מילוי טפסים – אפשר כבר להגיש? גרסת 2019

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

 

אני מזכיר לכולם שה-15 ליולי 2020 הוא יום ההגשה הרשמי של דוח המס האמריקאי (Individual Tax Return) עבור שנת המס 2019. מי שאינו גר בארה”ב, וחושב שיצטרך עוד הארכה יגיש בקשה להארכה.

פוסט זה נוגע לשנת המס 2019, שצריך לדווח בגינו עד יולי 2020. אם ברצונכם לראות את הפוסט הנוגע לשנת המס 2018, תיגשו לכאן.

אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.

אז מה נשאר לי עוד למלא?

אז ככה, אם אתם לא נמנים על האנשים הבאים, אתם יכולים כבר להגיש את הטופס באמצעות המדריך שפירטתי בבלוג הזה:

  1. מבקשים זיכוי בגין מס זר ששילמתם לממשלת ישראל או כל ממשלה שאינה ארה”ב.
  2. מבקשים זיכוי/החזר בגין ילדים (הילדים צריכים להיות אמריקאיים ולעמוד בתנאים המפורטים בפוסט הזה).
  3. מבקשים זיכוי/החזר בגין הוצאות על לימודים גבוהים.
  4. מכרתם ברווח קרן נאמנות/תעודת סל שמקום הנפקתה אינה ארה”ב.
  5. חייבים במילוי הטופס לחישוב מס אלטרנטיבי (מי שמבקש זיכוי בגין מס זר חייב במילוי הטופס).

לגבי סעיפים 1-4 נראה לי שכל אחד יודע אם הוא משתייך לאחד מהקבוצות האלה. לגבי סעיף 5 יש גליון שצריך למלא כדי לבדוק אם צריך למלא טופס נוסף שמחשב את המס האלטרנטיבי (טופס 6251). הגליון נמצא בעמוד 92 של קובץ ההנחיות לטופס 1040. לצערי, ל-IRS היה בשנים קודמות טופס אינטרנטי שהיה עוזר לקבל החלטה אם צריך להגיש את הטופס הזה או לא, אך הם הפסיקו את השירות הזה.

לחלופין, תורידו את גליון הגוגל שיצרתי שיבדוק עבורכם (בעברית 🙂 ) אם אתם צריכים למלא את טופס 6251. אני מזכיר שאת הנתונים הדרושים ממלאים רק בתיבות הצבועות בכתום. בעיקרון לא תצטרכו למלא אם ה-AGI שלכם לא עולה על הסכומים הבאים (נכונים לשנת המס 2019) ואתם לא מבקשים זיכוי עבור מס זר:

  • $71,700 לרווקים וראשי אב בית
  • $55,850 לנשואים המגישים בנפרד
  • $111,700 לנושאים המגישים ביחד או אלמנים מוכרים

בגדול, מי שמחריג את השכר שלו ה-AGI שלו יהיה נמוך מהסף ולא יצטרך להגיש (אלא אם יש לו הכנסות גבוהות מהשקעות), ומי שלא מחריג את השכר ומבקש זיכוי על מס זר, כן יצטרך לחשב את המס האלטרנטיבי.

תזכורת: ה-AGI מופיע בשורה 8b של טופס 1040.

אני לא שייך לקבוצות הללו, מה הלאה?

מה שהלאה, זה שצריך למלא את שורות 11, 12-14, שורה 10 בגליון 3 (אם שילמתם סכום כלשהוא ביחד עם הבקשת להארכה), 18-23 ולחתום איפה שכתוב Sign Here. אם אתם מגישים בהגשה אלקטרונית, אין צורך לחתום.

החל משנת 2019 כבר אין צורך למלא את טופס 8965 כדי לבקש פטור ממערכת הבריאות האמריקאית, היות ואין כבר קנס על אי-הצטרפות לביטוח בריאות אמריקאי.

נו… אז להגיש?

רגע!

אל תשכחו למלא את השורות שציינתי לעיל.

שורה 11

בשורה 11a סוכמים את שורה 9 ושורה 10 (שורה 10 לא רלוונטית אם אתם לא בעלי עסק/עצמאיים בתחומים מסוימים). זהו בעצם סכום ניכויים מותר (ניכוי סטנדרטי או מפורט ועוד ניכוי לבעלי עסקים).
בשורה 11b מחסירים את שורה 11a (הניכויים) משורה 8b (שזהו ה-AGI שלכם). זהו ה-Taxable Income שלכם (הכנסה למס).

שורה 12

בשורה 12a מחשבים את המס הרגיל על ההכנסה למס שלכם (משורה 11b).

במידה והחרגתם את שכרכם (ואת שכר בן זוגכם), סביר להניח שיופיע לכם 0 (אפס). אך זה תלוי בהכנסות נוספות (שלא מעבודה) שהיו לכם במהלך השנה.

בשורה 12b סוכמים את שורה 12a ואת שורה 3 מגליון 2 (שעבורנו הישראלים מה שרלוונטי שם זה המס האלטרנטיבי שטרם למדנו לחשב אותו – אבל זה מגיע בפוסט הבא בסדרה).

שורה 13

שורה 13 היא סך כל הזיכויים שלכם. היות והפוסט הזה מתייחס לאנשים המפורטים לעיל, אזי אין לכם זיכויים, ולכן תמלאו בשורה 13 – “0” (אפס). אבל לאלו שיש להם זיכויים, רק לידיעה, בשורה 13a סוכמים את זיכוי מס על ילדים ואת הזיכוי בגין עלויות טיפול בילדים. בשורה 13b סוכמים את שורה 13a ואת שורה 7 של גליון 3, שזה בעצם סך כל הזיכויים שאינם ברי החזר.

שורה 14

מחסרים את הערך בשורה 13b  מהערך בשורה 12b. אם יוצא מספר שלילי, רושמים “0” (אפס). בעצם זה חבות המס פחות הזיכויים.

שורה 10 של גליון 3

אם הגשתם בקשה להארכה ושילמתם מקדמה כי חשבתם שתהיו חייבים במס, רשמו את הסכום ששילמתם בשורה 10 של גליון 3. אין לכלול את העמלה במידה ושילמתם בכרטיס אשראי.

לי אישית יצא לשלם ל-IRS ולמלא שורה זו בשנת 2014, בעקבות מכירה של קרן נאמנות ישראלית (טרם ידעתי שלא משתלם להשקיע בזה מבחינת המס האמריקאי).

שורה 15

כאן מזינים מסים נוספים שאתם חייבים (כולל מיסי Social Security לעצמאיים).

שורה 16

סוכמים את שורה 14 ו-15. זהו סך המס שאתם חייבים.

שורה 17

אם עבדתם עבור מעסיק אמריקאי, או שיש לכם השקעות בברוקר אמריקאי והוא הפיק לכם טופס 1099 ואחד מהגורמים הנ"ל ניכו לכם מס במקור, אז המקום לכתוב אותו הוא כאן.

שורה 18

כאן מפרטים את החזרי המס שמגיעים לכם. בשורה 18a יש החזר בגין הכנסות נמוכות, אך הוא תקף רק לתושבי ארה"ב (לא לאזרחים). בשורה 18b זהו החזר מס בגין ילדים (פוסט מפורט בהמשך הסדרה). בשורה 18c זהו החזר מס בגין לימודים (אל דאגה, גם על זה יש פוסט בקנה). בשורה 18d מעתיקים את שורה 14 מגליון 3 (כל מיני החזרים נוספים). בשורה 18e סוכמים את שורות 18a-d, זהו סך כל המסים שניכו לכם במקור והחזרים שמגיעים לכם.

שורה 19

בעיקרון צריך לסכום את שורות 17 ו-18e. במקרה של הפוסט הזה, מדובר רק בשורה 17 שאליו העתקתם את הערך שמילאתם בשורה 10 של גליון 3 ורק בתנאי שבאמת שילמתם משהו ל-IRS.

שורה 20

אם הערך בשורה 19 גדול מהערך בשורה 16, החסירו את שורה 16 משורה 19. אם יצא לכם מספר חיובי, זהו סכום שה-IRS חייב לכם (Refund, בעגה המקצועית 😉 ).

שורה 21a

בשורה 21a צריך לציין כמה מתוך ההחזר (במידה ויש), אתם רוצים לקבל השנה. אם יש לכם חשבון בנק אמריקאי יש למלא את הפרטים שלו כאן, וה-IRS יזכה אתכם שם. אם לא תמלאו, תקבלו צ’ק בדואר לכתובת שצוין בראשית הדוח.

שורה 22

אתם יכולים לבחור להשליך חלק מההחזר לשנת 2020, אם אתם צופים שתהיו חייבים כסף ל-IRS. כפי שציינתי פעמים רבות, מקרה זה אינו סביר. אך מי שרוצה יכול. סכום זה אינו צובר ריבית. לעצמאים זה יכול להיות פתרון מסוים מכיוון והם צריכים לשלם תשלומים Social Security כל רבעון.

שורות 23-24

אם שורה 19 פחות מהערך בשורה 16, יש להחסיר את שורה 19 משורה 16. זהו המס שאתם חייבים ל-IRS. בשורה 24 יש להעריך/לחשב קנסות (אם רלוונטי) ולכלול את הקנסות בערך שרושמים בשורה 23. אתם יכולים להשאיר את שורה 24 ריקה, וה-IRS יחשב עבורכם את הקנס וישלח לכם חשבון בדואר. שוב, זהו לא מקרה סביר, אך במקרים בודדים ייתכן.

Third Party Designee

כאן ממלאים פרטים של מישהו שאתם רוצים שידבר בשמכם עם ה-IRS במידה והם ירצו לשאול אתכם משהו על הדו"ח או לעשות לכם ביקורת (מה שנקרא, יפוי כוח).

Sign Here

יש לחתום איפה שכתוב Your signature והבן זוג צריך לחתום איפה שכתוב Spouse’s signature. יש למלא תאריך איפה שכתוב Date. יש למלא את עיסוקכם איפה שכתוב Your occupation ו-Spouse’s occupation. יש למלא טלפון שניתן להשיג אתכם איפה שכתוב Daytime Phone Number. אל תשכחו לכתוב 972 בהתחלה שזהו קוד הטלפון הבינלאומי של ישראל.

מי שרווק או ראש אב בית ממלא רק את שורת החתימה הראשונה.

אין צורך לחתום פיסית במידה וההגשה אלקטרונית. למרות שאני ממליץ על שימוש בתוכנות קיימות והגשה אלקטרונית, כדאי מאוד בשנה הראשונה שתמלאו להרגיש בידיים את הטפסים ולמלא ידנית ולעשות חישובים עם מחשבון. אחרי זה תמלאו בדוח האלקטרוני ותוודאו שלא עשיתם טעויות, ואם עשיתם תוכלו ללמוד מהן. את ההגשה בכל מקרה כדאי לכם להגיש אלקטרונית, כדי להימנע מדואר שליחים יקר וארוך.

לעתים ה-IRS ישלח לכם קוד מזהה. בדרך כלל זה קורה לאחר שגנבו לכם את הזהות ומילאו בשמכם דוחות מס לשם קבלת החזרים מה-IRS. זה נפוץ בארה”ב, אך טרם שמעתי על מקרים כאלה בישראל. אבל המלצה: תשמרו על המידע שלכם טוב טוב. במיוחד ה-SSN שלכם. אם קיבלתם קוד כזה מה-IRS יש לרשום אותו איפה שכתוב: 

If the IRS sent you an Identity Protection PIN, enter it here (see inst.)

Paid Preparer Use Only

היות ומילאתם לבד, תשאירו אזור זה ריק. אבל לידיעה, כאן ממלא יועץ המס שלכם את הפרטים שלו במידה ושכרתם יועץ כזה למלא לכם את הדוחות.

משלוח בדואר

תעדיפו תמיד להגיש אלקטרונית. אך יש מצבים שזה לא ניתן. אם אתם במצב כזה, אז הכתובת למשלוח דואר נמצא בעמוד הזה: https://www.irs.gov/filing/international-where-to-file-form-1040-addresses-for-taxpayers-and-tax-professionals

סיכום

כל הכבוד!!!!! מגיעה לכם טפיחה על השכם.

שנה הבאה זה יהיה יותר קל ותדעו מהר יותר לשייך כל הכנסה לטופס המתאים.

אם אתם שייכים לאנשים המפורטים לעיל. אז עוד לא סיימתם ובתקווה עד ההגשה המאוחרת (15 לאוקטובר 2020) אבל סביר שגם עד ה-15 ליולי שזהו התאריך לפני הארכות ספציפית השנה, נספיק לעבור על כל הנושאים הללו (זיכויים שונים בגין ילדים, זיכוי על לימודים גבוהים, מס אלטרנטיבי, קרנות נאמנות/תעודות סל לא אמריקאיות).

 

 


הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.

 

אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.


אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל מידע הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

 

35 מחשבות על “מילוי טפסים – אפשר כבר להגיש? גרסת 2019

  1. שלום,

    אישתי אינה אזרחית אמרקאית כך שאני לא יכול לשלוח דרך האתרים. האם אפשר לשלוח דרך הדואר והרשויות האמריקאיות מקבלות את הטפסים או שעקב הקורונה אין טיפול בדואר?

    אהבתי

    1. היי, כרגע הם לא מטפלים בדברים שמגיעים דרך הדואר, אבל אם חשוב לך לשלוח לפני תאריך מסוים, אז כדאי לשלוח כדי שהתאריך יהיה ידוע.

      מניח שהם יחזרו לטפל בדואר מתישהו, אבל שגם יצטבר להם שם עומס.

      בכל מקרה, לא רואה ברירה אחרת שיש לך.

      אהבתי

      1. האמת היא שמהשורה " אני לא שייך לקבוצות הללו, מה הלאה?" קצת איבדתי אותך. מאיפה צץ גיליון 3 ומי צריך למלא?
        גם לא ברור לי איפה ומי צריך למלא החל ממה שכתבת כאן שורה 11 ואילך.

        אהבתי

        1. גליון 3 מיועד לזיכויי מס. בין היתר זיכוי מס זר, זיכוי בגין הוצאות טיפול בילדים, והחלק שאינו בר החזר של הזיכוי על הוצאות ילדים.
          אם רלוונטי אליך תצטרך למלא בגליון 3 את זיכוי מס זר שחישבת בטפסי 1116 או אחד משתי הזיכויים הנוספים (שעוד לא הגענו אליהם במדריך של 2019, אבל המדריכים של 2018 יוכלו לעזור לך – כמו כן בימים הקרובים אמור להשלים אותם).

          את שורות 11 והלאה כולם צריכים למלא, אבל להסתכל על כל שורה ולבחון אם רלוונטי אליך או לא.
          אם לא ברור משהו שכתבתי בהסברים הספציפיים לכל שורה ושורה, תשאל ואסביר.

          אהבתי

              1. כאמור אני משתמש בתוכנת olt.
                סיימתי את הדוח הפדרלי ומנסה לשלוח את הדוח בצורה אלקטרונית אבל זה מחזיר אותי למלא את דוח מס ה state שכמובן לא רלוונטי. מה עושים?

                אהבתי

              2. בדף שכתוב בו למעלה STATE FILING SUMMARY אמורים להיות ריבועים לסימון אבל לא מופיע כלום

                אהבתי

              3. ענו לעשות את מה שעשיתי… אבל הפעם זה עבד. לא יודע מה תיקנו. תודה בכל אופן.

                אהבתי

  2. היי,
    אם בשורה 11b יצא לי 0 (כי למעשה יש לי רק הכנסה מעבודה ויכולתי להחריג את כולה אז נשארתי עם 0), אז אני צריכה עדיין לחשב את המס הרגיל להכנסה? כלומר האם ההוראות של שורה 12a רלוונטיות אליי או פשוט לרשום ישר 0?

    אהבתי

  3. הי מתורגמן, אני משתמשת ב-freefile fillable forms ולפני ההגשה מופיע סעיף "Add your withholding information". אני לא מצליחה לצרף לכאן תמונה, או להעתיק את הטקסט מתוך האתר… האם אתה במקרה יודע במה מדובר? לפי חיפוש בגוגל הבנתי שהכוונה היא אולי למס שכבר שילמתי – האם יתכן שעלי לכתוב כמה מס שילמתי לישראל או שהסעיף רלוונטי רק למי שעובד בארה"ב?

    תודה
    נועה

    אהבתי

    1. היי נועה,

      תוכלי להעלות צילום מסך לאתר שיתוף תמונות כמו imgur או imbb ולצרף כאן את הלינק.
      אני מעריך שמדובר במסים שכבר שילמת לארה"ב, אבל עדיף שתעלי תמונה כדי לוודא.
      רק תוודאי שכל הפרטים האישיים מושחרים.

      אהבתי

  4. רק לוודא – אם בעלי לא אזרח אמריקאי אני לא יכולה להגיש אלקטרונית?? רק דרך הדואר או רואה חשבון? 😦

    אהבתי

  5. היי המתורגמן,
    ראיתי במאמר של שנה שעברה שמישהו העלה צילום מסך של הדוח 1040 שלו, והוא השאיר את שורות 20-22 ריקות (למרות שלכאורה הוא היה יכול לכתוב שם אפסים). האם מותר להשאיר את זה ריק? אם כן, למה לא עושים את זה גם בשדה 12a למשל? (בהנחה שאני לא חייב מס)

    אהבתי

  6. היי המתורגמן,
    כמעט סיימתי למלא עם התוכנה olt.com.
    ראיתי שהתוכנה הנפיקה לי קובץ "Foreign Earned Income Tax Worksheet" (בנוסף לקבצים שאני מבין למה הם שם – 1040, 2555, Schedule 1). אני לא מכיר את הטופס הזה. כתוב עליו שהוא קשור לשורה 12a.
    האם צריך לצרף את הקובץ הזה? אני שולח בדואר במסגרת גילוי מרצון.

    אהבתי

  7. היי המתורגמן,
    נראה לי שעשיתי פאדיחה רצינית.
    עוד אין לי את כל הפרטים של ההכנסות שלי (אחד המעסיקים עוד לא העביר לי טופס 106), ומילאתי דרך האתר olt.com, בלי להתחשב בהכנסה הזו, ובנוסף לא בצורה מדוייקת (בגלל שרק רציתי לראות איך המילוי עובד, כך כשהמידע יהיה לי אני יוכל לעשות את זה במהירות.
    אבל בטעות שלחתי את הטופס, כאשר הוא ממולא בצורה לא מדוייקת.
    אגב בכלל לא רציתי לשלוח את הטופס מלכתחילה, כי אני רוצה לשלוח את זה בדואר במסגרת תוכנית גילוי מרצון.
    שלחתי להם פנייה טקטואלית.
    מה דעתך? יש פתרון לבור שנפלתי אליו? יש מה לעשות?

    אהבתי

    1. אגב, יכול להיות שהם לא שלחו את הטפסים.
      אני די בטוח שסימנתי איזה Checkbox שמבקש לא לשלוח בדואר אלקטרוני אלא ידנית בדואר.
      זה עכשיו בסטטוס "Paper Filed". אני לא בטוח מה זה אומר, אני מקווה שזה אומר שזה לא נשלח אלקטרונית אלא מחכה שאני ידפיס וישלח ל-IRS ידנית.
      תוכל בבקשה להגיד לי מה הסטאטוס שלך? אולי זה משהו כמו "E-Filed" או משהו כזה?

      אהבתי

  8. תודה רבה על הפירוט!

    יש מצב שהשורות אליהם אתה מפנה ב-1040 במחשבון לבדיקת חובה הגשת טופס 6251 (מס אלטרנטיבי מינימלי) לא מעודכנות נכון?

    אהבתי

  9. תודה על כל העזרה!
    סיימתי להכין את הטופס לשליחה, ועכשיו השאלה הכי מטופשת- איך בכלל שולחים אותו? אפשר באופן מקוון? חייבים להדפיס ובדואר? (חשוב לי שזה יגיע כמה שיותר מהר כי אפריל מתקרב)

    תודה!

    אהבתי

    1. אם מילאת ידנית ניתן לשלוח אותו בדואר.
      הכתובת:
      Department of the Treasury
      Internal Revenue Service
      Austin, TX 73301-0215
      USA
      אך מה שמומלץ זה לשדר אותו באופן מקוון.
      יש כאן דוגמא לאיך ממלאים טופס ומשדרים באמצעות תוכנת OLT

      אגב, כדאי לבדוק את הדוח עוד כמה פעמים כדי להימנע מטעויות.
      אפשר לשדר אותו ביום האחרון (15/4) ואם אתה תושב ישראל גם ב-15/6 מבלי שזה יחשב איחור.
      כמו כן, ניתן לבקש הארכה עד ה-15.10 (כל מי שמבקש מקבל).

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s