סדרת מס ארה”ב (2020) – חלק 9a – חישוב המס

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.



אמריקאים יקרים, הגענו לחלק ה”מעניין” של הדוח השנתי. בשורות 13-18 (+גיליון 2) מחשבים את המס שאנחנו חייבים לארה"ב.

1040-lines13-151040-lines16-18

בחלק המסים והזיכויים נחשב את ההכנסה למס, את המס שצריך לשלם על הכנסה זו וזיכויים על המס אם הם רלוונטיים אלינו. אבל קודם קצת הגדרות (אלו ממש לא הגדרות מדעיות ואפילו לא מדויקות):

מסים – כסף שיש לשלם לממשלה (במקרה זה ארה”ב) על הכנסה שקיבלנו בשנת המס.

זיכויים – סכום שבאמצעותו ניתן להוריד את חבות המס, ובמקרים מסוימים (שיפורטו בפוסטים עתידיים) ניתן אפילו לקבל החזר לכיס/בנק.

את המס יש לחשב בשתי אופנים (חישוב רגיל וחישוב אלטרנטיבי) והחבות היא על הסכום הגבוה יותר. בפוסט זה נלמד על החישוב הרגיל של המס. החישוב האלטרנטיבי (בפוסט הבא) נועד כדי למנוע מאנשים לבקש התאמות גדולות מדי להכנסה.

טראמפ התכוון לבטל את החישוב האלטרנטיבי, אך בפועל החוק החדש רק הגדיל את הפטור ממנו ליחידים כך שהוא משפיע על פחות אנשים. בכל מקרה למי שמבקש זיכוי מס זר חייב לחשב גם את המס האלטרנטיבי.

אז תוציאו מחשבונים ובואו נתחיל…

פוסט זה נוגע לשנת המס 2020, שצריך לדווח בגינו עד יוני 2021. אם ברצונכם לראות את הפוסט הנוגע לשנת המס 2019, תיגשו לכאן.

אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.

שורה 12 – הניכוי הסטנדרטי

בשורה 12 אנו ממלאים את הניכוי הסטנדרטי שלנו. בעיקרון יש בועית ליד שורה 12 שנראית כך:

std-deduction

תוספות לניכוי הסטנדרטי

תזכורת: לכל משלם מסים יש ניכוי סטנדרטי שתלוי במצב המשפחתי שלו, בגיל שלו, ובמצב העיניים שלו (עיוורון). את הפרטים הללו ממלאים בעמוד הקדמי של טופס 1040:

std2

(התאריכים כאן רלוונטיים לדוח של שנת המס 2020). אם נולדתם לפני ה-2 בינואר, 1956, או שהייתם עיוורים בסוף 2020, סמנו את התיבה (או תיבות) המתאימות בשורה המסומנת באדום (היכן שכתוב You). אם הנכם נשואים (נכון לסוף 2020), ובן זוגכם נולד לפני ה-2 בינואר, 1956, או היה עיוור בסוף 2020, סמנו את התיבות המתאימות עבור בן הזוג (בשורה השנייה המסומנת באדום היכן שכתוב Spouse). אל תשכחו לסכום את כמות התיבות שסימנתם.

אין לסמן תיבות עבור הבן זוג אם סטטוס ההגשה הינו – Head of Household. המשמעות העיקרית מזה הוא שישראלי אמריקאי שנשוי לישראלית, אינו יכול לקבל ניכוי סטנדרטי מוגדל במקרה של עיוורון או גיל מעל 65 של בן/בת הזוג.

מקרה מוות של בן זוג ב-2020. אם בן זוגכם נולד לפני ה-2 בינואר, 1956, ונפטר במהלך 2020 לפני שהגיע לגיל 65, אין לסמן את התיבה שהבן זוג נולד לפני ה-2 בינואר, 1956. כלומר הבן זוג צריך להיות בחיים בגיל 65 כדי לקבל את הניכוי המוגדל.

ע”פ ההגדרה של ה-IRS, אדם מגיע לגיל 65 ביום שלפני יום הולדתו ה-65.

דוגמא. בן הזוג נולד ב-14 לפברואר, 1956, ונפטר ב-13 לפברואר, 2020. ע”פ ההגדרה הבן זוג נחשב בגיל 65 בזמן הפטירה. לכן ניתן לסמן את התיבה המתאימה מכיוון שהיה בחיים כשהגיע לגיל 65. עם זאת, אם הבן זוג, נפטר ב-12 לפברואר, 2020, הבן זוג לא הגיע לגיל 65 ואין לסמן את התיבה.

עיוורון

אם לא הייתם עיוורים מלאים ב-31 לדצמבר, 2020, עליכם לקבל אישור מרופא העיניים שלכם (אופטלמלגיסט או אופטומטריסט) על כך ש:

  • אינכם יכולים לראות טוב מ-20/200 (בישראל זה נקרא 6/6) בעין הטובה שלכם גם כאשר אתם עם משקפיים או עדשות, או לחלופין
  • מפתח שדה הראייה שלכם הינו קטן או שווה ל-20 מעלות

אם הראייה שלכם אינה עתידה להשתפר מהתנאים המפורטים לעיל, תוכלו לקבל אישור מרופא העיניים שלכם שזהו מצב קבוע.

עליכם לשמור על האישור למקרה של ביקורת עתידית.

ניכוי סטנדרטי או ניכוי מפורט

למשלם המסים יש בחירה האם לקחת ניכוי סטנדרטי ובאמצעותו להקטין את ההכנסה החייבת או האם לפרט ניכויים מותרים. משתלם לפרט רק אם הניכויים המותרים גדולים מהניכוי הסטנדרטי.

מהנסיון שלי בישראל קשה להגיע לניכוי הסטנרדטי באמצעות פירוט ניכויים. בין הניכויים ניתן למצוא את הריבית על המשכנתא שלכם. זוג נשוי צריך שיהיה לו ריבית משכנתא מעל כ-100,000 ש”ח בשנה כדי שהפירוט ישתלם. לרוב יותר ישתלם לקחת פשוט את הניכוי הסטנדרטי.

ניכוי מפורט

על מנת להכיר ולחשב את הניכויים המותרים יש למלא את Schedule A. הניכויים המותרים לעניין זה הם ניכויים שונים ממה שמותר בחלק ההתאמות של הדוח. בין הניכויים ניתן למצוא:

  • הוצאות רפואיות
  • מסים ששילמתם (למרות שאם המס היה למדינת ישראל סביר להניח שיותר משתלם לקחת זיכוי מס זר)
  • ריבית משכנתא
  • תרומות לצדקה
  • הפסדים בגין נזק או גניבה – החל מ-2018 זה תקף רק לאזורים בהם הנשיא הכריז על אסון לאומי
  • רשימה ארוכה ומייגעת של ניכויים מותרים אותם ניתן למצוא בהנחיות.

שימו לב, החל משנת המס 2018, יש הגבלות נוספות על ניכוי מפורט כך שלרוב האנשים (אפילו אלו שגרים בארה"ב) פחות משתלם לקחת אותו על חשבון הניכוי הסטנדרטי. ניתן לראות את ההבדלים העיקריים כאן.

ניכוי סטנדרטי

רוב האנשים יכולים למצוא את הניכוי הסטנדרטי שלהם בטופס 1040 משמאל לשורה 12. אתם יכולים למצוא אותם גם בפוסט הזה. יש שלושה יוצאים מן הכלל (החרגות) – ועוד אחד חדש שרלוונטי לדוח של 2018.

החרגה 1 – תלויים

אם אתם, או בן זוגכם בהנחה ואתם מגישים הגשה משותפת, יכולים להיות תלויים בדוח של מישהו אחר לשנת 2020, יש להשתמש בגיליון עזר הבא על מנת לחשב את הניכוי הסטנדרטי עבור תלויים. הניכוי הסטנדרטי הוא נמוך יותר עבור תלוייםתזכורת: ילדים עד גיל 19, או סטודנטים עד גיל 24, וכן הורים מבוגרים שמקבלים עזרה משמעותית מהילדים שלהם יכולים להיחשב כתלויים. ראו פוסט קודם שלי לראות מי נחשב תלוי.

על הניכוי הסטנדרטי לתלויים תוכלו לקרוא כאן:
סדרת מס ארה"ב (2020) – חלק 1a – מתי ילד/תלוי צריך להגיש דוח שנתי

החרגה 2 – אתם או בני זוגכם מעל גיל 65 או עיוורים

אם סימנתם את אחד מ-4 התיבות בעמוד הראשון של טופס 1040 בשל גיל או עיוורון, יש להשתמש בערכים לפי הטבלה בחלק 1 של מדריך זה.

החרגה 3 – הגשה בנפרד או שבני זוגכם בשנת מעבר לארה"ב ולא היו אזרחים או תושבים לפני כן

אם סימנתם את התיבה Spouse itemizes on separate return or you were dual-status alien, כלומר אתם נשואים המגישים בנפרד והבן זוג השני מפרט את ניכוייו או לחלופין אתם נשואים למישהו שעבר לארה"ב במהלך 2020 ולא היה תושב או אזרח לפני כן. במצב זה, הניכוי הסטנדרטי שלכם הוא 0 (אפס עגול). זה נכון גם אם נולדתם לפני ה-2 בינואר, 1956, או שהייתם עיוורים.

החרגה 4 (חדש החל מ-2018) – ניכוי סטנדרטי מוגדל בעקבות הפסדים בשל אסונות טבע שקרו במהלך 2016-2019

למי שרלוונטי מומלץ לקרוא את ההנחיות לניכוי מפורט – Schedule A.

שורה 13  – ניכוי חדש לבעלי עסקים

אם אתם בעלי עסקים (עוסק פטור, עוסק מורשה, בעל חברה בע"מ) רצוי לפנות לבירור אצל רו"ח, הסעיף הזה יכול להיות שווה הרבה כסף. בגדול מותר לנכות מההכנסה 20% מההכנסה שלכם מהעסק ועוד 20% מדיבידנדים על ריטים (קרנות הסוחרות ומנהלות נדל"ן) וכן 20% על הכנסה משותפויות סחירות. שווה לבדוק! ראוי לציין שמדובר בעסקים שמיקומם נמצא בארה"ב או שההכנסה היא מארה"ב (מה שנקרא Effectively connected income). בקיצור תתייעצו עם יועץ מס.

שורה 14-15 – חישוב הכנסה חייבת למס – Taxable Income

סכמו את שורות 12 ו-13, רשמו את התוצאה בשורה 14. את הערך בשורה 14, החסירו משורה 11. אם יוצא פחות מ-0, רשמו 0. זהו ההכנסה החייבת במס (Taxable Income), כלומר ההכנסה שעליה מחשבים כמה מס יש לשלם.

שורה 16 – חישוב מס בצורה רגילה

הגענו לתכל’ס. תעשו קצת מתיחות, כדי שלא תיפצעו, ובואו נראה כמה אתם חייבים לדוד סם. גם כאן יש כמה אופציות:

  • הכנסה מתחת ל-$100,000 ללא דיבידנדים מועדפים (או רווחי הון ארוכי טווח) – שימוש בטבלאות המס.
  • הכנסה מעל או שווה ל-$100,000 ללא דיבידנדים מועדפים (או רווחי הון ארוכי טווח) – שימוש בגיליון המס.
  • אם הייתה לכם הכנסה מדיבידנדים מועדפים או רווחי הון ארוכי טווח (שהמיסוי עליהם מועדף) יש להשתמש בגיליון ייעודי – Qualified Dividends and Capital Gain Tax Worksheet.
  • החרגתם שכר בטופס 2555 או 2555EZ? יש לעשות את החישוב בגליון נוסף ייעודי – Foreign Earned Income Tax Worksheet
  • אם יש לכם שילוב של הגורמים לעיל, ייתכן ותצטרכו לשלב בין שיטות החישוב, אין מה לדאוג הכל יפורט בהמשך הפוסט.

בנוסף יש לכלול בשורה 16 מיסים הנובעים מאחד הטפסים הבאים:

  • מס מטופס 8814 שמחשב מס על הכנסות פאסיביות של הילדים האמריקאיים שלכם.
  • מס מטופס 4972 המחשב מס על משיכות גדולות חד פעמיות (רלוונטי רק לאנשים שנולדו לפני 1936).
  • מס הנובע מבחירה 962 הנוגעת לבעלות על חברה זרה נשלטת.
  • חוב בגין קבלת "החזר מס בגין לימודים" ביתר. כמובן שהקבלה ביתר הייתה לגיטימית, למשל אם מוסד הלימודים החזיר לכם חלק משכר הלימוד, אבל כבר מילאתם את הבקשה להחזר מס עם הסכום המוגדל.
  • מס מטופס 8621 הנוגע לחוק ה-PFIC הדרקוני – בעצם כל מי שמחזיק קרנות נאמנות או קרנות סל ישראליות יצטרך למלא טופס זה.
  • החזר של מקדמות שניתנו בגין חוק הבריאות הממלכתי של אובמה.
  • מס הנובע מחוק 965 (גם קשור לבעלות על חברה זרה).

מדרגות המס

להלן מדרגות המס (מתייחסות להכנסה המתחייבת למס – טופס 1040 שורה 15):

2020-Brackets

המדרגות על הכנסה מועדפת (דיבידנדים מועדפים ורווחי הון ארוכי טווח) הם כדלקמן:

2020-ltcg

שימו לב שאין חפיפה מושלמת בין המדרגות להכנסה רגילה, למדרגות להכנסה מועדפת. ככה, פשוט כי לחברי הקונגרס איכפת.

אם יש גם הכנסה רגילה וגם הכנסה מועדפת, ההכנסה המועדפת מחושבת בסוף ההכנסה. לדוגמא, אם אני רווק והיה לי $49,000 הכנסה מעבודה ועוד $6,000 דיבידנדים מועדפים.

קודם, יש לי ניכוי סטנדרטי על סך $12,400. כלומר, מתוך ה-$55,000 שהכנסתי (AGI), נשארו $42,600 כהכנסה חייבת במס.

אז מתוך ה-$6,000: $3,400 ישויכו למדרגה של 0% (עד $40000) ולכן ימוסו ב-0%, והיתרה ($2,600) ישויכו למדרגה של 15%.

טבלאות המס

על מנת שלא נצטרך להוציא מחשבונים, עשה ה-IRS את רוב העבודה בשבילנו. טבלאות המס מתחילות בעמוד 66 של קובץ ההנחיות לטופס 1040.

הטבלה מחולקת לתתי-טבלאות כך שכל תת-טבלה היא בטווח הכנסות למס של $1,000. בתוך כל תת-טבלה יש חלוקה של שורות לטווחי הכנסה של מרווחים קטנים יותר, כך שכל מי שבשורה מסוימת משלם את אותה המס (גם אם יש הפרש קל בין ההכנסות שלהם). בפועל, זה נוצר כי מעגלים את חישוב המס לדולר הקרוב ביותר.

בעמודות של הטבלה תמצאו בנוסף למרווחי השכר את סטטוסי ההגשה השונים: רווק, נשואים המגישים במשותף (כאן צריך להסתכל גם אלמן מוכר), נשואים המגישים בנפרד וראש אב בית.

דוגמא: נשואים המגישים במשותף, יש להם הכנסה חייבת למס של $76,251. עליהם לגשת לתת-טבלת המס המתאימה (בעמוד 71 לקובץ ההנחיות):

taxtable-76k

שתי העמודות הראשונות הן מרווחי השכר. ההכנסה שלהם בין $76,250 ל-$76,300 ולכן עליהם להסתכל בשורה השישית מלמעלה בתת-טבלה זו.

סטטוס ההגשה שלהם הוא נשואים המגישים ביחד ולכן הם צריכים להסתכל על העמודה הרביעית משמאל. המס שלהם לאותה שנה יהיה $8,758. רווק שהיה מכניס הכנסה זהה היה מסתכל על העמודה השלישית מימין ומשלם $12,571. ראש אב בית מסתכל בעמודה האחרונה וחייב $11,129 לדוד סם. העמודה אחת לפני אחרונה היא של נשואים המגישים בנפרד.

הערה:  החבויות הללו הן לפני זיכויים שונים שיכולים להוריד את חבות המס, ואפילו להחזיר לכם כסף לכיס (בחלק מן המקרים).

גיליון המס

בעלי הכנסות למס של $100,000 או יותר צריכים לחשב את המס באמצעות גיליון המס. את הגיליון ניתן למצוא בעמוד 78 של קובץ ההנחיות של טופס 1040.

עבור כל סטטוס הגשה יש חלק נפרד בגיליון. אחרי שמצאתם את החלק הרלוונטי אליכם ממלאים את השורה המתאימה לפי גובה ההכנסה החייבת שלכם.

דוגמא. החלק המתאים עבור ראש אב בית:

tax-ws-hoh

אם ההכנסה החייבת הייתה לדוגמא $135,564 אז צריך למלא את השורה הראשונה (בין $100,000 ל-$163,300). בעמודה a מכניסים את ההכנסה החייבת למס. בעמודה c מכפילים את הערך מעמודה a בערך מעמודה b. בעמודה האחרונה מחסירים את הערך מעמודה d מהערך בעמודה c.

tax-ws-hoh_ex

גיליון לחישוב במקרה שיש דיבידנים מועדפים או רווחי הון ארוכי טווח

כמוסבר כאן וכאן וגם קצת למעלה, יש יחס מס מועדף כלפי השקעות בבורסה (0% מס במקרה שהכנסותיכם לא היו גבוהות מדי). לכן, אם יש לכם דיבידנדים מועדפים ו/או רווחי הון ארוכי טווח אתם עדיין תיעזרו בטבלאות המס או בגיליון המס אבל יש גיליון נוסף שצריך למלא כדי לחשב את חבות המס הסופית (שתצא יותר נמוכה מאם ההכנסה הייתה ממקורות אחרים עבור אותו סכום). את הגיליון ניתן למצוא בעמוד 36 לקובץ ההנחיות. על מנת לא להלאות אתכם בתרגום של עוד גיליון, עשיתי בשבילכם את רוב העבודה ויצרתי גיליון גוגל שעושה בשבילכם את החישובים. עד כדי כך אתם חשובים לי, קוראים נאמנים (או קורא נאמן)! ראו בהמשך…

גיליון לחישוב במקרה שהחרגתם שכר עבודה זר

כמוסבר כאן, ניתן להחריג שכר עבודה עבור כל בן אדם עד $107,600 נכון לשנת 2020. עד 2006 המצב הזה גרם לכך שאנשים רבים נכנסו במדרגות מס היותר נמוכות ו”זכו” לשלם 0% על דיבידנדים מועדפים ורווחי הון ארוכי טווח. בנוסף, גם הכנסה רגילה שלא הוחרגה מוסתה במדרגות נמוכות יותר.

החל מ-2006, כנראה שהאוצר האמריקאי רצה להגדיל הכנסות ולכן שינה את החוקים וכעת הסכום המוחרג, מוחרג מהמדרגות הנמוכות, ולא מהגבוהות. בואו נראה דוגמא:

זוג הכניס הכנסות בשנה מסוימת כדלקמן (כל הערכים הומרו לדולרים):

הכנסה בת זוג – $120,000

הכנסה בן זוג – $70,000

דיבידנדים מועדפים – $4,000

פדיון קרן השתלמות (רק אלוהים יודע למה לפדות בשנה כזאת 😉 – $50,000

סה”כ הכנסה – $244,000

החרגת שכר – $177,600  ($107,600 לבת זוג ו-$70,000 לבן זוג)

הכנסה גולמית מתואמת – $66,400

ניכוי סטדנרטי – ($24,800)

הכנסה חייבת למס – $41,600

לפי השיטה הישנה: מדרגת המס להכנסה – 12%, מדרגת המס לדיבידנדים – 0%

לפי השיטה החדשה: מדרגת המס להכנסה – 24%, מדרגת המס לדיבידנדים – 15%

מסקנה – באסה!

בנוסף, אם הכנסתכם מדיבידנדים מועדפים ורווחי הון ארוכים גדולה מההכנסה החייבת למס, תצטרכו לקזז את ההפרש קודם מרווחי ההון הארוכים ומה שנשאר מההפרש מהדיבידנדים המועדפים. כלומר, החרגת השכר גם פוגעת בדיבידנדים המועדפים וברווחי הון הארוכים שלנו.

דוגמא (רווק):

הכנסה מעבודה – $70,000

דיבידנדים מועדפים – $7,000

רווחי הון ארוכי טווח – $6,000

החרגת שכר עבודה – ($70,000)

ניכוי סטנדרטי (לרווק) – ($12,400)

הכנסה למס – $600

סה”כ הכנסה מועדפת – $13,000

הפרש בין הכנסה למס לסה”כ הכנסה מועדפת – $12,400

$6,000 מתוך ההפרש של $12,400 הולכים לקזז את רווחי הון ארוכי טווח, כך שבחישוב המס מתייחסים כאילו אין לנו רווחי הון ארוכים. עוד $6,400 הולכים לקזז דיבידנדים כך שיש לנו רק $600 דיבידנדים מועדפים לצרכי חישוב המס.

המס יוצא $90. ה-$600 אמורים להיות כביכול במדרגה הראשונה ואז בגלל שזה דיבידנדים מועדפים הם אמורים להיות ב-0% מס. אך מכיוון שהשכר שהוחרג נחשב לצורך מדרגות המס יוצא שאנחנו במדרגה שבה משלמים על דיבידנדים מועדפים 15% מס.

הערה:  כפי שרמזתי הרבה בעבר, לבעלי הכנסות גבוהות עדיף לא להחריג את השכר אלא לקזז את המס המתחייב בארה”ב עם המס הזר ששילמו בישראל. בדוגמא (של הרווק), למשל, המס הזר היה מכסה את כל המס המתחייב בארה”ב ובנוסף היה נשאר מס עודף שניתן להעביר לשנים הבאות. עוד על כך בפוסט על זיכוי מס זר.

בכל מקרה, חרגנו קצת מהנושא. את הגיליון לחישוב ניתן למצוא בעמוד 35 לקובץ ההנחיות. אם יש לכם גם שכר מוחרג וגם דיבידנדים מועדפים הגיליון העיקרי הוא הגיליון של השכר המוחרג, אך תצטרכו בנוסף להשתמש בגיליון של הדיבידנדים על מנת לחשב את אחת השורות שם.

מה חשבתם? שאתן לכם לעשות לבד את החישובים? גם לזה בניתי גליון גוגל.

גליון חישוב המס של המתורגמן הפיננסי

על הגליון כתבתי כבר וצירפתי לינקים להורדה שלו כאן.

אזהרה: אין לראות בגליון המפורסם ייעוץ מס אלא כהכוונה בלבד. בלוגרים רנדומליים ברשת לא יודעים על מה הם מדברים. מומלץ לבדוק את הנתונים באמצעות תוכנה אחרת או באמצעות החכמה הטבעית שלכם.

הרבה זמן ומחשבה נכנסו לחישובים ולבניית הגליון הזה, אז אני מקווה שהוא יעזור לכם. בכל מקרה, אתם מוזמנים לשאול שאלות בתגובות לפוסט אם משהו לא ברור.

שימו לב: הגליון לא יעבוד באקסל משום שיש קוד מחשב שעושה חלק מהחישובים (גוגל מאפשרים כתיבת קוד מאחורי הקלעים).

סיכום

ראינו בפוסט הזה איך לחשב את ההכנסה החייבת למס ואת המס המתחייב בדוח השנתי ל-IRS.

בשנים 2018-2025 ההכנסה החייבת למס היא ההכנסה הגולמית המתואמת (AGI) פחות הניכוי הסטנדרטי (Standard Deduction).

הנושא העיקרי של הפוסט היה לחשב את המס בצורה הרגילה. ברוב המקרים צורת החישוב הזו תהיה זו שתקבע את חבות המס. עם זאת, יש לחשב גם בצורה אלטרנטיבית (בפוסט עתידי) ולראות איזה חישוב יוצא יותר גבוה.

חישוב המס בצורה הרגילה מושפעת מההכנסה שלכם, אם היו לכם דיבידנדים מועדפים ו/או רווחי הון ארוכי טווח, ואם החרגתם שכר עבודה.

זכרו, המטרה שלנו היא חבות מס 0 לממשלת ארה"ב (לצערי למדינת ישראל תצטרכו לשלם מסים). עבור מי שמחריג את כל שכר העבודה שלו, ושאר ההכנסות לא עולות על הניכוי הסטנדרטי, לא יהיה חייב מס. דרך נוספת להגיע לחבות אפס היא לא להחריג שכר, לחשב את המס על כל ההכנסה, ואז להשתמש במס הזר ששילמנו בישראל כזיכוי על המס שחייבים בארה”ב (ועל כך בפוסט עתידי).

ככל שתרבו נכסים פאסיביים, יש סיכוי שתצטרכו להשלים מיסים לארה"ב.

הזן את כתובת המייל שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים במייל.


אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן

אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם האישי מבחינת מס ארה"ב, תוכלו לפרסם אותו כאן בתגובות ותקבלו מענה ממני. השימוש בתשובה שאתן לכם הוא על אחריותכם בלבד.


אזהרה: אני איני רואה חשבון אמריקאי וגם לא רואה חשבון ישראלי. אני גם לא יועץ מס באף אחת מהמדינות הנ"ל (גם לא באף מדינה אחרת). את כל המידע שאני מספק כאן אני למדתי בעצמי תוך התייעצות חד פעמית עם רואה חשבון ועם אנשים אחרים המגישים בעצמם. חוק המס האמריקאי הוא חוק סבוך נורא, והמצבים שאתאר כאן הם יחסית פשוטים – הכנסה כשכיר, רווח הון על מניות, דיבידנדים, ריבית מהבנק/אג"ח, הכנסה משכירות (שלא כחלק מעסק). אם אתם בעלי עסק/עצמאים, אתם יכולים להשליך חלק מהדברים שיכתבו כאן על המצב שלכם, אך כרגע לא אעסוק בדיווח עבור בעלי עסקים. מילוי הדוחות דורש ידע שתוכלו לקבלו כאן בחינם, אך השימוש בו הוא על אחריותכם בלבד. באופן כללי, לא מומלץ להסתמך על בלוגים רנדומליים ברשת.
בהתאם לדרישות בחוזר 230 של ה-IRS, אני מתריע בפניכם, שכל מידע הנוגע לענייני מס פדרלי בארה"ב המובא בתקשורת זו, כולל כל לינק או צרופה, לא נכתב על מנת שתוכלו (א) להימנע ממסים שאתם חייבים להם על פי דין כולל קנסות, או (ב) לקדם, לשווק, או להמליץ לכל אדם אחר לגבי כל עניין או עסקה המובא בתקשורת זו.

18 מחשבות על “סדרת מס ארה”ב (2020) – חלק 9a – חישוב המס

  1. שלום ,אצלי שאלות 1-,האם פוליסה חיסכון ישראלי לא נחשבת לקרן זר ובהתאם להשקעה מסוכנת נתונה לקנס .איך מדווחים על זו.
    2-השקעה לנדלן פה בארץ לא קניית נכס אלא ההלוואה לקבלן.גם כמו שאלה קודמת ואיך מדווחים?

    אהבתי

      1. היא כמעט בוודאות נחשבת השקעה בקרן זר. אם אתם כבר מושקעים שם הייתי מחפש לעבור למקום יותר "כשר"

      2. כשתקבלו ריבית, תדווחו על הריבית בSchedule B כמו כל ריבית, ובשדה של המשלם תרשמו את שם הקבלן/שם החברה.

      אהבתי

  2. איך אפשר להכשיר פוליסה חסכון ולעשות מתאימה לאמריקאים ?
    כנראה רק במקרה שאם אפשר להיות בטוח
    שמושקע למניות ,קרנות ,בנקים אמריקאיים?

    אהבתי

    1. התכוונתי לפדות אותה ולעבור לחשבון השקעות רגיל.
      אפשר לפתוח כל בית השקעות (גם ישראלי) ולהשקיע ב-ETF-ים אמריקאיים.
      עם זאת, לאמריקאיים לרוב מומלץ לפתוח בית השקעות אמריקאי.
      תוכלו לקרוא עוד כאן:
      שיקולים בבחירת בית השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

      אהבתי

  3. שלום לא קראתי את כל מה שכתבת, אבל נראה לי שבסיפור על מס אובמה-קר (3.8%) לא כתבת שמי שנשואים לבני זוג שאינם אזרחים ואיננו חתום על 6013G משלם מס זה מ AGI 125000 כאילו היה נשוי המגיש בנפרדאברהם מלק

    אהבתי

    1. היי

      יש לי פוסט שלם שמתעסק בצרות של עשירים, תוכל לראות כאן:
      מס ארה"ב: צרות של עשירים

      מה שכן, אם אתה נשוי ולא בחרת 6013g, אז אתה מדווח בסטטוס HOH או MFS לפי העניין, ואז כמובן שהתקרות למס אובמהקר בהתאם.

      אשמח גם שתקרא את כל הפוסט להבא, כי יש לך תובנות טובות.

      אהבתי

  4. שלום,
    למי שמשתמש בתוכנה כדי לחשב את חבות המס, איפה בטפסים אפשר למצוא את גובה המס על הדיבידנדים בלבד (כדי שאוכל לדעת כמה להשלים לישראל)?
    תודה!

    אהבתי

    1. ב-Qualified Dividends and Capital Gain Tax Worksheet
      לסכום את שורות 18 ו-21 (לפי הטופס של 2022)
      בנוסף, צריך לקחת את כל הדיבידנדים הלא מועדפים (טופס 1040: שורה 3b פחות שורה 3a), ולהכפיל במדרגת המס השולי שלך.
      את המס השולי אפשר למצוא למשל כאן
      צריך להיזהר אם את על התפר בין מדרגות, כך שחלק מהדיבידנדים הרגילים ממוסים במדרגה הקודמת וחלק במדרגה הבאה.

      כל זאת בהנחה והיו רק דיבידנדים כהכנסה אמריקאית.

      אהבתי

  5. היי, תודה רבה על סדרת הפוסטים.
    אני לא מצליח למצוא בשום מקום באתר את השלבים האחרונים של מילוי 1040 אחרי שורה 16. יכול להגיד איפה נמצא שלב הסיום?

    אהבתי

    1. היות ועם השנים התחלתי לעודד אנשים להשתמש בתוכנות ולא למלא עצמאית את הדוח, והתוכנה בלאו הכי ממלאת אחרי שורה 16 כמעט בצורה אוטונומית…
      אז כנראה בגלל זה לא חידשתי את הפוסט הזה מ-2019.

      אהבתי

כתיבת תגובה