס במקור.

      כמו עם טפסי ה1322 של IB אתה לא מעתיק את הרווח לשום מקום נוסף.

      אהבתי

      1. תודה רבה על התגובה המהירה!
        רק למען הסר ספק, אתה מתכוון שבטופס 1322 הנוסף בגין הRSU – אסמן שכן נוכה מס במקור. נכון?

        אהבתי

  33. משהו שחשבתי עליו תוך כדי שאני ממלא את הטפסים לשנה הנוכחית, אם השארתי את הכסף במערכת המסחר, כלומר לא המרתי בסופו של דבר את הכסף לשקלים אלא השארתי אותו במערכת ואני ממשיך להשקיע איתו.
    מה ההגיון להציג את התמורה בהתבסס על שער הדולר ביום המכירה? בכלל, מה ההגיון לדווח מס אם הכסף "לא שלי" הוא בתוך המערכת עדיין, רק כשאוציא אותו הוא באמת יהיה שלי.
    האם זה אומר שביום שאמשוך את הכסף לתוך החשבון בנק יהיה אירוע מס נוסף לטובה/לרעה בשל המרת המטבע בפועל? ואיך זה מתייחס למה שהצגנו בטבלה הרי יכולנו "להרויח" או "להפסיד" מכך שערך המטבע ביום המכירה היה נמוך/גבוה אבל בפועל זה אמור לשנות כי לא המרנו לשקלים בסופו של דבר.

    אהבתי

    1. הסיבה הפשוטה לכל מה שאתה שואל, הוא שהמחוקק החליט, זה הכל.
      אני פחות מתעסק עם פילוסופיה, אלא עם פרקטיקה. אם זה באמת מעניין אותך תוכל לחפש את הפוליטיקאים שחוקקו את החוק ואת הפקידים במשרד האוצר שקבעו את התקנות.

      לגבי שאלתך האחרונה, המרה ו/או העברה לבנק שלך אינם אירועי מס.

      אהבתי

  34. שאלה בנוגע לדו״ח מ IB על הדיבידנדים:
    הוא בעצם מחולק לדיבידנדים מארה״ב וכאלה שמחוץ לארה״ב.
    האם על שני הסוגים אני חייב במס לארה״ב?

    ומבחינת ישראל זה לא מעניין ואני צריך לשלם 25% כך או כך, נכון?

    תודה רבה!

    אהבתי

    1. בהנחה ואזרח ארה"ב, חייב לדווח על הכנסות מכל העולם.

      מבחינת ישראל אכן לא מעניין, ותצטרך להשלים ל25%

      אפילו אגדיל ואומר שעל הדיבידנדים שהם מחוץ לארה"ב, אתה חייב קודם 25% לישראל ומקבל זיכוי בארה"ב על כך.

      אהבתי

      1. מעניין, אז בעצם על דיבידנדים מחוץ לארה״ב:
        נגיד אני חייב 100 דולר, שילמתי 5 דולר שנוכו במקור (כי זה מחוץ לארה״ב)
        אני חייב לישראל 25 דולר פחות 5 ששילמתי במקור = 20 דולר.
        ואז אני יכול להזדכות על ה20 דולר האלו, כי בארה״ב הייתי אמור לשלם 15 דולר (נניח), ואני ״מורווח״ בזיכוי של 5 דולר?

        עסק סבוך, אבל אם זה נכון אני חושב שהאסימונים מתחילים לרדת. תודה רבה לך 🙂

        אהבתי

          1. תודה רבה 🙂
            אם כי, אני יכול לדמיין פקיד שמתפלפל על כך שהשער הממוצע של הגשת הדו״ח שונה מהשער של תשלום המס (של השנה העוקבת). ואז מי מהם הוא הקובע? רק ל IRS התשובות.
            ככל שאני חופר עוד ועוד, בריאות נפשית רבה לא תהיה פה 🙂

            אהבתי

  35. בהמשך לשאלה הקודמת – אם אני משלם לישראל עכשיו – כבר ב2022 על דיבידנדים של 2021, בזיכוי מס זר של 2021 של ארה״ב, באיזה שער דולר אני משתמש? בממוצע של 2021? או בזה של תאריך קבלת הדיבידנד?

    שוב תודה!

    אהבתי

    1. הנכון יותר הוא לשייך את שער ההמרה לפי התאריך (תאריך קבלת הדיבידנד עבור הדיבידנד, ותאריך תשלום המס עבור המס – נגיד והוא שולם בהמשך). אבל בפועל, בשם הבריאות הנפשית, הרוב משתמשים בשער הממוצע.

      אהבתי

  36. הורדתי את דוגמת האקסל שלך למילוי טופס 1325. האם טורי שער החליפין ביום הקניה/המכירה אמורים לעדכן אוטומטית את השער לפי התאריכים? הנוסחה לא עובדת אצלי ומופיע השער שכתוב בסוף הנוסחה. אם אני משנה את התאריך באותה שורה לא קורה כלום. לדוגמה, הנוסחה בתא I3 היא: =IFERROR(@__xludf.DUMMYFUNCTION("INDEX(GOOGLEFINANCE(""USDILS"",""Price"",L3),2,2)"),3.57878)
    והשער המופיע הוא העיגול של 3.57878 שמופיע בסוף הנוסחה. הקישור לערך שבתא L3 לא עובד. אני מפספסת משהו?

    אהבתי

      1. אני רואה עכשיו שהקובץ שלך ששמור אצלי לא זהה לזה שיש בגוגל דוקס שקישרת אליו בפוסט. אני לא זוכרת מאיפה הורדתי אותו, אולי מפוסט שלך בפייסבוק. בכל אופן ראיתי את הנוסחה בתיבות של שער הדולר אז חשבתי שזה אמור למשוך את השער אוטומטית.

        אהבתי

  37. בטופס 1099 שקיבלתי מ-Schwab יש פירוט של הדיבידנדים ששולמו ב-2021 ובטור הבא "Paid/Adjusted in 2022 for 2021". הסה"כ בסוף השורה הוא הדיבידנדים ששולמו ב-2021 פחות ה-adjustment. אני לא בטוחה במה מדובר. אולי באיזשהו מגן מס? בכל אופן, על אילו מהמספרים האלו אני צריכה לדווח כדיבידנדים לשנת 2021?

    אהבתי

  38. סליחה על ריבוי השאלות… שאלה עקרונית: מה הסדר הנכון למילוי הדוחות – קודם ארה"ב או קודם ישראל? הרי בדוח הישראלי אני מדווחת על הכנסות מני"ע בברוקר אמריקאי שלא נוכה מהם מס במקור, אבל יכול להיות שכשאעשה את ה-tax return פתאום אצטרך לשלם מס ואז כל הנתונים בטופס הישראלי משתבשים. ובעצם איפה בטפסים הישראליים מדווחים על מס שהייתי צריכה לשלם בעקבות הגשת ה-tax return?

    אהבתי

    1. אין סדר נכון ,זה ממש תלוי מקרה.
      אבל הנה דוגמא סבירה שאמורה להמחיש לך איך לחשוב על זה.
      לצערי אין דרך להמנע מחישוב איטרטיבי, אבל לשמחתי מדובר ב2 איטרציות לכל היותר.

      אהבתי

  39. מה עושים במידה ויש לי 2 ברוקרים אחד בחו"ל ואחד בארץ (מניות ישראליות), ובברוקר הישראלי קיבלתי דיבידנד (לא היו מכירות) וחייבו אותו כבר מס על הדיבידנד הזה?

    האם בסעיף 141 כותבים את הסכום:
    דיבידנד (מניות ישראל) + דיבידנד (מניות חו"ל) + רווחים פחות הפסדים ממכירות (מניות חו"ל)

    תודה.

    אהבתי

    1. לא, בסעיף 141 רושמים את סך הדיבידנדים מהארץ ומחו"ל, בלי רווחי הון.
      רווחי הון זה ב1322.
      מלבד זאת, את הדיבידנד הזר צריך לרשום גם בטופס 1324 כמוסבר בפוסט.

      אהבתי

  40. שלום יעקב
    הבנתי מפוסטים קודמים שלאזרחים אמריקאים יש קדימות בתשלום של דיבידנדים לארצות הברית. כלומר קודם לשלם לארצות הברית את ה-15-20% ואת השאר להשלים לישראל. איפה אני רואה את זה בא לידי ביטוי בדוחות כאן? אני לא רואה התייחסות לזה

    תודה
    אלון

    אהבתי

    1. אתה לא רואה את זה בא לידי ביטוי בדוחות הללו כי אני לא הייתי חייב מס לאמריקאים בדוח האמריקאי, ולכן לא הזדכיתי על כך בישראל.

      אם כן שילמת הזיכוי לדיבידנדים מוזן בנספח ד באותה שורה שמוזנים בהם הדיבידנדים, ברובריקה שליד.

      אהבתי

  41. שלום יעקב,
    אני רוצה למלאות את פרטי המכירות (טופס 1325) של המניות
    הברוקר (IB) בדוח 1099 מביא לי על חלק מהמכירות – תאריך מכירה, ובתאריך קנייה הוא רושם לי "Various" שמשמעותו שנקנה במגוון תאריכים,
    עכשיו איך [נא להשתמש בשפה נאותה] אני אמור למלאות את זה?
    אם אני עובר על הדוח של הפעולות (Activity Statement) אני רואה מה קניתי ומה מכרתי מתי, אבל אני לא יודע לאיזה מכירה שויך איזה קנייה,
    מה אני אמור לעשות?
    תודה

    אהבתי

  42. שלום ותודה רבה רבה!

    חייב לציין שאתה היחיד שעשה משהו כזה והערכה עצומה ליוזמה שלך.

    שאלה לי, מאחר ו1325 לא מופיע באתר ואמרת שיש צורך להוסיף אותו עצמאית בשידור הדוח:
    1.האם אני צריך ליצור ולמלא אותו בכל מקרה גם אם יש לי חישוב PNL שנתי סופי מונפק מהברוקר ( ופשוט להכפיל בשער דולר ממוצע שנתי בשביל ההזנה ל1322)

    מאחר ויש לי גם סטיימטנטס מסוכם על רווח\הפסד שנתי מברוקר זר ו867 על אותה שנת מס מברוקר ישראלי הבנתי מהתשובות שלך כאן שאצטרך למלא פעמיים, על ההפסדים שלי בברוקרים הזרים (יחדיו מסוכמים) ופעם שניה ל867 (ראיתי באתר של מס הכנסה שבנספחי ההון ניתן לבחור 1322- למס שנוכה במקור, ו1322 – למס שלא נוכה במקור) אז אחד כזה ואחד כזה?, וגם, איך ההתנהלות מבחינת הפסדים מועברים? איזה מהטפסים קודם?
    במידה והגשתי כבר דוח עם רו"ח על 2019+2020 אך מצאתי עוד 867 על השנים הללו שלא הגשתי בזמנו (טעות שלי), האם ניתן להוסיף את ההפסד הזה לדוח של 2021? או כל דרך אחרת שלא תיאלץ אותי לשלם לרואה חשבון המיופה שעשה את זה כפול שיעשה מחדש כל דוח שנתי רק בשביל להכניס את זה ? (טוען שמחיר תיקון דוח זה כמו דוח חדש מבחינתו, זה באמת רק לשנות 2 שדות בערך ב1322 שכבר הוגש..)

    תודה המון!

    אהבתי

      1. רשמית, כן. פרקטית, רוב רואי החשבון עושים מה שתיארת. בשנים האחרונות הפעולה הזו פגעה במשקיעים וגרמה להם לשלם מס מיותר.
      2. תצטרך למלא 2 או 3 טפסי 1322, אחד עבור הרווחים ב867 והשניים האחרים עבור כל מחצית שנה בברוקר הזר.

      את ההפסדים תוכל לקזז בכל אחד מהם, כאשר העקרון הוא שקודם מקזזים הפסדים מה867 מול רווחים מה867, והפסדים מחו"ל מול רווחים מחו"ל, אבל אם נותר אז ניתן לקזז גם כנגד הרווחים האחרים.

      את ההפסד המועבר המצטבר מחו"ל אתה צריך למלא בנספח ד וגם ב1301. את ההפסד המועבר הישראלי אתה צריך למלא ב1301, יש רובריקות מתאימות להכל.

      לא ניתן לשייך הפסד מ867 של 2019/2020 בדוח של 2021 מבלי לתקן קודם את הדוחות הללו ולהעביר את ההפסדים לשנה הרלוונטית.

      אתה יכול לתקן בעצמך את הדיווח מול מס הכנסה.
      תפתח טיקט במפ"ל, תצרף את ה867 ותכתוב " נא לתקן את שומה של שנה X על ידי הוספת הפסד בגובה Y, ראו טופס 867, משכך ההפסד המועבר מ2019 ל2020 גדל בZ, וההפסד המועבר משנת 2020 ל2021 גדל ב-L"

      אהבתי

  43. תודה רבה רבה לך!

    2 דגשים כדי להבהיר לי עד הסוף אם אפשר:

    האם אפשר בנספח במקום 1325, מאחר ואין לי פירוט עסקאות מלא אלא אישור של Pnl סופי כבר חתום מהברוקר, להשתמש בו ככה:
    (pnl סופי ברוקר 1 + pnl סופי מברוקר 2 )*שער דולר ממוצע שנתי? ( ההפרש של פירוט כל עסקה די זניח לי מבחינת שער הדולר). (האם אפשר לא לפרט כל עסקה ולחבר 2 הסיכומים מ2 הברוקרים).
    לגבי מפ"ל, לא ידעתי על זה ! תודה רבה, אפנה אליהם!
    אז אכן יש לי 867 ל2019 (אעשה מה שאמרת בהחלט!), אבל pnl מסוכם (ברוקר זר) ל2020, האם גם את זה אוכל במפ"ל?
    גם אשייך את האישור מהברוקר כמובן והנספח עם תחשיב של pnl סופי* שער דולר ממוצע שנתי)? (השאלה אם יתקנו לי גם את השומה הזו או שמאחר שזה יותר מסובך לא יעזרו?)

    תודה תודה!

    אהבתי

    1. אתה שואל אם מותר או האם פרקטית זה יתקבל? אני כתבתי בפוסט מה הדרך הנכונה.

      מבחינת מס הכנסה, אם זה סכום גבוה זה מגדיל את הסיכוי שהם יבדקו ואם הם יראו שהדרך השניה מכניסה להם יותר מס הם יכריחו אותך לתקן ולדווח כמו שצריך.

      אתה מעדכן אותם במפ"ל איזה שינויים לבצע בשומה, וכולל מסמכים תומכים.
      לא הבנתי מה זה אומר אם הם יעזרו או לא, ברגע שתגיש בקשה במפ"ל הם מחויבים תוך 72 שעות להתייחס אליו.
      האם הם יסכימו לשינוי שלך או יבקשו הוכחות נוספות, זו כבר שאלה אחרת שאין לי דרך לענות עליה. אבל הם בוודאות יענו ויטפלו.

      אהבתי

      1. היי,
        מדריך נהדר!
        יש לי שאלה בנוגע למכירת אופציות. היו לי כמה מכירות של אופציות (של מניות זרות בבורסה בארה"ב) דרך IB שעליהן קיבלתי כמובן הכנסה.
        אתה יודע אולי איפה המקום לציין את זה? וכמה מס יגבו ממני על ההכנסות האלו? כי רווח הון קלאסי (קנייה-מכירה) אין פה אלה רק מכירה.

        אהבתי

        1. העיקרון הוא בכמה ההון שלך גדל כשהעסקה נגמרה?

          היה סכום שהשקעת, והיה סכום שנשאר לך בסוף. זה רווח הון.

          בנוסף, קיבלת ריבית, לדעתי זה דמי ניכיון ויש לשלם עליהם מס שולי (כמו מעבודה).

          אם יש לך דוגמא מספרית, אוכל להדגים לך.

          אהבתי

          1. בודאי, למשל מכרתי אופציית PUT אחת שהמחיר שלה היה $2.8, משמע הרווחתי $280.
            במקרה הזה היא לא התממשה, זאת אומרת לא הייתי צריך לבצע שום פעולה (במקרה של מכירת אופצית PUT, לא הייתי צריך לרכוש מניות). כך שפשוט הרווחתי את הפרמייה.

            אהבתי

              1. תודה רבה על העזרה..!
                ומשהו שהיה חסר לי כאן, בגלל הדוגמה הספציפית שהראת.
                בסוף במקרה בפרטי שהראת, לא היה מקרה של רווח הון, אלא רק דיווח על ההכנסות מדיבידנדים.
                במקרה שבמהלך השנה המדווחת, יוצא שיש לי רווח הון שאני צריך להצהיר עליו (גם לאחר קיזוזי הפסדים), איפה המקום להצהיר זאת?
                אני מבין מהמדריך שבנספח ג' אני מקבל את סך ההכנסה החייבת.
                רשמת שבנספח ד' צריך לרשום רק את סך המכירות בסעיף 439. מבלי להתייחס לרווח הון.
                מה צריך לעשות בדוח עצמו 1301? איפה בא לידי ביטוי שם הצהרת הרווח הון?

                אהבתי

              2. את סך המכירות (ביחד עם סך המכירות מניירות ערך שאולי מכרת בבית השקעות ישראלי) צריך לדווח גם ב1301.

                אין מקום לרווחי הון ב1301. מס הכנסה לוקח את זה מטופס 1322.

                אהבתי

  44. מוודא שאני מבין משהו נכון –
    1. היום אפשר להגיש הכל אונליין למס הכנסה?
    2. אם הגשתי בעבר דוח שנתי לצורך תיאום מס, אני כעת צריך למלא את כל הטפסים הרלוונטים המצורפים פה ולהגיש יחד עם דוח שנתי של 2021?
    3. האקסל של החישובים למעשה מחליף את ה-1324 נכון? אני מגיש אותו ככה למס הכנסה?
    4. דבר אחרון – במידה ואני איחרתי ולא הגשתי עבור חציון ב של 2021, האם יהיו לי ריביות גבוהות כשאני אגיש עכשיו?

    תודה רבה!

    אהבתי

      1. נכון
      2. לא הבנתי. הגשת בקשה להחזר מס על 2021? או על שנה קודמת? בכל מקרה בשביל להגיש דוח שנתי על 2021, תצטרך להגיש את הדברים המצוינים בפוסט (בהנחה והיו לך את אותם סוגי הכנסות כמו לי).

      3. מחליף את ה1325, אני ממיר לPDF כמו שהוא ומעלה למערכת הגשת דוחות מקוונת.

      4. הריבית מתחילה להצטבר על חובות החל מה1.1 לשנה העוקבת. אז אם היית מגיש דיווח מקוצר על חציון ב ומשלם מקדמות בינואר, אז לא היה לך ריבית כי שילמת בינואר.
        אם תשלם את החוב עכשיו, יחול ריבית מ1.1 ועד היום שתשלם.
        אין ריבית נוספת על זה שלא הגשת דוח מקוצר לחציון ב.

      אהבתי

  45. תודה רבה על התשובות, משום מה לא יכולתי להמשיך את השרשור בנוגע לרווחי הון.
    אז לסכם וכדי לוודא שהבנתי מה שאני צריך לעשות,
    רווחי הון מדווחים רק באמצעות נספח ג'.
    בדוגמה שלך, דיווחת על סך המכירות בנספח ג' ו-ד'.
    וכל מה שקשור ל-1301 דיווחת, במקרה שלך, רק על ההכנסה נטו מהדיבידנדים.
    ממה שאני קורא בנספחים עצמם, ואני לא רואה זאת במדריך שלך, יש עוד שני מקומות ב-1301 שצריך לדווח בהם את סך המכירות, רק לא ברור לי מה ההבדל בינהם.
    בנספח ג' מצוין שאת סך המכירות צריך לרשום בנוסף גם בשדה 256 בטופס 1301. (במקרה של הדוגמה כאן – 241,874)
    בנספח ד' יש את השורה של "סה"כ הכנסות מחו"ל, סיכום הכנסות למעט רווח הון", ששם מצוין שיש לרשום את הסכום בשדה 290 בטופס 1301.
    מה הסכום שצריך לרשום שם? אם לקחת את הדוגמה כאן צריך לקחת את סך המכירות (241,874) ולהוסיף את סך ההכנסה נטו מדיבידנדים? (1,481)
    ושוב רק בגלל שלא רשום במדריך כאן אני רוצה לוודא שעבורי זה מה שאני צריך לעשות:
    זאת אומרת, לפי הדוגמה כאן, בשדה 256 צריך להיות 241,874
    ובשדה 290 צריך להופיע 243,355
    אני צודק?

    אהבתי

    1. בשדה 290 צריך להופיע רק 1481 שזה הכנסה מדיבידנדים, בעצם זה סכום כל ההכנסות שהופיעו בנספח ד'.

      בשדה 256 צריך להופיע 241,874, אבל שים לב שאילו היה לך מכירות בנוסף גם מבית השקעות ישראלי, אז היית צריך לצרף אותם ל-241,874 לפני שמציב ב256.

      אהבתי

    2. הסתדרתי.. המילוי באמצעות המערכת שידור עזר לי להבין.
      בעצם סה"כ הכנסות חול מנספח ד' הולכים לשדה 290 (במקרה שלי וגם בדוגמה, סכימה רק של הדיבידנדים)
      וסך המכירות מרווח הון מניירות ערך סחירים מנספח ג' לשדה 256
      ולפי הדוגמה במדריך – 1,481 הולכים גם ל-שדה 290 וגם 141
      241,874 הולכים לשדה 256.

      תודה על העזרה!

      אהבתי

  46. שלום,
    תודה רבה על המדריך.
    איך ומה צריך למלא במקרה שיש אזרחות אמריקאית וישראלית, חשבון בברוקר אמריקאי IB, ואין מכירות בכלל כלומר רק דיבידנדים מקרנות מחלקות?

    אהבתי

      1. שלום,
        אזרח אמריקאי תושב ישראל עם חשבון ב-IB. אני מסתכל על הדוח שקיבלתי מהם לשנת 2021. לא ביצעתי שום מכירה, רק קניות, וקיבלתי דיבידנדים. איך אני יודע אם הם מוסו במקור או לא?
        תודה רבה על כל המידע, זה עוזר מאד!

        אהבתי

        1. שתי דרכים:
          1) אתה מקבל מהם טופס 1099. בחלק של 1099-DIV אתה מסתכל על שדה 4 – Federal Income Tax Withheld
          2) יש סטייטמנת שניתן להפיק באתר שלהם. תפיק סטייטמנט לשנה שלמה. יש שם חלק שנקרא Cash ובתוכו צריך להיות שדה שנקרא: Withholding Tax

          אבל אגיד לך עוד משהו: ברוקרים אמריקאיים לא מנכים מס במקור לאזרחי ארה"ב

          אהבתי

  47. שלום ,

    1.האם את התשלומים לביטוחי חיים במסגרת המשכנתא (סעיף 45) יש לסכום לסכומים שנרשמים ב1301 בסעיף 45 ? כשהוספתי את הסכום בסימולטור לא ראיתי שזה משפיע כלל על החזר המס .
    2. יכול להיות שחברות ביטוח מסוימות נותנות אישור מס על ביטוחי חיים למשכנתא על סעיף 036/081 (כלל /מנורה) וחברות אחרות נותנות אישור על סעיף 45 (איילון) ?
    תודה מראש

    אהבתי

      1. הזיכוי הוא לא אוטומטי. זה תלוי כמה הכנסות לא מבוטחות לפנסיה יש לך (שזה שדה 158 פחות שדה 244 בטופס 106).
        ביטוח משכנתא הוא ביטוח חיים לכל דבר וזוכה לאותה התייחסות מבחינות זיכויי מס.

      2. ביטוח חיים זה שדה 036/081. אם צשהו רשום בשדה 045 זה הפקדה פנסיונית. יכול להיות שהפנסיה שלך מנוהלת באותה חברה כמו הביטוח חיים.

      אהבתי

      1. תודה על התשובה.
        הפנסיה שלי לא מנוהלת באותה חברה. אני צריך לבדוק אם כך מדוע שייכו את ביטוח החיים של המשכנתא לסעיף 45 ולא ל036/081.
        בסעיף 1 שכתבת שהזיכוי לא אוטומטי התייחסת לזיכוי שמתייחס לסעיף 45 ?

        אהבתי

  48. היי,
    האם את טופס 1325 אפשר לשלוח ישירות את האקסל (מודפס כמובן) או שצריך להעתיק ידנית את השורות?

    אהבתי

      1. הבנתי, תודה רבה.
        ושאלה נוספת, נניח שיש לי רווחים בבית השקעות ישראלי והפסדים בחול (שניהים רווח/הפסד הון). איך אני יכול לקזז ביניהם?
        על פי נספח ד׳ רשום להעתיק את ההפסדים לשדה 299 (הפסד הון להעביר לשנה הבאה) אבל אפשר לקזז חלק מההפסד עם הרווח של בית ההשקעות הישראלי.
        לא מצאתי שדה שמאפשר את זה. האם אני צריך פשוט לרשום בנספח ג׳ של בית ההשקעות הישראלי את ההפסד מחו״ל?

        אהבתי

        1. כן, מקזזים בטופס 1322 של הרווח הרלוונטי (במקרה שלך טופס 1322 שסימנת בו רווחים עם ניכוי מס במקור)
          בשדה 299 אתה רושם הפסדים שאתה מעביר לשנה הבאה לאחר כל הקיזוזים

          אהבתי

  49. היי אחלה פוסט רציתי רק לשאול מניות שביצעו עליהם SPLIT או חלוקה אחרת ואז מכרו את השארית בכסף איך אני אמור לדווח על השארית יש לך מושג?

    אהבתי

      1. תודה רבה עוד שאלה
        עמלות המרה (2$) גם מכניסים לcommission?
        כנ"ל עמלות adr(למניות שלא מכרתי) ודמי ניהול(בתקופה שהייתה)? ובשביל מה החלוקה של הfees והcommissions בכלל?
        הבנתי רק ריביות לזכות (השאלת מניות) מוסיפים כי את החובה (מינוף) אפשר לקזז רק בתור עסק נכון?
        וואי תכף מסיים את זה לא האמנתי שאצליח אחלה אקסל

        אהבתי

        1. אכן עמלות המרה מכניסים ל-comissions אך שים לב שאת עמלות הק/מ על המכירות לא מכניסים.
          את כל שאר העמלות שלא קשורות לק/מ ניתן להכניס ל-Fees.
          לא יודע למה החלוקה, אבל מבחינת המס הישראלי זה לא משנה.
          נכון, רק ריביות שקיבלת מדווחים כדמי השאלת מניות. את הריבית ששילמת אתה לא יכול להזדכות עליו.

          בהצלחה!

          אהבתי

          1. fees/commissions הכנסתי תחת קיזוז הפסדי הון שאינם מניירות ערך(סעיף 85) האם זה בסדר
            בנוסף את כל העמלות ריביות והפסדים הכנסתי רק ל1324 של המחצית השנייה גם פה צדקתי?

            אהבתי

              1. באמת פעם אחרונה שאני שואל עברתי פה על כל התגובות ועלו לי שתי שאלות אמרת למישהו "הנכון יותר הוא לשייך את שער ההמרה לפי התאריך (תאריך קבלת הדיבידנד עבור הדיבידנד, ותאריך תשלום המס עבור המס – נגיד והוא שולם בהמשך). אבל בפועל, בשם הבריאות הנפשית, הרוב משתמשים בשער הממוצע."
                אפשר פשוט לחשב את שער ההמרה בעזרת פונקציה כמו שעשית ב1325 לא? או שעדיף שלא להשתמש בזה
                ו"התחושה שלך קרובה למציאות. אני פשוט הופך את הסדר. את התמורה אני הופך לקנייה ולהיפך. כל שאר החישוב אותו דבר."
                שאני דיווחתי באקסל על מכירה בשורט פשוט החלפתי בין הערך הנקוב בקנייה למכירה זה בסדר(כאילו דיווחתי שקניתי מניות כשבעצם מכרתי)?
                תודה רבה באמת שאני מעריך אותך

                אהבתי

              2. הציטוט הראשון שלל מתייחס רק לתשלומים כמו דיבידנדים או ריבית, רווחי הון זו חיה אחרת כי יש גם תאריך קנייה וגם תאריך מכירה ואכן הנוסחא שעשיתי ב1325 היא הנכונה.

                לגבי השורט, אכן זו הדרך לדווח עליה.

                אהבתי

            1. אני דווקא כן מקזז אותם (אין פה בוננזה), במיוחד בתוך חשבון השקעות זה מאוד סביר שהן "הוצאה לצורך השקעה" בדיוק כמו שה-$10 החודשיים היו.

              אהבתי

  50. היי מעדכן שהגשתי הרגשה טובה
    קראתי פעם בסולידית שאפשר לדווח על רו"ח בתור הוצאה מוכרת(מברר בשביל חבר)
    אבל שם מישהו כתב שאתה יכול לקזז את זה רק בשנה העוקבת לשנת הדיווח וגם אז זה רק החזר חלקי
    לפי הניסיון שלך איך זה באמת עובד?

    אהבתי

    1. אם אתה משלם לממלא דוחות ב2021 על דוח בגין שנת 2020, אתה יכול לקזז אותו בדוח על שנת 2021 שמגישים ב2022, אז כן זה בשנה העוקבת.

      הדרך בה דורשים את זה זה על ידי החסרת הסכום ששולם מההכנסה שלך מעבודה, כלומר להחסיר משדה 158/172. בנוסף, צריך לצרף נספח שמסביר מה עשית וכן את הקבלה מהרו"ח.

      אהבתי

      1. היי סליחה שאני ממש חופר
        הגשתי כבר שבוע שעבר אבל עכשיו עלתה לי שאלה האם הייתי אמור לדווח רק על Interest Accrual ולא על כל מה שקיבלתי והחשבון עוד לא זוכה עליו בCASH
        או שזה פחות משנה כל עוד תהיה עקבי בדוחות לא מוצא מידע על השאלה הספציפית הזאת

        אהבתי

        1. היי, אל תתנצל! כולם פה בשביל ללמוד 🙂

          אפשר להגיד שעניתי לך בפוסט, אז לא אמורים לדווח על accrued interest רק על מה שקיבלת בפועל. בגדול אם אין השפעה יותר מדי השנה ולא איכפת לך לשלם כמה שקלים עודפים השנה ולשלם פחות שנה הבאה, פשוט תחסיר את הaccrued שדיווחת השנה מהסכום שתקבל שנה הבאה.

          משנה הבאה פשוט תדווח על ריבית שקיבלת בפועל.

          Liked by 1 person

  51. היי,
    כששידרתי את הטופס במערכת ראיתי ושמרתי לי בצד את היתרה החייבת במס שהייתה לי לשנת 2021.
    בהודעת השומה שקיבלת על מנת להסדיר את החוב, ראיתי שהוסיפו על הסכום הזה חיוב ריבית ובנוסף עוד שורה של ריבית צפויה.
    למה הם עושים את זה? זה תקין?

    אהבתי

    1. חבות המס נקבעת ליום האחרון של שנת המס, מאותו רגע והלאה היא צוברת ריבית והצמדות, מלבד אם משלמים עד ה-31.1 ואז אין ריבית והצמדה.
      לכן זה בהחלט תקין. באותו אופן, אם היית זכאי להחזר מס הוא היה צובר ריבית והצמדה מה-1.1

      חוץ מזה שאם לוחצים על כפתור שידור במערכת הגשה המקוונת, הוא לבד מראה את חישוב הריבית וההצמדה ואפשר לשלם באותו יום ואז לא יהיה שום חיוב נוסף.

      אהבתי

  52. היי
    בטופס 1325 ההפסד הון הוא ללא עמלות ברוקר ועמלות ק/מ (commisions+fees), אפשר להוסיף את העמלות לטופס 1322(ז"א הפסד ההון שיצא ב1325 אני מוסיף לו את העמלות ורושם ב1322)? ואם כן אז כופלים את העמלות בשער הדולר השנתי הממוצע?
    בטופס 1344 באיזה טור רושמים את הפסד ההון, מתחת להפסד ריאלי מניירות ערך או מתחת להפסד הון למעט הפסד הון מניירות ערך נסחרים שנוצרו עד 31.12.2005?

    אודה לתשובתך

    אהבתי

    1. היי

      בטופס 1325 הפסד ההון דווקא כן כולל עמלות ק/מ ספציפיים לעסקאות שדווחו. עמלות נוספות כמו עמלות המרת מט"ח ועמלות היקפיות בחשבון, אני פשוט מוסיף כשורה נוספת ל-1325 כהפסד, ורושם בשורה "עמלות בחשבון".
      אכן כופלים את העמלות בשער הממוצע כדי להמיר לשקלים.

      בטופס 1344 – הפסד ריאלי מניירות ערך.

      אהבתי

  53. היי ,

    מעונין לפתוח חשבון מסחר פרטי באינטרקטיב ברוקר (אני תושב ואזרח ישראל), האם אינטרקטיב מנכים בפועל
    מס בשיעור 25% במימוש ברווח כמו בבנקים בארץ ? וכנ"ל אם המימוש היה בהפסד נותר לי מגן מס שיקוזז אוטומטית עם רווח באותה שנה קלנדרית ? או שמא אני או רו"ח מטעמי אמור לבצע את החישוב עבור שנה קודמת ולדווח למס הכנסה ?
    תודה אחלה שרשור שמסייע המון

    אהבתי

    1. אינטראקטיב אינה מנכה מס במקור על רווחי הון.

      אתה צריך לדווח על הרווחים למס הכנסה בישראל (ניתן כמובן באמצעות רו"ח).

      יש גם שירותים שמאושרים על ידי מס הכנסה כמו alfie

      אהבתי

      1. תודה רבה על התשובה המהירה,
        האם חישוב הרווח/הפסד אפשרי באמצעות
        חישוב שווי חשבון בסוף שנה פחות שווי חשבון בתחילת שנה בקיזוז העברות שבוצעו לחשבון ומהחשבון ? או שנדרש לבצע חישוב עבור כל מימוש בנפרד לגבי זה אומר מאות שורות שכן אני מבצע יחסית הרבה עסקאות
        באופציות על מניות ?

        אהבתי

        1. אם בתחילת השנה היית בלי מניות ובסוף השנה נותרת ללא מניות, אז החישוב הזה יתן לך בדיוק את החישוב האמיתי.

          בכל מצב אחר, אתה סתם הורס לעצמך דחיית מס על המניות שאתה מחזיק.

          אהבתי

          1. תודה על תשובתך, אחדד את הסוגייה מבחינתי. אני סוחר באופציות על מניות ומדדי ארהב בהיקף של מאות
            עסקאות בשנה שמתבצע בהם מימוש ברווח/הפסד במהלך השנה. את העסקאות אני מבצע את דרך בנק בארץ ופירוט העסקאות ורווח/הפסד ההון מופיע כשורה נפרדת עבור כל עסקה שממומשת (דומה לטבלה שהכנת ופרסמת בבלוג).
            אני מעונין לעבור לאינטרקטיב ברוקר, האם אצטרך אני או רו"ח מטעמי להכין טבלה כזו עבור כל עסקת מימוש ולדווח למס הכנסה בהתאם ?

            אהבתי

  54. בהזנה מקוונת, האם אחרי קבלת תחשיב המס ניתן לחזור אחרוה ולתקן טעויות לפני השידור ?
    (הגשתי עד היום רק טפסי נייר..)

    אהבתי

  55. הוצאתי סטייטמנט מib
    קיימת רובליקה בשם
    Change in dividend accruals
    כשבשורה התחתונה ותחת ה-
    Ending dividend accruals in usd
    הסכום מופיע במינוס
    מדובר ב15 יחידות ממניה שחילקה 2 סנט
    כלומר סך הכל 30 סנט
    אין מס ואין כלום
    אבל משום מה ה30 סנט מופיעים במינוס
    כלומר לא קיבלתי דיבידנד
    וזה גם סכום הזוי לדווח עליו,
    או שאני לא מבין נכון.
    תודה 🙂

    אהבתי

    1. תוציא סטייטמנט בשיטה המתוארת כאן
      לא אמור להיות שם השדה ההוא. בכל מקרה זה לא שדה שצאריך להתייחס אליו בדוח השנתי. לפעמים חברות מדווחות שיחלקו דיבידנד בגובה X
      ואז מעדכנים אותו (למעלה/למטה) כמה ימים לפני החלוקה, וזה מה שהשדה הזה מציין.

      אהבתי

      1. זה בדיוק מה שעשיתי
        זה מופיע לי בעוד מקום
        ממש בתחילת הדוח יש מה שנקרא
        Net asset value
        שם יש cash, stock וגם dividend accruals ששוב מופיע -0.30 (במינוס)
        וזה משגע אותי
        לא מבין מה זה
        בדקתי ביאהו פיננס
        המניה לא מחלקת דיבידנד
        שוקל להתעלם מזה לגמרי.

        אהבתי

          1. המניה היא STKH
            (בעבר נקראה MITC)

            לא מכרתי מניות
            לא קיבלתי דיבידנד
            אני ממילא מגיש דוח שנתי
            אבל כל הדיווח על התיק בשביל הדרעק הזה משגע אותי.

            אהבתי

  56. אם יש בשנה מסוימת רק דיבדנדים מחול, גם דרך ברוקר ישראלי וגם דרך ברוקר זר.
    אין בכלל רווחי הון, רק עמלות שונות בשני הברוקרים שרוצים לקזז כהפסד הון.
    האם במקרה הזה צריך למלא את 1322 פעמיים, אחד עם הפסדי הון (עמלות) מהברוקר הישראלי והשני בשביל העמלות מהברוקר הזר ?
    תכלס לא נוכה שום מס במקור (רק מס זר), אבל מצד שני זה הפסדי הון ממקורות שונים, שרק באחד מהם מנכים מס במקור.
    כמו כן, במידה וצריך 2 טפסי 1322 אז מעבירים את כל ההפסד מטופס אחד לשני ובשני מקזזים את שני ההפסדים מול הדיבידנדים ?

    אהבתי

  57. שלום רב, צברתי הפסדים בשנת 2021 שאותם אני רוצה להצהיר בדוח שנתי לצורך קיזוז עתידי.
    קיבלתי מברוקר שלי Activity Statement וגם טופס S-1042
    אשמח להסבר איזה עוד טפסים אני צריך לצורך הגשה למס הכנסה בישראל.
    תודה מראש

    אהבתי

    1. אתה צריך להפיק Statement אבל לא את ברירת המחדל אלא לפי ההוראות שציינתי כאן

      ב1042 לא יופיע ההפסד. ובעצם ברגע שאתה מפיק את הסטייטמנט כמו שציינתי, לא תצטרך את ה1042

      אהבתי

  58. שלום רב,
    קיבלתי אישור יתרות מאינטראקטיב ואינה מבינה מה משמעות ה- CASH ואיך להתייחס אליו בהצהרת הון? תודה

    אהבתי

  59. תודה על הפוסט המעולה שלך,. קראתי אותו לפני שנה ואמרתי לעצמי אז שאני אגיש על שנים 2015-2020 עם פיבו ועל 2021 אני אעזר במדריך שלך ואכן נעזרתי בו רבות ואשמח לשאול כמה שאלות לפני שאני מגיש:
    1. המלצת להוסיף נספח שמסביר מה עשית, האם כדאי גם לצרף את קובץ האקסל שהכנתי (ע"ב הטמפלייט שלך)?
    2. יש כמה סעיפים שגרמו לי לבלבול, בהנחה והיו לי רווחי הון (70K) בברוקר זר אותם אני רוצה לקזז מול הפסדי הון (500 ש"ח) ובנוסף היה דיבדידנדים (707 אחרי מס של240 ש"ח) .
    א. אז תחת נספח חו"ל , שדה 462/431 מדווחים רק את הדיבידנדים, ותחת שדה 439 את סך כל המכירות של ני"ע זרים (400K)?
    ב. רווח הון יש למלא 3 טפסים (ברוקר ישראלי ועוד 2 חצאי שנה של ברוקר זר), שם אין התייחסות לדיבידנדים במידה ואני לא מקזז אותם נכון? רק מדווח את התמורה (70K) תחת 13 ואת ההפסדים (500שח) תחת 33 ואת סך המכירות שביצעתי (400K) תחת 56?
    ג. בטופס 1301, שדה 256 זה סכום כל המכירות בברוקר הישראלי והזר וסעיף 290 (וגם 141) זה רק ההכנסות מדיבידנדים (707) ללא קשר למכירת ני"ע?

    שוב תודה על ההסברים המפורטים ושמחתי גם לקרוא שאתה מפסיק עם סדרות על מס ארה"ב וחוזר לתרגם את קולינס ואחרים 🙂

    אהבתי

      1. את טופס 1325 לפי הטמפלייט שלי בכל מקרה צריך להגיש.
      2. א. נכון
        ב. לא ראיתי שציינת שיש לך ברוקר ישראלי שהיו בו רווחים/הפסדים. אם זה המצב אז אכן צריך 3 טפסי 1322. כמובן שטופס 1322 על ברוקר זר מדווחים רק על חצי שנה בה ביצעת מכירות.
        ג. נכון.

      אהבתי

      1. אכן לא ציינתי בהתחלה, אבל יש גם ברוקר ישראלי שמילאתי לו את הטופס 1322 בגרסת ה"ניכוי מס במקור". תודה רבה על כל העזרה, אני בטוח שחסכת למאות אנשים אלפי שקלים 3>

        אהבתי

  60. ראשית, תודה רבה על הפוסט הזה, הוא תרם לי רבות.

    בדו"ח של IB יש לנו את מספר היחידות והמחיר בו נמכרו. בעמודה PROCEEDS – המכפלה שלהם, שזה המחיר שבו מכרנו ללא עמלת המכירה (זה בעצם הנתון אותו אנו שולפים על מנת לחשב את ה'ערך הנקוב במכירה' בטופס 1325. כלומר, כשאני מחשבת את ה'ערך הנקוב במכירה' בטופס 1325, עמלת המכירה כלל לא נכללת). בעמודה הבאה מופיעה עמלת המכירה. בעמודה הבאה ה-BASIS שזה מחיר הקניה + עמלת הקניה (שהיא דווקא נכללת וזה בסדר). ובסופו של דבר ה-REALIZED P/L שמחשב את ההפרש בין המכירה והקניה ורק פה מתווספת (או יותר נכון נגרעת) גם עמלת המכירה.

    אבל.. על פי החישוב בטופס 1325 שהצגת פה אנו מחשבים את הרווח וההפסד בעצמנו כפי שנדרש ממס הכנסה, ובעצם לא מכניסים את עמלת המכירה לחישוב.
    אשמח להסבר/הבהרה/בדיקה/דעה….
    ואם אכן זה כך, האם אפשרי להוסיף אותה ל'עמלות בבית ההשקעות'?

    אהבתי

    1. אני די בטוח שזה מופיע שם, אבל במידה ולא:
      עמלת קנייה מוסיפים למחיר הקנייה, ועמלת מכירה מפחיתים ממחיר המכירה.

      בסטייטמנט של IB זה כבר בפנים בהקשר של הקנייה (המילה Cost Basis מעידה שהעמלה כבר בפנים).
      בהקשר של מכירה, בדקתי בזמנו וזה לא בפנים ב-Proceeds ולכן צריך להפחית את זה ידנית לפני שמציבים ב-1325.

      אהבתי

  61. היי,
    אני מגיש בפעם הראשונה דוח שנתי לרשות המיסים. שנינו שכירים ומשקיעים דרך אינטראקטיב ברוקרס.
    מספר שאלות:
    1. במערכת המקוונת של מס הכנסה בטאב של פרטים כלליים הוא מחייב אותי לסמן וי בתיבת הסימון "אני מגיש דוח לשנת מס זו למרות שאיני חייב – בקשה להחזר מס".
    האם זה תקין ? הרי אני מחוייב להגיש, לא ?
    סימנתי וי בתיבות הסימון הבאות:
    – האם הדוח כולל נספח ד – הכנסות מחו"ל?
    – האם הדוח כולל נספח רווח הון ?
    2. האם אני צריך לסמן וי בתיבת הסימון:
    'בשנת המס היו לי הכנסות מפעילות באינטרנט (מסחר, שיווק , פרסום) ? '
    ההכנסות שלי (הפסדים) הן רק ממסחר בבורסה האמריקאית.
    3. היכן אמורים למלא הוצאה בגין תשלום לרו"ח בשנה הקודמת עבור דוח שנתי ?
    4. היכן או כיצד ממלאים את טופס 1325, 1322 במערכת המקוונת ? הוא לא נותן לי לצרף את נספח 1322 כנראה בגלל מה שציינתי בסעיף 1.
    5. בטאב נספח חו"ל , האם צריך למלא את ההכנסות שמילאתי בשדה 439 גם בשדה 'סה"כ הכנסות חו"ל, סיכום ההכנסות למעט רווח הון'
    ( יועבר לשדה 290 בטופס 1301) .
    אני שואל מאחר ושדה 439 רשום תחת 'רווח הון'
    המון תודה ושנה טובה

    אהבתי

      1. כדי לפתוח את האופציה להגשת דוח מלא, צריך לפנות לפקיד השומה ולבקש ממנו לפתוח לך תיק "שכיר בעל הכנסות נוספות ללא ניכוי מס במקור". אפשר לפנות אליו במפ"ל. ייתכן וידרוש ממך למלא את טופס 5329 או 5329ב או שפשוט יבצע(שמעתי מכמה אנשים שזה תלוי בסניף הספציפי).
      2. לא.

      3. אין מקום ייעודי. אתה מפחית את ההוצאה מההכנסה שחשופה להכי הרבה מס (ברוב המקרים זו המשכורת). בההחה וזו המשכורת, אתה מפחית את זה משדה 158, מצרף נספח שמפרט את החישוב, ומצרף את הקבלה. את הקבלה והנספח ניתן להעלות בחלק "העלאת מסמכים" שבראש העמוד של מערכת הדוחות.

      4. ברגע שתסמן שיש לך רווחי הון יפתח לך טאב נוסף שבו תוכל למלא טפסי 1322. את ה1325 צריך לצרף כPDF ב"העלאת מסמכים".

      5. לא. 439 זה מחזור מכירות, זה לא ההכנסה עליה אתה ממוסה. בכל מקרה רווחי הון לא נסכמים ב"סה"כ הכנסות חו"ל, סיכום ההכנסות למעט רווח הון", אלא רק דיבידנדים, ריבית והכנסות נוספות אם יש, אך לא רווח הון.

      שנה טובה!

      אהבתי

      1. שלום שוב,
        גם אני נתקלתי בבעיה דומה בדיוק עכשיו עם צירוף טופס 1322 אבל אצלי טאב ה"רווח הון" מופיע, אלא שהניסיון לבחור את נספח 1322 מהרשימה מוביל לשגיאה שלשונה "לא ניתן למלא נספח זה בסוג תיק זה".

        התקשרתי היום למס הכנסה כדי לנסות להבין אם אולי התיק שפתחו לי מסווג לא נכון (פתחו לי תיק לצורך החזר מס, לא בטוח שזו הקטגוריה הנכונה לצורך יצירת מגן מס) אבל הנציגה שהועברתי אליה לא הכירה בקיומו של דו"ח 1322 בכלל…

        בהנחה שזו אכן בעיה טכנית ולא תוצאה של סימון שדות לא נכונים באחד מהטאבים האחרים (סימנתי שיש לי רווח הון וגם מילאתי את הסכום), ושלא אצליח להשיג נציג.ה מקצועי יותר ביומיים שנותרו להגשת הדו"ח, אתה חושב שאוכל פשוט להעלות את ה-1322 (כמו שמעלים את ה-1325)?

        נ.ב. אפשר לראות את צילום מסך של השגיאה כאן:
        https://drive.google.com/file/d/1d3zKeTYbOvYXpICWnEhmApWxiBPDC0AJ/view?usp=sharing

        אהבתי

        1. היי, למי שיש השקעות בברוקר זר, לא מספיק לו ההגדרה של "בקשה להחזר מס".
          יש לפנות למס הכנסה דרך המפ"ל, ולעדכן אותם שאתה מעוניין למלא נספח רווח הון לברוקר זר, והם יעדכנו את הסיווג שלך אצלם ויפתחו לך את האופציה.

          אהבתי

          1. תודה, את כל זה כבר ציינתי בשתי הפניות הקודמות שלי לרשות המיסים במפ"ל. הסיבה שניסיתי לפתור את זה טלפונית אתמול היא בגלל שהזמן להגשה אוזל.

            בכל מקרה, פניתי שוב דרך מפ"ל הבוקר אבל אני חושב שכדי לא להסתכן בהגשת הדוח באיחור, אצרף 1322 סרוק אם לא יספיקו לענות לי עד מחר (בפעמים הקודמות שבהן ביקשתי שיפתחו לי גישה להגשה מקוונת זה לקח מעל שבוע).

            אהבתי

  62. תודה על המענה.
    1. זה אכן מה שעשיתי אבל נראה שהם אכן לא הגדירו את התיק שלי כמו שצריך כי מצויין לפני הכניסה 'לא חייב בהגשה'.
    4. הטאב 'רווח הון' פתוח לי אבל ברגע שאני מנסה להוסיף את 'טופס 1322 ני"ע סחירים שלא נוכה מהם מס במקור וחייבים בתשלום מקדמה חצי שנתית' אני מקבל שגיאה של 'לא ניתן למלא נספח זה בסוג תיק זה' .

    שאלה נוספת, הגשתי דרך המפ"ל בקשה להחזר מס בגין שנת 2016 לפני חודשיים וחצי בערך.
    סביר שהם עדיין לא הגיבו ? שביקשתי לדעת מה קורה דרך המפ"ל, הם כתבו משהו כללי של המענה יכול לקחת עד שנה אבל בינתיים אני לא רואה שום אינדיקציה באיזור האישי שמשהו התקדם.
    יש לך אולי המלצה איך לוודא שמשהו שם מתקדם לפני שמסתיימת השנה ואני מאבד את הזכאות לשנת 2016?
    קצת מייאשים שם ברשות המיסים.

    תודה רבה !

    אהבתי

    1. לגבי 1+4, לפנות שוב ולוודא שזה בוצע על ידם.
      בנוסף, יכול להירשם לאזור האישי ולראות איך מוגדר התיק שלך במס הכנסה.

      באזור האישי תוכל לראות גם את הסטטוס של הגשת 2016 (באיזור "דיווחים"). מספיק לראות שזה נקלט, וכל עוד זה נקלט לפני סוף 2022, זה לא משנה מתי הם יגיעו סוף סוף לעבור על זה.
      כל עוד הבקשה פשוטה בימינו זה גג 3-4 חודשים.

      אהבתי

  63. שלום למתורגמן,
    מספר שאלות נוספות לגבי מילוי הדוח השנתי. (שכירים שמשקיעים דרך אינטראקטיב ברוקרס)
    1. טאב פרטים כלליים:
    א. בסעיף 'תכנון מס/ מחירי העברה' אני מחוייב להזין נתון. מוודא שבשני הסעיפים יש לסמן 'לא'.
    – קיימת פעולה החייבת בדיווח מכוח סעיף 131(ז) לפקודה
    – בשנת המס היו לי או לבן/בת זוגי עסקאות עם צדדים קשורים בחו"ל כמשמעותן בסעיף 85א לפקודה
    2. נספח ג' – טופס 1322
    א. במידה והיו לי רק הפסדי הון בשנת 2021 (אין דיבידנדים), בטופס 1322 אני אמור למלא את שדה 33 ? (לא באמת קיזזתי אותם מול רווחי הון. אני מעוניין להעביר אותם לשנים הבאות)
    ב. האם במצב שציינתי 'טבלת עזר לקיזוז הפסד מניירות ערך כנגד הכנסות מריבית ודיבידנד מניירות ערך' אמורה להישאר ריקה למעט השדה 'הפסדים להעברה' בו אני אמור לציין את סך כל הפסדי ההון.
    ג. בשדה 'שייכות הנכס' ממלאים 'אחר' במידה ולא רלוונטי ?
    ד. בשדות מכירה לצד קשור / רכישה מצד קשור אמורים למלא 'לא' ?
    3. נספח ד לטופס 1301
    א. האם במצב שתיארתי (רק הפסדי הון) בנספח ד' אמורים למלא רק את שדות 439, 466 וסה"כ הפסד מחו"ל?
    4. טופס 1301
    א. ההפסדים שמועברים לשנים הבאות מברוקר זר מוזנים בשדה 299 להבנתי.
    אם היו הפסדים מברוקר ישראלי הם היו נרשמות בשדה 166 והיה צריך למלא את נספח 1344 אם הבנתי נכון. אם יש לי רק הפסדים מועברים מברוקר זר אין צורך למלא את נספח 1344 ?
    5. בתחשיב שביצעתי יצא לי שאני אמור לקבל החזר של 554 ש"ח. אין לי רווחי הון ב2021 ושנינו שכירים. עם זאת בדוח יש עלות של ביטוח חיים ע"ס 2051 שח ואני אמור לקבל גם ניכוי ממס על תשלום לרו"ח ע"ס 1000 ש"ח משנה קודמת. ההחזר לא היה אמור להיות גבוה יותר (512.75 שח בגין ביטוח החיים ו350 שח בגין רואה החשבון).

    המון המון תודה וחג שמח.

    אהבתי

      1. הכי כסתחי שלי: אני לא מכיר אותך ולא יודע אם הסעיפים הללו רלוונטיים אליך. אבל ספציפית השקעה בIB לא גוררת מענה כן בסעיפים הללו.

      2. א. כן
        ב. נכון
        ג. אני לא רואה שדה כזה
        ד. בהנחה ומכרת בבורסה, כן.

      3. א. לא עונה על שאלות כאלה 🙂 אתה מבקש ממני להתחייב שאין לך שום דבר נוסף למלא.

      4. טופס 1344 קצת מיותר. יש כאלה שממלאים ויש כאלה שלא. בכל מקרה את כל ההפסדים המועברים צריך למלא בו, אם מחליטים למלא.

      5. היות ולא אני ערכתי את החישוב, אין לי שמץ מה גרם לשתי התוצאות שיצאו לך. מוזמן לפרט את השדות והערכים שמילאת, ואז אוכל לענות.

      אהבתי

      1. תודה רבה !
        1. לגבי סעיף 2ג זה מופיע בטופס 1322 בהגשה המקוונת בסעיף א (פרטי מכירות) ממש מתחת לכותרת. אני צריך למלא שם 'אחר' מאחר ואין לי נכס אשר נרכש שנה לפני הנישואין או התקבל בירושה.
        2. (סעיף 2ד) לגבי מכירה \רכישה לצד\מצד קשור הם מגדירים צד קשור כ "הרוכש/המוכר הוא צד קשור כאשר יש לאחד משני הצדדים, היכולת להשתמש במישרין או בעקיפין בשליטה או בהשפעה מהותית לצורך קבלת החלטות תפעוליות או כספיות של הצד האחר, או כששני הצדדים נתונים להשפעתו המהותית של צד ג'."
        להבנתי , אני אמור למלא כאן 'לא'. התייחסת לסעיף הזה בתשובה שלך או שלא הייתי ברור שניסחתי את השאלה ?
        3. המענה שלך ממש לא מובן מאליו ואני מודה לך מאוד. אתה עוזר לרבים בנושא לא פשוט ועל אף שאני מאוד מעריך את דעתך, ברור לי שכל האחריות היא עליי בכל מילוי הטפסים. זו פשוט הפעם הראשונה שאני ממלא לבד את הדוח ורוצה לוודא שאני לא מפספס כלום. אי לכך, אודה אם תוכל לענות על "האם במצב שתיארתי (רק הפסדי הון) בנספח ד' אמורים למלא רק את שדות 439, 466 וסה"כ הפסד מחו"ל?". (אם תבחר לא לענות , זה גם בסדר כמובן :))
        4. לגבי סעיף 5, סיוע בתחשיב, אילו נתונים לרשום על מנת שתוכל לראות אם התחשיב נכון ? האם הנתונים שמופיעים בדף הסופי של התחשיב יספיקו ?

        תודה רבה !

        אהבתי

          1. נכון.

          2. נכון.

          3. נכון, אבל יש גם מקבילות ב1301 שצריך למלא.

          4. לא התחשיב הסופי. שדות וסכומים שהזנת למחשבון. למשל שדה 158, סכום 162,500
            בנוסף, אם מילאת משהו אחר נוסף (זיכוי ילדים, לימודים וכן הלאה).
            בנוסף, מה היה סכום התשלום לרו"ח.

          אהבתי

          1. מצטער שאני חוזר על השאלה מאחר וניתן להבין את התשובה באופן דו משמעי בגלל אופן ניסוח השאלה.
            בשדות מכירה לצד קשור / רכישה מצד קשור מה אני אמור למלא ?
            (יש לנו הכנסות כשכירים וממכירות בבורסה בלבד)
            לגבי התחשיב אלו הנתונים שהזנתי:
            א. סעיף 158 – 394,221 (הסכום המקורי היה 395,221 אבל הפחתתי 1000 ש"ח בגין קבלה של תשלום לרו"ח בשנת 2020 ע"ס 1000 שח כולל מע"מ).
            ב. סעיף 172 – 201,024
            ג. סעיף 244 – 364,968
            ד. סעיף 245 – 168,000
            ה. סעיף 218 – 322,790
            ו. סעיף 219 – 166,091
            ז. 248 – 52,974
            ח. 249 – 21,000
            ט. 3 ילדים בגילאים 6-17
            י. 036 – 2,674
            יא. 045 – 24,661
            יב. 086 – 10,080
            יג – 042 – 107,477
            יד. 256 – 65,454
            טו. 299 – 4865

            בתחשיב אני מקבל שאני זכאי להחזר של 554 ש"ח. אם אני מעלה את סעיף 158 ב-1000 ש"ח סכום ההחזר יורד ל217 ש"ח (כלומר בתחשיב המקורי אני מקבל החזר של 337 בגלל הקבלה ע"ס 1000 שח לרו"ח). נשאלת השאלה למה על ביטוח החיים שלי למשכנתא אני לא מקבל החזר של 25% ? (2051 ש"ח משולמים באופן עצמאי ו- 623 מופיעים ב106 תחת הסעיף הנ"ל)
            לפי החישוב שלי אני אמור לקבל 35%1000 + 25%2051 = 862 ש"ח החזר. מה אני מפספס ?

            תודה רבה !

            אהבתי

            1. לא הבנתי מה לא היה ברור. תמלא "לא" בשאלה אם מכרת/קנית מצד קשור.

              לגבי התחשיב, יש תקרה משולבת לזיכוי מהפקדות לפנסיה (שדה 45/86) לזיכוי ביטוח חיים.

              במקרה שלך, ניצלת את כל התקרה לזיכוי מהפקדות לפנסיה משכר מבוטח, ולכן צריך לראות כמה שכר לא מבוטח היה לך (שדה 158 פחות 244), מזה לוקחים 5% ועל זה מקבלים או 35% זיכוי על הפקדה עצמאית לפנסיה, או 25% זיכוי על הפקדה לביטוח חיים.

              לכן אתה מקבל זיכוי של 366 בלבד על הביטוח חיים, במקום 668.

              מאוד ייתכן ויש לי שגיאה מסוימת בחישוב, אני פשוט לא מול מחשב בימים הקרובים. אבל זה העיקרון.

              אהבתי

              1. תודה רבה על המענה.
                סעיף 036/081 אצלנו מחולק לביטוח ריסק שמשולם דרך מקום העבודה של 'בן הזוג הרשום' (סה"כ 623 שח שמופיע ב106).
                סכום נוסף של כ-2051 שח משולם באופן עצמאי כביטוח חיים עבור המשכנתא עבור 2 בני הזוג, כאשר הפוליסה רשומה עש 'בן הזוג הרשום'.
                שמתי לב שאם אני רושם את 2051 השקלים על בת הזוג ו623 שח על בן הזוג הרשום , ההחזר המתקבל גבוה יותר בכ200 שח.
                האם זה תקין להעביר את הסכום של 2051 לבת הזוג על מנת לקבל החזר גבוה יותר ? בעיקרון הביטוח הוא על שנינו ולכן אני לא רואה מניעה לכך אבל הפוליסה היא ע"ש 'בן הזוג הרשום' אבל אשמח לשמוע את דעתך.
                התייחסת לנושא בפוסט ורשמת שניתן להעביר בין בני הזוג אולם יש תנאים מגבילים וצריך לוודא שעומדים בתנאים. תוכל להרחיב מהם התנאים ?
                תודה !

                אהבתי

              2. התנאי הוא שעמית לא-מוטב לא יכול להפוך לעמית מוטב בגלל ההעברה.

                בגדול, המחשבון מכיר את התנאי הזה ומתחשב בו, ככה שאם תעביר ותראה שזה מגדיל זה אומר שזה תקין.

                אהבתי

  64. האם יש מדריך כיצד למלא את טופס 1325 עבור אופציות בברוקר זר ? האם החישוב כמו מניות ?
    כמו- כן מאיפה בדוחות של אינטראקטיב ניתן לקחת את הנתון של סכום המכירות לטופס 1325

    תודה רבה

    אהבתי

    1. אופציות ו/או RSU, הגם שבברוקר זר, מנוהלים על ידי נאמן ישראלי ומדווחים לך בתלוש המשכורת ובטופס 106.

      את הסכום ההוני מ-106, את צריכה למלא בטופס 1099י (בניגוד לטופס 1322 של ניירות ערך סחירים), אם יש לך הפסדים לא ממומשים מניירות ערך את יכולה לקזז גם מול החלק ההוני של האופציות.

      ההסבר לגבי מחזור מכירות מברוקר זר (כולל, בין היתר, את IB) מוסבר בפוסט הזה.

      אהבתי

  65. שאלה בנוגע למחיר המתואם, שמתי לב שאנחנו מתאמים את המחיר המקורי ביחס למדד. תקן אותי אם אני טועה אבל אם המדד ירד לצורך העניין, ואתה מתאם את המחיר המקורי, זה אומר שקנית את נייר הערך במחיר קטן יותר, מה שהופך את הרווח (במידה וקיים) לגדול יותר. העניין הוא, שההתאמה צריכה להיות על מחיר המכירה ולא על מחיר הקניה. הרי מה שנתון לשינוי הוא המחיר החדש ולא המחיר הישן.

    לדוגמא:
    קניתי נייר ערך במחיר של 100 דולר
    מכרתי את הנייר במחיר הפסד של 80 דולר

    כשקניתי את הנייר, שער הדולר היה 3.0, כשמכרתי שער הדולר היה 2.0
    מדד מתואם 0.8, כלומר שער הדולר ירד. זה אומר שההפסד שלי הוא גדול הרבה יותר.

    אם אשנה את המחיר המקורי, יצא שקניתי את נייר הערך ב 100*0.8 וזה גורם למכירה להראות כאילו הרווחתי מזה שהדולר ירד כשבפועל קרה הדבר ההפוך.

    אם נחשב את מחיר המכירה המתואם כ 80*0.8 אז נוכל לראות שהרווח נקטן וזה מה שקרה בפועל.
    לכן אני לא מבין את צורת החישוב ואם היא נכונה

    אהבתי

    1. היי, אין שום טעות, החישוב מבוסס על הלכת מוזס.
      לא מתחשבים בכלל במדד המחירים בצרכן כאשר הנייר נקוב במט"ח, אלא המט"ח עצמו משמש כ"מדד".
      הוספתי את הטקסט הבא לחלק של טופס 1325:

      את התמורה השקלית (המחיר שמכרת בו) מחשבים תמיד לפי השער היציג ביום המכירה.

      את העלות השקלית (המחיר שקנית בו) מחשבים גם לפי השער היציג ביום המכירה, וגם לפי השער היציג ביום הקנייה.

      כלומר אפשר לחשב את העלות בשתי דרכים שונות, ולכן גם את הרווח (תמורה מינוס עלות) בשתי דרכים שונות.

      אם יש רווח חיובי בשתיהן, הרווח הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיש לשלם עליו מס.

      אם יש הפסד בשתיהן, ההפסד הריאלי הוא הקטן מבינהן והוא זה שיזכה במגן מס.

      אם באחת הפסדת ובשנייה הרווחת, אין חובת מס ואין מגן מס.

      החישוב הנ"ל משוקף גם בגליון שמצורף לפוסט.

      אהבתי

  66. שלום למתורגמן היקר,

    תודה רבה על העזרה המבורכת. מסתבר שלקראת סוף שנה הבלוג שלך פעיל מאוד, במיוחד העמוד הזה… מעניין את מי צריך לתלות ששכנע אותך לפתוח את העמוד הזה לפניות של גולשים 😉

    ברשותך רציתי לשאול משהו שיכול להיות לעזר להרבה גולשים אחרים:
    במקרה של תושב ישראל בלי אזרחות זרה עם ברוקר בארץ שיש בו רווח הון, במקביל ברוקר בארה"ב שיש בו הפסדים + דיבידנדים וכמובן תשלום מס במקור

    למשל בדוגמה מספרית:
    הפסד הון בחו"ל – 3000שח
    דיבידנדים שהתקבלו – 5000שח
    מס ששולם במקור בחו"ל – 1250שח (כלומר מס 25% כבר שולם)

    רווח הון בארץ – 1000 שח
    מס שכבר שולם ברוקר בארץ – 250שח (כלומר מס רווחי הון 25% כבר שולמו בארץ ואותם אני מבקש להחזיר כנגד ההפסד הון שיש בחו"ל)

    אפשרות א':
    אם אני מסכם את סה"כ הרווח: 1000שח (בארץ) פחות ההפסד 3000שח (חו"ל) יוצא שאני בהפסד של 2000שח, וכאמור שילמתי 250שח מס בברוקר בארץ שאותם אני מצפה לקבל בחזרה

    אפשרות ב' –
    דיבידנדים בחו"ל פחות הפסד הון בחו"ל יוצא 2000שח ואת זה אנחנו משאירים בחו"ל כנגד המס ששילמנו בחו"ל מה שאומר שיש לנו עודף מס בחו"ל שאין כ"כ מה לעשות איתו
    וכמובן באפשרות ב' אנחנו לא מקבלים החזר למרות שיש לנו הפסד בפועל

    האם אפשרות א' איננה נכונה \ לא חוקית?
    האם יש אפשרות נוספת שניתן לבצע לקראת סוף השנה במטרה לא להגיע למקרה כזה?

    אהבתי

  67. המשכתי לבדוק ויכול להיות שהדוגמה שלי לא היתה מספיק ברורה או שלא הסברתי בצורה טובה.
    מסתבר שפס"ד סקמסקי מפברואר 2019 קבע אחרת ומונע מאיתנו לבצע את אופציה א, לפי מה שאני מבין –
    כאשר יש הפסד חו"ל, דיבידנד חו"ל, ורווח בארץ, יש לקזז תחילה הפסד חו"ל מול דיבידנד חו"ל ורק אח"כ לייבא את ההפסד הנותר לארץ.

    קישור:
    https://www.prisha.co.il/Article/psakdin26022019

    מה דעתך?

    אהבתי

    1. סליחה סליחה סליחה

      טעות שלי! קודם מקזזים חו"ל מול חו"ל וישראל מול ישראל, ורק אם נותר מקזזים בהצלבה.

      זה גם מסתדר אם איך שבנוי טופס 1322 (קיזוז הפסד מול רווח מאותו סוג, ואז מול דיבידנדים). רק אם נותר הפסד בסוף טופס 1322 ניתן "לייצא" אותו לטופס 1322.

      סליחה על הבלבולץ

      אהבתי

      1. מתורגמן יקר – אלפי תודות !!!

        כ"כ עצוב ומתסכל להגיע למצב שאם סוכמים את הכל יוצא שאנחנו מופסדים ולמרות זאת לשלם מס רווחי הון למס הכנסה כאן בארץ ובלי אפשרות לקבל החזר על כך… 😦

        *** כדאי אולי לעדכן את התגובה למעלה ולכתוב באדום בולט שזה לא חוקי \ נכון כדי לא לגרום לטעות לקוראים אחרים

        אהבתי

  68. האם יש להעביר את המס 25% ששולם על דבידנדים בחו"ל מטופס 1324 (שדה 431) לטופס 1301 איפשהו?

    בסימולטור מס הכנסתי את הדיבידנדים לשדה 141 אבל אני לא רואה שדה מתאים למס עצמו אז החישוב לא יוצא נכון.

    אהבתי

    1. אין שום מקום להעביר את המידע לגבי מס זר ששולם מלבד בטופס 1324.
      הסימולטור לא נועד להתחשב בהכנסות זרות (לדעתי זה גם כתוב בדף הראשי שלו).

      עם זאת, אתה יכול פשוט להחסיר את המס מחו"ל מחבות המס (בהנחה ואתה בטוח שתקבל זיכוי בגינו, למשל אם הוא עד 25%).
      ולזכור שלא ניתן לקבל החזר מס בגין מס ששולם בחו"ל.

      אהבתי

  69. שלום מתורגמן יקר,
    מספר שאלות לגבי הדוח השנתי. אני ממלא עבור אמי, גמלאית ללא הכנסות ממשכורת והכנסות מברוקר אמריקאי בלבד.
    1. האם צריך לדווח על קצבאות אשר מתקבלות מביטוח לאומי לגמלאים ? במידה וכן, באיזה סעיף ?
    2. למעט קצבת הפנסיה יש לה הכנסות מברוקר אמריקאי בלבד השנה.(גמלאית ללא הכנסות ממשכורת)
    בשונה מהדוגמא שהבאת בפוסט במקרה בו יש רווחי הון ולא נותרים הפסדי הון שוטפים איתם ניתן לקזז דיבידנדים.
    רק לודא שאני ממלא בצורה תקינה:
    3. בטופס 1301:
    – סעיף 141- למלא את סה"כ הדיבידנדים בלבד שהתקבלו מ2 מחציות השנה (ללא רווחי הון)
    – סעיף 256 – סכום כולל של כלל המכירות ב2 מחציות השנה
    – סעיף 290 – הסכום הכולל שהתקבל בדיבידנדים בלבד מ-2 מחציות השנה.
    – איפה בטופס מקזזים את הסכום ששולם עבור דיבידנדים ? (הסכום שנרשם ב462 בנספח ד') ?
    4. בנספח ד':
    -סעיף 462/431 הסכום הכולל שהתקבל בדיבידנדים והמס ששולם בגינם ב-2 המחציות של השנה.
    -439 – סכום המכירות הכולל מ2 מחציות השנה
    -סה"כ הכנסות חו"ל, סיכום ההכנסות למעט רווח הון ( יועבר לשדה 290 בטופס 1301) – הסכום הכולל שהתקבל בדיבידנדים בלבד ב2 המחציות.

    טופס 1322:
    במידה ולא נותרו הפסדי הון לקיזוז דיבידנדים האם יש צורך למלא את 'טבלת עזר לקיזוז הפסד מניירות ערך כנגד הכנסות מריבית ודיבידנד מניירות ערך' ?
    בטופס 1325 סכום ההפסד הכולל לא מחולק למחציות שנה. האם בסעיף 33 בכל אחד ממחציות השנה משתמשים בקיזוז של ההפסדים שארעו רק במחצית זו או בסכום הכולל והמערכת בודקת שלא היה קיזוז כפול ?
    במידה והיו מכירות ודיבידנדים במחצית מסויימת אבל לא היו בה רווחי הון, האם יש צורך למלא עבור מחצית זו טופס 1322 כי אין למעשה רווחי הון לקזז מהם ?

    תודה רבה.

    אהבתי

      1. בגדול מומלץ לדווח על כל הכנסה פטורה ממס בחלק "הכנסות פטורות" – שורה 42 – "קצבאות פטורות ממס" ואז לסכום את כל ההכנסות הפטורות בשורה 44 (שדה 209)
      2. נכון, אוסיף גם את שדה 054 – כמה טפסי רווח הון 1322 מילאת
        אין שום מקום בטופס הראשי למלא את המס הזר ששולם. זה נמשך במערכת מנספח ד
      3. נכון

      4. אני ממלא את הטבלה גם אם אין לי הפסדים לקזז כנגד דיבידנדים, זה יותר "נקי"

      5. העיקרון אומר שאתה מקזז הפסדים מחו"ל קודם נגד רווחים מחו"ל, ואז נגד דיבידנדים/ריבית מחו"ל, ורק אם נשאר ניתן לקזז נגד רווחים/דיבידנדים מישראל.
        זה פחות משנה איזה חצי שנה ההפסד נוצר, כל עוד שומרים על העיקרון הזה.
      6. אם היו מכירות, ולא רווח, זה אומר שהיה הפסד. אכן יש למלא 1322 עבור חצי שנה זו (בשביל להעביר את ההפסד לטפסים האחרים ולשנה הבאה).

      אהבתי

    1. גם אמי ללא הכנסות ממשכורת או פנסיה.
      האם היא יכולה לקבל ניכוי וזיכוי מרווחים מהשקעות, עבור הפקדה לקופת גמל?

      אהבתי

  70. תודה רבה על המענה.
    לגבי תשובתך על קיזוז הפסדים ב1322 לא סגור שהבנתי איך הכי נכון לדווח.
    לדוגמא: בטופס 1325 מופיע לי בסכום הפסד 25,000 ש"ח (שנתי)
    במחצית ראשונה היה רווח הון של 1000 ש"ח אבל היה הפסד של 6000 ש"ח
    במחצית שנייה היה רווח של 40,000 ש"ח והפסד של 19,000 ש"ח.
    מה הדרך הנכונה לדווח בטפסי 1322?
    אופציה א':
    מחצית 1 (13 – 1000 , 33 – 1000)
    מחצית 2 – (13 – 40,000, 33- 24,000)
    אופציה ב':
    מחצית 1 (13 – 1000 , 33 – 25000)
    מחצית 2 – (13 – 40,000, 33- 25,000)
    אופציה ג':
    מחצית 1 (13 – 1000 , 33 – 25000)
    מחצית 2 – (13 – 40,000, 33- 24,000)
    באופציה ג' האם צריך לרשום בשדה 'הפסדים להעברה' 24,000 לטובת העברת הפסדים לטופס של מחצית 2 או שהשדה משמש רק להעברת הפסדים לשנה הבאה ?
    זה כמובן גם יכול להסתבך יותר אם מתבצע קיזוז על דיבידנדים כי להבנתי קודם עושים קיזוז על רווחי הון מ2 המחציות ורק אז על דיבידנדים.
    תודה רבה !

    אהבתי

  71. תודה.
    לגבי סכום הקצבאות מביטוח לאומי אשר משולמות לגמלאי כקצבת אזרח ותיק) אותן צריך לכתוב בשורה 42 – יש לכתוב את הסכום ברוטו שהתקבל מביטוח לאומי או נטו (לאחר ניכוי דמי בריאות) ?

    אהבתי

  72. ראשית תודה לך ולשותפייך לאתר על המחשבה,ההשקעה וההתמדה ביצירת ותחזוקת הפוסט הנהדר הזה !

    קבלתי 2 דיבידנדים מ-מניה/קרן מחקה :
    מניית CS – נגבתה לי עמלה (לא מס) של 1 סנט עבור דיבידנד מהחזקת 700 מניות (סה"כ 7 דולר)
    קרן TQQQ – נגבה לי 25% מס על דיבידנד שקבלתי (מופיע כ WITHHOLDING TAX בסך 14.69$)
    לא ראיתי בדוח שנגבה כל מס עבור הדיבידנד של מניית CS מלבד העמלה עצמה.
    לפי הפירוט בפוסט אני מבין כי עלי להזין את פרטי הדיבידנד שעליו לא נלקח ממני מס (CS) לאחר המרתו ערכו לשקלים בטפסים 1322 ו 1324 ולהעבירם לטופס 1301 כדי לשלם/לקזז את המס המגיע עבור דיבידנד זה, מה שלא ברור לי :
    1. היכן לציין את פרטי הדיבידנד שעליו נלקח ממני מס (TQQQ) על מנת שלא אחוייב עליו במס נוסף ?
    2. האם עלי להוסיף את העמלה שנלקחה (7$) לטופס 1325 נספח ג(1) כשורה נפרדת "עמלה על דיבידנד" לצורך קיזוז העמלה מרווחי ההון ?

    תודה מראש

    אהבתי

    1. היי, תודה רבה על המילים החמות! לצערי אין לי שותפים לאתר, אבל נתת רעיון 🙂
      מה שכן אני אסיר תודה לכל הקוראים שתרמו מזמנם וכתבו פוסטי אורח לאורך השנים.

      לפני השאלות, CS מניה שווייצרית. מקריאה קצרה, ישנם חברות שמשלמות את הדיבידנדים לא מתוך הרווחים אלא מתוך רזרבות המזומן ואז אין על הדיבידנד מס למשקיעים פרטיים.

      לגבי השאלות:
      1) נספח ד (טופס 1324), שדה 431
      2) כן, בהחלט. ואם באותה שנה לא יהיו רווחים שתוכל לקזז את זה מולם, זה יקוזז מול הדיבידנדים.

      אהבתי

      1. פתחתי חשבון בברוקר זר בספטמבר 22, במידה וההפסדים היו גדולים מהרווחים בתקופה שבין ה 31 ליולי עד ה 31 לדצמבר, האם אני עדיין מחוייב בהגשת דוח חצי שנתי עבור התקופה ולשלם מקדמה עבור הרווחים שהיו ? לומרות שההפסדים היו גדולים יותר? והאם קיימת תוכנה אוטומטית שמכינה דוח חצי שנתי, ודוח שנתי מקריאת קובץ PDF/CSV של הברוקר?
        תודה רבה לך על המענה!!

        אהבתי

        1. ביבש כן (ואדרבא אסור לדרוש הפסדים בדיווח חצי שנתי), ברטוב לא יגידו לך כלום אם לא תגיש ורק תגיש דוח שנתי בו תראה שאין לך חוב מס שנובע מהמסחר בחשבון הזה.
          הפרקטיקה הרווחת היא לא להגיש חצי שנתי, ובמקום זאת להגיש דוח שנתי באפריל/מאי/יוני העוקב את שנת המס.

          לא מכיר תוכנה להכנת דוח חצי שנתי, מוזמן להשתמש בשבלונה שלי (שמופיעה בפוסט).
          עם זאת, לדוח שנתי אני ממליץ על alfie.co.il, יכול לקרוא עוד עליהם כאן (ולקבל הנחה נוספת של 40 ש"ח על המחיר הנמוך שלהם ממילא- גילוי נאות אני לא מקבל מהם תגמול על ההפניה).

          אהבתי

  73. שלום למתורגמן ותודה רבה על הבלוג שלך, משתמש בו כל שנה 🙂

    אני אזרח אמריקאי ויש לי רווחים מדיבידנדים ומכירה של ניירות ערך אצל ברוקר זר, הבנתי מהבלוג שאני צריך להצהיר עליהם בדוח האמריקאי + בדוחות המקוצרים לישראל ולשלם את המס מראש.

    יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא את התשובה לגביהן –
    1. לאיזו מדינה יש קדימות מס, ואיך מבקשים זיכוי מהמדינה השנייה?
    2. מבחינה כרונולוגית, מה הסדר של הדוחות שעלי להגיש? (קודם כל דיווח מקוצר + תשלום לישראל, לאחר מכן דוח שנתי אמריקאי ולסיום החזר מס ישראלי?)
    3. תוכל להכווין אותי לשדה הרלוונטי למילוי המס הזר במדינה בה אני מזדכה?

    תודה רבה!!

    אהבתי

    1. רק אציין שהרוב שעושים דוח שנתי מלא לישראל, מוותרים על הדיווח המקוצר (המטרה של הדיווח המקוצר הוא כדי לקבל פטור מדוח המס, אבל בכל מקרה יש להגיש דוח מס במקרה שלך).
      כרגע לפחות לא ראיתי שמס הכנסה מרימים גבה על היעדר דיווח מקוצר כל עוד מלוא המס משולם. שים לב שכדאי לשלם על חוב מס לישראל עד ה-31/1 לשנה העוקבת ככה לא יחול על הסכום ריבית והצמדה.

      1. על דיבידנדים של חברות אמריקאיות (כולל קרנות סל אמריקאיות), יש זכות מיסוי ראשונית לאמריקאיים, זה יוצא 0%, 15% או 20% (ובחלק מהמקרים יכול להיות מדרגות מס שולי). אם הסה"כ היה פחות מ-25%, אז תצטרך להשלים לישראל (לפעמים עד 28% אם חל עליך מס יסף).
        מבחינת רווחי הון, זכות מיסוי ראשונית היא לישראל. תשלם 25% ולרוב זה יהיה מספיק לכסות כל מיסוי שנובע מהם בארה"ב. חריג אחד זה מס אובמה קר לבעלי הכנסות גבוהות בסך 3.8% מההכנסות הפאסיביות מעל תקרה מסוימת, ועל זה לא ניתן לקזז מס זר ששילמת לישראל.

      2. עשיתי דוגמא כאן. בגדול אני מתחיל באמריקאי כי חבות המס שם נמוכה יותר, אחרי זה לוקח זיכוי מס זר בדוח הישראלי, ומחשב חבות מס בישראל, אחרי זה אני לוקח את חבות המס בישראל כזיכוי מס בארה"ב ומחשב שוב את הדוח, לפעמים יש שינוי קל ולפעמים לא. אם חל שינוי, אז מעדכן שוב את הזיכוי מס זר בדוח הישראלי. מאוד חריג שצריך יותר מפעמיים לחישוב הזה.

      3. בישראל זה יהיה שדה 431 בנספח ד (טופס 1324). בארה"ב צריך למלא טופס 1116.

      אהבתי

  74. שלום, כתבת "במכירת ניירות ערך ישראליים משלמים מס על הרווח הריאלי, כלומר הרווח שנצבר מעבר לעליית המדד. אך במכירת ניירות ערך "זרים" במקום המדד מתחשבים בשינויים בשער חוץ."
    לאור העליה החדה בשער הדולר לאחרונה אני תוהה האם ניתן לתכנן מס ע"י העברה של ניירות מברוקר בארץ לברוקר זר (נירות שנסחרים גם בבורסות בחו"ל למשל 1159250) והמרה של הנייר לגרסא הדולרית.
    למכור בדולרים ולהמיר חזרה לשקלים, כביכול אפשר לבחור בין תשלום מס של 25% על רווח ריאלי לבין מס של 25% על רווחים בניקוי השינוי בשער הדולר.
    על רווח שנוצר כתוצאה משינוי במטבע חוץ אין תשלום מס כך שאם ניתן להפריד בין מכירת המניות (לצורך הדוגמא נניח שהמדד ירד בתקופת ההשקעה) לבין הרווח בשקלים שנובע משינוי בשערי המטבעות.

    אהבתי

    1. אפשר לעשות את זה, אבל זה תהליך לא טריוויאלי שעושים מול חדר המסחר, עולה עמלה כלשהיא (שמעתי 10-50 דולר בתלות בבית ההשקעות), ולוקח זמן אז זה לא מתאים לתגובה מיידית בגין אירועים.
      כמובן שאתה יכול לנהל באקסל טבלה ולראות בכל רגע נתון איזה רווח יותר קטן, לשיקולך.

      אגב, על הנייר 1159250 לפי התשקיף אמורים למסות לפי שינוי שער הדולר ולא מדד המחירים לצרכן, בפועל נראה שבתי ההשקעות בארץ ממסים לפי מדד המחירים ולא הדולר.

      אהבתי

  75. היי. תודה רבה על המדריך המדהים הזה , יש לי שאלה לגבי קיזוז הפסדי הון מול דיווידנדים. נניח שיש לך הפסד הון (בישראל) והוא 25% (ולפי הדוגמה שלך נשארו לך הפסדים שוטפים של 1429 שח ) אך יש לך דיוודנד לפי 15 אחוז (דיוודנד אגח) ולא לפי 25% בדוגמא שלך ונניח 2910 שח לצורך העיניין איך מתבצע הקיזוז ?

    אהבתי

      1. קיזוז הפסד כשהוא מוכפל – שתי שאלות:

        מה האסמכתא החוקית לכך, האם יש פסק דין בנושא (מגיש דוחות 10 שנים, זה חדש לי)
        מה זה כדאי? הרי: אם לא אכפיל, אשלם 15 אחוז אך תישאר לי יתרה גבוהה יותר של הפסד להעברה. אני מפספס משהו?

        אהבתי

  76. היי יש לי שאלה נוספת , נניח ונוצר לי הפסד ממכירת נכס מקרקעין הם אני יכול להשתמש בזה כמגן מס והיכן אני מציב את ההפסד ( יש לי חישוב שומה בה מופיע ההפסד)

    אהבתי

    1. מצהיר מראש, מעולם לא יצא לי להתנסות בזה בעצמי, אז לקחת בערבון מוגבל.
      אם תלך לטופס 1322, תראה בחלק ג'"הכנסה מניירות ערך" את שורה 4 (שדה 85) – "קיזוז הפסדי הון
      שאינם מניירות ערך"
      שם רושמים את ההפסד משומת השבח שלך. ומקזזים כנגד הרווחים. כל הפסד עודף מועבר לשנה הבאה.

      לא ניתן לקזז הפסדי שבח כנגד דיבידנדים ו/או ריבית מאג"ח.

      אהבתי

  77. שאלה קצת מטופשת אולי: אם בשנים קודמות היה לי הפסד הון שניתן להעברה – אז ממלאים אותו בשדה 063 של טופס 1322, נכון? לא ראיתי בדוגמה מקרה כזה.
    ואז זה מצטרף להפסד השוטף, או יורד מהרווח השוטף?
    ואם יש כמה טפסי 1322 אז באיזה מהם?
    נניח:
    ברוקר חול 1 – רווח הון – התחלת מסחר השנה
    ברוקר חול 2 – הפסד הון – התחלת מסחר השנה
    ברוקר ישראל 1 – רווח הון – היה מסחר בשנים קודמות
    יש הפסדים צבורים משנים קודמות
    אז כמו שהבנתי צריך למלא 3 (מתעלם כרגע מנושא חצי השנה) טפסי 1322 – אז באיזה מהם מציבים את ההפסדים משנה קודמת?
    ואם יש כמה טפסי 1322 אז באיזה מהם?
    נניח:
    ברוקר חול 1 – רווח הון – התחלת מסחר השנה
    ברוקר חול 2 – הפסד הון – התחלת מסחר השנה
    ברוקר ישראל 1 – רווח הון – היה מסחר בשנים קודמות
    יש הפסדים צבורים משנים קודמות
    אז כמו שהבנתי צריך למלא 3 (מתעלם כרגע מנושא חצי השנה) טפסי 1322 – אז באיזה מהם מציבים את ההפסדים משנה קודמת?

    אהבתי

    1. הפסדים מישראל מקזזים רווחים מישראל, ומחול מקזז חול.
      בחול קודם מקזזים מחצית ראשונה ואז מחצית שניה (אבל זה לא באמת קריטי).
      אם יש יתרת הפסד מקזזים בהצלבה.

      אהבתי

      1. כדאי לשים לב לעדכון בפוסט המופיע באדום מתאריך 23.11.22 – בחו"ל צריך לקזז קודם את ההפסדים מחו"ל מול הדיבידנדים מחו"ל, אח"כ מול הרווחים מחו"ל ואח"כ אם נשאר משהו מייבאים את ההפסד לארץ הקודש

        אהבתי

  78. תודה על המידע שנתת, שאלה קטנה, יש סיבה שלא לקחת את ערך הדולר דינמית עם פונקציה דרך GOOGLE FINANCE ? נראה כאילו עשית ידנית תאריך תאריך?
    תודה רבה

    אהבתי

    1. רשמית צריך את שער בנק ישראל, בפועל עשיתי עם גוגל פיינס, ואז עשיתי העתק-הדבק By Value כדי שלא להמשיך להיות תלוי בזמינות הנתונים של הפונקציה GoogleFinance.

      אהבתי

  79. אהלן,
    נעזרתי במדריך שלך בשנה שעברה וזה עזר ובגדול! אתה אלוף
    השנה הרבה יותר פשוט כי הדברים חזרו על עצמם, מלבד שאת השנה סיימתי בהפסד הון ויש לי שתי שאלות קטנות בנושא.
    1. קיזוז הפסד הון מול הכנסות מדיבידנדים, אני פשוט רוצה לוודא שהבנתי נכון מה ניתן לעשות:
    במקרה שלי, ההפסד השנה מהפסדי ההון מכסה את כל ההכנסות שהיו השנה מדיבידנדים. משמע שבטבלת העזר לקיזוז הפסד אני מקבל 0 (ועוד נשאר עם הפסד הון שאני מעביר לשנה הבאה).
    ולמעשה לא כותב כלום בנספח חול בסעיף 462 על הכנסות מדיבידינדים? ואז כנ"ל בסעיף 141 ו-290 ב-1301?
    2. את ההפסד הון נטו שאני מסיים איתו את השנה אני מציין בנספח חול בסעיף 466 וב-1301 ב-299? וככה אוכל בעצם לגרור אותו לשנה הבאה?

    אהבתי

      1. נכון בשדה 462 לא רשום כלום, אם ניכו לך מס במקור על הדיבידנדים בחו"ל, אתה עדיין ממלא את זה בשדה 431 (ממש ליד 462), וזה עובר לך לשנה הבאה (מותר להעביר זיכוי מס זר עד 5 שנים קדימה).
        לגבי 141 ו-290 נכון בהנחה והדיבידנדים הללו היו הכנסת חו"ל היחידה שקיבלת, ולא קיבלת בנוסך דיבידנדים מישראל.

      2. נכון. שים לב שאת ההפסד צריך לרשום גם בשורה הריקה שמתחת לשדה 466 בנספח חו"ל.
        יש כאלה שטוענים שצריך למלא גם את טופס 1344 כדי להעביר הפסדים לשנה הבאה, אני אישית חושב שצריך למלא 1344 רק בתנאי שלא ממלאים נספח רווח הון (למשל אם רק מעבירים הפסדים משנה קודמת לשנה הבאה, כשאין רווחי הון לדיווח).

      אהבתי

      1. תודה רבה!
        אז כן במקרה שלי הדיבידנדים הם רק מחו"ל. האמת לא חשבתי על עניין המס שניכו לי במקור. חוץ מציון המס ששולם בסעיף 431 כמו שאמרת, יש עוד משהו שצריך לעשות עם הסכום הזה? מקום שצריך לציין אותו בדוח? כאילו איך הופכים את זה לזיכוי מס?

        אהבתי

        1. שדה 431 הופך אותו לזיכוי מס.
          כאמור אם אין לך דיבידנדים מדווחים אז לא תוכל לנצל אותו השנה, ותצטרך לדחות אותו לשנה הבאה.
          שנה הבאה אתה תצמיד את הסכום המועבר למדד, ואז תצרף אותו לנתון של 431 מהשנה הבאה.

          למשל:
          שנת 2022 – דיבידנדים 0 (800 שהתקזזו מול 800 הפסד הון), מס דיבידנדים – 200
          הצמדה מ-2022 ל-2023 – 5%,
          בשנת 2023 קיבלת 1000 דיבידנדים ושילמת מס במקור 250 (נניח שהשנה אתה לא מקזז הפסדים)
          אז בשדה 462 תרשום 1000, ובשדה 431 – 460 (250 מ2023 ועוד 200 כפול 1.05 שזה המס המועבר משנה קודמת).

          שים לב שסיכוי נמוך שתוכל באמת לנצל את הזיכוי הזה עד ישעברו 5 שנים (צריך שתקבל דיבידנד שאין לו ניכוי מס במקור).

          אהבתי

  80. סך הכנסות גם בנספח חול וגם בפירוט הכנסות(290) זה סך הכל הכנסות לפני קיזוז?
    והכנסות דיבידנד החייבים ב25% גם בנספח חול וגם בפירוט הכנסות(141) הם לאחר קיזוז?
    וריבית מהשאלת מניות למה בדיוק שייכת
    תודה רבה

    אהבתי

      1. סך הכנסות חו"ל (בין אם בנספח חו"ל או בשדה 290 בטופס 1301), מדובר בסך ההכנסות לאחר קיזוזים (למשל של הפסדי הון שוטפים).
      2. נכון, לאחר קיזוז הפסדי הון (שוטפים בלבד).
      3. ריבית מהשאלת מניות הולך לשדה 467 בנספח חו"ל, ולשדה 167 בטופס 1301. ממוסה במדרגות מס רגילות, כלומר בגובה המס השולי שלך (מעבודה).

      אהבתי

  81. דרך אגב יכול להיות שהמחשבון שלהם דפוק
    שמתי לב עכשיו ששהה שעברה הוא לא הוסיף לי את הרווח שעשיתי בקריפטו לסך הכנסות מה אז לא חוייבתי על זה?
    ונגיד השנה ראיתי שדיבידידנדים הוסיפו לסך הכנסות אבל איך אדע אם באמת קיזזו את המס בהתאם פשוט לשלוח ולקוות לטוב?

    אהבתי

    1. אין לי דרך להגיב מבלי לראות את נתוני הדוח. מוזמן להעלות צילומי מסך לאתר Imgur ולצרף לינק שאוכל לראות.
      מה שאני כן יודע:
      1) רווחי הון מדווחים רק בנספח רווח הון, ולא מצורפים לשדה כלשהוא בטופס הראשי (1301)
      2) דיבידנדים כן מדווחים בטופס הראשי

      אהבתי

      1. פירטתי לך 256434 משכורת ו273 דיבידנדים אבל אתה אומר שהמחשבון שלהם כנראה מדויק
        וסתם שאלה מה יקרה אם נגיד החישוב שלי משום מה לא היה מדויק הם יבקשו ממני להגיש דוח שוב?

        אהבתי

          1. בקטע שאולי לא הוספתי משהו שהייתי צריך להוסיף בשדה הנכון או ששכחתי הכנסה מסוימת שקיבלתי שהיית אמור להוסיף לסך הכנסות
            אתה צודק לא הייתי אמור לקרוא לזה "חישוב" פשוט אם הגשתי דוח שגוי

            אהבתי

            1. מה שהכי משפיע זה אם הערך שרשמת בשדה 042 תואם למה שמופיע ב106 ומה שרשמת ב040 תואם ל-867.

              על פניו לא סביר שתהיה זכאי להחזר כזה אם עבדת אצל אותו מעסיק במשך כל השנה.

              Liked by 1 person

              1. התחלתי לעבוד רצוף רק באפריל ואני חושב שבמרץ מס הכנסה ניכו לי כאילו עבדתי במשרה מלאה אפילו שהתחלתי לעבוד במשרה חלקית(יצא ששילמתי 30% ~ משכורת למס הכנסה)
                הגשתי את הדוח במקסימום לא אקבל כלום:-
                תודה רבה!

                אהבתי

  82. שלום וכרגיל – תודה רבה על ההסבר המושקע!
    יש לי בשנה שעברה מכירות (בinteractivebrokers) בשני חצאי השנה עם הפסד בשניהם :-(, איך אני ממלא את 1322- נספח ג'? האם אני ממלא אותו עבור כל חצי שנה בנפרד?
    אני רוצה לקזז את ההפסדים מול דיבידנדים וריביות ולהעביר גם לשנה הבאה את יתרת ההפסד, איך ההתיחסות לזה בהקשר של חצאי השנים?
    בדוגמה שלך מילאת רק עבור החצי שהיה בו רווח, האם לא צריך לחלק את הדיווידנדים וריביות לפי מחציות השנה?
    תודה רבה

    אהבתי

    1. כל מכירה ומכירה הייתה בהפסד?
      או שהיית בהפסד נטו (ויש חלק רווחים וחלק הפסדים).

      אם זה הראשון, מספיק 1322 בודד. החלוקה לחצאי שנים נוגעת רק למכירות ברווח בלבד.

      אם זה השני, צריך שתי 1322, ואז את הקיזוז של הדיבידנדים מול יתרת ההפסד אתה עושה ב1322 השני (שאז אתה יודע כמה הפסד שוטף נותר לך).

      Liked by 1 person

  83. HI
    I have an account with IB and hold among others VEA and VEU/
    IB is not reporting any foreign tax withheld. How did you figure out on your chart the withholding tax on VEA
    Thanks

    אהבתי

    1. The foreign tax was not witheld by IB so they cannot report it.

      The foreugn tax is held by the funds themselves

      If you are american you receive a 1099-DIV which reflects the foreign tax paid by the funds.

      If not you can compute the foreign tax paid yourself using this link

      אהבתי

      1. Hi Yaacov
        Thanks for the response.
        The problem is that I did receive a 1099 DIV from IB with no foreign Tax withheld. Last Year I just made the calculation myself using Vanguards info and reported it differently than the 1099 DIV that I got from IB. I am just worried that the IRS will see the discrepancy and put my return under review.
        I also have the same issue from my IRA Gemel and Hishtalmut where I pay 25%
        US withholding taxes on the dividends and don't get a 1099. I just make one up according to the info I download from the ordernet trading platform. (I cant get from them .any official documents or statements!)
        What do you reckon I should do…

        אהבתי

        1. Regarding IB I would follow up with them why the information doesn't show up in line 7/8 of 1099-DIV

          Regarding IRA accounts I do exactly the same as you.
          I don't like giving up credits I'm entitled to, and as long as you have your ducks in order, the review should not change the outcome of the return.

          אהבתי

      1. מה קורה אם ביום מסוים התבצעה פעולה של מכירה (או קבלת דיבידנד) אך בנק ישראל לא פירסם עבור אותו יום את השער היציג היומי? לפי איזה שער מחשבים?

        אהבתי

          1. שאלה אחרונה
            מאיזה שער יציג מחשבים את Change in Dividend Accruals?
            השער היציג של סוף השנה? השער היציג הממוצע?

            אהבתי

            1. זה לא נתון שצריך לדווח. זה נתון זמני שמופיע מיום האיקס של חלוקת הדיבידנד ועד החלוקה בפועל, אחרי זה הדיבידנד פשוט מופיע בשדה Dividends.
              יכול לראות איך להפיק סטייטמנט מתאים כאן

              אהבתי

  84. יש קיצור דרך איך לסדר את הטבלה כי יש לי מלא פעולות בחשבון יותר ממאה!!
    יש איזה קיצור דרך איך להעתיק את זה לטבלה בצורה יעילה

    אהבתי

  85. היי, תודה רבה על הדוגמא המפורטת!
    בדוגמת הרווח שהצגת עם VTI, מדוע בחלק של "+1 שיעור עליית המדד" הכנסת 1 ולא 0.91985? הרי ביום המכירה שער הדולר 3.512 וביום הקנייה שער הדולר 3.818. ואז המחיר המתואם הוא המחיר המקורי כפול המקדם הזה לא? זאת אומרת 1345.73 כפול 0.91985 שזה בערך 1238 שקל, ואז יוצא שתמורה מינוס מחיר מתואם שווה בערך 142 שקל ולא 33.99 שקל.
    אבל יותר הגיוני שאני מפספס משהו מאשר שטעית בדוגמה 🙂
    אז אשמח לדעת מה אני מפספס?

    אהבתי

    1. ה-1 הוא טעות סופר, אך המסקנה והחישוב הסופי נכונים.

      הרווח יהיה תמיד הנמוך בין הרווח הריאלי (בקיזוז שינוי השער) לרווח הנומינלי (שקלים בסוף פחות שקלים בהתחלה).
      במקרה שלנו המחיר המתואם אכן צריך להיות 1238, אך עדיין הרווח הסופי יהיה 34 (כי הוא הנמוך בין 34 ל-142).

      הגליון שניתן להוריד מהפוסט, משקף זאת ללא טעויות 🙂

      אהבתי

      1. אה נכון נכון, זה בדיוק מה שרשמת כמה פסקאות מעל, תודה רבה!
        דרך אגב, לגבי 2 התמונות שצירפת קצת אחרי שמתחיל ההסבר על טופס 1325, שהצגת בהן 53 פעולות מכירה, גם שם ה – 1 זה טעות סופר תחת העמודה של "+1 שיעור עליית המדד"? כי חוץ מ3 שורות, כל שאר ה50 מכילות את הערך 1.
        תודה!

        אהבתי

  86. שלום למתורגמן,

    שאלה שלא מצאתי תשובה למקרה שלי תושב ישראל
    קיבלתי דיבידנד מברוקר זר של 1000שח
    שילמתי מס במקור של 250שח
    הפסד הון 300שח
    בנוסף יש לי מס במקור משנה שעברה (עד 5 שנים צמוד מדד וכו') שלא נוצל של 100שח

    הבנתי מהפוסט ומהתגובות שצריך לקזז הפסד מול דיבידנד כלומר בסעיף 462 לכתוב 700שח. האם נכון?
    בשדה 431 האם יש לציין את המס השוטף ששילמתי השנה (כלומר 250שח) או סיכום של המס משנה שעברה והמס השוטף (כלומר 350שח)?
    כלומר מתוך ה-250שח (או ה-350שח) שארשום בסעיף 431, אני מנצל רק 175שח (שהם 25% מ700שח דיבידנדים שיצא לי לאחר הקיזוז). כלומר נשאר לי "עודף מס" לא מנוצל שיעבור לשנה הבאה (שוב תחת ההנחה שלרוב אי אפשר להשתמש בזה, צמוד למדד וכו') – איפה מציינים בדוח השנתי את הסכום של המס שעובר לשנה הבאה?

    בתודה מראש!

    אהבתי

    1. בסעיף 462 אכן יש לרשום 700.
      בסעיף 431 יש לרשום 350 במקרה שלך.

      צריך לצרף נספח חישובי בשפה חופשית במראה כמה מס זר עבר משנה קודמת, כמה הצמדה התווספה, את הסכימה של המס מהשנה הקודמת עם המס הזר מהשנה הזו, וכן כמה ממשיך להיות מועבר לשנים הבאות.

      במקרה שלך מתוך ה350, 175 מנוצל השנה ו175 עובר לשנה הבאה, כאשר מתוכם 100 עדיין קשורים לשנה הקודמת, ו75 באו מהשנה הנוכחית.

      זה קריטי לתעד את זה כדי לדעת מתי עברו 5 שנים.

      אהבתי

      1. תודה רבה !!!

        כלומר בשדה 431 יש לציין סה"כ המס ששולם עד היום (שוטף + משנים עברו), הבנתי נכון?

        כפי שציינת, זה קריטי לתעד כי זה מחזיק רק ל5 שנים האם אתה יודע איפה אפשר לבדוק את פריסת המס ששילמתי לשנים קודמות? האם זה מופיע באיזור האישי? אם לא, איך ניתן לקבל דוח כזה מהם?

        אני יודע איך דיווחתי בשנים הקודמות, אבל פעמים שפקיד השומה מבצע שינוי (כי לדעתו לא דיווחתי נכון) ואז התיעוד שלי כבר לא תקין ונדרש לבדוק מה יש אצלם במחשב

        אהבתי

        1. 1) הבנת נכון

          2) אם הם ביצעו שינוי ולא ערערת אז אתה צריך ללכת לפי השינוי שלהם.
          בכל מקרה זה לא מופיע באזור האישי, אולי אפשר להגיש שאילתא במפ"ל.

          אהבתי

          1. תודה רבה

            אבל אתה יודע איך זה – הם מבצעים שינוי, אתה מקבל את זה בעל כורחך (כי אין ממש מה לעשות מולם וגם זה לא היה ממש קריטי) אבל הם לא ממש משקפים את כל השינויים אלא רק את "השורה התחתונה"
            בכל מקרה, אנסה דרך מפ"ל – מקווה שאקבל תשובה מספקת

            אהבתי

              1. שמרתי את כל המכתבים (השומות) שקיבלתי ממס הכנסה, תחת איזה רובריקה\כותרת זה אמור להופיע?
                אני רואה בסעיף 8 שורה עם טקסט: "זיכוי חו"ל". האם לזה אתה מתכוון?
                משום מה הסעיף הזה לא ממש מסתדר לי עם הסכומים שהזנתי בסעיך 431 בדוח השנתי

                אהבתי

              2. אז אם סעיף 8 זה רק המס שנוצל, אז תחת איזה סעיף הצעת לבדוק את זיכוי המס הזר המועבר?

                אהבתי

              3. כתבת לי כך: "בשומה הסופית של השנה בה עשו את התיקון, אמור להופיע כמה זיכוי מס זר אושר."

                חשבתי שאתה מתכוון שאבדוק 5 שנים אחורה בכל השומות את המס הזר שלא נוצל ומועבר בכל שנה

                לא הבנתי נכון?

                אהבתי

  87. קודם כל תודה רבה על ההדרכה בהגשת הדו"ח, לא חושב שהייתי מסתדר בלעדיו!

    יש לי שתי שאלות, לראשונה בטח תדע את התשובה, השניה היא קצת נצל"ש:
    1. אחרי שהפקתי את הדוח מ-IB (תודה גם על זה!), ראיתי שיש מכירות שמותאמות להן מספר קניות מתאריכים שונים (למשל מכרתי 200 VT בסוף השנה כש-100 נקנו חודש לפני כן ו-100 נוספות נקנו חודשיים לפני כן), ולכן שער דולר שונה, ובנוסף לכך, כל שורה בטופס 1325 מתייחסת לקניה ומכירה אחת, כלומר באופן מרומז זה "משטח" את זה שיכול להיות יחס של אחד לרבים בין מכירה לקניה.
    השאלה שלי היא: האם הדבר הנכון לעשות במקרה כזה הוא להפריד מכירה בודדת שמורכבת מ-200 VT לשתי שורות נפרדות של 100 ו-100 למרות שבפועל מדובר במכירה אחת?אם כן, אני מניח שאת העמלה אפשר להוסיף את העמלה לאחת השורות בלבד?

    שאלה שפחות רלוונטית לפוסט, אבל אולי בכל זאת תהיה לך תשובה: זו הפעם הראשונה שאני ממלא דו"ח שנתי וזאת אחרי שפתחתי ב-2022 חשבון אמריקאי ב-IB (חשבון עם כמה מאות אלפי שקלים). היו לי הפסדים שמימשתי ב-2022 בתקווה לקזז אותם מרווחים עתידיים, אבל האם בכלל אני מחוייב להגיש דו"ח שנתי כשבשורה התחתונה אני בהפסד? אם לא, האם אני אוכל להגיש את הדו"ח בשנה הבאה אחרי שמימשתי רווח ולהתקזז בו על ההפסדים של 2022 מבלי שהגשתי בה דו"ח? (אלה שאלות שלא קיבלתי עליהן תשובה ברורה ממס הכנסה לכן אני שואל ובכל מקרה ממלא את הדו"ח להגשה עד סוף החודש אם לא אקבל תשובה שתפטור אותי מלהגיש אותו)

    אהבתי

      1. זו אכן הדרך הנכונה לדווח. אם תפיק את הדוח לפי ההנחיות שלי, גם תקבל בדוח של IB את המכירה כבר מופרדת לשתי הקניות – כלומר שתי שורות

      2. בשביל להכיר בהפסד הון, חייב להגיש דוח שנתי בגין השנה בה היא נוצרה. במקרה שלך אתה צריך דוח גם על 2022, בשביל לגלגל אותם לדוח של 2023.
        שים לב, שברגע שאתה מגיש דוח שנתי, אתה צריך לדווח על כלל ההכנסות שלך באותה שנה, לא רק על ההפסדים.

      אהבתי

      1. תודה רבה על התשובה, היה לי די מייגע לייצר את ה-1325 ידנית אחרי יותר מ-10 שורות וכתבתי סקריפט פייתון שבשורה אחת לוקח את ה-CSV של IB כקלט ומעבד אותו + מעדכן שערי מטבע מבנק ישראל לפלט של גיליון אקסל. אתה מוזמן לנסות:
        https://github.com/almog/IBKR-to-1325-form/
        (אני צריך עוד להוסיף לזה טסטים אבל לדוגמא הספציפית שלי נראה שזה מייצר דוח נכון)

        נ.ב. לגבי (2) זה גם מה שאני חשבתי אבל משום מה אנו לי במפ"ל שאוכל לדווח על ההפסדים של 2022 בשנה הבאה. זה די מוזר ואני לא יודע אם לסמוך על זה ועשיתי כבר את רוב העבודה (אני מקווה) אז מחר אגיש את הדוח לכל מקרה שלא יהיה.

        אהבתי

          1. השם שבחרת לפרוייקט בטוח קליט יותר משלי! 🙂

            אני אעבור על הקוד שלך גם, יכול מאד להיות שאגלה דברים שפספסתי שלא צצו בדוח שלי.
            למשל, בדקתי את זה רק כנגד מכירה וקניה (שורט ולונג) של ניירות שנסחרים בדולרים (אין עדיין תמיכה במטבעות אחרים).
            מניח שזה יצטרך התאמות עבור סוגי עסקאות אחרים, למשל מכירה של אופציות (ללא קניה בחזרה) ואולי גם קניה ומימוש.

            אהבתי

            1. חיסכון של כמה דקות, אבל הכי חשוב (ובהנחה והסקריפט נכון וללא טעויות), הקטנה מהותית של מרווח הטעות בהעתקה מהדוח של הברוקר לטמפלייט שלי.

              אהבתי

              1. היכן לדעתך יכול להתבטא הטעות בהעתק-הדבק?
                האם אתה מתכוון לטעות אנוש שלא העתיק את כל השורות?
                דיוק של השערים הנשלפים מבנק ישראל במקום GoogleFinance?

                אהבתי

            2. כמו שהמתורגמן כתב, הטמפלייט חוסך לך חלק מהחישובים, לא את העתקת הנתונים.
              כל שורת ClosedLot בסטייטמנט של IB (ע"פ ה-custom report שהמתורגמן פרסם) גוררת 5 פעולות העתקה (2 שערי מטבע + סכום מכירה/קניה ועמלת מכירה).
              בהנחה שעשית 20 קניות של נייר כלשהו, ומכרת בסוף השנה באמצעות Order בודד שהפך ל-Trade בודד, יהיו לך 20 שורות ClosedLot להעתיק מהן, ובמקרה כזה של 1 לרבים (1 = Order רבים = ClosedLot), יופיע בדוח ה-Basis של כל אחד מה-ClosedLot אבל ה-Proceeds יופיע בשורת ה-Trade בלבד, כך שמתווסף לכאן חישוב נוסף של quantity * T. Price כדי להגיע ל-Proceeds של ClosedLot בודד.
              אתה אולי שואל את עצמך למה לא להוסיף את הכל כשורה אחת במקום לפצל? התשובה היא שערי מטבע שונים עבור ClosedLot.

              ככה שלסיכום: עבור כל ClosedLot (שכבה) שנמכרה צריך לבצע 5 פעולות העתקה (משני מסמכים שונים – סטייטמנט + שערי מטבע) + פעולת כפל בין כמות בקניה למחיר הנייר במכירה.
              אם יש לך 50 ClosedLot זה מתרגם למעל 250 פעולות, זה המון לאדם שלא רגיל לזה, ועבורי לפחות, הרבה מעבר לכמה דקות.

              אבל כמו שכתבתי ב-README – אל תסמוך על הקוד שלי, ייתכן מאד שיש בו טעויות, והוא לא תחליף לכך שצריך לאמת נכונות הקוד והפלט בעצמך.

              אהבתי

              1. נ.ב. מסייג לגבי פעולות הכפל ("quantity * T. Price כדי להגיע ל-Proceeds של ClosedLot בודד.") – זה לא יקרה עבור כל Order, שכן חלק מהן הופכות לכמה טריידים שתואמים 1:1 למס' ה-ClosedLot ואז ה-Proceeds יהיו תואמים ל-ClosedLot בודד. בכל אופן, עדיין מדובר על 5 פעולות ל-ClosedLot + אקסטרה פעולות כפל (והעתקה של התוצאה שלה) בחלק מהמקרים. אם היו לי עד 10 שורות למלא, לא הייתי טורח לכתוב סקריפט, כשזה באיזור העשרות (ואצל הרבה אנשים צפונה מזה), צריך הרבה שלוות נפש כדי להתמודד עם זה.

                אהבתי

              2. תודה על ההסבר.
                לגבי שערי מטבע אין צורך להעתיק אותם, הגליון שלי מחשב עם גוגל פייננס.
                אני עדיין מעדיף פתרון אוטומטי שמקבל CSV ופולט את ה-1325 🙂

                אהבתי

              3. מסכים, ביחוד שלי יש מאות (60 דפי PDF ומאות שורות אקסל) לוטים סגורים. אחרי כמה פעולות העתק הדבק הבנתי שזה לא מעשי ולא אנושי, עם כל היתרונות שהטמפלייט מעניק. למי שסוחר מזדמן זה כנראה מספיק. לסוחרי אלגו אין סיכוי להתמודד עם כמויות הטריידים בעבודה ידנית.

                אהבתי

              4. תודה על ההארה, אני מבין עכשיו שפספסתי את הגיליון המומלץ יותר עם המרת שערי מטבע (לא הכרתי את האינטרגרציה, יפה מאד!). נראה לי שהייתי ממליץ על הגיליון לכל מי שיש לו פחות מ-30 פעולות. מצד שני, שמח שגיליתי אותו רק עכשיו כי הייתי עלול להגיע עד ה-50% לפני שהייתי מאבד סבלנות וכותב סקריפט.

                בכל אופן, כיוון שהבנתי ממך (בשרשור נפרד כאן) שאני לא צריך להיות לחוץ עד מחר להגיש את הדו"ח, אני אנסה לשפר אותו קצת מבחינת עימוד הגיליון, ואז, בתקווה, טסטים שיאפשרו לי לעשות מקצה שיפורים מבניים לקוד מבלי לחשוש שאשבור משהו.

                אהבתי

              5. @אלמוג @MIRONO
                אשמח להיות Beta Tester שלכם. הסטייטמנט אצלי מפוצץ בשורות מכל מיני צבעים וצורות 🙂
                אם תרצו אשמח ליצור קשר ישיר ושנמשיך בפלטפורמה אחרת כדי לא להכביד כאן

                אהבתי

              6. @ללו קישרתי לדף הגיטהאב של הסקריפט, ואתה יכול לנסות אותו כבר עכשיו. אם אתה נתקל בבעיות, אתה יכול לפתוח issue בגיטהאב ואני אשתדל לעזור. הנה הקישור שוב למקרה שזה הלך לאיבוד בין התגובות: https://github.com/almog/IBKR-to-1325-form/

                אהבתי

              7. מתורגמן יקר, תודה על עזרתך. אני הגבתי לאלמוג עם כמה הערות בדף הגיטהאב שלו – נראה לי המקום הכי טוב להמשך השיחה. באשר לשלי – לא באמת סיימתי את העבודה כמו אלמוג ואני מתלבט אם להמשיך בפיתוח שלי או לתרום בפיתוח שלו…
                בלי קשר מס-הכנסה אישר לי את השומה ל-2022. היות ולא היה לי סקריפט מוכן למועד ההגשה – הגשתי רווח/הפסד כולל מתואם לשער דולר של אמצע 2022 (מה שהמלצת לא לעשות), ולא התעסקתי בכלל עם ה-1325. אולי בשנה הבאה…

                אהבתי

          1. אתה כבר השני ששולח לי לינק לריפו שעושה את העבודה בקליק, זה מחמם את הלב לראות את השיתוף הזה.
            אין לי זמן לעשות ולידציה ולכן אכתוב לכל מי שיתקל בזה שיבדוק את התוצאות שלו לפני שהוא מתבסס על זה בדוח.

          2. ייתכן והם התכוונו שבהנחה והגשת דוח שנתי ב-2022 במתעד את ההפסד תוכל להשתמש בהם בדוח של 2023.
            בכל מקרה חייב שההפסד יופיע על דוח שנתי בשנה בה הוא נוצר, כדי להשתמש בו בהמשך.

          אהבתי

          1. ממשיך בפער של שנה… שאלה קטנה שלא מצאתי עליה תשובה בפוסט או בהערות:
            גם השנה אני מתכוון להגיש לפי שער דולר באמצע השנה והרווח/הפסד הכולל. אבל לא מצאתי איך לקבל את סכום/מחזור המכירות מהדוח של IB.

            אהבתי

              1. תודה רבה על התשובה, אך היות ואני מגיש את סה"כ רווח והפסד לפי שער אמצע שנה, אני לא מפיק את האקסל עם כל העיסקאות. השאלה היא האם יש דרך לקבל את הנתון הזה בצורה קלה מאיטראקטיב, או אפילו מה CSV שלהם ע"י סכימה של איזה טור?

                אהבתי

              2. כפי שציינתי, לסכום את הערכים החיוביים (בלבד) בטור ה-Proceeds באזור Trades של ה-Statement (מה שקראת לו CSV).
                לשים לב לא לסכום עסקאות שהן המרות מט"ח. כמובן להמיר לשקלים.

                אהבתי

  88. משהו שלא לגמרי ברור לי, נניח וניקו לי מס על דיבידנד שהלך לממשלת ארצות הברית. אם יש לי הפסדים שניתן לקזז כנגד או יתרת נקודות זיכוי, מס ההכנסה הישראלי יכול לתת לי החזר מס למרות שזה שולם לארצות הברית?

    אהבתי

    1. אתה לא יכול לקבל החזר מס על מסים ששולמו לממשלה זרה.

      במקרה של הפסד הון, יווצר לך זיכוי מס זר אותו ניתן להעביר עד 5 שנים קדימה ולנצל כנגד דיבידנדים ורווחי הון מחו"ל.

      בגדול, סיכוי נמוך שבאמת תצליח לנצל אותו, אבל שווה להכיר.

      המסקנה המתבקשת, היא לא לסגור שנה על הפסד הון נטו (אם אפשר למכור ברווח בדצמבר כדי שלא תסתיים השנה בהפסד בשוק ההון).

      אהבתי

      1. תודה! עוד שאלה, אם נוכה לי במס בברוקר זר על דיבידנד ממנייה ישראלית (כתוב שהוא שולם לישראל) , יש איזה אישור ניכוי מס במקור שאני יכול להציג להם שדומה ל-867 הישראלי?

        אהבתי

        1. בסטייטמנט שאתה מפיק מIB (ראה כאן), יש איזור של Witholding Tax שבו מצוין גם המדינה לה זה נוכה.
          זה אמור להספיק.

          אפשר לשאול בתמיכה של IB אם יש להם משהו עם יותר "חותמת" שלהם.

          אהבתי

  89. שלום,

    ביטוח חיים לילדים האם יכול להיחשב לסעיף 036?
    במידה ולא, האם יש אפשרות להכניס את הילדים לפוליסה של ההורים ובכך לקבל הטבה לסעיף 036?

    אהבתי

      1. לתודה רבה על התשובה

        לפי הקישורים שצירפת אני מבין שמדובר רק על ילדים מגיל 18 ומעלה
        הבנתי נכון?

        עמית מוטב, קיים גם בביטוח חיים או רק בקופ"ג?

        אהבתי

        1. אכן מגיל 18 ומעלה.
          מבלי להביע שיפוטיות, יש יתרון כלכלי מאוד זעום בלעשות ביטוח חיים לקטין. בסוף ביטוח חיים נועד לבטח הכנסות של הנפטר, אז אלא אם הילד הוא דוגמן/שחקן וההורים תלויים בהכנסה שלו.

          עמית מוטב הוא מישהו שההפקדות הכוללות לתוכנית פנסיונית (קרן פנסיה, קופת גמל לתגמולים, ביטוח מנהלים) מעל תקרה מסוימת. לא כולל פרמיות ביטוח חיים.

          אהבתי

  90. מתורגמן יקר,

    שוב כמו תמיד – מודה לך על הטרחה והעזרה הגדולה שאתה מעניק לכולנו !

    לצערי גם אחרי שעברתי על כל השרשור כאן לא מצאתי שאלה\דוגמה דומה ולכן שואל לגבי הצלבה בין הארץ לחו"ל (ומי כמוני שלא מכיר את ההדגשה באדום שהוספת :))

    הפסד בארץ 1,500שח
    הפסד בחו"ל 500שח
    דיבידנד חו"ל 3,000שח
    מס ששולם במקור בחו"ל 750שח

    האם במקרה כזה ההפסד בארץ יכול לעבור לשנה הבאה (בסעיף 166 לרשום 1500שח)?
    או שחייבים לקזז מול הדיבידנד בחו"ל ואז:
    ב-462 לרשום 1,000שח (דיבידנד פחות הפסד חול פחות הפסד בארץ)
    וב431 לרשום 750שח (שמהם מנצלים רק 250שח וכל שאר ה500שח עוברים לשנה הבאה, צמוד מדד, 5 שנים וכו')

    אם לרשום 1000שח בסעיף 462 זה אומר שהסכום כולל בתוכו גם רווח הון מהארץ למרות שכותרת הטופס הוא "נספח חו"ל" \ "הכנסות מחו"ל" (טופס 1324)

    אהבתי

    1. אכן חייבים לקזז את ההפסד מהארץ כנגד הדיבידנד הנותר מחו"ל ולכן כפי שכתבת:

      ב-462 לרשום 1,000שח (דיבידנד פחות הפסד חול פחות הפסד בארץ)
      וב431 לרשום 750שח (שמהם מנצלים רק 250שח וכל שאר ה500שח עוברים לשנה הבאה, צמוד מדד, 5 שנים וכו')

      רק לא הבנתי את פסקתך האחרונה, אך בכל מקרה לא כוללים רווחי הון בשדה 462. זה רק לדיבידנדים (או יתרת הדיבידנדים לאחר קיזוז יתרת הפסדי הון).

      אהבתי

      1. תודה רבה על הזמן שהקדשת. חששתי מתשובה כזו אבל מבין למרבה הצער שאין כ"כ מה לעשות… זה החוק

        לגבי הפסקה האחרונה, ציינתי שזה קצת "עקום" כי:
        1. טופס עם כותרת "נספח חו"ל"
        2. סעיף 462 עם כותרת "דיבידנדים"

        בסוף יש סכומים של הפסד רווח הון שהתקבלו בארץ הקודש.

        מי שלא איש מקצוע או שהתייעץ עם המתורגמן היקר – אין סיכוי שיידע למלא נכון 😊
        אז שוב תודה רבה ושאפו גדול על היוזמה והעזרה הרבה

        אהבתי

  91. היי,
    אני עובר פה על הרבה על השרשורים, ויש הרבה שיחות על המיסים ששולמו בחו"ל על דיבידנדים (סעיף 431 בטופס 1324) ואני עדיין לא מבין את הערך של השדה.

    לצורך העניין בדוגמה שלך שילמת 87 שקלים והוא עובר לשנה הבאה… אז? מה קורה עם הערך הזה? איפה אני אוכל להשתמש בו?

    בכל מקרה, מדריך מעולה! תודה רבה (:

    אהבתי

    1. בדוגמא שלי שילמתי 87, והם נוצלו במלואם באותה שנת מס כנגד הדיבידנדים שדיווחתי בשדה 462.

      מתי זה עובר לשנה הבאה?
      כאשר הערך בשדה 431 עולה על 25% מהערך בשדה 462, ורק היתרה מעל ה25% עובר לשנה הבאה.

      אהבתי

  92. איך הם נוצלו במלואם? איפה אתה משלם פחות מס?
    אני רואה שב1301 סעיף 141 עדיין רשמת את מלוא הדיבידנדים החייבים בס (1481)

    אהבתי

    1. הם מנוצלים בחישוב שמס הכנסה עושה בהתבסס על הנתונים שאתה מזין בדוח.

      כשאתה מזין במערכת הממוחשבת אתה יכול ללחוץ על כפתור חישוב ולראות את זה בעצמך.

      אהבתי

  93. היי, שרשור מדהים, אשמח ל-2 שאלות הבהרה:

    1) במידה ולא ביצעתי מכירה של נייר כלשהו, אבל כן קיבלתי דיבידנדים, האם עדין נדרש ממני למלא דוח שנתי מלא?
    2) במידה והתשובה ל-(1) היא כן, ובמידה ולא דיווחתי על דיבידנדים החל מ-2020, מה עלי לעשות כשאני ניגש למלא דוח בפעם הראשונה?

    תודה

    אהבתי

    1. 1) נדרש דיווח כלשהוא (לאו דווקא דוח שנתי). פירטתי על כך כאן
      עם זאת, כנראה שדוח שנתי זה הכי "נקי". לא הרבה פקידי שומה מכירים את הדיווח המקוצר, ומנסיון זה הרבה פעמים נתקל בתגובה של "אז תגיש דוח שנתי" וזו זכותו של פקיד השומה לדרוש מכל אחד להגיש דוח שנתי

      2) לא משנה באיזה שיטה תחליט לדווח (בין אם דוח שנתי או דיווח מקוצר), הייתי ממליץ לך להגיש רטרואקטיבית מ-2020.
      אם לא בא לך להתמודד לבד עם שלושה דוחות, יש לך את חברת אלפי שתוכל לעזור לך ואפילו 40 ש"ח הנחה לשנה הראשונה שתשתמש בהם (אני לא מקבל כלום על ההפניה לאלפי). העלות שלהם היא 275 ש"ח לשנה אם אין לך דיווחי קריפטו.

      אהבתי

      1. אתה מתכוון שניתן להכיד רטרואקטיבית על 2020,2021,2022?
        כשאפתח תיק במס הכנסה אני אראה אופציה כזאת?

        אהבתי

        1. אכן אפשר להגיש רטרו גם עד 6 שנים אחורה.
          במערכת הגשת דוח שנתי מקוון תראה אופציה לבחור את שנת ההגשה הרלוונטית.

          קח בחשבון שעל השנים הקודמות ייתכן ויטילו קנס בגלל האיחור, ניתן ברוב המקרים לבטל זאת בבקשה פשוט תוך ציון שגילית על החובה לאחרונה וזו פעם ראשונה (אין צורך לכתוב מראש כי הרבה פעמים זה נקלט גם בלי קנס).
          קח בחשבון שעל החוב יחול ריבית של 4% + הצמדה.

          אהבתי

  94. היי יעקב.
    תודה על הפוסט המדהים.
    בחיים לא הייתי עושה את ההגשה הזו לבד אילולי הגודמא המפורטת הזו שלך.

    אני לא אזרח ארה"ב.
    ויש לי חשבון ב-IB.
    ניכו לי מס במקור על דיבידנדים מארה"ב.
    בנספח ד' (טופס 1324) בשדה 431 כתבתי את סכום המס שנוכה (417 ש"ח במקרה שלי).
    אבל בשדה 462 שמפרט את סך ההכנסות לאחר קיזוז, הסכום אצלי הוא 0, כי היה לי הפסד הון גבוה יותר מהדיבידנדים.
    זה תקין להגיש ניכוי מס במקור, כשבשדה הסמוכה מופיע שאין שום הכנסה שעליה זה נוכה?
    האם זה מספיק שמצורף שם טופס 1325 וטופס 1322 שבהם כן ברור מה קרה כאן ושזה בגלל קיזוז?

    אהבתי

    1. היי, אין בעיה עם זה.
      חשוב לרשום שם את הזיכוי, אבל שים לב שלא תוכל לנצל אותו באותו שנה, כי הזיכוי מוגבל ב25% ממה שרשום בשדה 462.
      לכן הזיכוי יועבר לשנה הבאה (בהצמדה למדד), ותוכל לנצל אותו שנה הבאה כנגד דיבידנדים או רווח הון זר (בגלל שהפסד הון גרם לכך שלא תוכל לנצל השנה)

      Liked by 1 person

  95. היי,
    עמלות המרה ב IB בסך 22 דולר משקל לדולר ניתן להכיר כהפסד הון ?
    או שבמידה ואני עוסק מורשה אני יכול להכניס זאת להוצאות מימון בדו"ח רווח והפסד?

    אהבתי

  96. מתלבט לגבי סעיף בדו"ח 1301 בו צריך לדווח אם "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 ש"ח או יותר".
    העברתי סכום של מעל 500K לחשבון האמריקאי שלי ב-IB אז המחשבה הראשונית שלי היא שהסעיף הזה תקף לגבי, אבל האם זה באמת נכון? הרי העברתי את הכסף לחשבון הבנק הישראלי שלהם בסיטי בנק ת"א, ולא ידוע לי אם הם מחזיקים את הכסף בארץ או לא ואם זה רלוונטי בכלל.

    אשמח לשמוע מה דעתך. תודה (שוב)!

    אהבתי

    1. העברה לIB היא העברה לחו"ל לכל דבר ועניין.
      העברה לבנק מקומי היא לצורך נוחות בלבד, ולא מעקרת את מהות ההעברה.

      אם אתה בכל מקרה מגיש דוח שנתי, לסימון הרובריקה הזו אין שום השפעה על גובה המס שתשלם.

      אהבתי

  97. יש לי השנה רווח של 3500 ש"ח מדיבידנדים.
    והפסד הון של 10,000 ש"ח.
    אבל השנה, לא השתכרתי כמעט כלום, ויש לי נקודות זיכוי "מיותרות".
    אני חייב לקזז את ההפסד הון כנגד הדיבידנדים, או שאני יכול להשאיר אותם ולהזדכות עליהם בנקודות זיכוי, ולגרור את ההפסד הון המלא לשנה הבאה?

    אהבתי

  98. איך ממלאים בטופס 1325 עיסקת אופציות בה נמכרה אופציה קול או פוט שפקעה ללא מימוש? האם ממלאים רק את עמודות המכירה ומשאירים את עמודות הקנייה ריקים? ובסימון ני"ע מסמנים את האופציה ולא את נכס הבסיס?
    ומה לגבי אופציה שמומשה? אם מכרתי אופציית קול שמומשה והפכה למניות. האם אני ממלא 2 שורות: אחת לתקבולים מהאופציה ואחת לנכס הבסיס עם מכירה של 100 יח' במחיר המימוש וקנייה במחיר העבר שבו קניתי את המנייה או במחיר העתיד שבו אקנה אותה כדי לכסות את השורט?

    אהבתי

  99. היי,
    אשמח להסבר על החלק של interest accruals בדוח של אינטראקטיב.
    Interest accrued = 532$
    Accrual Reversal = -397$
    Ending Accrual Balance = 135$
    מה המשמעות של כל אחד מהערכים ומה בדיוק צריך לדווח בדוח למס הכנסה ואיפה ?
    תודה

    אהבתי

    1. הראשון – כמה ריבית נצברה מאז תחילת החודש
      השני – כמה ריבית שולמה עבור החודש הקודם (בפועל זה פשוט מגדיל את הפלוס/מינוס – תלוי אם מדובר בריבית על השאלת מניות/מזומן בחשבון או ריבית שאת משלמת על מארג'ין)
      השלישי – ההפרש ביניהם (זהו כמה ריבית החודש נטו)

      מבחינת מס הכנסה מדווחים על ריבית שקיבלת בלבד (לא מזדכים על ריבית ששילמת).
      אפשר להוציא דוח מותאם לפי ההנחיות בפוסט שלי כאן

      אהבתי

      1. תודה. מדובר על מספרים מהסטייטמנט השנתי של 2022 על ריבית שהתקבלה בחשבון ממזומן.
        אם כך , על איזה מספר צריך לדווח בדוח השנתי ? 397 (accrual reversal)?

        אהבתי

  100. היי קודם כל תודה על המדריך המופלא הזה.

    רציתי לשאול האם ניתן להזדכות על intrest שמופיעה לי בטור ה- DESCRIPTION

    כ – USD Debit Interest שלילית ?

    ניסיתי לקרוא את התגובות הקודמות ולהבנתי רשמת ש"לא מזדכים על ריבית ששילמת"
    אך אשמח לאישרור 🙂 על מנת להיות בטוח .

    תודה רבה

    אהבתי

    1. לרוב לא מומלץ להזדכות על ריבית לטובת השקעות, מכיוון ש:
      1) צריך להביא הוכחות טובות שבאמת ההלוואה נלקחה לצורך השקעה
      2) זה מעלה לך את מס רווח הון ודיבידנדים ל30% (אחרי קיזוז הריבית)
      3) זה מעלה לך את המס על ריבית שאתה מקבל למס שולי (יכול להגיע ל47-50 אחוז).
      4) מעלה לך את הסבירות להגדיר אותך כסוחר במקום משקיע, מה שהופך את הכל למס שולי (+ ביטוח לאומי).

      אהבתי

  101. שלום וברכה,
    האם היית אומר שזה קל או שזה קשה להגיש דו"ח למס הכנסה? בעיקרון, אם פועלים לפי המדריך וממלאים את כל מה שצריך, ומתרגלים לזה, זה קל.
    היית ממליץ?
    כי אני מתלבט בין פתיחת חשבון באינטראקטיב ישראל או באינטראקטיב ברוקרס העולמית, ההתלבטות שלי, בלי קשל לעמלות, היא הצורך בהגשת דו"חות המס. אני לא מצפה שתכריע לי, אבל האם זה קשה או שזה פשוט הרבה מלל ולכן זה נראה מסובך קצת, ובפעול כל עוד נצמדים להוראות ויש מודעות לכל ההכנות וההפקדות שלנו, זה אמור להיות קל.

    אהבתי

    1. האמת שמאז שכתבתי את הפוסט קם אתר בשם "אלפי" שמספק לך פלטפורמה למילוי הדוח בצורה נוחה.
      הם מסבירים לך איזה סטייטמנט להוריד, ומעבדים את המידע מהסטייטמנט ומפיקים לך את הדוח להגשה.
      העלות 275 שח לשנה, אם רוצים שעה עזרה בזום זה עוד 100 שקל.
      מקבלים לגמרי את האישור שלי על רמת המקצועיות, רק לשים לב שהם בית תוכנה ולא יועץ מס.

      קבל לינק להנחה בשנה הראשונה שלך

      לגבי אינטראקטיב ישראל לעומת הרגיל, הישראלי לא פותר לך את הדוח השנתי, זה אותו חשבון כמו הרגיל רק שיש לך עזרה בעברית, והם מורשים לעשות פעולות בשמך (מסוכן מדי לטעמי לתת לעוד מתווך גישה לחשבון שלי).

      אהבתי

      1. מעניין, תודה על הלינק, אם אצטרך בהחלט אבדוק את האפשרות.
        אבל נניח בלי האתר, הייתי אומר שזה מסובך? אני באופן אישי לא מתכוון לעשות המון מכירות.
        אבל תכלס, יש לדווח על דיבידנדים, וזה מה שיאלץ אותי לדווח כל שנה…
        על פניו, זה נראה די קל, לא? (נניח בלי האתר של אלפי)

        אהבתי

        1. אם אין הרבה מכירות, אז בהחלט זה לא מסובך מאוד.
          שנה ראשונה זה יקח כמה שעות בודדות (כל הדוח).
          בשנים הבאות, כמה דקות.

          מוזמן גם להתייעץ כאן.

          אהבתי

          1. תודה רבה על המענים המהירים ועל כל העצות. בהחלט עזרת. כמובן שאשמור את הלינק שקישרת אליו, אבל לפני אני מוכן לנסות לבד – מקסימום אעבור בסוף לבית השקעות ישראלי אם זה מסובך מדי. בהחלט אעקוב אחרי הבלוג שלך.

            אהבתי

      1. בהחלט יכול (עזרתי כבר לעשרות רבות לפתוח חשבון שם), והם ממש לא מפנים לישראלי. אתה גם לא מדבר עם אף אחד, נרשם אונליין וזהו.

        לא יודע בדיוק מה חבר שלך חווה, אולי הוא ניסה לגרסה ההונג קונגית של IB.

        אהבתי

  102. שלום יעקב,
    תודה על המדריך והתשובות בפוסט.
    זה ללא ספק מקל על הגשת דוחות בצורה עצמאית.

    שאלה:
    בטופס ה 106 שלי מופיע הסעיף: ״זיכויים אחרים שניתנו על ידי המעסיק״ תחת הכותרת זיכויים.
    איך ניתן להזין את הסכום הזה לטופס 1301 כך שמס ההכנסה יידע שבפועל בוצע זיכוי נוסף כך שיתבטא בתחשיב?

    תודה

    אהבתי

    1. אין איפה להזין את זה ספציפית.

      את כל הזיכויים שאתה זכאי להם אתה ממלא בטופס של מס הכנסה, אם זה ילדים, לימודים, וכו'

      מס הכנסה עושים תחשיב מלא על כל השנה ומשווים למה שהמעסיק ניכה לך בפועל.
      זה לא משנה להם התתי רכיבים שהמעסיק השתמש בהם.

      אהבתי

    2. שלום יעקב,

      תודה רבה על המדריך המפורט. אני חייבת לומר שאפילו שהוא מפורט באופן יוצא מן הכלל, אני עדיין מרגישה שזה מעבר ליכולת שלי. ובכל זאת עוד לא ויתרתי… ומכאן השאלה: איפה נכנס פה בדוח שנתי מפורט דיווח ותשלום מס על השכרת דירה?

      שוב, תודה רבה.

      אהבתי

      1. היי,
        אם זה הכנסה משכר דירה שפטורה, אז פשוט שמים את זה בשדה 332 ואז ביחד עם שאר ההכנסות הפטורות בשדה 209.
        אם זה לא פטור (או פטור חלקית), זה לא להתכתבות על רגל אחת, אני אציע לך כמה חלופות:
        1. להגיש עם חברת אלפי (הלינק נותן הנחה של 40 ש"ח להגשה ראשונה, אני לא מקבל תגמול מההפנייה). התוכנה מלווה בסרטוני הסבר של איזה נתונים צריך להזין והיא עושה את החישוב האופטימלי של מיסוי מבין שלושת האופציות למיסוי.
        2. לפנות אליי במייל tax שטרודל fintranslator נקודה קום ולקבוע איתי שיעור פרטי (בתשלום).

        אהבתי

        1. היי, תודה רבה על התשובה. עוד לא החלטתי באיזה אפיק אני בוחרת אבל שתיהן אופציות טובות. לדעתי בהחלט מגיע לך לקבל תגמול מההפנייה (לשיקולך כמובן). לפי מה שכתבת, את טופס 1322 צריך להגיש פעמיים בשנה – אז אני צריכה להגיש עד סוף החודש?

          אהבתי

          1. תודה על המילים החמות.
            הם הציעו לי לחלק את ה40 שח הנחה איך שארצה (ביני לבין האנשים שאני מפנה), היות וזה היה בקבוצת הפייסבוק שאני מנהל "נינג'ה פיננסית", רציתי שכל התגמול ילך לאנשים שאני מפנה.

            לגבי טופס 1322, צריך להגיש אותו עם הדוח השנתי בלבד (אחד עבור כל מחצית שנה).

            ישנה תקנה שלמי שיש רווחים בברוקר זר צריך לבצע דיווחים פעמיים בשנה (יולי וינואר) ולשלם מקדמת מס 25% בגין הרווח, אך הרוב המוחלט של בעלי המקצוע אינם פועלים כך ומגישים רק דוח שנתי.

            כמובן שאם יש חוב בגין הרווח, הוא יצבור ריבית כמו כל חוב החל מסוף שנת המס המדוברת.

            אהבתי

            1. היי יעקב,
              בינתיים בהמשך איסוף החומר להגשה ומילוי אחר ההוראות המדוקדקות (שוב תודה 🙂 ) גיליתי את השבלונה המעולה לרווחי הן ואשמח להבהרות בנושא. כשאתה כותב שזה במקום 1325ג', הכוונה שבאמת מגישים את זה במקום או שמשתמשים בזה לצורך מילוי 1325? השאלה הנוספת- אני מנסה לפענח את הדוח שהוצאתי מאינטראקטיב ברוקרס. אני מבינה שלצורך מכירת ניירות אני מחפשת trades. אני רואה בתיאור ה trade מספר תיאורים, closed lot, trade, order, כאשר trade ו order נראים כמו אותה פעולה (אז למה זה מופיע פעמיים?), ו closed lot נראה כמו הקנייה של הorder אבל ביצעתי גם עוד קניות בשנה זו שלא מכרתי. אני מבינה שמופיעים פה רק אלו שמכרתי?
              תודה רבה על העזרה 🙂

              אהבתי

              1. אין דרך למלא 1325 בצורה מקוונת באתר של רשות המסים, אז בכל מקרה צריך לצרף את זה כPDF, אז זה לא משנה אם ממלאים את 1325 הרשמי וסורקים, או שפשוט מפיקים PDF מהשבלונה.

                כל שורה של closed lot מיתרגמת לשורה ב1325, ואכן היא השורה של הקנייה, ומעל כל מקבץ כזה של closed lot יש את השורה של המכירה, וצריך לעשות חישוב יחסי ממנה לכל שורה של closed lot לפי כמות המניות.

                Liked by 1 person

  103. תודה רבה על העזרה!
    שאלה קצרה:
    ידוע לי כי אני זכאי להחזר של 9651₪ ש"ח על קיזוז מס רווחי הון שנוכו במקור לעומת הפסדים משנים קודמות. ואכן זה מה שמופיע לי בחישוב" של"מס לאחר ניכוי במקור" 9651-₪ ( הוכנס לשדה 040)
    אך יש עוד שדה ששמו "תשלום ע"ח".
    אצלי הוא 9648 משום מה וכך שיצא לי יתרת מס להיום היא 3-₪.

    שורה תחתונה: התחשיב היום נראה שונה מהעלאת הפוסט המקורי. איזה שדה מחליט מה אכן ישולם?
    "מס לאחר ניכוי במקור" או "יתרת מס להיום"?
    מה זה תשלום ע"ח?

    תודה!

    אהבתי

    1. זה נשמע שמס הכנסה ביצע תשלום אליך (לבנק או שלח צ'ק בדואר) או משהו בסגנון, ושהוא לא התחשב בכמה ימים של ריבית/הצמדה.
      על 3 שקלים הוא בדרך כלל לא מוציא החזר נוסף, אך זה מצטרף לחישוב של שנה הבאה.

      אהבתי

  104. היי יעקב,
    אהבתי את הפיצ'ר שמכניס את ערך ההמרה מדולר לשקל לפי התאריך מגוגל פייננס 🙂 והעתקתי אותו גם לטבלה של הדיידנדים. אני מנסה להבין, אם זו שנה ראשונה לדיווח על השקעת הון באינטראקטיב ברוקרס בחו"ל, ביצעתי מכירה אחת ברווח קטן, וקיבלתי דיבידנדים, אז אין לי הפסדים לקזז איתם את הרווחים. בעצם אתה מבצע מכירות בהפסדים על מנת לקזז את הרווחים מההון ומהדיבידנדים? ולגבי המס, בתור אמריקאים, אינטראקטיב לא לוקחת מס במקור על מוצרים אמריקאיים? איך אפשר לדעת אם נלקח לי מס במקור? זכות המס הראשונית היא של ארה"ב או ישראל? שוב, תודה רבה! 🙂

    אהבתי

    1. אני אכן יוזם מכירות בהפסד כאשר מתאפשר בשביל לקזז דיבידנדים שאני מקבל.
      אבל אני אזרח ארה"ב, למי שאינו אזרח לא משתלם לקזז הפסדים כנגד דיבידנדים מארה"ב, כי כבר ניכו לך 25% במקור.

      לגבי ניכוי מס במקור, אם אתה אזרח ארה"ב, אין בכלל ניכוי מס במקור.
      אם לא אזרח, יש ניכוי במקור של 25% על דיבידנדים אמריקאיים, אך לא על רווחי הון.

      על דיבידנדים אמריקאיים, זכות מיסוי ראשונית של ארה"ב, על רווחי הון מני"ע סחירים, לפי מקום התושבות שלך. כלומר, אם אתה גר בישראל, לישראל יש זכות מיסוי ראשונית על רווחי הון.

      אהבתי

      1. תודה רבה על התשובה. בתור אזרחים אמריקאיים, איך מדווחים לישראל על רווחים מדיווידנדים בלי לשלם לישראל ועם לשלם לארה״ב?
        ובנוגע לקיזוז דיווידנדים, בגלל הדיווח לכל חצי שנה, בעצם משתלם למכור בהפסד לקראת סוף יולי ולקראת סוף דצמבר, מכירה שערכה יוצא בגובה הדיווידנדים בשקלים?

        אהבתי

        1. אין דבר כזה "מבלי לשלם לישראל".
          אתה מדווח את הדיבידנדים בשתי הדוחות, זכות המיסוי הראשונית היא לארה"ב ולכן אתה משלם לארה"ב כמה שאתה חייב על הדיבידנדים (יכול להיות 0/15/20 אחוז אם זה דיבידנד מוכר, או 10/12/22/24/32/35/37 אחוז אם זה דיבידנד לא מוכר).
          לאחר מכן אתה משלים לישראל ל-25% (או 28% אם אתה עברת את מדרגת מס יסף), אם שילמת בארה"ב יותר מ-25/28 לא תהיה חייב לישראל.

          לגבי דיווח חצי שנתי:
          1. הרוב לא עושים זאת, אלא רק ממלאים דוח שנתי באפריל ומשלמים את חבות המס אז (למרות שעדיף בינואר כדי להמנע מריבית והצמדה).
          2. בכל מקרה דיווח חצי שנתי לא מצריך דיווח על דיבידנדים, רק רווחי הון.
          3 לא ניתן לקזז הפסדים בדיווח חצי שנתי, רק בדוח שנתי מלא.
          4. בלי קשר, אם אתה אמריקאי שווה לך למכור בהפסד (בהינתן ואפשר) בגובה הדיבידנדים כדי להמנע מהשלמת מס לישראל.

          אהבתי

  105. עברתי על על השירשור ולא מצאתי (כנראה ממש לא הבנתי)
    יש לי חשבון ב Interactive, כל המניות נסחרות בארה״ב (לא אזרחית ארה״ב)
    יש לי הכנסה מדיבידדים והכל כבר נכנס לחשבון אינטרקטיב אחרי שמנוכה מס של 25%
    אז עכשיו אני צריכה לדווח לישראל והם יורידו ל יעוד 25%?
    אני לא מוציאה את הכסף ואהכסף נשאר בחשבון של אינטרקטיב

    אהבתי

    1. לא. את מדווחת לישראל על הדיבידנדים, ובנוסף מציינת שניכו לך 25% במקור. ואז חבות המס שלך בגין הדיבידנדים תהיה 0% אלא אם את במדרגת מס יסף ואז יקחו לך 3% על הדיבידנדים הללו.

      הדיווח לא תלוי במה עשית עם הכסף אחרי שקיבלת אותו אלא את צריכה לדווח מעצם זה שקיבלת דיבידנד.

      אהבתי

      1. תודה רבה על התגובה המהירה!
        אודה לך מאוד אם תוכך לעזור לי בכמה שאלות המשך:
        1. איפה אני מציינת שניכו לי את המס? באיזה מהטפסים שציינת?
        2. מה זה אומר שאני במדרגת מס וצריכה לשלם 3%?
        3. אם אני מוכרת בהפסד ובמצב שיש לי רק דיבידנדים כמו שציינתי, צריך איפשהו לציין את ההפסד הזה ואז זה יקוזז ממשהו?
        ואם אני לא מציינת זאת, אני יכולה לגלגל הפסד זה לשנים הבאות? אם כן באיזה דו״ח לציין את הגלגול הזה?

        ולגבי הזמנים של הגשת דו״ח: אם התחלתי להשקיע ב Interactive brokers בפברואר 2023, ומכרתי משהו בהפסד אחרי יולי 2023
        אני יכולה להגיש את הדו״ח למס הכנסה עד יוני 2024?

        נ.ב. כתבת שהייתם אמורים לשלם מס על דיבידנדים, אבל מדוע? לא נוכה לכם כבר מס?

        אהבתי

          1. בטופס 1324/נספח ד/נספח חו"ל, את מציינת את כמות הדיבידנדים שהתקבלה בשדה 462, וממש לידו בשדה 431 את המס שנוכה במקור.
            את שניהם את מציינת בערך שקלי.
          2. מס יסף, זה מס שמשלמים כשסך ההכנסות מכל המקורות הוא מעל תקרה מסוימת. בשנת 2023 התקרה היא 698,280 ש"ח.

          3. אם אין רווחי הון, אז צריך לקזז את ההפסד מהדיבידנד, בטופס 1322. את יתרת הדיבידנד את רושמת בשדה 462 בנספח ד.
            אם ההפסד גדול מהדיבידנד אז יש לך הפסד הון להעברה לשנים הבאות.

          בהנחה שההפסד מחול, צריך לרשום אותו קודם בנספח ד, יש שדה ייעודי לזה, ולאחר מכן גם בטופס 1301 שזה הדוח הראשי.

          לוח הזמנים שציינת נכון.

          לגבי המצב האישי שלנו, אני אמריקאי, ולאמריקאיים לא מנכים מס במקור על דיבידנדים בברוקר אמריקאי.

          אהבתי

          1. מודה לך שוב! אני מאוד מעריכה את זה! גם הפוסט פשוט מצויין, קוראת שוב ושוב ומחכימה 🙂
            לגבי סך ההכנסות:
            יש לי מניה אחת שנשארה לי בחשבון IBI (ברוקר ישראלי), אני לא מוכרת אותה וקניתי אותה לפני כמה שנים, האם גם לגביה צריך למלא איזשהו מידע?
            ובמידה וכן אמכור אותה, איך אני מציינת את זה בטפסים? צריך מילוי כפול של איזשהו טפסים?
            שוב , תודה!

            אהבתי

              1. אני מניח שאת מקבלת טופס 867 מ-IBI ושהמניה מחלקת דיבידנדים.
                במצב כזה, הם יכנסו גם לחישוב של הדיבידנדים אל מול הפסדי ההון שיש לך בטופס 1322, רק שהיתרה כל עוד ויש תלך רק לשדה 141 בטופס 1301 ולא לנספח ד.

              2. אם תמכרי גם כל הנתונים הרלוונטיים יהיו בטופס 867.את הרווח/הפסד תצטרכי לדווח על טופס 1322 נפרד מזה שמילאת לרווחים מחו"ל.

              אהבתי

          2. כשההפסד בחו"ל גדול מהדיבידנד בחו"ל, במקום לשמור את יתרת ההפסד לעתיד, אני יכול לקזז אותה מרווחים בישראל באותה שנה. נכון?

            אהבתי

  106. היי, שנה שעברה הייתי עצמאית ולכן היתה לי רו"ח. גיליתי שבדוח השנתי היא לא כללה את הדיווחים שלי מארה"ב והכרחתי אותה לתקן את הטופס. כעת היא טוענת שלא צריך למלא כל פעולת קניה/מכירה בטופס 1325 והיא ביקשה שאשלוף לה מה-1099 את שורת הסיכום של כל הפעולות. (אני חושדת שהיא פשוט לא מבינה אנגלית.)
    א. האם אני יכולה להסתבך עם מס הכנסה בגלל שהיא עושה את זה ככה בלי להגיש את כל הפעולות בנפרד?
    ב. היו לי הפסדי הון באותה שנה (ועוד קצת דיבידנדים). השקל התחלש מול הדולר במהלך השנה. האם מבחינת הפסד ריאלי, זה שהיא משתמשת בשורות הסיכום בלבד, בלי לחשב את הרווח/הפסד הריאלי עבור כל ני"ע, לטובתי או לרעתי בחישוב סכום ההפסד להעברה לשנה הבאה?

    אהבתי

    1. א. את לא תסתבכי, זו פרקטיקה נפוצה אצל רואי חשבון, הגם שהיא לא הכי נכונה.

      ב. כאשר השקל נחלש במהלך אחזקת הני"ע זה דווקא לטובתך החישוב של הרו"ח.

      ממליץ לך להתשמש בשירות של אלפי לדוחות עתידיים. הם אמנם תוכנת מס ולא נחשבים "יועצי מס" אך המצב של חישובים מברוקר זה משהו מאוד טכני וכמו שראית אין הרבה רו"ח שיודעים לעשות את זה נכון.

      אהבתי

  107. תודה רבה על המידע!
    הדחקתי (לא בחכמה) את כל נושא המיסוי ועכשיו אני צריך לעשות רטרואקטיבית על 2021 ו2022.
    כיצד עושים זאת? האם יש קנס\עמלה שאצטרך לשלם על איחור?
    עבור השנים 2017-2020 הגישו עבורי דרך חברת FIBO, שבזמנו הציעו שירותים של החזר מס כולל בדיקה של אינטראקטיב.
    תודה!

    אהבתי

    1. תפנה לאלפי דרך הלינק הזה (שנותן 40 ש"ח הנחה לשנה ראשונה).
      אלפי הם תוכנת דוחות, אתה מעלה לשם את הדוחות השונים (106, דוח מאיטראקטיב וכו') והתוכנה מעבדת אותם ומנפיקה לך דוח להגשה כולל הנחיות איך להגיש.

      מאוד ייתכן ומס הכנסה יתנו לך קנס על האיחור. אם זו פעם ראשונה שלך, תבקש בקשה לביטול הקנס מטעם זה שזה פעם ראשונה, ותציין איזה עומס/נסיבות שהיה לך בחיים.
      מנסיון הם לרוב מוותרים או מורידים למאות שקלים בודדות.

      אהבתי

      1. שלום ותודה רבה על המידע (:
        אני שכיר. מעולם לא הגשתי דוח למס הכנסה ולא פתחתי תיק.
        אני מתכוון להעביר השנה יותר מ-500K ש"ח לחשבון IB. אני מבין שעלי להגיש דוח שנתי למס הכנסה.
        אין לי רווחים או הפסדים לדיווח.
        האם עדיין לפעול לפי ההוראות שפירטת, לפתוח תיק ולדווח כרגיל ?

        אהבתי

  108. יש פירוט כיצד למלא את טופס 134 במקרה? הוא הרבה פחות ברור מהטופס הראשי שבו מעתיקים אליו בעיקר מטופס 106 לפי מספרי שדות.
    האם לשכיר מגיע בכלל החזר על הפקדות פרטיות לביטוח אובדן כושר עבודה? כי ראיתי שיש מגבלת אחוזים כלשהי של 2.5% או 7.5% (לא כל כך מובן), הרי לפי החוק ההפקדות לפנסיה הן כבר 12.5% (6% ו-6.5%) מצד המעביד? לכן לכולם זה אמור לפסול אוטומטית את ההחזר מביטוח אובדן כושר עבודה שמשלמים באופן פרטי? ואם יש לו גם קרן השתלמות שמופקדת כל חודש מצד המעסיק והיא על 7.5% מצד המעסיק, זה גם פוסל את הזכאות להחזר מס על אובדן כושר עבודה אשר משולם באופן פרטי?

    אשמח לידע נוסף אם תוכל לחלוק, כי מאוד קשה למצוא משהו ברור באינטרנט לגבי זה לצערי…

    אהבתי

    1. אין לי פוסט מפורט בנושא 134, אבל יש לי דוגמא למילוי שמבוססת על נתונים אמיתיים.

      שכיר יכול לקבל החזר על הפקדה עצמאית לאכ"ע אם:
      1. יש לו שכר לא מבוטח לפנסיה
      2. השכר מבוטח לא עברה תקרה מסוימת (שמופיעה ב134, כ-300 ומשהו אלף)

      הפקדות לקרן השתלמות לא משפיעות כלל על הזכאות לעשות אכ"ע פרטי.

      אהבתי

  109. שלום רב,
    1. בשנת 2022 יש לי הפסדים מברוקר אמריקאי והכנסה מברוקר ישראלי שקיבלתי על תוכנית חיסכון ובגינה שילמתי מס של כ-15%. טופס 867 מפנה לשדות 078 ו043 בטופס 1301 בלבד.
    האם עבור ההכנסה מהברוקר הישראלי יש למלא טופס 1322 ולמלא סעיפים רלוונטיים ב1324 ? (בטופס 867 אין התייחסות לסכום המכירות אז במידה וממלאים 1322 מה אמורים למלא בסכום המכירות ?
    יש רק את הסעיפים הללו ב-867:
    – הכנסה חייבת מריבית על פקדונות ותוכניות חיסכון 15% שדה 078
    – סה"כ המס שנוכה במקור (לפני החזרים ממס הכנסה) שדה 043.
    במידה ומבצעים את הקיזוז ב1322, להערכתי לא אקבל החזר בגין תשלום המס שבוצע. האם יש דרך לקבל את המס כהחזר ? (סה"כ ההפסדים גבוה מהרווחים)
    בבדיקה שביצעתי , אם לא ממלאים טופס 1322 ו1324 בגין הריבית שהתקבלה מתוכנית החיסכון, אני מקבל החזר על המס ששולם.

    האם ריבית שקיבלתי בגין מזומן דולרי בחשבון של אינטראקטיב ברוקרס אינו ניתן לקיזוז הפסדי הון.
    האם יש למלא את הפרטים בגינו בשדות 457 (1324) ו157 (1301) ?

    אהבתי

    1. כלל הריביות שקיבלת הינן ריביות מחסכון/פקדון ולא מניירות ערך (כלומר ריבית מאג"ח), ולכן לא ניתנות לקיזוז מול הפסדי הון.

      את צריכ טופס 1322 אחד בודד בשביל הפסדי ההון, וטופס 1324 לדווח על הריבית מIB.

      הריבית הישראלית הולכת ישר לשדה 078 בטופס הראשי.

      אהבתי

  110. תודה.
    האם הריבית מib נכנסת לשדות 457 ב1324 ו157 ב1301 ? כלומר מורידים בגינה 25% בארץ ?
    יש לי בפועל 2 טפסי 1322 עבור 2 חצאי השנה ממכירות בברוקר האמריקאי.
    האם בטופס של חצי השנה הראשונה משאירים את השדה 'הפסדים להעברה' ריק ורק בטופס השני ממלאים את השדה לאחר כל הקיזוזים ?

    אהבתי

    1. אכן שדות 457 ו-157 ומורידים 25% כי ריבית במט"ח נחשבת "צמודה".

      במצב של רק הפסדים הייתי ממלא רק 1322 בודד של המחצית השנייה, אבל אם רוצה למלא שניים, אז מה שהצעת נשמע סביר.

      אהבתי

  111. יש גם מכירות עם רווחים בשני חצאי השנה מ ib ולכן יש לי 2 קבצי 1322 למכירות חו"ל.
    לגבי הורדה של 25% התכוונת שבמידה וקיבלתי ריבית מib עס 1000 שח, אני אמור לכתוב 750 שח בשדות 457 ו157 במקום 1000?

    אהבתי

  112. שלום, כל הכבוד על הידע ותודה שאתה משתף אותנו!

    יש לי שאלה לגבי מיסוי אופציות.
    יש לי רווח מאופציות שאני השגתי בעצמי (לא תוכנית אופציות של מעסיק או משהו כזה, אני מכרתי אופציות ועשיתי רווח), איך אני מדווח על זה?
    לא נראה שהטופס שאתה ממלא פה רלוונטי לרווח מאופציות.

    אולי יש להכניס במקום אחר את הרווח הכולל מכל האופציות של השנה החולפת? אשמח אם תכוון אותי לאיזה טופס/ חלון ששם אוכל למלא.

    תשובה שאדם אחר רשם בפורום אחר (אולי זה יעזור):

    "דיווח על רווח הון ממכירת אופציות
    08/02/2023 |
    משום שאין טופס ייעודי, אני ממליץ לדווח בנספח ג' לדוח השנתי (טופס מספר 1322) על הכנסה בשיעור של 25% בגין מכירת אופציות על פי סעיף 102 לפקודה במסלול ההוני, ולצרף מסמך מאמת מהנאמן"

    אם זה נכון, באיזה חלון אני מכניס את הערך של הרווח מאופציות? ראיתי רק חלון עבור רווח כולל ממכירת ניירות ערך, אם אני אכניס את הרווח ממכירת ניירות ערך + רווח מאופציות זה לא יהיה תואם לטופס שאני ממלא (שם מילאתי רק ניירות ערך, בלי אופציות).
    מה לעשות?
    תודה רבה!!!!!

    אהבתי

    1. הציטוט שהבאת נוגע למכירת אופציות שהתקבלו ממעסיק (שזה פשוט מוצר אחר לגמרי), ולכן לא רלוונטי.

      התקנות הרלוונטיות אליך נמצאות כאן

      אבל לדעתי פשוט תפנה לאלפי והם יעזרו לך (המחיר והשירות שלהם ללא תחרות)

      אהבתי

      1. היי,

        פניתי לאלפי והם לא יכולים לעזור לי/לענות לי על תשובות כי לא התחלתי את התהליך אצלם (מה שאני בוודאות יעשה שנה הבאה, תודה על שחשפת אותם בפני!)

        דיברתי עם רשות המיסים, הינה התשובה שלהם:
        "התשובה: שלום רב,
        עלייך לצרף לדוח השנתי 1301 את נספח ד' לטופס הדוח השנתי ליחיד – הכנסות מחו"ל ומס ששולם עליהן (טופס 1324) ובנוסף לצרף את דוח העסקאות לאותה השנה מהברוקר הזר.
        יום טוב "

        היא לא ציינה באיזה שדה להכניס. הכי הגיוני להכניס את זה בשדה 462:
        "מדיבידנד והכנסות אחרות – מס בשיעור 25%", זה באמת הכנסה אחרת והשיעור מס זהה.
        וכמובן לצרף טופס של העסקאות מהברוקר.

        לדעתך זה נכון?
        מדובר על טופס רק של האופציות, נכון?

        אהבתי

        1. אם זה רווחי הון, למשל ממכירה או פקיעת אופציה, אז דווקא טופס 1325 וטופס 1322 יותר מתאים.

          אם זה רווחים שנובע מתשלומי פרמיות על אופציות ששילמו לך, אז אולי מתאים מה שרשמת, אני נוטה דווקא יותר לרובריקה שמחייבת במס שולי בנספח ד'.

          אהבתי

  113. היי יעקב,

    סליחה אם השאלה כבר נשאלה פה אבל חיפוש כרגע לא עזר.

    נגיד ואני קונה כל חודש מניה אחת, כלומר יש לי בערך 12 קניות בשנה עם COST BASIS שונה עבור כל אחד מהם.

    נניח ועוברות כמה שנים ואני מוכר את כל המניות האלה. אני חוטף סחרחורת מלחשוב כמה שורות צריך למלא ב1325, כי בעצם כל מניה היה לו מכיר שונה ותאריך רכישה שונה. יש דרך סבירה להתמודד עם זה, או שעדיף להתרחק מהאסטרטגיה הזאת?

    אהבתי

      1. אתה תמכור את כל התיק בבת אחת? זו לא התנהגות רגילה ממי שחוסך לטווח ארוך.

      2. יש רו"ח שפשוט לוקחים את הנתון של Realized P&L הדולרי הכולל מהברוקר וממירים לשקלים עם שער המרה ממוצע לשנת המכירה. זה יחסוך זמן, אבל עשוי לפגוע בך אם השקל התחזק ביחס לתאריכי ההפקדה. בנוסף, בסכום מספיק גבוה, גישה זו לא תתקבל על ידי מס הכנסה.

      3. חברת אלפי יכינו עבורך את הדוח השנתי, כולל 1325 ו-1322 בעבור 275 שקל לשנה.
        בשביל 40 שח הנחה לשנה הראשונה (ו-0 לי), תוכל לפנות אליהם כאן.

      אהבתי

      1. הסיכוי שהייתי מוכר את הכל באמת נמוך, אבל נגיד אפילו למכור 20 מניות של VOO שקניתי 1 בכל חודש יכול להעלות את הסוגיה הזאת. תודה רבה על העזרה, אכן ראיתי שאלפי יודע לעבוד עם הדוחות של ברוקרים זרים שונים וזה כנראה שווה את הכסף במקרים כאלה. תודה רבה!

        אהבתי

  114. היי,

    איפה בשומת המס אשר מתקבלת ממס הכנסה אני רואה את ההפסד המועבר איתו אוכל לקזז רווחי הון בשנה העוקבת ?
    האם בסעיף 8 (פרטים נוספים) תחת הסעיף הפסד חו"ל ?

    אהבתי

  115. שלום רב,
    אשמח להבין את הרציונאל למה מתחשבים בירידת דולר כסכום אינפלציוני.

    אני מבין את ההפוך, כשדולר עולה מול השקל, אז כאילו מפסידים על הסכום המקורי שהושקע, כי מחירים מאוד תלויים ביבוא, לכן אם דולר עלה, אז זה מוריד מהערך של השקלים ונוכל לקנות עם אותם שקלים פחות מוצרים, לכן זה היגיוני להתחש בעליית דולר כסכום אינפלציוני, אבל למה ירידת דולר נחשב כסכום אינפלציוני?

    דוגמה להמחשה:
    אם קניתי מניה ב-100$ כשדולר היה 4 ש"ח
    מכרתי ב-200$ כשדולר נהיה 3.5 ש"ח
    רווח נומינאלי: 3.5 * 200 – 4 * 100 = 300 ש"ח
    רווח/הפסד מטח: 50 ש"ח
    רווח חייב במס: 250 ש"ח

    אהבתי

    1. אני לא רואה ערך בלהתעסק בלמה, אני מתעסק במה, וברגע שיש לי את הידע של המה אני יודע איך לתכנן את ההשקעות שלי. אם וכאשר תשתנה המדיניות, אשנה את התוכנית שלי בהתאם.

      לגבי הדוגמא, יש לך טעות בחישוב, הרווח הוא 300 לצרכי מס, לפי הנוסחא שהבאתי בפוסט הזה. כלומר, ירידת הדולר התבטאה כבר כירידת ערך ההשקעה, ולא מורידים אותו שוב כרווח אינפלציוני.

      Liked by 1 person

  116. תודה על התשובה הקודמת. שאלת המשך, האם אתה מכיר את הכתבה באותו נושא מאתר של מיטב דש? בדוגמה 2, הם טוענים במקרה שזהה למקרה שאני הבאתי, שכן מורידים הפסד מירידת דולר מהרווח נומינאלי. שיטת חישוב שלך נראת לי יותר הגיונית, אבל איך אפשר להיות בטוחים מה נכון?
    https://tradingwell.meitav.co.il/world-trading-exchanges/stock-exchange-tax-return

    אהבתי

      1. התכוונתי – האם אשלם בישראל על רווח בחו"ל – בהכרח 25% או לפי מס שולי (כמו על רווח בישראל) – אני מעל גיל 60?

        אהבתי

        1. על רווח הון מניירות ערך סחירים (ללא תלות במקור), אחרי גיל 60, תשלם את הנמוך מבין המס השולי שלך ו-25%.

          כלומר, אין הבדל אם הרווח ממניות זרות או מקומיות.

          אהבתי

  117. האם רווח שנוצר מאג"ח (ממשלתי אמריקאי) קופון 0 שנפדה במועד פירעון הוא רווח הון או ריבית? ושאלה נוספת האם פירעון כזה צריך להופיע כשורה בטופס 1325?

    אהבתי

    1. ייתכן שגם וגם.
      הריבית הדולרית כפול שער ההמרה ליום הפדיון, זה ריבית.

      לגבי שאר ערך הפדיון המתקבל (בדולרים), חלים עליו הכללים לרווח/הפסד מנייר ערך הנקוב במט"ח שמפורטים הפוסט.

      אהבתי

  118. היי,

    המון תודה על המדריך, הוא עוזר מאוד.

    אני אזרח אמריקאי אבל עדיין לא יצא לי לעשות תהליך גילוי מרצון ולהתחיל לשלם מסים לארה"ב.
    באחד המדריכים שלך רשמת כך:

    אממה, מס הכנסה ישראל אומר, "אה האמריקאים לא לקחו מס במקור, אז כנראה שהם לא רוצים מס אז אנחנו ניקח כבר עכשיו השלמה ל25%" וזה יוצר בעיה. כי האמריקאים עדיין ירצו את המס שלהם בדוח השנתי. האמריקאים לא יסכימו שלא תשלמו רק כי כבר שילמתם 25% לישראל. אז מה שתצטרכו לעשות זה לשלם לאמריקאים, ולדרוש ממדינת ישראל החזר מס. כלומר, תצטרכו להגיש דוח שנתי למדינת ישראל כל שנה כדי לא לשלם כפל מס.

    השאלה שלי היא כזו, האם בכך שאני מגיש את הדו"ח לישראל ולמעשה משלם מסים לישראל, אני "הורס" משהו בתהליך? כלומר האם אני עובד הפוך בעצם?

    שאלות נוספות:

    יש לי חשבון ב-IB, וקיבלתי שם איזה 3 דולר בגלל הריבית שהם מציעים (על סכום מעל 10000 דולר). איפה אני מדווח על זה למס הכנסה (ישראלי)?
    יש לי גם חשבון ב-IBI שפתחתי לפני החשבון ב-IB. מכרתי שם איזשהי מניה ברווח, אבל הם לקחו לי מס של 25% (זה היה בסוף ינואר 24). זה לא קצת מוזר שהם לוקחים אבל IB לא? כאזרח אמריקאי חשבתי שלא לוקחים מיסים במקור.

    תודה!

    אהבתי

    1. בהנחה והיו לך דיבידנדים אמריקאיים, ותהיה לך חבות מס לארה"ב, אז אכן התשלום של אותו המס לישראל "הורס" משהו בתהליך.
      אחרי שתגיש את הגילוי מרצון תצטרך להגיש דוחות מתקנים בישראל, כדי לקבל חלק מהמסים הללו בחזרה.
      בכל מקרה לא הייתי מתעכב עם הדוחות בישראל בגלל זה, אלא מגיש כדי לעמוד בזמנים, ואז מקסימום מבקש החזר.
      זה לא ודאי שתהיה לך חבות מס בארה"ב, אם כל הדיבידנדים פחות מהניכוי הסטנדרטי שלך ייתכן ולא תהיה חייב, יש הרבה משתנים, וצריך לבחון את כלל ההכנסות שלך.

      לגבי שאלותיך הנוספות:
      1) שדה 457 בטופס 1324 וגם שדה 142 בטופס 1301
      2) ב-IBI שהם מוסד ישראלי הם מנכים מס במקור לרשות המס בישראל.

      אהבתי

      1. היי,

        משהו לא כל כך ברור לי.

        אם הגשתי קודם דיווח מס לארה"ב ולאחר מכן לישראל, איך רשות המיסים הישראלית יודעת שהגשתי כבר לארה"ב ואני מבקש החזר? מה שונה בדיווח במקרה כזה, מאשר דיווח במקרה שבו לא מדווחים מס לארה"ב בכלל?

        במילים אחרות, איפה בדיוק הקשר בין דיווח מס לארה"ב ודיווח מס לישראל?

        שאלה נוספת שוב לגבי IBI, אז אם הם ניכו מס במקור, זאת אומרת שאני לא צריך לדווח על זה?

        אהבתי

        1. הסיבה היחידה שאתה צריך להראות לרשות המסים הישראלית את הדוח האמריקאי שלך זה בשביל להוכיח ששילמת שם מסים (יותר נכון שיש לך חבות מס שם שנובעת מהדוח), ואז לקבל בגין זה זיכוי מס זר בדוח הישראלי.

          לגבי IBI, בדוח האמריקאי וגם בישראלי, אתה מחויב לדווח על כל הכנסה שהיא, כולל כזאת שנוכה ממנה מס במקור.
          אם מדובר במניה אמריקאית, אז גם לארה"ב מגיע למסות ראשונה את הדיבידנד וייתכן ותידרש לשלם שם, ולדרוש החזר מס כאן. כתבתי על כך בהרחבה כאן.

          אהבתי

          1. היי,

            תודה על התשובות.

            איך אני מראה לרשות המסים הישראלית ששילמתי לארה"ב? כלומר, איך אני מראה להם את הדוח האמריקאי? (כמו שרשמת)

            זאת בעצם השאלה שניסיתי לשאול.

            אהבתי

      2. שאלה קצת פחות קשורה, ראיתי שיש איזשהי הטבה בשימוש באתר אלפי.

        הם בעצם מפשטים את התהליך שאתה מראה פה? מה שרשום פה באתר לא קשה מדיי אבל מתחיל להסתבך במיוחד באזור טפסים 1322 ו-1325. ההסברים וההכוונה שהם נותנים (ללא התמיכה בזום אלא דרך האתר) יכולים לעזור?

        אהבתי

          1. זאת ההטבה המדוברת.

          2. הם מפשטים מאוד את התהליך, אתה רק מעלה את הסטייטמנט (יש להם הנחיות להוצאת סטייטמנט בכל ברוקר אמריקאי כמעט) והם מחשבים הכל אוטומטית וממלאים 1322 ו-1325.

          3. אין צורך בזום אם ההכנסות שלך זה רק שכר והשקעות סטנדרטיות בבית השקעות.

          אהבתי

          1. לגבי סעיף 3, קנייה ומכירה של מניות ( ברווח ובהפסד) וקבלת דיבידנדים מהמניות האלו זה נחשב מבחינתך השקעות סטנדרטיות, נכון? כלומר הכוונה לא רק לקרנות סל לדוגמא.

            לא ביצעתי הרבה פעולות, לדעתי בין 20 ל-25 סך הכל, אולי אפילו פחות.

            אהבתי

  119. שלום רב,

    הכללים שכתבת בפוסט הזה לגבי חישוב רווח או הפסד הון שכתבת הם רק לגבי ניירות ערך נקובים בדולר?
    האם אני חייב לדווח על הפסד הון בדוח המס? נניח ואני מוותר על מגן המס.
    מכרתי נדל"ן בחו"ל שגם נקוב במט"ח. האם הכללים למציאת רווח/הפסד הון ריאלי חלים גם במקרה נדל"ן בחו"ל או במקרה של מכירת ניירות ערך?

    תודה

    אהבתי

      1. הכללים הם לכל נייר ערך סחיר שנקוב במטבע חוץ. האמת שזה נכון גם לנייר ישראלי, רק שבמקום השינוי בשער חוץ נכנס האינפלציה.
      2. אין חובה לדווח על הפסד. עם זאת, אם יכולת לדווח ולא דיווחת אתה לא יכול לגרור אותו לשנים הבאות.
      3. בנדלן (גם בחו"ל) ההצמדה היא למדד המחירים לצרכן ולא למט"ח. העיקרון עם זאת זהה, אך המדד לרוב לא יורד.

      אהבתי

      1. בדיוק ניהלתי שיחה אקראית עם גורם מקצועי והוא טען שהכללים שציינת בפוסט (בפסקה: "קודם נסביר איך מחושב רווח בשקלים כאשר המטבע בו נרכש הנייר הוא במט"ח") הם כללים שהם נכונים רק לגבי ניירות ערך נקובים במט"ח ולא תקפים לגבי כל נכס נקוב במט"ח.
        למען האמת שאני מאוד סומך מאוד על מה שאתה כותב (מבלי שתתחייב למשהו מהנאמר באתר שלך) ולכן אני אשמח יש באפשרותך לוודא זאת שנית.
        תודה וסליחה.

        אהבתי

          1. אני מעל 60, ולכן אני משלם גם על רווחים מהבורסה לפי מדרגות מס.

            ניכוי בגין קופת גמל מחושב לפי הכנסה קובעת, שכוללת גם דיבידנדים.

            אבל בשומה שאני מקבל

            הניכוי אינו מקטין את ההכנסה "היקרה ביותר" (אצלי: זו החייבת ב 25 אחוז, למשל דיבידנדים),

            אלא את ההכנסה החייבת "בישיעורים רגילים", דהיינו לפי מדרגות המס.

            האם ניתן לשנות זאת?

            אהבתי

  120. אהלן, שאלה לגבי מענקים במילואים – חוץ מדמי המילואים מביטוח לאומי, שכמובן חייבים במס, יש כל מיני מענקים אחרים. יש לך מושג האם ואיך לדווח עליהם?
    א. תגמול נוסף (משולם פעם בשנה, צמוד לשווי נקודת זיכוי אבל למעשה הוא מענק נפרד) – נאמר במפורש שהסכום המשולם הוא לאחר ניכוי 25% מס מיוחד במקור. איפה בדו״ח השנתי אני מדווח על המענק ועל המס שנוכה ממנו?
    ב. תשלומים מקרן הסיוע לחיילי מילואים במלחמה – להבנתי גם הם חייבים ב-25% מס במקור, אותה שאלה.
    ג. מענקים חד פעמיים (למשל מענק כלכלת הבית שהתחילו לשלם פעם בשנה לבעלי משפחות, ומענקים נוספים שהועברו במהלך חרבות ברזל) – האם הם חייבים במס כלשהו?
    ד. החזרי נסיעות מהצבא – מעולם לא שמעתי שמישהו ראה צורך להתעסק עם זה מבחינת מס…
    תודה רבה

    אהבתי

    1. דבר ראשון, מודה לך מאוד על שירותך!
      עונה למיטב ידיעתי כמובן:

      א. לא מדווחים עליו זה סכום עם מיסוי סופי הוא לא נכנס לתחשיב (בדומה לתשלום עבור עבודה ביום הבחירות)
      ב. תשלומים מקרן הסיוע זה משהו חדש יחסית, אם יש לך את האישור אשמח שתשלח לי מושחר למייל tax שטרודל fintranslator נקודה קום.
      ג. לא חייבים במס
      ד. החזר הוצאות לא נחשב הכנסה – מעולם לא שמעתי על מישהו שדיווח את זה.

      אהבתי

  121. תודה על כתיבת המדריך המפורט. ברשותי תיק מניות בבנק בישראל ובנוסף חשבון ברוקר ב-IB (ארה"ב) שנפתח לראשונה ב-2023. בחשבון בישראל קיימים ב-2023 הפסדי הון בעוד שבחשבון האמריקאי קיים רווח הון. בטופס 1322 (עבור ישראלי) מקזז כנגד הכנסה מדיבידנדים.

    1. בהנחה שעדיין נותר הפסד הון, האם ניתן לקזז כנגד הרווחים בטופס 1322 (עבור האמריקאי)?

    2. טופס 1301 שדה 256 "סכום המכירות"- האם זה מצרפי של שני טפסי ה-1322? פשוט סוכם את שניהם?

    3. מבחינה טכנית, ניתן למלא את 1322 מספר פעמים? האם המערכת מאפשרת זאת? האם ניתן להסביר את החישובים שאני מבצע/ יש מקום לכתיבת הערות בטפסים השונים טרם שידור הדוח? שואל מאחר שזוהי שנת הדיווח הראשונה עבורי ואין לי נסיון בשידור דוח.

    תודה מראש על התייחסותך

    אהבתי

    1. תודה על המילים החמות 🙂

      1. כן.
      2. כן. שים לב שיש לך גם שדה 466 בטופס 1324 למחזור מכירות מחו"ל.
      3. כן ניתן למלא כמה 1322 שדרוש במערכת המקוונת.
        ניתן לצרף PDF-ים עם טקסט חופשי. אני תמיד מוסיף נספח כזה לכל מיני חישובים שאני רוצה להראות שלא מופיעות ישירות בטבלה.

      אהבתי

      1. תודה רבה על המענה המהיר. ברשותך, מספר שאלות נוספות:

        1. במסגרת ה-867 (החשבון הקיים בבנק בישראל) מופיע דיב' חו"ל ע"ס 463+ מס ששולם בחו"ל בגינו ע"ס 116. הדיב' (ארץ+חו"ל) קוזזו במלואם מול הפסד הון שוטף. האם שדה 462 (טופס 1324) יהיה אפס בגלל הקיזוז? ושדה 431 יהיה ע"ס 116?
        2. טופס 1324- "סך המכירות מרווח הון מני"ע סחירים" (שדה 439)- שווה ל"סכום המכירות" בטופס 1322 עבור החשבון ב- IB?
        3. טופס 1324- "סה"כ הכנסות חו"ל- סיכום ההכנסות למעט רווח הון"-(סעיף לפני אחרון בטופס)-לא הצלחתי להבין למה הכוונה. מה השוני מסעיף 439?

        המון תודה

        אהבתי

          1. כן. צריך אבל להראות את הקיזוז בטופס 1322.

          2. כן.

          3. זה סך הכנסות, לא מכירות. סוכמים את כל רכיבי ההכנסה מטופס 1324, ריבית, דיבידנדים (אבל לא רווחי הון).

          אהבתי

          1. תודה רבה.

            לאחר שידור הדוח, כיצד מתבצע המשך התהליך? כיצד מס הכנסה יוצר קשר? בהנחה שמס הכנסה הגיע לתוצאות חישוב שונות, האם ניתן הסבר או שפשוט מוציאים שומה? כיצד נערך התשלום המס? האם מתקבל בסוף התהליך אישור/אסמכתא לסיום ההתחשבנות בגין שנת המס הרלוונטית?

            אשמח אם תוכל להרחיב מעט אודות המשך התהליך לאחר שידור הדוח.

            המון תודה!

            אהבתי

              1. אתה יכול לעקוב אחרי סטטוס הדוח באזור האישי שלך.
              2. מס הכנסה עשוי ליצור קשר בדואר, טלפונית, בסמס ובמייל.
              3. במקרה של תיקון בדוח מס הכנסה ישלח לך בדואר שומה מתוקנת + מכתב הסבר למה שונה.

              4. תשלום המס נעשה באתר התשלומים של מס הכנסה. ניתן להגיע אליו גם דרך האזור האישי.

                1. כשמגישים אתה רואה חישוב – אך זה ללא ריבית והצמדה. א. מקבלים שומה. ב. אם יש חוב מקבלים דרישת תשלום בדואר. ג. אם יש יתרה מקבלים החזר לבנק ואישור על ההחזר בדואר.

              אהבתי

  122. שלום,

    תודה רבה על הפוסט הזה, לא יודע מאיפה הייתי מתחיל בלעדיו.

    אני תושב ישראל ללא אזרחות אמריקאית.

    נושא שלא ראיתי התייחסות אליו (אולי זה משהו חדש ואולי אני פשוט טועה איפשהו) הוא זה – אני סוחר דרך הברוקר Charles Schwab ומקבל שם ריבית על המזומן בחשבון. בטופס S-1042 (אני יודע שהוא לא רלוונטי לי בתור אזרח ישראל) אני רואה ששיעור המס על הריבית הוא 17.5%. איך אני אמור לדווח על הריבית אם שיעור מס 17.5% לא מופיע בשום מקום בטפסים של מס הכנסה? ספציפית איפה להכניס אותו בטופס 1322 (יש לי גם הכנסות מדיבידנדים שממוסים במקור 25% וגם מכרתי מניות (ברווח) בחצי השני של השנה), ואיפה בטופס 1322?

    תודה רבה מראש על העזרה, השאלות ותשובות פה הן חלק בלתי נפרד מהפוסט בעיניי.

    דוד

    אהבתי

        1. אני רק מנחש, אבל ה2 הוא בעצם 2.45 מעוגל לדולר השלם. אתה יכול לוודא על ידי סכימה בסטייטמנטים החודשיים השונים באתר.

          לגבי הדיווח עצמו, זה לא נכנס לטופס 1322, אלא ל-1324. את הריבית בשדה 457 והמס לידו בשדה 417.

          גם בטופס 1301 צריך להוסיף את הריבית לכל ריבית אחרת מפקדונות וחסכונות שקיבלת.

          אגב, מילאת w8 וציינת תושב ישראל, נכון?

          אהבתי

          1. נשמע מאוד הגיוני.
            אתה אומר שלא נכנס לטופס 1322, כלומר לא ניתן לקזז הפסדי הון מול זה? בגלל שזה בשיעור מס נמוך מ25%?
            כרגע זה לא רלוונטי בכל מקרה אבל סתם שאבין.

            מילאתי כמובן W8 וציינתי כשפתחתי את החשבון בSchwab (למיטב זכרוני אי אפשר לבצע שום פעולה לפני שעושים את זה)

            תודה רבה!

            אהבתי

            1. זה לא נכנס לטופס 1322 כי זה לא ריבית מאג"ח. זה ריבית מפיקדון, ולא ניתן לקזז אותה מול הפסדי הון (ללא קשר למדרגת המס בה היא נמצאת).
              להבדיל גם אם היה לך ריבית/דיבידנד בשיעור מס נמוך יותר עדיין היית צריך לקזז אותם מול ההפסד, למרות שזה "לרעתך".

              אהבתי

  123. שאלה נוספת ברשותך,

    בשנת המס 2023 ביצעתי העברת סוויפט אחת בתשלום בין חשבוני ב-Schwab לזה בIBKR, לצרכי השקעה.

    האם ניתן להוסיף את הסכום (15$) להפסדי הון כפי שמוסיפים לשם עמלות המרה, למשל?

    בברכה,

    דוד

    אהבתי

    1. עמלות המרה זה שטח אפור, כך גם עמלות העברה.
      כל אחד ורמת הסיכון שמוכן לקחת, ובמקרה הצורך לשכנע את פקיד שומה שעמלה זו הייתה הכרחית בייצור ההכנסה.

      אהבתי

      1. מעניין.

        נאלצת פעם לשכנע פקיד שומה בדבר כזה?

        אשמח לשמוע אם כן ואם יש לך טיפים בנוגע לזה!

        תודה,

        דוד

        אהבתי

  124. שלום למתורגמן האלוף

    ממש תודה על כל ההסברים!

    כמה שאלות.

    יצא שהשנה מכרתי רק ניירות עם רווחים דרך IBKR (אני אזרח אמריקאי)

    ולא היו לי בכלל הפסדים לקזז.

    1. לפי מה שאני מבין אני צריך למלא נספח 1322 למרות שאין מה לקזז, נכון?
    2. לפי הדוגמאות שהבאת לא היו רווחי הון להעביר לטפסים, במקרה שלי יש רווחים, האם צריך להעביר לסעיף 157 ב1301? (בעצם רווח מחצית שניה מטופס 1325) ובעצם לפי מה שרשום ב157 מ"ה יודע להוריד 25%?

    3. רווחים מקופת גמל להשקעה בארץ שכמובן נגבו עליהם מס, באיזה סעיף אני מזין ב1301?

    4. האם יש אפשרות לקזז מס בין 2 קופות גמל להשקעה? אחת ברווח ואחת בהפסד.

    5.אני עצמאי, יצא מצב שהיו יותר הוצאות מהכנסות, באיזה שדה אני מדווח על זה, 79?

    האם אפשר להשתמש בהפסד לשנה הבאה ואיך?

    6. קיבלתי מענקי חרבות ברזל ממ"ה כעצמאי, לפי מה שאני מבין עלי להכניס את זה לדוח רווח והפסד ואז בעצם זה כלול בסעיפים 150 ו 238, זה נכון?

    7. לגבי מה שרשמת, העברה מסעיף 135 ל180, 36 ל81, 45 ל86, איך זה עובד?

    לא הבנתי את הקשר לעמית מוטב ומה ההגדרה של עמית מוטב..

    תודה מראש וסליחה על החפירה 🙂

    אהבתי

      1. נכון. טופס 1322 מיועד לדיווח על רווחים, אם יש לך הפסדים לקזז זה בנוסף, זה לא מטרת הטופס.
      2. רווחי הון לא מועברים לשום מקום בטופס 1301, הם מדווחים בטופס 1322.
      3. ריבית מקופת גמל 25% – שדה 157
      4. לא ניתן
      5. אתה מגיש דוח רווח והפסד שמראה את זה – (מצרף נספח PDF). ואז מפחית את ההפסד מהכנסה אחרת שיש לך (יכול לפי מה שמיטיב איתך). בנוסף מדווח את זה גם בשדה 079ץ

      6. זה אכן נכנס לשדה 150 ו-238.

      7. ממליץ לך בחום לעבוד עם חברת "אלפי" הם עושים ממש אופטימזציה של זה בתוכנה שלהם, והעלות שלהם די שולית (275 שח לשנת מס).
        ההגדרה של עמית מוטב הוא מי שב-2024 הפקידו לו למוצרים פנסיוניים מכל המקורות מעל 24,069 ש"ח
        אם אחד מבני הזוג הוא עמית מוטב והשני לא, אז העברות מהעמית מוטב לעמית שלא מוטב, לא יכולות להפוך אותו לעמית מוטב.
        למשל אם אחד מבני הזוג הפקידו לו 30,000 למוצרים פנסיוניים, והשני רק 22,000, אז אם בדוח מעבירים בין בני הזוג 3,000 שקל כך שזה 27,000 ו-25,000 בהתאמה, לא הופך את בן הזוג השני לעמית מוטב לצורך ההטבות מיסוי אותן הוא יכול לקבל בגין ההפקדות.

      אהבתי

      1. תודה על התשובה הזריזה.

        אז במקרה שלי:

        אישתי נחשבת עמית לא מוטב, אני נחשב עמית מוטב.

        האם אני יכול להעביר את הסכום שהיא הפקידה כעצמאית מסעיף 135 שלה לסעיף 180 שלי?

        בנוסף, אם אני רואה ששנים אחורה לא עשיתי ככה ובאמת לא קיבלתי את ההחזר על זה, איך אני מתקן שנים אחורה?

        בנוסף אני עושה חישוב מס ורואה שיש לי חיוב מס בסעיף של מס רווח הון והסכות הגיוני בהתאם למכירות נייר ערך שלי, אני לא קואה סכום בהקשר של הדיבידנדים שהרווחתי, יודע איפה זה מופיע בחישוב מס?

        תודה רבה

        אהבתי

          1. העברה בכיוון שציינת (מעמית לא-מוטב, לעמית מוטב) לא בעייתית כלל. אז ניתן בהחלט.
          2. פונים למס הכנסה במערכת הפניות שלהם, ומבקשים מהם לחשב מחדש את השומה לפי תיקון השדות הרלוונטיים שתציין בפניהם.
          3. לא הבנתי מה עשית. איפה עשית חישוב מס, מה הזנת לאיפה וכו?

          אהבתי

          1. לגבי סעיף 3.

            לחצתי על "חישוב" בהזנה של דוח שנתי באתר של מס הכנסה.

            קיבלתי ערך של החזר מס שמגיע לי, האם המס על מניות ודיבידנדים מברוקר מחול שאני צריך לשלם משוקלל שם?

            פשוט אני רואה שורה של חישוב מס על מניות ברובריקה של מס רווחי הון שתואם את מה שאני צריך לשלם על מכירת מניות בחול אבל אין חישוב או ערך שתואם או שייך לדיבידנדים.

            תודה רבה

            אהבתי

            1. אם הזנת אותם במקומות הנכונים, אז כן זה משוקלל בפנים. אין רובריקה מיוחד במסך החישוב שמראה כמה ספציפית משלמים על הדיבידנדים.
              את החישוב של מס רווח הון הם מראים בנפרד משום שזה מגיע מטופס 1322 (והדיבידנדים מופיעים ב-1301).

              אהבתי

  125. מדריך מעולה. תודה רבה!

    יש לי חשבון ברוקר זר שמספק קובץ csv עם כל האירועי מס שהיו בשנת המס הרלוונטית. האם אני צריך לספק את הקובץ הזה למס הכנסה כדי שיוכלו לאמת את הדיווח שלי? במידה וכן האם זה קביל למרות שזה רק קובץ csv ולא קובץ עם לוגו של הברוקר, פרטים שלי, פרטי החשבון וכו'

    אהבתי

  126. היי,

    קודם כל תודה רבה על מדריך מפורט

    אני קצת מסתבך להבין מתי הערכים מהסטטיטמנט של הברוקר הם חיוביים או שליליים, כלומר בSHEETS שבלונה – רווחי הון לדוח שנתי – Google Sheets

    לא ברור לי מתי
    interest, commissions, fees, witholding tax נרשמים בחיוב ומתי הם נרשמים בשלילה

    אהבתי

  127. ראשית, שוב תודה מיוחדת על כל ההשקעה בכתיבת הדף והתשובות לשאלות

    שתי שאלות שאודה אם תוכל לשתף מניסיונך.

    ראשית, רקע: שלושה חשבונות. מתוכם שני חשבונות, אחד בבנק ישראלי ושני בברוקר ישראלי, בשניהם רווחי הון גדולים מהם נוכה מס במקור. בנוסף חשבון נוסף בברוקר זה IBKR בו היו הפסדי הון וגם דיבידנדים (מהם נוכה במס במקור. למען הבהר, סך הפסדי ההון גדול מתקבולי הדיבידנד.

    שאלה ראשונה: חלק גדול מההפסדים הנו בגין פעילות בחוזים עתידיים. כיצד מחשבים את הרווח/הפסד וכיצד מדווחים אותו בטופס 1325 ?

    שאלה שניה: כיצד משתמשים בהפסדי ההון בחו"ל כדי להפחית את חבות המס בגין רווחי ההון בישראל (מהם נוכה במס במקור) על מנת לקבל החזר מס ? היכן ממלאים בטפסים ?

    אהבתי

    1. התקנות הנוגעות למסיוי רווחים בחוזה עתידי נמצאות כאן.

      כפי שניתן לראות זה עשוי להשתנות בתלות בנכס הבסיס.
      בגדול זה לא רחוק מדי מהחישוב לנייר ערך, אבל יש מעט ניואנס.

      אם תוכל לשתף במייל דוגמא לאיך זה נראה בסטייטמנט, אוכל לעזור עוד עם להדגים איך לדווח ב1325.
      תוכל לשלוח למייל הזה: tax שטרודל fintranslator נקודה קום.

      אהבתי

      1. לעניין השאלה לגבי סדר קיזוז של הפסדים מחו"ל מרווחי הון בישראל.

        מצ"ב דוגמה מספרית להמחשה.

        שני חשבונות, בבנק ובברוקר ישראלים (המנכים כמובן במקור), בהם נרשמו נרשמו רווחי הון בסך 3,000,000 מ' ש"ח (מהם נוכו במקור סך של 750,000 בגין מס לפי שיעור 25%) וגם התקבלו דיבידנדים בסך 100,000 ש"ח (מהם נוכו במקור  סך של 25,000 בגין מס לפי שיעור 25%).

        חשבון אחד, בברוקר IBKR, בו נרשמו הפסדי הון של 200,000 ש"ח (ללא ניכוי מס במקור) והתקבלו דיבידנדים בסך 50,000 ש"ח (מהם נוכו במקור  סך של 12,500 ש"ח בגין מס לפי שיעור 25%).

        לפי הבנתי ראשית מקזזים מהפסדי חו"ל (סך של 200,000 ש"ח) את הדיבידנדים שהתקבלו בחו"ל (סך של 50,000 ש"ח) ורושמים נכס מס בחו"ל (סך של 12,500 ש"ח) לקבל 5 שנים שנים צמוד למדד.

        האם לגבי יתרת ההפסדים שלא קוזזו (סך של 150,000) ניתן לקזז מן רווחי ההון בישראל ובכך להפחית את חבות המס ולקבל בחזרה חלק מן המיסים ששולמו בישראל (37,500 ש"ח לערך) ?

        אהבתי

  128. היי!

    קודם כל, תודה על עבודת הקודש המדהימה.

    הרווחים היחידים שיש לי הם מריבית על הפלוס ב- IB.

    לפי מה שהבנתי מקריאת התגובות, עליי למלא את טופס 1324.

    יש לי שתי שאלות:

    1. מהיא הדרך הנכונה להמיר את הסכום מש״ח לדולרים – האם להמיר את הסכום שנכנס כל חודש, בהתאם לשער הש״ח-דולר ביום קבלת הריבית? או להמיר את הסכום השנתי הכולל לפי השער הממוצע?
    2. האם עליי להציג בדרך כלשהי בעת הגשת הדו״ח את החישובים שביצעתי כדי להמיר מדולר לש״ח? או שפקיד השומה ״סומך עליי״ שעשית זאת כראוי?

    תודה ענקית!

    אהבתי

      1. לדעתי האופציה הראשונה, אבל כל עוד אתה קונסיסטנטי לאורך השנים, שניהם יתקבלו.

      2. אין חובה להציג. אם וכאשר תיבחר לעבור ביקורת, ייתכן ויבקשו ממך להציג.

      Liked by 1 person

כתיבת תגובה