המתורגמן הפיננסי – הבלוג לאן?

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

שלום לכולם,

אני כותב את הפוסט הזה כדי לבשר לכם על שינוי כיוון בבלוג – בהיבט של המדריך השנתי למס אמריקאי. מפאת חוסר קיצוני בזמן, אני נאלץ להפסיק לפרסם את מדריך המסים במתכונתו הנוכחית.

עד עתה הייתי מדגים ומראה את אופן המילוי של הדוחות בצורה ידנית. דבר זה אינו יעיל בעליל שכן אני ממליץ לכולם בלי יוצא מן הכלל, וגם אם אתם שולחים לבסוף את הדוח בדואר, למלא באמצעות תוכנה ייעודית. אני נתתי פה ושם דוגמאות למילוי באמצעות תוכנת olt.com, ומקווה שכולם השתמשו בהם.

מה לא יהיה מעתה והלאה?

לא יהיה עדכון של מדריך מס ארה"ב בתצורתה הנוכחית.

מדוע?

  1. הפורמט הנוכחי גוזל ממני המון זמן שאין לי.
  2. זה לא יעיל כי זה היה מבוסס על מילוי ידני של הדוחות, מה שבתקווה אף אחד לא עושה.

מה כן יהיה?

  1. הכי חשוב והכי כיף – אני רוצה לחזור ולתרגם דברים שקשורים להתנהלות פיננסית והשקעות. הכי נהניתי לתרגם כאן בבלוג את הספר "המסלול הפשוט אל העושר" של ג'ים קולינס. יש הרבה פוסטים וספרים בעלי ערך, ואני רוצה להנגיש את חלקם לקהל הקוראים הישראלי (לא דווקא בעלי אזרחות אמריקאית 🙂 ). בסוף, אם זה לא כיף לי אז אני לא עושה, אז מתעדף את מה שכיף.
  2. המשך מענה רציף על שאלות בדף "שאל את המתורגמן" – במידה ויש לכם שאלה שקשורה ל-Olt.com ומילוי הדוחות, אולי תתעניינו בסעיף 3
  3. מיקרו-פוסטים קצרים על נושאים חשובים בנושאי מס אמריקאי – היופי בפוסטים הללו הוא ששאלות שתשאלו בתגובות ויהיו קשורות לנושא הפוסט, אענה ישירות בפוסט עצמו, ובמידת הצורך עם דוגמאות ויזואליות מאתר Olt.com

בניתי עליך לדוח 2021, מה אני עושה עכשיו?

  1. קורא את מה כן יהיה לעיל.
  2. קורא את מדריך המס של 2020 – הרוב המוחלט של העקרונות יהיה זהה לחלוטין, בעיקר בכל מה שקשור למשכורות, ריבית, דיבידנדים ורווחי הון. Olt.com הוא קל למילוי, ואני כאן בתגובות למקרה שלא. ההבדלים הגדולים בין 2020 ל-2021 הוא בזיכויים שקשורים לילדים. עם זאת אופן מילוי כמות הילדים והגילאים שלהם לא השתנה משנה שעברה ובלאו הכי התוכנה מחשבת לבד את הזיכוי הפוטנציאלי. על השינוי בזיכויי הילדים כן אכתוב.
  3. אני לא נגד ללכת לאיש מקצוע. לחלק מכם זה יכול להיות צעד מאוד משתלם. ככל שאני מתקדם בחיים אני מבין שיש דברים שכן שווה לי לעשות להם אאוט-סורסינג. אמנם מילוי דוחות מס הוא עדיין לא אחד מהם, בעיקר כי אף אחד לא יעשה את זה מהיר כמוני, אבל בהחלט לא שווה לחסוך בכל דבר שאפשר לחסוך בו.

מה צפוי לנו בחודשים הקרובים?

בכל זאת עונת מיסים כרגע, תכף תקבלו טפסי 106 מהמעסיק, 867 מהבנק, ו1099 למי שיש תיק השקעות בברוקר אמריקאי. אני אתחיל תכף בכתיבת המיקרו-פוסטים, תרגישו חופשי לשאול אותי שאלות בפוסטים וכן ב"שאל את המתורגמן".

שנת מס מוצלחת לכולם!



הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.



אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל מידע הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

21 מחשבות על “המתורגמן הפיננסי – הבלוג לאן?

  1. היי
    תודה על ההשקעה
    מחכה כבר בכיליון עיניים לבלוגים שקשורים להתנהלות פיננסית והשקעות.
    הרבה יותר חשוב לדעתי מהוראות למילוי דוחות מס..

    אהבתי

    1. הכל חשוב, ואני לא מזניח את המיסוי רק מוריד את הדברים שכבר לא יעילים וגוזלים ממני הרבה זמן, בשביל שאוכל להתמקד גם בדברים אחרים.

      אהבתי

        1. זה נכון, בתנאי ששילמת ביטוח לאומי אמריקאי לפחות עבור 40 רבעונים (10 שנים), תהיה זכאי לקצבת הזקנה שלהם (שתלוי בסך התרומות שלך למערכת, זה לא קבוע כמו אצלנו).
          אם זאת צריך לשים לב לחוק ה-WEP שמקטין את הסכום למי שמקבל פנסיה זרה ושילם פחות מ-30 שנה למערכת.

          אהבתי

          1. זאת אומרת שכל כסף שהלך לביטוח לאומי אם יש פחות מ 40 רבעים יורד לטמיון? הבנתי שמחזירים אותו בגיל 65 ביחידה אחת למי שלא זכאי לתשלומים

            אהבתי

  2. תודה על קיומך!!
    בהמשך לעונת הדוחות המתקרבת, זאת הפעם הראשונה שאני ממלאת דוח החזר מס, תוכל לתת רשימה של הדוחות הנדרשים מכל גורם? בנק, 106, ברוקר זר, תרומות וכו
    שוב תודה גדולה

    אהבתי

        1. תוכלי לראות דוגמא לאיך אני ממלא ועל איזה מסמכים אני מסתמך כאן
          את הסטייטמנט שצריך להוציא מ-IB תוכלי לקרוא מדריך כאן (תצטרכי להצטרף לקבוצת הפייסבוק "נינג'ה פיננסית")

          אהבתי

  3. היי מתורגמן
    תודה על ההשקעה הרבה.
    1. תוכל להפנות אותי לשער חליפין לצורך FBAR לשנת 2021?
    2. השנה פתחתי חשבון השקעה ב- IB, אני מבין שזו חברה אמריקאית, האם נדרש לדווח עליו ב FBAR?
    תודה רבה,

    אהבתי

    1. 1) בבקשה (ממליץ להירשם לקבל עדכונים מתי שיוצא פוסט חדש)

      2) בהנחה (הסבירה) שלא פתחת באחד הסניפים באירלנד או הונג קונג, אז כן מדובר בחברה אמריקאית ולכן לא נכנסת ל-FBAR.

      אהבתי

  4. מתורגמן יקר: מזה כמה שנים שאני ממלא בהצלחה FBAR תודות להנחיות המצויינות שלך. השנה נתקלתי בבעייה: אתר ה-FBAR לא מאפשר לי להכין ולהעלות טבלת pdf של ה-FBAR והוא "טוען" כי תוכנת ה-ACROBAT שלי לכאורה לא מעודכנת…אך היא כן מעודכנת! וליתר ביטחון הורדתי והתקנתי מחדש את הגירסה הכי מעודכנת, ושוב אני נחסם ע"י האתר מהיכולת להעלות FBAR … מה עושים?

    אהבתי

    1. כאן

      זה לא יאפשר לך לשמור את הנתונים לשנה הבאה, אבל יאפשר לך להגיש השנה.

      אני לא שמעתי על איזשהו צעד לפתרון הבעיה שציינת, אבל אם מישהו מהקוראים מצא פתרון, נשמח לשמוע.

      אהבתי

  5. תודה רבה! אך, האם מישהו מהקוראים גם נתקל בבעיה הזו? האם מישהו הגיש עצמאית FBAR וכן הצליח לשמור את הנתונים בטבלת PDF? תודה, אריאל

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s